Buzluğa tüm domates konur mu?

rendeleyeyim o zman rendeliyoruz sonra tuz atıyoruz sonra buzdolabı poşetine mi koyuyoruz? hepsi bu mudur? tuzun miktarı fazla mı olmalıdır bozulmasın diye?

Aynen buzdolabı poşeti. Tuzu da göz kararı koyuyorum ama çok koymuyorum. Çok da önemli değil, bazen koymayı unutuyorum ama yine de bozulmadan kalıyor.

içleri oyulup dolmalık koyuluyor, çok da güzel oluyor kış vakti kar yağarken falan. ama doğrudan bütün domates napılır nasıl olur bilmiyorum

Ben 2 yıldır böyle yapıyorum.Yıkayıp kurulayıp buzluğa atıyorum.Çıkarınca suyun altına tutuyorsun, kabuğu zar gibi soyuluyor.Çözülmesini beklemeden doğrayıp yemekte veya sosta kullanıyorsun.

yemekte kullanacaksanız,bütün de konulabilir.çıkarınca,çözülmesini beklemeden,yemeğin içine atın.zaten iki kaynamada püre haline geliyor.
ama ben de bibi' nin annesi gibi,soymadan direkt blendırdan geçiriyorum.ama pişirmiyorum.öyle koyuyorum.her türlü oluyor yani.

ciddi 4e bölüp koymak da kolay öyle mi yapsam bayağı bir domatesim var rezil olsun istemiyorum
Canım konseve yap bence yarım saatini almaz.Önce bütün domatesleri kabuklarıyla iri iri doğra ve büyükçe bir tencerede kaynamaya bırak tabi arada bir kaŕıştır biraz suyunu çektikten sonra altını kapat el blenderı ile hepsinı güzelce parçala zaten hemen erimeye başlıyor ve bir kepçeyle sıcak sıcak kavanozlara boşalt kapaklarını sıkıca kapat ve ters çevirip üzenlerinı sofra bezi ile ört sabaha kadar soğusun sonrada serin bir yerde sakla.Ben bir ay önce böyle yaptım içine tuz falanda koymadım.Kullanıyorum şimdi tadı süper.

Tüm domates konmaz rendele dilimle veya yemeklik doğra yada robotta çek ole koy çünkü domatesi buzluktan cikarip kullanacagin zaman cikartmalisin ve hemen ocaga koymalısın ne için kullanacaksan buzlu haliyle yoksa buzu cozuldugu zaman daha çok sulanır

Merhaba
Ben yaklaşık 3-4 yıldır domatesi tüm koyuyorum:)
Kışın istediğim şekilde kullanıyorum...Böyle koyma sebebim daha güzel oluyor,koku olmuyor...Kabukları bir şekilde içini koruyor..Kışın kullanmadan 10-15 dakika önce çıkartın,suya tutun kabukları soyuluyor...Sonra istediğiniz ebatlarda doğrayın..Tavsiye ederim..
Kolay gelsin..

benım annemde atar dolaba hatta daha ıkı gun once attı oda ılk geçen sene denemıstı tadı gayet ıyıydı dolabın kokusu geçmıyor kabuklu olunca çıakr hemen soyuluyor zaten menemenlık guzl oluyr oyle

Ben yikayip ikiye bolerek koyuyorum bir sorun olmadi simdiye kadar. Ben bu sekilde domates corbasi yapmak icin koyuyorum.

Konulur tabi bozulmaz ben koyuyorum hem cok pratik oluyor. Domatesleri yika at dondurucuya. Kullanacagin zaman suyun altina tutup elinle biraz ovusturunca kabugu kolayca soyulur. Yemeklere katmak icin süper bir yontem bence. Salata falan olmuyor tabiki sadece yemek yaparken kullaniyorum.

Açıldığında erimiş pörsümüş olur:) ben patlıcanı koymuştum teee ne zaman:) fazlaydı bozulmasın diye çözülünce pörsüdü

Açıldığında erimiş pörsümüş olur:) ben patlıcanı koymuştum teee ne zaman:) fazlaydı bozulmasın diye çözülünce pörsüdü
Buzluktan çıkardığınız hiçbir sebzenin çözülmesini beklemeyin..Doğranacak durumda olanları 5-10 dakika içinde doğrayın hemen pişirin..Doğranmış olanları hemen pişmeye alın..Buzu çözülünce pörsüyor ve tadı kötü oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…