- 8 Nisan 2014
- 1.855
- 2.082
- 133
- Konu Sahibi kuzeyyildizim
-
rendeleyeyim o zman rendeliyoruz sonra tuz atıyoruz sonra buzdolabı poşetine mi koyuyoruz? hepsi bu mudur? tuzun miktarı fazla mı olmalıdır bozulmasın diye?
Ben 2 yıldır böyle yapıyorum.Yıkayıp kurulayıp buzluğa atıyorum.Çıkarınca suyun altına tutuyorsun, kabuğu zar gibi soyuluyor.Çözülmesini beklemeden doğrayıp yemekte veya sosta kullanıyorsun.
Canım konseve yap bence yarım saatini almaz.Önce bütün domatesleri kabuklarıyla iri iri doğra ve büyükçe bir tencerede kaynamaya bırak tabi arada bir kaŕıştır biraz suyunu çektikten sonra altını kapat el blenderı ile hepsinı güzelce parçala zaten hemen erimeye başlıyor ve bir kepçeyle sıcak sıcak kavanozlara boşalt kapaklarını sıkıca kapat ve ters çevirip üzenlerinı sofra bezi ile ört sabaha kadar soğusun sonrada serin bir yerde sakla.Ben bir ay önce böyle yaptım içine tuz falanda koymadım.Kullanıyorum şimdi tadı süper.ciddi 4e bölüp koymak da kolay öyle mi yapsam bayağı bir domatesim var rezil olsun istemiyorum
Yıka dogra, makarna süzgeçten suzdur. Buzdolabı poşet koyup öyle dondurucuya dizininternetten araştırdım yeterli bilgiye ulaşamadım kızlar buzluğa tüm domates konur mu bozulur mu? deneyen var mı aramızda? konuyu yanlış yere açtıysam affola.acil cevap bulmam gerek.
suyunu süzmesem nasıl olurrYıka dogra, makarna süzgeçten suzdur. Buzdolabı poşet koyup öyle dondurucuya dizin
Buzluktan çıkardığınız hiçbir sebzenin çözülmesini beklemeyin..Doğranacak durumda olanları 5-10 dakika içinde doğrayın hemen pişirin..Doğranmış olanları hemen pişmeye alın..Buzu çözülünce pörsüyor ve tadı kötü oluyorAçıldığında erimiş pörsümüş olur:) ben patlıcanı koymuştum teee ne zaman:) fazlaydı bozulmasın diye çözülünce pörsüdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?