Büyüyorum...Öğreniyorum...Eğleniyorum...

ay bende sana çok güldüm Özlemcim:)))
Allah bağışlasın bizlere çok şekerler yaaa:)))
Baca demek:

kızlar bu arada geçen hafta efeyi gymboree merkezine götürdüm,ücretsiz deneme dersine.oyun sınıfına çok güzel vakit geçirdi ya,çok iyi haızrlanmış bi merkez.beraber aylarına uygun oyunla eğitim veriyorlar.heryer jimnastik minderleri ve yine süngerden rampalar,merdivenlerle falan kaplı.istedikleir gibi hoplayıp zıplayıp yuvarlanarak eğitici oyunlar oynadılar.gel görki üyelik ücretleri bizi aşıyor.en az 3 aylık üyelik yapıyorlar.haftada 1 gün 1 saat ders ve istediğin zamanda haftada 1-2 serbest oyun saatine geitebiliyorsun.3 aylık 720 tl

Güzelmiş Hülya ama pahalıymış gerçekten hani haftanın birkaç günü olsa bir derece ama sadece 1 gün ( günlük istediğin zaman götürme şansın varmı günlük ücret ödeyerek

yok özlemcim öyle kabul etmiyorlar,keşke olsa arada müsait oldukça götürülür.en az 3 ay üyelik yapıyorlar.

adım adım dergisine üye olduğunuzda istediğiniz zaman çıkabiliyosunuz zaten aylık 25 tl çok uygun her ay bir hediye kitap gönderiyolar onlar.. bana pahalı gelmedi özellikle ücretsiz iznim bitince babaannesi bakacak o dergiden faydalanıp oyunlar oynayabilir .. yani bana fiyatına göre idare eder. ben de montessori yahoo grubuna üyeyim.. ordada güzel fikirler çıkıyo bilgileniyorum tavsiye ederim

asosyecim bu adım adım dergisine nerden nasıl üye olunuyor googlea adım adım yazdım pek bir şey çıkmadı bilgilendirirsen sevinirim

arkadaşlar bende oğlumla oynamak için''bebekler için beyin geliştirici zeka oyunları''12-36 aylar isimli bi kitap aldım çogu bildigimiz seyler ama en azından yol gösterici bi kaynak bu arada montessori nedir? ben bilmiyorum daa

Harika bi topik olmuş.. Ellerinize sağlık..
Ben henüz doğum yapmadım ama bu bilgilerin doğum sonrasında çok faydalı olacağına eminim..

ŞENGÜLCÜM sen adım adım dergisine abone olmuş muydun ben oldum 2 aydır da geldi ama oğlum pek dergiyle ilgilenmiyor aslında ilgileniyor kendi bakıyor sayfaları çeviriyor resimlere bakıp bir şeyler anlatıyor kendince ama beraber bir şey yapamıyoruz işte ben dergideki bir şeyi anlatmaya çalıştığım zaman dinlemiyor ve sayfa çevirmeye çalışıyor muhammed tuğra senin anlattıklarını dinliyor mu veya işte dergideki mama topu falan parmağıyla gösteriyor mu???

Son düzenleme:
bir de kızlar hani özlemin derin bacağını gösteriyormuş, aylinin çınar lambayı gösteriyormuş hatta sibelin çınar annesinin iç çamaşırlarını neyin nereye giyileceğini bile biliyormuş ama benim oğlum bunların hiçbirisini yapmıyor o kadar çok uğraşıyorum mesela burnunu öğretmek için ama beni dinlemiyor çok çabuk sıkılıyor oyuncaklarla bile oynarken oğlum şöyle yapalım dediğimde bana kızıyor ve oynadığı oyuncakları bile suratımea oraya buraya fırlatıyor anlayacağınız müdahale ettirmiyor hiç bu normal mi sizce???? ha şimdi aklıma geldi sadece çorabını çıkarıp geri ayağının üzerine koyuyor aklınca tekrar giymiş oluyor ))) artık bir şeyleri söylediğimde göstermesi işaret etmesi gerekmiyor mu acaba yeterince ilgilenemiyor muyum???

canım her çocuk bir değildir .dikkatlerini çekmek evet çok zor .doğru zamanı bulmak gerek galiba.

canım bence de hepsı farklı. zaten her hafta farklı ıseye yonelıyorlarmıs. bı hafta yurume yanı fızıksel gelsıımse. bı hafta konusma. bı hafta sosyallesme gıbı. bzımkı bıcok seyı blıyo. sordugumda bakıyo.acagını ,dilini, elini gsterıyor. salıncaga gıdelım hadı dıyorum bnıyor kendısı. ama sadece baba ve dede kelımelerını ve baska anlamsız seslerı soyluyor.oysa bıcogunuzun bebegı nerdeyse yedı sekız kelıme soyluyor.

telaş etme canım...hepsi gayet normal...birde aslında nerde diyince göstermesi, yani parmakla işarete alışması bence konuşmayı da geciktiriyor..benim oğlan sorunca ışığı, buzdolabını, masayı, damacanayı (nedense çocuğa damcanayı öğrettim::))) filan gösteriyor ama şimdi susadığında biberonu da işaret ediyor..mecbur veriyorum..aslında söyletmeye çalışmak daha mantıklı...anlamazdan gelmek, su mu filan diye sormak..ne bilim işte..askere gidene kadar konuşur inşallah:)))

yenibir konumuz olmuş nur topu gibi maşallah, eh hadi hayırlı olsun diyeyim o zaman.

bence top la başlayalım bu hafta. su için daha erken, malum biraz yaz gelsin.

bu hafta çocuklarımızla top ile ilgili neler yaptırabilirz onu konuşalım yaptıralım ve paylaşalım.

Nisa nın evde 10 kadar renkli renkli topları var.Büyüklü küçüklü.

attıı oynayalım hadi kızım diyorum, topu alıyor atıyor,

hani top nerde topu at diyorum, topu bulup getiriyor, atıyor. at diyor.

bir de topları ısıra ısıra patlatıyor, o da ayrı bir konu tabi...::))

oooo biz topu çoktan fethettik...
ayağıyla götürüyo topu tam vurmasını bilmiyo ama ..sürüyo ayağında sonrada voooovvv diye bağırıyo yani gol müş...buzdolabına yapışan meyveler var havludan sürekli onlarla uğraşıyo..yapıştırıp alıyo ..oyuncak sepetini sürekli doldur boşalt yapıo arada kumandayı falan saatlerce ardığıömız oluyo tabi oyuncak sepetinden çıkıyo...kuzenleriyle saklanbaç bile oynuyo..

Ben de kızlara katılıyorum Huriyecim telaş etme bence .

Her şeyin bir zamanı var bazıu şeyleri sen farketmeden kapıyorlar Derin 3 ay falan olucak nerdeyse evde bir tane süs atımız var atlar nasıl yapıyor dediğimde tıktıkkıdı tık diye sallıyordu kendini ama artık yapmıyor .Geçenlerde burnunu öğrenmişti şimdi onuda göstermiyor .Dişlerini göstermeye başladı ama şimdide .
Eşim sigara içmeye çıktığında yada ben napıyor diyoruz dudağıyla puff yapıyor birde elini dudağına götürüyor .
Ama sanırım görerek daha iyi kavrıyorlar süreklilik olması lazım .
Mesela Derin yemeği bitince ellerini uzatıyor hemen sileyim diye ,sonra diş fırçasını yıkıyorum hemen ağzını açıyor .ardından kafasını eğiyor önüne önlüğünü çıkartmam için en son kucağıma aldığımda sarjlı süpürgeyi gösteriyor hemen sandalyesini ve saçtıklarını süpürmem için. Çünkü bunları günde en az 4 kez aynı sırayla yapıyoruz .

Birde günde 1 saatte yakın kitaplarını bırakıyorum sadece oyuncaklarının içinden .üzerindeki nesneleri gösteriyorum isimlerini seslerini söylüyorum bir süre sonra sıkılıyor ama sonra kendi gösteriyor buding buding diye sesler çıkartarak :))

huriyecim bence arkadaşlara katılıyorum
telaş yapma birden hepsini yapmaya başlıyacak şaırıcaksın
bende kardelene gösterdiğimde yapmıyor ilgilenmiyordu bikaç gündür
bay bay yap anneyim deyice yapıyor cici yap deyince seviyor
bazı şeyleride biz göstermeden kendi öğrendi
yemek yemeyi daha doğrusu yediğini zannetmeyi
kaşığı alıp tabaklara sokp ağzına götürüyor boş tabaklara yapmıyor ama kurnaz:))
dün akşam gülmekten öldük sofrada ben yemek yerken geldi ekmek istedi bir parça verdim eline
önce ısırdı sonra yemeğin içine bandırıp tekrar ısırdı
bandırıyor göya ekmekten çok parkmakları batsada heç ellemedim heryeri yemek oldu tabi
baba nerde anne nerde diye sorduğumuzda henüz bişey yapmıyor yaramazlık yaptığında parmak sallayıp hayır diyorum oda bana yapıyor aynısını ağzında bişeyler mırıldanarak gülmemeye çalışıyorum
tutuyom kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…