tesekkur ederim:)pohacayi hic duymamistim denemek lazim:))Merhaba
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütürsünüz inşaallah
Pişmiş börek,poğaça,simit,kurabiye,baklava,revani,kadayıf tatlısını tek seferlik saklama kaplarına koyup buzluğa atabilirsiniz..Misafir haber verdiğinde çıkartırsınız.Misafir gelene kadar çözülmüş ve servise hazır olur..
Bunların dışında börek sarıp dolaba koyabilirsiniz..Pişirmeden 15-20 dk önce çıkartıp buzu tam çözülmeden yumurta sarısı sürüp fırına sürebilirsiniz..
Linkte birkaç börek tarifi var..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hazir-yufka-ile-borek-nasil-yapilir.836895/
Pişmeden poğaçada koyabilirsiniz...Pişirmeden çıkartıp tam çözülmeden pişirebilirsiniz...Tüm tarifler olur..
Kurabiye ve şerbetli tatlıları pişmiş olarak saklayabilirsiniz...Dikkat etmeniz gereken tek şey saklama kaplarının hava almaması ve korunması yoksa dolap kokusunu çekiyor...
Bu poğaçayı yapıyorum ve saklama kapları ile dolaba atıyorum..Misafir haber verince çıkartıp çizip atıp pişmeye bırakıyorum..Galeta ununa dolaba koymadan buluyorum..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/galeta-unlu-pogaca.810813/
Rica ederim canımtesekkur ederim:)pohacayi hic duymamistim denemek lazim:))
kurabiye hamuru da koydunuz mu hiç?Her türlü böreği pişirmeden buzluğa atıyorum, misafir geleceği zaman kişi sayısına göre çıkarıp fırınlıyorum.
Aynı şekilde poğaça hamuru hazırlayıp atıyorum ince bir tabaka olarak, 15 dk da çözülüyor, içini doldurup fırınlıyorum.
Kısaca aklınıza gelebilecek her tarifi zaten pişirmeden önce atabilirsiniz ama piştikten sonra atılacaklar belli başlı olanlardır.
Kurabiye denemedim çünkü hiç beceremem, hep taş gibi kafa yaracak kıvamda olduklarından.kurabiye hamuru da koydunuz mu hiç?
himm tamamdir cok tesekkur eserim:)Kurabiye denemedim çünkü hiç beceremem, hep taş gibi kafa yaracak kıvamda olduklarından.
Ama pişmiş bir şekilde kek ve kurabiye atanlar var, mikrodalga ya da fırında düşük ısıda çözdürüyorlar.
Merhaba, ben kurabiye yapıp koymuştum, bana kalırsa daha lezzetli ve kıtır kıtır olmuştu piştikten sonra.. Çözülmesini beklemeden pişirmiştim diğer şeyler gibi.. Hatta isterseniz tarifini bile bulup verebilirim inanılmaz kolaydı.. Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün..kurabiye hamuru da koydunuz mu hiç?
tesekkur edrm cnm:)Merhaba, ben kurabiye yapıp koymuştum, bana kalırsa daha lezzetli ve kıtır kıtır olmuştu piştikten sonra.. Çözülmesini beklemeden pişirmiştim diğer şeyler gibi.. Hatta isterseniz tarifini bile bulup verebilirim inanılmaz kolaydı.. Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün..
tesekkur edrm cnm:)
tarifide ver madem o kadar kolay bulunsun:))anneligin ilk sarti pratik olmak ztn:))
Valla aynen öyle, benimki yarın 10. Ayına giriyo ama hala pratiklik şart hiç hafifleme yok :))tesekkur edrm cnm:)
tarifide ver madem o kadar kolay bulunsun:))anneligin ilk sarti pratik olmak ztn:))
tesekkur ederim arkadasim:)Allah kolaylik versin hepimize:)Valla aynen öyle, benimki yarın 10. Ayına giriyo ama hala pratiklik şart hiç hafifleme yok :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?