Buzdolabında sakladığım sütleri çözdüm... Görünümde birşey yok.. Metal kokuyor?

Hisense

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
11
1
36
Çanakkale
Merhaba,

Bebeğim 1 aylıkken fazla sütlerimi makine ile sağıp derin dondurucuya atmıştım. Milkway kilitli süt saklama poşeti kullandım. Bebeğim şu an 4,5 aylık... Dün Ocak ayına ait2 paket süt çözdüm. Birini dışarıda beklettim, birini de buzdolabı aşağı katında çözdüm. Görünüş süper, ancak sütü ısıtınca (sıcak kaynar suda biberonu oturtup ısıttım) metal kokuyor... Çok kötü bir koku var... Nerede yanlış yapıyorum? Böyle bir duruma rastalayan var mı?

Normal bir durum anne sütünü dondurunca yoğun bir demir tadı ve kokusu oluyor. Süt bozulmuyor kesinlikle öyle düşünme normal yani benimki ve cevremdeki bütün arkadaşlarımdada öyle

mrhb..

ben hiç sütümü sagıp buzluga atmadım ama kızım 1 aylıkken mastit olunca gece yarısı makine almıştık gögsü boşlatmak için satın alırken bayan eşime çok sıkı tembih etmiş derin dondurucu veya buzluga atılan süt çıkarılıp bebege verilecegi zaman dışarıda bekletilmeyek ılık suyun içinde çözülmesi beklenecek ne kadar dogrudur bilemem hatta bir kagıda yazmış unutur hani erkektir diye herhalde :) mutlaka araştırmanızı öneririm nasıl çözülmesi gerektigini

Merhaba,

Bebeğim 1 aylıkken fazla sütlerimi makine ile sağıp derin dondurucuya atmıştım. Milkway kilitli süt saklama poşeti kullandım. Bebeğim şu an 4,5 aylık... Dün Ocak ayına ait2 paket süt çözdüm. Birini dışarıda beklettim, birini de buzdolabı aşağı katında çözdüm. Görünüş süper, ancak sütü ısıtınca (sıcak kaynar suda biberonu oturtup ısıttım) metal kokuyor... Çok kötü bir koku var... Nerede yanlış yapıyorum? Böyle bir duruma rastalayan var mı?

süt sağma konusunda sanıyorum en tecrübeli anneler katagorisine girebilirim :) ilk kızımda 3 ay boyunca sürekli sağdım sakladım verdik çünkü hatta şimdi hamileyim ve pompa görünce bile yine tüylerim diken diken oluyor.
sorunuza gelince sütlerin buzlu haliyle benmari usülü çözülmeleri gerekiyor, bizim doktorumuz kesinlikle kendisinin çözülmesini beklemeyin demişti. yani sütü buzluktan indirdikten hemen sonra kabıyla birlikte sıcak suyun içine koyarak çözdürüp hemen bebeğe vermeniz gerekiyor.
sütlerin bir de saklanma süreleri vardı ama onu tam hatırlamıyorum. dolapta yani alt rafta 24 saatti ama buzlukta ne kadardı süresi internette araştırırsanız bulursunuz sanıyorum.
inşallah bolll bolll sütünüz olur boll boll emzirirsiniz.

Normal bir durum anne sütünü dondurunca yoğun bir demir tadı ve kokusu oluyor. Süt bozulmuyor kesinlikle öyle düşünme normal yani benimki ve cevremdeki bütün arkadaşlarımdada öyle
Merhaba abla benimde aynı durum var demir tadı ve kokusu korktum benim çocuğum 38 gün yogum bakim da kaldı o ara sagip attım bana yardımcı olabilirmiş in abla acil merak ediyorum

Back
X