Büyüyorum...Öğreniyorum...Eğleniyorum...

evet özlemcim sana katılıyorum görerek daha iyi öğreniyorlar
bizim cadı kumandayı tv ye doğru tutp kanal değiştirmeyi öğrendi mesela
uzatıyor tv ye birde yan tutuyor :))

huriyecim kesinlikle hepsinin kendince bir zamanlaması var
ben uzun zamandır burun ağız kulak falan öğretmeye çalışıyordum göstersin diye bir türlü göstermiyordu 1 hafta 10 gün önce birden hepsini sırayla göstermeye başladı
hatta geçen gün yukarı deyip ellerini havaya kaldırıyordum aşağı deyip indiriyordum
şansa deneyeyim dedim ardından şimdi yukarı deyince hemen elini havaya kaldırıyor sonra da kendi kendini alkışlıyor zibidi :))

top konusuna gelince bizimki de top olayını aştı
babasıyla gol oynuyorlar
bayağı top sürüyor ve vurup goll diyor

ilginize çok teşekkür ederim kızlar a.s. biraz önce eşime burda yazdıklarımızı anlatıyordum gündüzleri genelde o bakıyor ya sen ilgilenmiyor musun kitabında ne yapacağın yazıyor göster ilgilen biraz falan diyordum o da dinlemiyor hadi sen dene de görelim dedi açtık kitabı ben ne yapsam da beni dinlemedi tabi :umursamaz: bu adım adım dergisinde kırmızı daire var kalın karton kapakta takıp çıkarılıyor hemen o sayfayı açtı daire yerinde yoktu halının üzerinde küçük bir balon vardı aldı balonu eline daireden geçirmeye uğraştı balon sığmadı tabi sonra kitabı kapattı geçsin diye yani kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor sayfalara bakıp dıgıl mıgıl bir şeyler sayıp çeviriyor ama bizi dinlemiyor müdahale ettirmiyor özgür çocuk mu olacak nedir anlamadım gitti

huriye canım biz de yeni abone olduk adım adıma
bahsettiğin kısmı bilmiyorum ama sanırım ay farkı olsa gerek biz 14. ay ile başladık
çınar da ne zaman ben elime alsam elimden çekeleyip kendi sayfaları çevirmeye çalışıyor

14. ay için bir sayfaya iki kağıt yapıştırmışlar
ayrı olarak da bir balık vermişler mesela
balığı o yapıştırdıkları kaıtların altına saklayıp bulmasını istiyorsun
1 sakladım 2 sakladım
3. görmek için tuttu yapışık kağıdı yırttı al sakla şimdi nereye saklayabileceksin bakalım dermiş gibi yüzüme bakıp :))
bir tek resim var bir sayfada bir manzara içinde kuş- kedi- köpek- inek var
aynı figürleri sayfanın kenarına koymuşlar
mesela kuşu gösterip kuş nerede diye soruyorsun o da resim içeriisindeki kuşu gösteriyor
çınar 1-2 tanesini gösterdi sonra sıkıldı

ama ben beğendim dergiyi
en azından yönlendiriyor nasıl davranılması gerektiği konusunda

benim dediğim kırmızı daire 11. ayda canım senin dediğin şeyden 11. ayda kanepenin örtüsünü yapmışlar kaldırıyorsun altında top var hani top deyince kaldırıyordu, 12 ayda da 2 tane vardı birinin altında pasta vardı biri boş pastayı bulmaya çalışıyordu amaaaa noldu bizimki de hepsini yırttı oysa çok seviyordu o bölümleri ben 1-2 yapıştırdım ama en son kemirmiş yapışmaz hale gelmiş anlayacağın 11. ayda işte daire vardı takıp çıkarılan 12. ayda da dönen bebek var yani öyle eğlenceli olursa onlarla çok ilgileniyor ama düz resimlerle o kadar değil yine de bakıp kendince bir şeyler söylüyor ama illa kendi yapacak beyefendi karıştık mı kızıyor
ben de beğendim canım olmadı bırakırım diye üye olmuştum ama devam ediyoruz yani

Huriyecim henüz abone olmadım.Düşünüyorum yıllık 300 tl vermek yerine bir oyun grubuna yazdırsam oğlanı daha mı akıllıca olur diye.
Tuğranın interaktif oyun oynamasını soruyorsan eğer evet oynuyoruz.Tuğra oyunlarda çok faal.Ama bazen bi türlü oturtamıyorum onunla oynamak için.Dikkat ettiğmde gördüm ki Tuğranın bu yaramazlık peşinde olduğu zamanlar benim onunla oynamak için isteksiz olduğum zamanlar.Resimli kitabımız var mesela bir kaç ay önce ona kitapta kuşu gösterip eve kuş aldık.Burdada anlatmıştım.Ondan sonra bir kitap aşkı başladı bizim oğlanda.O güne kadar kitapları kemiren atan çocuk birden bu?;bu diye kitaptaki resimleri renkleri sorar oldu.Aslında oyuncakla ilgilenen bir çocuk değil Tuğra.Ancak bende onunla gerçekten istekli bir şekilde oynarsam oynar.Yoksa onun için elektikli süpürgenin tepesine çıkmak daha eğlenceli geliyor galiba.
Anlatmak istediğim derginin eğlenceli olduğuna inandırmak için Lise müfredatı işler gibi anlatma objeleri İsmet Anıl'a.Topu gösterirken mesela ayağınla topa vur Goooooooollll diye tiz bir çığlık at.Zıpla sağa sola koş.Sonra tekrar dergideki topa dön ve bak top de,gerçek topu göster.Eminim sırf evin içinde zıplanmasını izlemek için dergideki topla daha çok ilgilenecek ve yeniden yapmak için can atacaktır.

Çok güldüm anlamında yırtmış sonra da bakmış ya hadi bakalım şimdi sakla diye koptum onu ima etmek için demiştim :)))

özlemcim akşam benim pc yine sapıtmıştı yanındaki smiley'ler çıkmamıştı
sadece seslenme olarak görünüyordu da :))
tabi gülme efektleri görününce beni efendim pek bi komik kaçmış sırnaşık şey

yaa bu adım adım dergisi piyasada yok mu? ben görmedim, illa abonelik mi istiyor

aybukecıgım bende aynı sorudan sorucam...abone olmadan once ıcerıgını gormek ısterım erdemle deneme yapmak ısterım nasıl ulasacagız kı bu dergıye abone olmadan

özlemcim tebrik ederim gerçekten çok güzel hepimize faydası olacak bir konu açmışsın.bende 2 yaş için uygun olan büyük parçalı legolardan aldım aldığım günü mükemmel bir şekilde takmayı ve çıkarmayı başardı en çok takılanları çıkarmasını seviyor zaten birlikte oynarke hadi kızım büyük ev yapalım şimdide küçük ev yapalım falan şeklinde konuşarak oynuyoruz daha sonra büyüklü küçüklü şişelerden edindik büyük olandan küçük olana doğru içiçe atıyor şişeleri en sonuncuyada kalemlerini dolduruyor ve çok mutlu oluyor onu alkışlayınca afferinn kızıma diye hemen boşaltım trekrar yapıyor ve yüzüme bakarak benden alkışlamamı bekliyor acıkınca hadi kızımla yemek yüiycez şimdii sonrada ben ona elma verceem diyorum hemen mama sandalyesinin yanına gidiyor mama mama diyee elmaya emme emma diyerek benden elma istiyor artık yanii inanılmaz gelişmeler var kızımda artık..

fatoşçum nerelerdesin canım ya görüşemiyoruz iyisindir inşallah
bende aldım lego kardelene ben takıyorum o çıkarıyor takmaya çalışıyor yapamayınca
sinirleniyor atıyor sabırsız bizim bızdık biraz

selam kızlar uzun bir aradan sonra nasılsınız? adım adım dergisine ben de aboneyim çok memnunum isterseniz D&Rda vardı sanırım. sitesine girip üye olun telefonunuzu arıyorlar zaten o bayan bilgi veriyor

kardelenle bayadır otobüs geldi durakta durdu oyunu oynuyoruz
alnına ve yanaklarına dokunup en son burnuna dokunuyorum ve bibb sesi çıkarıyorum
geçen gün baktım elleriyle kendi yanağına ve burnuna dokunuyor bişeyler mırıldanıyor :)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…