Byle demeyin ...:(((

ironik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2009
855
3
118
Diğer
2,5 yıllık evliyim 6 aydır korunmuyoruz ve hamile kalamadım. Her şey nasip, nasipten öte yol yok...
benim söylemek istediğim şey şu: bir arkadaşım var aynı zamanda evlendik. o da benim gibi çocuk sahibi olmak istiyor; ama eşi, doktora yaptığı için şu sırala olmasını istemiyordu. 6 aydır bebek kavgası vardı evde...arkadaşım her gün beni arayıp eşinin çocuk istemediğinden, bunun onu ne kadar üzdüğünden, bu evliliğe inanamadığından vb. dertlerini anlattı ve ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya onu rahatlatmaya çalıştım. sonunda eşi nasılsa hemen olmuyo diye geçen ay korunmamış ve arkadaşım hamile kalmış. 2 gün önce beni aradı havadan sudan konuştuk lafı eveleyip geveledi ve "seni üzmemek için söylemeyecektim ama ben hamileyim, hani sen benden önce başladın ya üzülme diye öğrenince arayamadım seni" falan gibi şeyler geveledi. O ana kadar onun için sevinmiştim, ama bana o sözleri söyleyince moralim çok bozuldu. ben niye o hamile kaldı diye üzüleyim...Allah herkese nasip etsin...bi de arkasından" canım hayırlısı her şeyden önce" demez mi... ben de biliyorum önce hayırlıyım istemeyi ama daha dün hamile kalıncaya kadar ille de çocuk istiyorum diye zır zır tepinip de hamile kalınca başkalarına böyle akıl verilmesi ve soğukkanlılık telkin edilmesi zoruma gidiyor...
valla rahatladım. hamile olan bütün bacılar, Allah evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, benim gibi bekleyenlere de tez vakitte HAYIRLISIYLA nasip etsin. Ama hamile kalmayı istediğiniz, dua ettiğiniz ve bunun için gözyaşı döktüğüüz anları hatırlayıp bebek isteyen arkadaşlarınızla konuşurken biraz özenli olun...

insanoğlu nankör işte.Benim çok yakınımında bebeği olmuyordu ve aynı senin yaşadığın şeyi yaşamıştı.İKi arkadaştılar ve beraber az üzülmeddiler zamanında.Sonra aynı senin arkadaşın gibi hamile kaldı aynı söylediğin gibi yaptı oda.Hatta yanında nispet yapar gibi konuşmalar falan.Fakat 3 ay sonra bebeği düştü.O tekrar hamile kalana kadar benim yakınım kalıverdiiiiiii.Sonra yaptığı hatanın farkına vardı ama çoktan iş işten geçmişti.Biz o yakınımın yanında başkalarının bebeklerini bile kucağımıza alıp sevemiyorduk üzülmesin diye.Ama bebek hasreti için derdini paylaştığı,oturup ağladığı insan böyle yaptı işte.Ben böyle insanları adlandırabilecek bi sıfat bulamıyorum.Allahım herkese vesin inşallah...

canım benim sen daha yeni yolun başındasın,6 aydır kounmuyorsun,bide bana sor 10 seneeee,ilk hamileliğim 2 sene once oldu oda düşük,sonra mart ayında tekrar hamile kaldım oda gitti...sen üzülme canım,herşeyın hayırlısı...inşallah en yakın zamanda sende hamile kalırsın ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsın..arkadaşin için üzülme,bazen insanlar boyle soğuk kanlı olabiliyorlarmış,sen dua etki allah sana sağlıklı bir evlat nasip etsın...acelle etme,tamamı canım benim

Teşekkür ederim arkadaşlar...Moralim o kadar bozuldu ki inanın akşamdan beri ağlıyorum...Arkadaşımin köyü niyetle söylediğini sanmıyorum ama niyet ne olursa olsun insan biraz düşünmeli konuşurken...Allah hepimize tez vakitte hayırlısıyla evlat versin inşallah...

oda senı dusunmus bence yok bunda bırsey cnmm
hayırlarla gelır bebegın ıns

arkadaşım bizlerde karşılaşıyoruz böyle şeylerle benim eşimin uzaktan akrabası bana karı olupta bir çocuk doğurupta evde oturamıyormusun dedi her gördüğüm şişirmedinmi böye doloşıyorsun diyor amaaaaaaaaaaaaaaaan allaha havale ediyorum onları

canım üzülme insanoğlu tuhaf yaratıklar çocuk istsen hamle kalsan ayrı sinir eden kalamasan ayrı sinir eden çocuk için zamanım var desen ayrı sinir eden.insanı üzenler var onlarda bilinçli olarak söylemiyordur.Rabbim en kısa zamanda inşallah minik meleklerinden birini hediye eder sana

Burda herkes ayni seylerden geciyor ve herkesin etrafinda var böyle insanlar.. Ben bu laflari 72 ay duydum ve sonunda hepsini yavas yavas eledim suan arkadas cevrem cok kisitli ama kalanlar beni biliyor ve anliyor. Baskalari gibi bos konusup lafin nereye gittigini bilmeyen cahil insanlar degil. Yanliz iyi arkadasimdan biride hamile, ve benim yanimda hep of suram agriyor, of buram agriyor, aman ne zormus diyor yani cok kaprisli. Sonunda dedim ona sen hamilesin hasta degilsin o yüzden olacak böyle seyler ve söylenmeylede gecmez biraz daha genis ol dedim. Oda bana demezmi sen hele bi hamile kalda gör???? Diyecektim nerdeyse gerizekali sen bizim yillardir ugrastigimizi maddi manevi neler cektigimizi bilen biri olarak bunu nasil dersin, hatta ben seninn kaprisini dinliyecegim en son kisi olmaliyim ve ben ona yardimci olmak icin dinliyorum hatta hamilelik sikayetlerini üzüle üzüle dinlesemde arada bir nasihat vermeye calisyorum oysa benim söylememe ise hemen laf cakti. Buda anliyamamis beni, yavas yavas bunuda artik listemden yok edecegim. Benim durumum onun hamile kalmasindan daha eski, kendisi halbuki 6 ay icinde hamile kaldi, o yüzden beni cok iyi anlamasini ve ne duygular icinde oldugumu bilmesi lazimdi. Insanlar o kadar acizki, hem acindirmak isterler kendilerini, hem merhamet dilenirler ama duymak istemedigi bir söz varsada hemen caki verir lafi. Cok nank'ör bu insanlar hemde cooook

canım yaa belki kötü niyeti yoktur,hassassın şimdi bence,sen istiyosun benim oldu gibi olmasın die öyle demiştir hadi üzme kendini.arkadaşını da böyle yargılama açıkça sor bu nedemek kırıldım die,ona göre tavır takınırsın.Rabbim senin ve hepimisin gönlüne göre versin..

2,5 yıllık evliyim 6 aydır korunmuyoruz ve hamile kalamadım. Her şey nasip, nasipten öte yol yok...
benim söylemek istediğim şey şu: bir arkadaşım var aynı zamanda evlendik. o da benim gibi çocuk sahibi olmak istiyor; ama eşi, doktora yaptığı için şu sırala olmasını istemiyordu. 6 aydır bebek kavgası vardı evde...arkadaşım her gün beni arayıp eşinin çocuk istemediğinden, bunun onu ne kadar üzdüğünden, bu evliliğe inanamadığından vb. dertlerini anlattı ve ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya onu rahatlatmaya çalıştım. sonunda eşi nasılsa hemen olmuyo diye geçen ay korunmamış ve arkadaşım hamile kalmış. 2 gün önce beni aradı havadan sudan konuştuk lafı eveleyip geveledi ve "seni üzmemek için söylemeyecektim ama ben hamileyim, hani sen benden önce başladın ya üzülme diye öğrenince arayamadım seni" falan gibi şeyler geveledi. O ana kadar onun için sevinmiştim, ama bana o sözleri söyleyince moralim çok bozuldu. ben niye o hamile kaldı diye üzüleyim...Allah herkese nasip etsin...bi de arkasından" canım hayırlısı her şeyden önce" demez mi... ben de biliyorum önce hayırlıyım istemeyi ama daha dün hamile kalıncaya kadar ille de çocuk istiyorum diye zır zır tepinip de hamile kalınca başkalarına böyle akıl verilmesi ve soğukkanlılık telkin edilmesi zoruma gidiyor...
valla rahatladım. hamile olan bütün bacılar, Allah evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, benim gibi bekleyenlere de tez vakitte HAYIRLISIYLA nasip etsin. Ama hamile kalmayı istediğiniz, dua ettiğiniz ve bunun için gözyaşı döktüğüüz anları hatırlayıp bebek isteyen arkadaşlarınızla konuşurken biraz özenli olun...

canım kesinlikle katılıyorum sana ..ne demek yaaa sen üzülme demekkkk...bende çok yaşadım ve bence,onlar öyle yapınca biz daha çok üzülüyoruz farkında değiller :olmaz:

insanlar bazen sevinçli bir haberi bile böyle münasebetsizliklerle mahvedebiliyorlar. ben de benden sonra evlenen bir arkadaşımın hamile olduğu haberini sanki benim çocuğum olmuyormuş gibi hissettirilerek almıştım mafoldumben. keşke insanların hassasiyetlerini göze alarak paylaşsak bu güzellikleri...

kıslar desteğiniz için teşekkür ederim...sağolun moralimi bir nebze de olsun yerine getirdiniz...hayat ne kadar garip...şu sanal alemde sizi tanımayan insanlar içinizi ferahlatıyor da dostum dediğiniz insanlar sizi ne hale sokuyor...

canım yaa belki kötü niyeti yoktur,hassassın şimdi bence,sen istiyosun benim oldu gibi olmasın die öyle demiştir hadi üzme kendini.arkadaşını da böyle yargılama açıkça sor bu nedemek kırıldım die,ona göre tavır takınırsın.Rabbim senin ve hepimisin gönlüne göre versin..

Ama cok alindim, gerci belli etmedim, sadece hayirlisi olsun dedim o lafina. Madem o kadar sizlanmasini biliyor karsimda illaki benden gelecek sözleride yemesi lazim ben onunda kötülügünü istemem. Sadece cok abartiyor buda ister istemez beni üzüyor, cünkü benim durumumu görerek sükretmesi lazim. Ne bileyim ya, sanki kendini acindirmaya calisiyor, ben söyleyim ben böyleyim falan filan. Bide ben baslasam kendimi anlatmaya sayfalara sigmaz. Bu kadar acitasyon neden anlamiyorum. En iyisi arkadasimla bir süre görüsmemek kendimi huzursuz hissediyorum.

Ama cok alindim, gerci belli etmedim, sadece hayirlisi olsun dedim o lafina. Madem o kadar sizlanmasini biliyor karsimda illaki benden gelecek sözleride yemesi lazim ben onunda kötülügünü istemem. Sadece cok abartiyor buda ister istemez beni üzüyor, cünkü benim durumumu görerek sükretmesi lazim. Ne bileyim ya, sanki kendini acindirmaya calisiyor, ben söyleyim ben böyleyim falan filan. Bide ben baslasam kendimi anlatmaya sayfalara sigmaz. Bu kadar acitasyon neden anlamiyorum. En iyisi arkadasimla bir süre görüsmemek kendimi huzursuz hissediyorum.

bencede bi süre görüşmeyin hatta kesin...

sizi kimsenin laflada olsa incitmeye hakkı yok kapılar kapanınca dört duvar arasında yaşanan hisleri sizden başkası bilmez ve anlamaz seni o kadar çok iyi anlıyorum ki...unutma Allah sevdiği ile uğraşırmış sende iyi birisinki Allah yanında muhakkak mükafatını göreceksin...İnşallah tüm dilekleriniz gönlünüzden geçtiği gibi olur.:enbuyukkk::enbuyukkk:

Aceba, belki de hamilelik böyle zor işte çok istenecek birşey değil mi demek istedi diye düşünmeye çalışıyorum ama tabi ki siz arkadaşınızın ne demek istediğini daha iyi bilirsiniz.. Allahım bir an önce dualarınızı kabul eder de size dünya tatlısı bir melek gönderir inşallah. Hep iyi düşünmeye çalışın..mutlaka etkisi olacaktır.

canim yaaa bence icin de bi kötülük olduguna inanmiyorum. belki sen bi basasindan duyarda üzülürsün diye bu sekilde konusmus olmali güzelim...

Insanoglu böyle iste, kendi basina gelmedigi icin kimseyi anlamazlar. Basina gelincede sanirlarki dünya baslarina yikildi, cekilmez hale gelirler. Savasmayi beceremeyen, pasiv insanlar olusmuslar, evde oturup ancak kendi derdine aglamayi becere bilmisler, diger insanlarin ne cektikleri umrunda degil saniyorlarki onlardaki dert daha büyük. Bu kisiler gercek imtihandan gecmeyen allahin aciz kullari, ne sükretmeyi bilirler nede hayirlisi olsun demeyi. Ye, ic, basin agrisin sonra lakir lakir sikayet et ay aman aman diye. Ne kadar iradesizler, gercekten bende cik kiziyorum bu insanlara. Allahim bizleri onlarin lafindan kurtarsin. Burdaki arkadaslar bizler o kadar güclüyüzkü bunun bile farkinda degiliz, ancak etraftaki insanlara bakinca anliya biliyoruz, onlar bize aciyarak bakmamalilar biz asil onlara acimaliyiz. Allah kimseyi kendini bilmezlerle es etmesin. Rabbim bizi sabrimizla siniyor ve biz hala yikilmadik ayaktayiz cünkü bizi seven ve düsünen bi rabbimiz var.

bencede bi süre görüşmeyin hatta kesin...

sizi kimsenin laflada olsa incitmeye hakkı yok kapılar kapanınca dört duvar arasında yaşanan hisleri sizden başkası bilmez ve anlamaz seni o kadar çok iyi anlıyorum ki...unutma Allah sevdiği ile uğraşırmış sende iyi birisinki Allah yanında muhakkak mükafatını göreceksin...İnşallah tüm dilekleriniz gönlünüzden geçtiği gibi olur.:enbuyukkk::enbuyukkk:

Canim haklisin, hatta esim bile söylediklerini duydu, ve afedersin ama ne kadar salak dedi arkadasima insan bu kadarmi anlayissiz olur diyor. Illaki ben ona bir arkadas olarak onu hamielik döneminde yanliz birakmayip motive etmeye calisiyorsam, en azindan kendisindende durumu bide benim gözümden bakmasini isterdim. Napalim bazi insanlar hep bana hep bana diyor. Vicdanlari sizlamadiktan sonra yapacak bisey yok. Birseyi söylerken önce düsün sonra konus, gerisi dönmeyen sözler cok kirici ve kalici olabiliyor.

Insanoglu böyle iste, kendi basina gelmedigi icin kimseyi anlamazlar. Basina gelincede sanirlarki dünya baslarina yikildi, cekilmez hale gelirler. Savasmayi beceremeyen, pasiv insanlar olusmuslar, evde oturup ancak kendi derdine aglamayi becere bilmisler, diger insanlarin ne cektikleri umrunda degil saniyorlarki onlardaki dert daha büyük. Bu kisiler gercek imtihandan gecmeyen allahin aciz kullari, ne sükretmeyi bilirler nede hayirlisi olsun demeyi. Ye, ic, basin agrisin sonra lakir lakir sikayet et ay aman aman diye. Ne kadar iradesizler, gercekten bende cik kiziyorum bu insanlara. Allahim bizleri onlarin lafindan kurtarsin. Burdaki arkadaslar bizler o kadar güclüyüzkü bunun bile farkinda degiliz, ancak etraftaki insanlara bakinca anliya biliyoruz, onlar bize aciyarak bakmamalilar biz asil onlara acimaliyiz. Allah kimseyi kendini bilmezlerle es etmesin. Rabbim bizi sabrimizla siniyor ve biz hala yikilmadik ayaktayiz cünkü bizi seven ve düsünen bi rabbimiz var.

aklımızdan geçenleri çok güzel yazmışsınız sonuna kadar destekliyorum...++++++++:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

Aceba, belki de hamilelik böyle zor işte çok istenecek birşey değil mi demek istedi diye düşünmeye çalışıyorum ama tabi ki siz arkadaşınızın ne demek istediğini daha iyi bilirsiniz.. Allahım bir an önce dualarınızı kabul eder de size dünya tatlısı bir melek gönderir inşallah. Hep iyi düşünmeye çalışın..mutlaka etkisi olacaktır.

Yok canim niyeti aslinda kötü degil biliyorum, onun istedigi yanimda sizlanacak, abartacak bende aciyip ah canim vah canim diyecem. Bu kadarinida ilk defa sende gördüm allaha sükret bunlar gebeligin cilvesi deyince aniden seninde olsun sende anlarsin dedi. Peki benim 6 yil cektigim hayal kirikligi ve maddi/manevi kayiplar bunlari bildigi halde bu sözü nasil diye bilir? Benim dünyadaki tek gayem zaten anne olmak bide bana dedigi lafa bak. Amaaan olsun napim kendileri böyle rahat ediyorsa desinler, onlar bizim cektigimizi cekmedi, tedavilerden gecmedi, hemencik hamile kaldilar o yüzden buldular bunuyorlar isteee.

Back
X