Büyüme Hormonu

Biz de omnitrope başlayacağız bugün çıktı raporumuz. 22 aylık benim çocuğum. Sonuçları ileri dönemde paylaşırım

Merhaba benim kızım 14 aylık 70 cm. Bizde büyüme hormonu eksikliğinden şüpheleniyoruz. Sizin cocugunuzun boyu nasıldı bu aylarda nasıl teşhis konuldu?
Merhaba, daha önce yazmıştım ama gözden kaçmış sanırım. Bildirim gelince fark ettim. Kızım uzamaya devam ediyor ama hala cok uzun degil. Sizin bebeğinizin gelişimi nasıldı bu aylarda?

Merhaba, daha önce yazmıştım ama gözden kaçmış sanırım. Bildirim gelince fark ettim. Kızım uzamaya devam ediyor ama hala cok uzun degil. Sizin bebeğinizin gelişimi nasıldı bu aylarda?
Merhaba ben de güncelleme yapmaya gelmiştim. 6 ayda 7 cm uzama oldu hala 1 persentilde ama olumlu gidiyor tedavisi.

benim oğlumda 6 aydır kullanıyo omnitrope 1 .39 dan 1. 43 odu 4 ayda bukadar uzadı

benim oğlumda 6 aydır kullanıyo omnitrope 1 .39 dan 1. 43 odu 4 ayda bukadar uzadı
herkese merhaba hepimiz büyük bir sonav veriyoruz çok zormuş öyle yıprandıkki benim oğlum 14 yaşında 6 aydır omnitrope kullanıyoruz 4 santim uzama oldu ama ben hiç farkrdemiyorum sizlere sorum benim oğlumun pipiside çok küçük aynı durumda olupta sonuç alan varmı nolur bilgisi olan varsa yazabilir mi buna çok ihtiyacım var

Merhaba, nasıl gidiyor tedaviniz

Neden ignede degisiklik yapıldı, ilk defa duydum haftalık iğneyi... Birde ne zamandir kullanıyorsunuz hormonu çocuk yaş nedr

Merhabalar benim kızımda şubatta 11 yaşına girecek boyu 133cm biz de büyüme hormonu düşünüyoruz ama bizimkini sgk karşılamazmış öyle dedi doktor. Özel biz karşılayacağız ama çok maliyetli bir süreç. Siz kendiniz mi karşılatırsınız. Doktorumuz ilaçların yurt dışından geldiğini ve dolar kurunda alındığını söyledi. Şuan ergenlik testleri yaptırıyoruz ergenlik başlangıcı var ise ergenliği durdurup öyle vermemiz gerekli dedi.

Bizim takibimiz devam ediyor. Kızım küçük henüz benim ama ben 10 persentil ve üstünü devlet karşılamıyor diye biliyorum. Siz hangi testleri yaptırdınız. Tahmini boy kaç olması gerekiyor.

Bizim takibimiz devam ediyor. Kızım küçük henüz benim ama ben 10 persentil ve üstünü devlet karşılamıyor diye biliyorum. Siz hangi testleri yaptırdınız. Tahmini boy kaç olması gerekiyor.
11yasinda 130cm 2yil kemik yaşı geriydi basladilar

Kemik yaşının küçük olması iyi bir şey aslında. Boy uzama potanselinin olduğunu gösteriyor. Sizin ve eşinizin boyu kaç? Endokrin doktoru mu sizi yönlendirdi?
Merhaba sürecinizi okudum benim kızım da 12 aylık ve 71 cm. Boy uzaması çok yavaş. persentilde Yüzde 3 e düşmeden müdahale etmiyorlar mı?

Merhaba sürecinizi okudum benim kızım da 12 aylık ve 71 cm. Boy uzaması çok yavaş. persentilde Yüzde 3 e düşmeden müdahale etmiyorlar mı?
Sanırım bu hastanesine göre değişiyor. Kızım bir yaşına yakınken gittiğimiz üniversite araştırma hastanesinde 6 aylık takip edilecek ona göre test uygulanacak demişlerdi. Şehir hastanesinde direk büyüme hormonuna bakmak icin kan tahlili yapmışlardı. Değerleri hep normal geldi. Ayrıntılı testlere henüz gerek görülmedi. Kızımın gelişimi iyi ancak minyon bir bebek. Hala kilo alımı ve boy uzaması devam ediyor. 2 yaşında kreşe başladı ve sınıflarında kızım gibi minyon çocuklar da var.

Şimdi yurt dışındayız burada da 6 ayda bir kontrolü oldu, genel duruma bakildi ve yine kan tahlili yapildi. Sonuçları yine normal.

Benim anladığım kadarıyla ve deneyimlerime göre çocuğun genel gelisimine bakıyorlar. Kilo boy orani, aylara gore uzama hızı, anne baba boy uzunluğu vs. buna göre yol haritası belirliyorlar. Bir doktor bize persentil altında cok kısaysa veya uzama hızı cok yavaşsa takip etmeden direk testleri yapiyoruz demisti. Bildiğim kadariyla Türkiye'de hormon ilaçları 10 persentil altinda olunca devlet tarafindan karsilaniyor. Büyüme hormonu eksikliğinin tam olarak anlaşılması için ayrıntılı test yapılması gerekiyor.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Bize de doktor 3 ay sonraya takip verdi sadece. Alerji durumundan dolayı beslenmesi çok sorun oldu. Bundan dolayı boy uzama hızının düştüğünü düşünüyorum ama büyüme hormonuyla ilgili bir durumsa da erken müdahale en iyisidir. Bu yüzden araştırıp üstüne düşüyorum. BEn minyon değilim ama eşim minyon ve ailemizde minyonlar var. Belki sadece genetiktir. Ama insanın içine dert oluyor. Ben elimden geleni yapıyım da günün sonunda keşke demiyim diyorum
Sizinkinin 1 yaşında boyu nasıldı ve şuan nasıl ?

Ben de çok endişeliydim hatta hala endişeliyim ama daha az düşünüyorum. En azından gelişim gösterdikçe birlikte geçirdiğimiz zamanda keyif almaya basladim. Kızımın beslenmesi de iyi değildi o kadar zorlandim ki. Bu endiseler ebeveyn olmanın bir getirisi bence.

Yanlış hatırlamıyorsam 1 yasında yaklasik 69 cm 7 kiloydu. 18. veya 20. ayda 74 cm 8.4 kilo civarı olabilir. 2 yasında 79 cm 8.3 kilo. Su an 27 aylık 84 cm ve kilo aldı ama kızım çok ağladı ben kontrol edemedim yaklasık 9 kilo diye düşünüyorum.

Gastroentolojiye de gitmistik biz. Genel kan ve idrar testi yapıldı bir sey cıkmadı onda da. Orada öncelikle yeteri kadar besleniyor mu onu takip ettik. Yaklasik 1 ay diyetisyen kontrolünde yediklerini lokma lokma yazdik diyebilirim. Hatta tam olarak anlamak için midesine bir sey yerleştiriliyormus ama benim kızım zaten yemediği için biz istemedik. Yavaş yavaş da olsa gelişim gösteriyor. Kreşe başlayınca bir süre sonra yemesi de düzeldi. Bazen bizden yemek dahi istiyor. İlk duyduğum zaman inanın neredeyse ağlayacaktım.

Sizin kızınızın yaşı da küçük ve belirgin şekilde kısa değil. En azından kızım gibi. Cinsiyetçi olacak ama kız çocuğunun görece kısa olması erkek çocugu kadar etkilemiyor. Hormon tedavisi uzun sürüyor ve yorucu. Ayrıca dışarıdan gereksiz alınan vitaminin dahi vücuda olumsuz etkisi oluyor. O yüzden bir süre daha takip edilip sonuclara göre tedavi edilmesi daha iyi.

Sizin ve eşinizin boyu kac? Kızınızın motor ve dil gelişimi nasıl? Kilosu ve baş cevresi ölçüsü ne?

Benim kızımın kilo problemi pek yok şuan yaklaşık 9 kilo ama baş cevresi 44 cm. Biraz minyon kafalı ama şuan doktor aksi bir durumdan şüphelenmedi. Davranışları yaşıtlarıyla normal ilerliyor her şeyi anlıyor komut alıyor ve sosyal ilişkilerinde de sorun yok. Ver, al, el, gel gibi arada söylediği basit kelimeler var.

benim boyum uzun aslında 170 falanım ama eşimde 172 erkeklere göre kısa. İkimizinde anneleri çok kısa 160 bile değiller. Belki genetik olarak onlara çekmiştir diyorum. Çünkü görümcemin kızı da çok kısa. Benim bir kızım daha var o da orta boylu ne uzun ne kısa.

Sizin kızınız da minyon o zaman. Bizde de ben ve ailem çok kısayız ve eşim çok uzun ama ailesi normal. Sizin de genetik olma ihtimali var.

Protein ağırlıklı mı beslenme boy uzamasını etkiliyormuş. Siz motor ve bilişsel gelisimini de takip ediyorsunuz zaten. Bence 3 aylik bir takip çok uzun süre değil. Süreç sonunda doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Alerjilerinden dolayı süt ve etten uzak kaldık daha yeni diyet açmaya başladık. Bence bu da çok etkili oldu. Sanırım beslenme olayı duzene girdiğinde asıl durum belli olacak. Bir de doğru doktoru bulmak uzun surdu. Her doktor her çocuğa çare olmuyor. Şimdiki doktorumuz alerjisini hafifletti çok sukur

14 yaşındaki çocuğun pipisine bakmak normal değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…