Büyümüş ikizlerin, tecrübeli anneleri :)..

Kızlar ek gıda konusunda Tavsiyelerinize ihtiyacım var bizim kuzularima 4.5 aylık çok yoğun gaz sancısı yaşadık oyleki anlamakta morariyorlardi şükür bu aralar azaldı ama bir kaç haftadır şeftali püresi ve yoğurt veriyorum kızım yine sürekli ağlıyor bu gıdalar gaz yaparmi elma suyu verdiğim gün bi sıkıntı olmadı sürekli mama ile besliyorum biran önce normal besinlere geçmek istiyorum Dr 6 ay sadece anne sütü ve mama diyor ama sütum hiç yok 6 ay geç olmaz mi
Canım benimde sütüm olmadı maalesef 4. Ayda doktor bizi ek godaya gecirdi.mamada bi ek gıda der bizim doktor...anne sütü dışında herşey ek gıda.yoğurt ve meyveyle başladım bende.elma armut verdim o zaman o meyvelerin zamanıydı ama sen şeftali kayısı elma dönüşümlü ver yoğurtlarına katıyosun demi daha cok sewiyolar öyle.ben 5. Ayda corba başladım doktor tavsiyesiyle değil annemin tavsiyesiyle:)şimdi bütün cprbalardan veriyorum içine ekmekte doğruyorum.sende ufak ufak corbalardan tattır bence.sadece mercimek verme gaz yapmasın daha minikler.kabak havuç patates soğan azıcık irmikle çorba yapıp deneyebilirsin

Kızlar ek gıda konusunda Tavsiyelerinize ihtiyacım var bizim kuzularima 4.5 aylık çok yoğun gaz sancısı yaşadık oyleki anlamakta morariyorlardi şükür bu aralar azaldı ama bir kaç haftadır şeftali püresi ve yoğurt veriyorum kızım yine sürekli ağlıyor bu gıdalar gaz yaparmi elma suyu verdiğim gün bi sıkıntı olmadı sürekli mama ile besliyorum biran önce normal besinlere geçmek istiyorum Dr 6 ay sadece anne sütü ve mama diyor ama sütum hiç yok 6 ay geç olmaz mi
Canım gaz yaparmı bilmem ama şeftali kabız yapabilir belki o rahatsız etti.verme bakalım bi süre başka meyveler ver.kabızlığa iyi gelen başka bi tarifte,keçiboynuzu tozu,leblebi tozu,yoğurt.bu üçünü karıştırıp kaşık maması gibi verebilirsin

Tabiki herkes kendi yasamini ve yavrusunu tanir. Sadece tecrubelilerden destek yada fikir almak insani rahatlatiyor bu yuzden sordum size. Zaten gecen sene gittik cokda kotu degildi ondan daha iyi bi tatil olacagi kes. Valla ucak biletlerini de aldik hadi hayirlisi bakalim adi tatil olmasa bile degisiklik olur. Tatil adina Cok fazla bi beklentim olmadigi icin iyi gececegini umuyorum
:KK71::KK45::KK55:

Benim bakıcım da 8 buçuk ta gelip akşam 6 da gidiyor bende 600 veriyorum , fikir olsun diye yazdım ayrıca benim annem de var bakıcı yalnız değil yani

Canım merhaba.ben halama 600 veriyorum.sabah 8 bucuğa doğru geliyo akşam 6 gibi gidiyo.o olmasa napardımki:KK43:allah razı olsun boş vakitlerde ütümü yemeğimi yapıyo beraber temizlik yapıyoz çok korkuyorum bişey çıkacakta gelemiycek diye:KK43:inş en az 2 yaşına kadar bakarız beraber.senin bakıcı 3 temi gidecek eşin gelince?eger öyleyse 3 saatte ewinde duracak.3-4 saat bakacak yaklaşık çocuklara.300 uygun bence cok az bakacakmış çünkü

Evet canım eşim 3 de geliyor 9.3 arası bakacak bu sürede miniklerim öğle uykusuna da yatıyor alt komsum old için evine girebilecek bende 300 düşünmüştüm. Ek gıda tavsiyelerin için tsk canım yoğurdu sade veriyordum bide meyveli deneyim bakalım corbayida 1.2 hafta içinde başlarım ins

Iste buna sonuna kadar katiliyorum. Hic bir zaman ikizlerden birini kimseye vermedim buna annem bile dahil. Ne kadar zorlanirsam zorlanayim onlari ayiramadim. Annem ben bos bos oturuyorum birini bana vr ben bakayim diyodu evide 10 dk lik mesafedeydi arabayla ama ben veremedim. Nasil vereyim anne diyodum hangisini secipte vereyim bu sectigim yavruya haksizlik gibi geliyodu. Simdi iki yasindalar annem suan yurume mesafemde oturuyor halada istemesine ragmen ayri olarak birini anneme gondermisligim yok.

ikizleri ayırmak kadar büyük bir saçmalık olamaz.sözüm arkadaşa degil,zaten çalışıyormuş.zaten gündüz yanlarında degilmiş.benim annem de kızım için ver ben bakayım diyor,ya ikisi ya hiçbiri diyorum :)

canım şeftali hem gaz hem kabızlık yapar. daha küçükler şeftali biraz iddialı bir meyve bebekler için.en az dokunanlar elma armut.zamanla arttır.bebeklerin gazlıymış zaten,kolik dönem bitse de,gaz ara ara gelir,o yüzden dkkatli yedirmelisin.
4.5 ayda tabii ki mama agırlıklı besleyeceksin bebeklerini,bunun için kendini suçlama.allah bu kadar nasip etti sütümüz yok ne yapalım.ben de 2 ay anca verdim o da damla damla.bu konuda kimsenin sözüne bakma,mamayla beslenen bebekler de en ufak hastalıkta ölmüyor.anne sütünün faydalarını tartışmıyoruz,ama olmayınca da olmuyor.
brokoli gaz yapabilir.patates havuc bunlar kabızlık sorunu olan kızıma yasaktı,söylemek istedim.karnıbahar gaz yapar.ama bunla zaten kış sebzeleri.
canım tarhana denedin mi? şayet tarhana da dokunuyorsa doktoruna muhakkak söyle,laktoz intoleransı olan kızıma tarhana çorbası yasaktı.içinde yogurt oldugu için.
kırmızı mercimek gaz yapıyor mu tam bilmiyorum,ama benimkilerde sıkıntı olmadı.hala severek yedikleri nadir yemeklerdendir.15 aylık benimkiler.
doktorlar ne kadar farklı konuşuyor.benim doktorum da 4. ayda ufak ufak başlatmıştı,6. ay çok geç o zamana kadar tatma evresinin bitmesi gerekli demişti.biz 6. ayda taneli yemeklere geçmiştik,bulgur yediriyordum direkt.bır sıkıntı olmadı.ama sen ne yedirirsen yedir mama agırlıklı gideceksin zaten uzun bir süre.lütfen buna takılma. kimi bebeklere yogurt da gaz yapabilir.çok yüklenme.acele etme.

ikizleri ayırmak kadar büyük bir saçmalık olamaz.sözüm arkadaşa degil,zaten çalışıyormuş.zaten gündüz yanlarında degilmiş.benim annem de kızım için ver ben bakayım diyor,ya ikisi ya hiçbiri diyorum :)

canım şeftali hem gaz hem kabızlık yapar. daha küçükler şeftali biraz iddialı bir meyve bebekler için.en az dokunanlar elma armut.zamanla arttır.bebeklerin gazlıymış zaten,kolik dönem bitse de,gaz ara ara gelir,o yüzden dkkatli yedirmelisin.
4.5 ayda tabii ki mama agırlıklı besleyeceksin bebeklerini,bunun için kendini suçlama.allah bu kadar nasip etti sütümüz yok ne yapalım.ben de 2 ay anca verdim o da damla damla.bu konuda kimsenin sözüne bakma,mamayla beslenen bebekler de en ufak hastalıkta ölmüyor.anne sütünün faydalarını tartışmıyoruz,ama olmayınca da olmuyor.
brokoli gaz yapabilir.patates havuc bunlar kabızlık sorunu olan kızıma yasaktı,söylemek istedim.karnıbahar gaz yapar.ama bunla zaten kış sebzeleri.
canım tarhana denedin mi? şayet tarhana da dokunuyorsa doktoruna muhakkak söyle,laktoz intoleransı olan kızıma tarhana çorbası yasaktı.içinde yogurt oldugu için.
kırmızı mercimek gaz yapıyor mu tam bilmiyorum,ama benimkilerde sıkıntı olmadı.hala severek yedikleri nadir yemeklerdendir.15 aylık benimkiler.
doktorlar ne kadar farklı konuşuyor.benim doktorum da 4. ayda ufak ufak başlatmıştı,6. ay çok geç o zamana kadar tatma evresinin bitmesi gerekli demişti.biz 6. ayda taneli yemeklere geçmiştik,bulgur yediriyordum direkt.bır sıkıntı olmadı.ama sen ne yedirirsen yedir mama agırlıklı gideceksin zaten uzun bir süre.lütfen buna takılma. kimi bebeklere yogurt da gaz yapabilir.çok yüklenme.acele etme.
Canım cevabın için çok tsk Tecrübelerinize okadar ihtiyacım varki çok gazlı bebeklerim ne versem o akşam çığlık cigliga agliyorlar birtek elma suyu sorun olmadı çay kasiginin ucu ile az az tattiriyorum zaten en fazla 3.4 çay kaşığı veriyorum

Canım cevabın için çok tsk Tecrübelerinize okadar ihtiyacım varki çok gazlı bebeklerim ne versem o akşam çığlık cigliga agliyorlar birtek elma suyu sorun olmadı çay kasiginin ucu ile az az tattiriyorum zaten en fazla 3.4 çay kaşığı veriyorum

e tamam yeterli 3 4 kaşık.kimi bebek ek gıdaya hemen alışır,kimi bebek zaman ister.bu iş de maalesef sabır işi.sen şimdi tattırma aşamasındasın.istemiyorlarsa zorlama,zaten verecegin doyumluk degil tadımlık olacak.zamanla arttırarak mamayı azaltacaksın.ben 8. aya kadar gündüzleri ogün aralarında mama da veriyordum.gece beslenmesini kızım 9. ayda kendi bıraktı ugraşmadım.oglum ise hala cok sık besleniyor gece.ben gece gaz yapar diye inek sütü dahi veremiyordum ihtiyacı olmadıgı halde mama veriyordum gece.10 gündür felan inek sütü veriyorum uyandıgında,çok şukur gaz yapmadı ama kazık kadaro ldu zaten. conformil kullanıyordum o da kabızlık için biliyorsun.sahi sen hangi mamayı kullanıyorsun?? mama dokunmasın çocuklara??

Back
X