• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Buyur burdan yak 12 yaşındaki oğlum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Net kurallarinizi belirtin asla taviz vermeyin ödül-ceza seklinde degerlendirin her davranisi. Zira onunu almazsaniz taviz tavizi dogurur. Okul saati cocugun yeri hasta vs degilse okuldur.

Teşekkürler yorumunuza
zaten her konuda netiz evin bilgsayarın inretnetin kuralları var hep ben biraz taviz vermiştim yaz tatilinden bu yana hani ödül gibi bu olayı tekrarlarmı bence asla tabi büyük konuşmamayı öğrendim dün ama dersini almış tır tlf nunu bile aldık elinden

İşte bizim şimdiye kadar böyle bir şeye hiç ihtimal vermediğimiz için aklımızın ucundan geçmedi ki takip etmek falan böyle bir çocuk değildi yani dediğim gibi ben hiç onu takip edeyim yada söylediklerine inanmamayayım gibi bir durum hiç olmadı bizde şaşkınlığım kızgınlığım kırgınlığım bundan
Çokta ınanmamak lazım ama ya . Gercekten bıde kucuk bence daha okul cok mu yakın , bırde babanne fılan arada gıtseydı keske ne bıleyım kahvaltısı vs kontrol etmek lazım 12 yas baya kucuk ben bırakamam gıbı gelıyor 10 yasına gırecek benımkı

Yaz tatilinden sonra adapte olamadılar henüz , madem uysal bir çocuk sakince konuşup halledebileceğinizi düşünüyorum , benim oğlanda aynı yaşlarda gözüm korkuyor açıkçası neler yaşayacağız diye :(
Yalnız ben şunu anlamadım , formalarından nasıl anlamadınız , hani yıkarız falanya haftasonu .

Çokta ınanmamak lazım ama ya . Gercekten bıde kucuk bence daha okul cok mu yakın , bırde babanne fılan arada gıtseydı keske ne bıleyım kahvaltısı vs kontrol etmek lazım 12 yas baya kucuk ben bırakamam gıbı gelıyor 10 yasına gırecek benımkı

Evet okılumuz yakın 15 dakika kahvaltıyı yapıp çıkıyoruz normalde benimle çıkıyor onu bırakıyorum ben devam ediyorum işe bu hafta tek gitmeye başlamıştı çok falza güvendim belkide ben:KK17:

Ben lise 1'de1 gün gider 2 gün gitmezdim.Eve gider MSN'de takılırdım.Müdür yardımcısı bunu farkedip aileme haber vermiş, evin anahtarı hala bende dursa da pc'ye şifre koydular okula mecbur gitmek zorunda kaldım.Çocuğunuzun da okul dışı ilgiduyduğu bir şeyler var.

Yanlış anlaşıldım sanırım oğlum geçen cuma ve dün yani toplamda 2 gün gitmemiş okula sanırım pazartesi ve cuma deyince 1 hafta anlayanlar oldu

En azından eve dönüp hevesle yeni oyuncağını denemek istemiş, ya başka yerlerden toplamak zorunda kalsaydınız oğlunuzu? Bu kısmı atlamayın, çocuk okuldan kaçtığında bile evi tercih ediyor, bu iyi bir şey.

Okula ne için gittiğini, geleceği-zevkleri-heyecanları ve yanlış zamanda yanlış tercihleri üzerine konuşun.
Üzerine çok varmayın, aniden yasaklayıp kaldırıp atmayın bence.
İlk kez yaşanıyorsa, bunu hemen bir cezaya bağlamazdım ben şahsen; tedirginliğimi, üzüntümü, bu davranışını anlayabildiğimi, 12 yaşında, ilgi alanında olan yeni bir şeyi hemen denemek istemesinin anlaşılabilir bir sabırsızlık olduğunu ve fakat bu sorumsuzluğunu alışkanlık haline getirmesi halinde, bunun bedelini yine kendisinin ödeyeceğini, gerçek isteklerinden-hedeflerinden uzaklaşabileceğini, bu hareketin tekrarının yaşanmamasını neden istediğinizi, dersler, meslek, hayat üzerine endişelerinizi vb. bir "Büyüyorsun, kendi hayatını kendi istediğin gibi yaşamak istiyorsun anlıyorum ama, bu yaşlarda insan, yaptığı davranışın sonucunu-ileriye dönük etkilerini hesaplayamıyor pek, bu yüzden bizim söylediklerimize lütfen kulak ver, endişelerimizi anlamaya çalış." şekilde güzel güzel konuşun ve ps oynama zamanlarını yeniden düzenleyin derim.

Eğer tekrarlanırsa, o zaman "Bunu seninle konuşmuştuk" diyerek bir yaptırım getirirsiniz.

Kendi 11-12 yaşlarımdaki halimi düşünerek böyle yazıyorum; bu davranışımdan ötürü direkt bir ceza-yasaklama ile karşılaşsaydım, bu ilk kez yaşanıyor olsaydı ve ailem sadece öfkeli/panik ve hesap sorar bir şekilde yaklaşsaydı; onların beni hiç anlamadıklarını düşünür, yapacağımı gizlemenin daha kompleks yollarını arayabilirdim. Çünkü asi bir çocuktum ve anlaşılmadığımı düşündüğümde, daha çok zıtlaşırdım; eh klasik ergenlik...

Yaz tatilinden sonra adapte olamadılar henüz , madem uysal bir çocuk sakince konuşup halledebileceğinizi düşünüyorum , benim oğlanda aynı yaşlarda gözüm korkuyor açıkçası neler yaşayacağız diye :KK43:
Yalnız ben şunu anlamadım , formalarından nasıl anlamadınız , hani yıkarız falanya haftasonu .

Ben ce konuşup halledebileceğimizi düşünüyorum şu an çok yeni biraz ders alsın diye bekliyorum
cuma günü gitmedi zaten ilk birde dün siz 1 hafta anladınız sanırım

Ben lise 1'de1 gün gider 2 gün gitmezdim.Eve gider MSN'de takılırdım.Müdür yardımcısı bunu farkedip aileme haber vermiş, evin anahtarı hala bende dursa da pc'ye şifre koydular okula mecbur gitmek zorunda kaldım.Çocuğunuzun da okul dışı ilgiduyduğu bir şeyler var.

Ne gibi şeyler olabilir

Ne gibi şeyler olabilir
Ona aldığınız hediye vs var mıyorumların hepsini okuyamadım.Bir de ilk kez başka bir ortama girince bazı insanlarda bocalama oluyor.Bende olmuştu ortaokuldan liseye liseden üniversiteye alışamamıştım ve derslerimi de etkiledi bu problem.Kızmadan çocuğunuzla konuşmanızı tavsiye ederim.

Ben ce konuşup halledebileceğimizi düşünüyorum şu an çok yeni biraz ders alsın diye bekliyorum
cuma günü gitmedi zaten ilk birde dün siz 1 hafta anladınız sanırım
Yok aslında doğru anlamışım , ben sizin formalarından falan gidip gitmediğini anlayabileceğinizi düşündüm .

En azından eve dönüp hevesle yeni oyuncağını denemek istemiş, ya başka yerlerden toplamak zorunda kalsaydınız oğlunuzu? Bu kısmı atlamayın, çocuk okuldan kaçtığında bile evi tercih ediyor, bu iyi bir şey.

Okula ne için gittiğini, geleceği-zevkleri-heyecanları ve yanlış zamanda yanlış tercihleri üzerine konuşun.
İlk kez yaşanıyorsa, bunu hemen bir cezaya bağlamazdım ben şahsen; tedirginliğimi, üzüntümü, bu davranışını anlayabildiğimi, 12 yaşında, ilgi alanında olan yeni bir şeyi hemen denemek istemesinin anlaşılabilir bir sabırsızlık olduğunu ve fakat bu sorumsuzluğunu alışkanlık haline getirmesi halinde, bunun bedelini yine kendisinin ödeyeceğini, gerçek isteklerinden-hedeflerinden uzaklaşabileceğini, bu hareketin tekrarının yaşanmamasını neden istediğinizi, dersler, meslek, hayat üzerine endişelerinizi vb. bir "Büyüyorsun, kendi hayatını kendi istediğin gibi yaşamak istiyorsun anlıyorum ama, bu yaşlarda insan, yaptığı davranışın sonucunu-ileriye dönük etkilerini hesaplayamıyor pek, bu yüzden bizim söylediklerimize lütfen kulak ver, endişelerimizi anlamaya çalış." şekilde güzel güzel konuşun ve ps oynama zamanlarını yeniden düzenleyin derim.

Eğer tekrarlanırsa, o zaman "Bunu seninle konuşmuştuk" diyerek bir yaptırım getirirsiniz.

Kendi 11-12 yaşlarımdaki halimi düşünerek böyle yazıyorum; bu davranışımdan ötürü direkt bir ceza-yasaklama ile karşılaşsaydım, bu ilk kez yaşanıyor olsaydı ve ailem sadece öfkeli/panik ve hesap sorar bir şekilde yaklaşsaydı; onların beni hiç anlamadıklarını düşünür, yapacağımı gizlemenin daha kompleks yollarını arayabilirdim. Çünkü asi bir çocuktum ve anlaşılmadığımı düşündüğümde, daha çok zıtlaşırdım; eh klasik ergenlik...
Katılıyorum.
İlk hatası için çok büyük tepkiler ve cezalar.
Direkt cezalandırmak yerine sadece konuşmalıydınız Gardenia Gardenia
Nasıl korktuğunuzu, telaşlandığınızı anlatmanız yeterliydi.
Bir anda her şeyi elinden alıp yasaklamanız yanlış bence.
Tekrar okula gitmezse bu kez elinden alacağınız bir şey kalmayacak. Neyle terbiye edeceksiniz?
Çocuğunuz tatil modundan çıkamamış olabilir. İlk hatası ve çok şükür ki evde. Bence güzelce konuşun ve bu hatasını affedin tekrarı olmaması şartıyla.

Cezaları birdenbire değil kademeli yapın. Ve korkutmak yerine sizinle her şeyi konuşabileceğini bilsin.
Ben de çok kaçtım okuldan. Ama akşam babama söylerdim. Çünkü çok anlayışlıydı. Annemse her şeyi en son duyardı korktuğum için.

Özetle oğlunuz yanlış yapacak, okuldan kaçacak vb bir sürü ergenlik sorunu yaşatacak. Bunları gizleme gereği duymayacağı kadar anlayışlı bir büyük olsun evinizde.
Eğer korkutur tehdit eder sürekli ceza verirseniz bizzat siz dışarı itersiniz onu.

Pedegog a Gitmekte yarar var.. Biz uzman değiliz. Çocuğunuzun belki Okulla veya öğretmen, arkadaş ı ile sorunu olabilir.. En iyisi uzamana danışmak ve yardım almak..

İşte buraya konu açmamdaki sebep bu çok teşekkürler yorumunuz için
yani ne yapabiliriz aynen dediğiniz gibi oldu çok çok fazla tepki verdik anında bilgisayar playstaşın tlf nu hepsini kaldırdık bakın yorumunuzla belkide çok fazla ileri gittiğimizi düşünmeye başladım tekrar teşekkürler

Katılıyorum.
İlk hatası için çok büyük tepkiler ve cezalar.
Direkt cezalandırmak yerine sadece konuşmalıydınız Gardenia Gardenia
Nasıl korktuğunuzu, telaşlandığınızı anlatmanız yeterliydi.
Bir anda her şeyi elinden alıp yasaklamanız yanlış bence.
Tekrar okula gitmezse bu kez elinden alacağınız bir şey kalmayacak. Neyle terbiye edeceksiniz?
Çocuğunuz tatil modundan çıkamamış olabilir. İlk hatası ve çok şükür ki evde. Bence güzelce konuşun ve bu hatasını affedin tekrarı olmaması şartıyla.

Cezaları birdenbire değil kademeli yapın. Ve korkutmak yerine sizinle her şeyi konuşabileceğini bilsin.
Ben de çok kaçtım okuldan. Ama akşam babama söylerdim. Çünkü çok anlayışlıydı. Annemse her şeyi en son duyardı korktuğum için.

Özetle oğlunuz yanlış yapacak, okuldan kaçacak vb bir sürü ergenlik sorunu yaşatacak. Bunları gizleme gereği duymayacağı kadar anlayışlı bir büyük olsun evinizde.
Eğer korkutur tehdit eder sürekli ceza verirseniz bizzat siz dışarı itersiniz onu.

evet ilk hatası o yüzden çok tepki verdik haklı olabilirsiniz kesinlikle tekrar konuşacağım akşam teşekkürler.

Merhaba hanımlar,

7 nci sınıfa giden oğlumun cuma ve dün (pazartesi) okula gitmediğini öğrendik tabi kavga kıyamet ben şok gerçekten şok ama
2 oğlumuz var küçük anasınıfına başladı sabahçı olduğu için erken çıkıyoruz o sebepten büyük oğlum bu sene arkadaşıyla gidiyor
okula, dün babanne arkadaşını görüyor oğlum yok soruyor diyor ki .......... nerde cuma dan beri gelmedi okula tabi kadın da şok bu şekilde öğrendik e okula girip bakınca da 2 gün devamsızlık oğlum niye gitmedin evde playsteşın oynadım cuma yı böyle açıkladı hafta sonu bir tanıdığımız direksiyon var alın çocuklar oynar demişti aldık dünde onunla oynamak için gitmemiş yahu bu çocuk nasıl böyle yaptı ben hala inanmıyorum uysal sakin kendi halinde bir çocuk ablama anlattım şaştı kaldı hafta sonları sınırlı bilgisayar vs izin veriyoruz vallahi kafayı yicem nasıl davranıcamı bilemiyorum akıl verin nolur çok şaşkınım hala.
Ergenlik te olduğu için çocuklar kendisini büyümüş sayıyorlar yanlış arkadaşta edinebilir başına başka şeylerde gelebilir allah yardımcınız olsun çocuk büyütmek çok zor buna benzer birşeyi bende bi kaç ay önce yaşadım çok üzüldüm

Ben de herkes gibi ergenlik geçirdim ve büyük cezalara tepkimde çok büyük olurdu ve bir kaç defa evden kaçmıştım

ben şunu anlamıyorum 12 yaş ergenliğin başladığı bir yaş, fiziksel ruhsal değişimler, kendini keşfetme, mevcut çevreden uzaklaşıp yeni arayışlar içine girme yaşı okuldan kaçması ve bunu sizden saklaması yanlış bir davranış ama hangimiz yapmadık ki?? zaten belirli bir devamsızlık sınırı olduğunun farkındadır...
ayrıca 12 yaşında bir çocuk artık delikanlı olmuştur gayet kendisi tek başına okula gidip gelebilir, dışarıda sınırlı bir çevrede olmak kaydıyla arkadaş grubu ile takılabilir...
sonuçta onlarda bir birey ve yaşı gereği tam olarak bireyselleşme yaşında..
yerinizde olsam uyarır ve pc yi yasaklardım ve ısa bir süre göz hapsinde tutardım ama ona aksettirmeden yapardım bunu ve akıllı saat önerenler olmuş , bence gayet mantıklı bir teknolojik alet ondan alabilirsiniz.

Sorun şu hiç bir zaman oğlumun böyle birşey yapacağına ihtimal vermedim cesaret edeceğine de
akıllı sakin söz dnleyen bir çocuk derslerinde bir sıkıntısı olmayan yani evde onu bıraktığımda gözüm arkada kalmayacak kadar güvenirdim kendisine yaptığının farkında
Bence çocuğunuzu baskılamışsınız fazlasıyla , bulduğu ilk boşlukta böyle bir şey yapmış.Özdisiplin kazandırmanız gerek çoçuğunuza.Siz yokken de aynı şekilde davranmalı.Bence fazla baskılamışsınız ve büyüdü diye biraz serbestlikte bunu yapmış.Bazı şeyleri oturtamamışsınız.Çocuğun her sözünüzü dinlemesi de normal bir durum değil ki.

Bu konuyla ilgili ona kızarsanız da çocuğunuzu kaybetmeye bir adım daha yaklaşmış olursunuz.Çok dikkatli olmanız lazım.Tehlikeli ve riskli dönemde.

Yok aslında doğru anlamışım , ben sizin formalarından falan gidip gitmediğini anlayabileceğinizi düşündüm .
Ergenlik te olduğu için çocuklar kendisini büyümüş sayıyorlar yanlış arkadaşta edinebilir başına başka şeylerde gelebilir allah yardımcınız olsun çocuk büyütmek çok zor buna benzer birşeyi bende bi kaç ay önce yaşadım çok üzüldüm

Amin cümlemizin hep korkmuşumdur erkenlik döneminden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X