Buzluğa atılabilecek pasta börek çörek?

cnmkzm01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
55
7
1
47
kizlar bebişim oldu,millet bebek gormeye falan geliyor.boyle elim degmisken toptan yapsam da hazir bulunsa diyorum.
mesela bi arkadas demisti kurabiye hamurunu buzluga koyuyormus misafir gelecegi zaman fırınliyormus.baska arkadas da boregi koyuyorum misafir gelecegi zmn pisiriyorum demisti.
sizinde var mi boyle tarifleriniz?isime yarayacak bi kac tarif bulursam bnm icin cok iyi olacak.herkese tesekkurler:)

Merhaba
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütürsünüz inşaallah:KK46::nazar:
Pişmiş börek,poğaça,simit,kurabiye,baklava,revani,kadayıf tatlısını tek seferlik saklama kaplarına koyup buzluğa atabilirsiniz..Misafir haber verdiğinde çıkartırsınız.Misafir gelene kadar çözülmüş ve servise hazır olur..
Bunların dışında börek sarıp dolaba koyabilirsiniz..Pişirmeden 15-20 dk önce çıkartıp buzu tam çözülmeden yumurta sarısı sürüp fırına sürebilirsiniz..
Linkte birkaç börek tarifi var..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hazir-yufka-ile-borek-nasil-yapilir.836895/

Pişmeden poğaçada koyabilirsiniz...Pişirmeden çıkartıp tam çözülmeden pişirebilirsiniz...Tüm tarifler olur..
Kurabiye ve şerbetli tatlıları pişmiş olarak saklayabilirsiniz...Dikkat etmeniz gereken tek şey saklama kaplarının hava almaması ve korunması yoksa dolap kokusunu çekiyor...

Bu poğaçayı yapıyorum ve saklama kapları ile dolaba atıyorum..Misafir haber verince çıkartıp çizik atıp pişmeye bırakıyorum..Galeta ununa dolaba koymadan buluyorum..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/galeta-unlu-pogaca.810813/

Son düzenleme:
Merhaba
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyütürsünüz inşaallah:KK46::nazar:
Pişmiş börek,poğaça,simit,kurabiye,baklava,revani,kadayıf tatlısını tek seferlik saklama kaplarına koyup buzluğa atabilirsiniz..Misafir haber verdiğinde çıkartırsınız.Misafir gelene kadar çözülmüş ve servise hazır olur..
Bunların dışında börek sarıp dolaba koyabilirsiniz..Pişirmeden 15-20 dk önce çıkartıp buzu tam çözülmeden yumurta sarısı sürüp fırına sürebilirsiniz..
Linkte birkaç börek tarifi var..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/hazir-yufka-ile-borek-nasil-yapilir.836895/

Pişmeden poğaçada koyabilirsiniz...Pişirmeden çıkartıp tam çözülmeden pişirebilirsiniz...Tüm tarifler olur..
Kurabiye ve şerbetli tatlıları pişmiş olarak saklayabilirsiniz...Dikkat etmeniz gereken tek şey saklama kaplarının hava almaması ve korunması yoksa dolap kokusunu çekiyor...

Bu poğaçayı yapıyorum ve saklama kapları ile dolaba atıyorum..Misafir haber verince çıkartıp çizip atıp pişmeye bırakıyorum..Galeta ununa dolaba koymadan buluyorum..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/galeta-unlu-pogaca.810813/
tesekkur ederim:)pohacayi hic duymamistim denemek lazim:))

tesekkur ederim:)pohacayi hic duymamistim denemek lazim:))
Rica ederim canım;)
Her türlü poğaça buzlukta pişmiş veya pişmemiş saklanıyor..
Ben fazla olduğunda hep bir kısmını buzluğa atıyorum.Mutlaka sonra işe yarıyor...
Bunların dışında ekmek,pide,pizza,gözlemede saklama kaplarına koyarak buzlukta saklayabilirsiniz..

Her türlü böreği pişirmeden buzluğa atıyorum, misafir geleceği zaman kişi sayısına göre çıkarıp fırınlıyorum.
Aynı şekilde poğaça hamuru hazırlayıp atıyorum ince bir tabaka olarak, 15 dk da çözülüyor, içini doldurup fırınlıyorum.
Kısaca aklınıza gelebilecek her tarifi zaten pişirmeden önce atabilirsiniz ama piştikten sonra atılacaklar belli başlı olanlardır.

Her türlü böreği pişirmeden buzluğa atıyorum, misafir geleceği zaman kişi sayısına göre çıkarıp fırınlıyorum.
Aynı şekilde poğaça hamuru hazırlayıp atıyorum ince bir tabaka olarak, 15 dk da çözülüyor, içini doldurup fırınlıyorum.
Kısaca aklınıza gelebilecek her tarifi zaten pişirmeden önce atabilirsiniz ama piştikten sonra atılacaklar belli başlı olanlardır.
kurabiye hamuru da koydunuz mu hiç?:hamarat:

Kurabiye denemedim çünkü hiç beceremem, hep taş gibi kafa yaracak kıvamda olduklarından.
Ama pişmiş bir şekilde kek ve kurabiye atanlar var, mikrodalga ya da fırında düşük ısıda çözdürüyorlar.
himm tamamdir cok tesekkur eserim:)
bende boregi yaptim koydum bakalim nasil olacak:)

kurabiye hamuru da koydunuz mu hiç?:hamarat:
Merhaba, ben kurabiye yapıp koymuştum, bana kalırsa daha lezzetli ve kıtır kıtır olmuştu piştikten sonra.. Çözülmesini beklemeden pişirmiştim diğer şeyler gibi.. Hatta isterseniz tarifini bile bulup verebilirim inanılmaz kolaydı.. Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün..

Merhaba, ben kurabiye yapıp koymuştum, bana kalırsa daha lezzetli ve kıtır kıtır olmuştu piştikten sonra.. Çözülmesini beklemeden pişirmiştim diğer şeyler gibi.. Hatta isterseniz tarifini bile bulup verebilirim inanılmaz kolaydı.. Bu arada bebeğiniz hayırlı olsun güle güle büyütün..
tesekkur edrm cnm:)
tarifide ver madem o kadar kolay bulunsun:))anneligin ilk sarti pratik olmak ztn:))

tesekkur edrm cnm:)
tarifide ver madem o kadar kolay bulunsun:))anneligin ilk sarti pratik olmak ztn:))

• 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • Kırılmış fındık ve şeker
  • Oda sıcaklığında ki margarini pudra şekeri ile yoğurup yumurta sarısı aldığı kadar un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Yuvarlayıp yumurta akına batırıp kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayıp 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Back
X