Ca 125 im yüksek ben bittim yardım lütfen:(

sewal84

rüyalar gerçek olsa......
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
706
1
318
Ankara
arkadaşlar 6 gün önce ağrılı adet şikayetiyle kadın doğuma gittim ultrasonda kist tespit ettiğini ameliyat olmam gerektiğini söyledi ca 125 testi yaptı o da aşırı yüksek çıktı(adteimin 2. gününde) moralim çok bozuk üstelik nişanlıyımda durumu nişanlımın ailesie nasıl izah edicem onu da düşünüyorum dibe vurdum dudak derilerimi kopardım sıkıntıdan dudağımın her yerinde uçuklar çıktı çok çaresizim.... saat 02:20 ama uyuyamıyorum......

Canım Ca 125 değeri neyi gösteriyor bilmiyorum ama kist herkesde var çok da üzme kendini.İstersen başka dr.a daha git.Belki ilaçla eritebilirler kisti çok büyük değilse.Değilsede ameliyat çok da zor değil.Ben de ameliyat oldum nişanlıyken düğünüme 3ay vardı.Üstelik benim kanser olmasından şüphelenmişti dr.Çok korktuk.O şüpheye rağmen eşimle aceleyle resmi nikah yaptık.Ben yaşım gereği sağlık güvencem yoktu onun için.Resmi nikah yapalım diye de eşim söyledi.Senin de nişanlının ailesinden çekinmene gerek yok.Senin elinde olan bir durum değil sonuçta.Aksine sana destek olacaklardır merak etme.Çok geçmiş olsun şimdiden.Stres yapmanı gerektircek bir durum değil bu.

ca 125 rahimle ilgili bı kanser şüphesi oldugunu gosteriyor sanırım. sanırım bu da kistinin kotu huylu bı tümör olabılecegını. ama tabı hemen karamsarlıga kapılma. kistini aldır ameliyatıbı ol. o kist zaten patolojiye gönderiliyor kesin sonuc ozaman cıkar

arkadaşlar 6 gün önce ağrılı adet şikayetiyle kadın doğuma gittim ultrasonda kist tespit ettiğini ameliyat olmam gerektiğini söyledi ca 125 testi yaptı o da aşırı yüksek çıktı(adteimin 2. gününde) moralim çok bozuk üstelik nişanlıyımda durumu nişanlımın ailesie nasıl izah edicem onu da düşünüyorum dibe vurdum dudak derilerimi kopardım sıkıntıdan dudağımın her yerinde uçuklar çıktı çok çaresizim.... saat 02:20 ama uyuyamıyorum......

bak canım öncelikle kendini bu kadar yıpratmak sana birşey kazandırmayacak ve üstelik sana zararı olacak.ben kadın doğum hastanesind çalışlıyorum ve buraya 12 yaşındaki kız çocukları bu tür şikayetlerle gelip ameliyat oluyorlar.artık tıp o kadar ilerledi ki kötü bir durum varsa bile hemen gidişatı düzelştebiliyorlar.üstelik nişanlıyım demişsin ve bu durumun nişanlı olmanla pek ilgisi yok. sonuçta eşinde bir sorun çıksaydı sen de onu yalnız bırakmıyacaktın ve destek olacaktın.onlarında aynısını yapacağını düşünüyorum... o yüzden onlara anlat ve tedavine başla...

korkmana gerek yok benimde son birkaç yıldır ca 125 hormonum normal sınırın 3 katı bildigim kadarıyla yumurtalarının çatlamasını saglayan bir hormon ayrıca kistim var demişsin belki dr söylemiştir sana endometriozist yani (çikolata kisti ) olabilir kistin bundan dolayı yükselmiştir sanırım.doktorun sana dogum kontrol hapı vermiş olmalı ben uzun zaman kullanmıştım 6 ay kadar aralıksız kullanlırsan sonuca ulaşabilirsin.ayrıca bekar olman senin için avantaj evleninceye kadar sorunu çözebilirsin nişanlının ailesine açıklama yapmak zorundada degilsin geçmiş olsun.

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar teselliye çok ihtiyacım var.şirine söylediğin gibi çikolata kistinden de şüphelendiler ama direk ameliyat dedi doktor ilaç falan vermedi.ayrıca ca 125 testinin alındığı gün adetimin 2. günüydü o da değerleri yüksek çıkarmış olabilir mi acaba ?

Güzelim bak şimdi ilk önce tabiki bu gibi durumlarda senin stres yapman gayet normal çünkü bende senle aynı durumdaydım benimde ca125 120 çıkmıştı ben demiştim kesin kanserim diye ama doktor herkeste farklı çıkabilir bu sonuç demişti ve kanser için sadece ca 125 sonucu yeterli olmuyo diye söyledi doktor yani başka ca tahlillerede bakıyolar hepsi eğer yüksek çıkarsa ondan sonra daha detaylı araştırıyolar.oyüzden canını sakın sıkma bende bundan 1 ay önce çikolata kistinden ameliyat oldum ve benimde çok yapışıklık falan vardı bayağı bi zor geçti laparoskopi oldum ben normalde 3 kesik yapıyolardı bende 4 tane açtılar 2 hafta dinlendim evde yatabildiğin kadar yatman gerekiyo ve bide gaz ağrısı çok oluyo ben hala çekiyorum gaz ağrısını mesela sana geçmiş olsun canım

sağol pıtırcık umarım söylediğin gibi olur herşey.yarın başka bi hastanede yeniden tahlil yaptıracam sonrada hayırlısı bakalım.....

canım bu mesajını okuyunca 6 ay önceki halim geldi aklıma benimde normal adetimin üçüncü günü hormanlarıma baktırmak için doktorum birçok test verdi yatırmamı söyledi bende yaptırdım ben ca 125 nedir hayatımda ilk defa öğrendim doktorum değerimin yüksek olduğunu söyledi bana bunun yüksek olabileceğinin nedenlerinin ya kanser yada vucutta olan iltihap dedi ogün beynimden aşşağa kaynar sular döküldü sanki ben deprasyona girdim kendimi öyle bir alıştırdımki ben kanserim onkolojiye bile gitmeye karar vermiştim doktorum testi bir ay sonra tekrarlamamı istedi çok şükür değerim sıfıra indi yani korkma canım bu kistende kaynaklanabilirmiş sakın korkma beni al gözünün önüne hiçbişeyim yokmuş gönlünü ferah tut

sağol zeliş içimi ferah tutmaya çalışıcam ama kabullenmek biraz zor oluyor allah bu dertlerle uğraşan herkezin yardımcısı olsun....

:CüvCüv::CüvCüv:merhaba ben yeni üyeyim böyle bi sitenin varlığından haberim bile yoktu 3 gün önce bende adet sancısı yüzünden hastaneye gittim ben 29 yaşındayım ve adet gördüğümden beri bu sancıları yaşıyorum bir çokkez test yapıldı ama bişey çıkmadı '' evlenince geçer '' dendi geçen gün yine hastaneye gittim CA125 im yüksek çıktı 55.7 miş doktor kapalı rahim ameliyatı dedi korktum ama bugün CA125 in anlamını öğrendim şimdi daha çok korkuyorum ne olduğunu bana nişanlım söyledi o ve ailesi benim yanımda olduklarını bişey olmuycağını söylüyolar kendi ailemde öyle diyo bayramdan sonra başka hastaneyedetest yaptırcam eğer yine yüksek olursa hemen ameliyat olucam tek duam ilerlemeden engellemek sende bir kaç test daha yaptır belki vicuttaki başka bi intağaptan olabilirmiş işallah ikimiz içinde iyi haberler alırız geçmiş olsun müjdeli haberlerini bekliyorum :)

Yapma güzelimmm böyle bir an önce açıkla ben nişana 2 gün kala kist olduğunu öğrendim salak doktor bana direk şunları söyledi : senin hayatın kararmış amelyat olursan çocuğun olmayacak dedi ca 125 yaptırdım olması gerekenin 2 katı çıktı direk nişanlıma söyledim hastanede iken yanıma geldi nişandan sonra da ailesine söyledi Allah razı olsun hataneyi bile onlar ayarladı amelyat oldum 2 ay geçti üzerinden şubatta da inş. düğünüm var kormak bir an önce söyle kendine acı çektirme moral çok önemli çünkü bunu sakın ama sakın unutma..Ocak başında tekrar ca 125 yaptıracağım değerlerde değişiklik var mı die elbette endişelerim korkularım var ama yapacak bişey yok beklemekten ve dua etmekten başşka..Unutma tıp şuanda ciddi oranda ilerlemeler kaydediyor..

Canım benim neden böyle düşünüyorsun sağlık bu mutlaka nişanlın sana destek olur yanında olur öyle kötü şeyle getirme aklına...
Aynı dert benimde başımda benimde ca 125 testim yüksek çıktı sol yumurtalığımda 4,5 cm kist.. Benimde endişelerim var tekrardan gidecem doktora bakalım sonuç ne çıkacak. Allah yardımcımız olsun inşallah zor şeylerle karşılaşmayız. :Saruboceq:

Canım benim neden böyle düşünüyorsun sağlık bu mutlaka nişanlın sana destek olur yanında olur öyle kötü şeyle getirme aklına...
Aynı dert benimde başımda benimde ca 125 testim yüksek çıktı sol yumurtalığımda 4,5 cm kist.. Benimde endişelerim var tekrardan gidecem doktora bakalım sonuç ne çıkacak. Allah yardımcımız olsun inşallah zor şeylerle karşılaşmayız. :Saruboceq:

Amin inş. moral çok önemli arkadaşlar ben de ocak da kontrole gideceğim ca 125 ne olur bilmiyorum ama iyi düşünmek istiyorum..

Amin inş. moral çok önemli arkadaşlar ben de ocak da kontrole gideceğim ca 125 ne olur bilmiyorum ama iyi düşünmek istiyorum..

Canım ca 125 kanda tmor kanser araştırması için yapılan bir test ve bu değer bazen endo hastalığında da yükseliyormuş mesela adet dönemlerinde yüksek çıkabiliyormuş. O yüzden kesin ve net sonuç değil sadece takip için doktorların yaptırdığı bir test..
Benim kandaki diğer değerlerimde yüksek çıkıyor şuan antibyotik kullanıyorum tam bir aydır. vücudunda iltihap var dendi ama tekrar gidicem bir sonç almazsam marmaraya gidicem bakalım Allah yardımcımız olsun inşallah iyi şeyler duyarz doktorlardan :Saruboceq:

Canım ca 125 kanda tmor kanser araştırması için yapılan bir test ve bu değer bazen endo hastalığında da yükseliyormuş mesela adet dönemlerinde yüksek çıkabiliyormuş. O yüzden kesin ve net sonuç değil sadece takip için doktorların yaptırdığı bir test..
Benim kandaki diğer değerlerimde yüksek çıkıyor şuan antibyotik kullanıyorum tam bir aydır. vücudunda iltihap var dendi ama tekrar gidicem bir sonç almazsam marmaraya gidicem bakalım Allah yardımcımız olsun inşallah iyi şeyler duyarz doktorlardan :Saruboceq:

Amiiiiiin inş. canım inş. iyi haberlerle konuşmak nasip olur inş.

benimde kistim var adetliyken Ca125 yüksek çıktı
adetliyken yüksek çıkabiliyormuş
doktor demişti canım

canım merhaba. bende de ca 125 değeri yüksek. ilk başta 91,7 çıktı. ikinci ay değer 118e çıktı..normal değer ise 25 ve altı olmalıymış.. bulunduğum şehirdeki doktorum beni apar topar tıp fakültesine gönderdi..ameliyat olmaslısın dedi... o zaman çok korkmuştum.. şu an bir tıp fakültesi hastanesinde tedavi görüyorum ve şu an ca 125 değerim 76.... değerlerimin yüksek çıkmasının nedeni çikolata kisti... yani ben bir endoluyum... ayrıca hormon testleri adet döneminde yapıldığı için ca 125 yüksek çıkıyor. ayrıca sağlıklı insanlarda bile bu değer yüksek çıkabiliyormuş

sen gönlünü lütfen ferah tut. bak ben ca 125 değerim 91,7 çıkınca stres yaptım.. ikinci ay değerim 118 çıktı.. ama doktorum benimle konuştu ve çok rahatlattı ve şu an ca 125 değerim 76:))) yani neredeyse 50 değer düştü..

ameliyata karar vermeden önce başka bir doktora görün derim.. bana da biri ameliyat dedi. ama şu an gayet sağlıklıyım.. adetlerimde ne ağrı var ne de başka bir şey... üstelik dün ilk aşılamamı oldum bir de tutarsa değmeyin keyfime..:)))

slm tume çikolata kisitin geçtimi nasıl tedavi gördün bndede riski warda sol yumurtalığımda 4.5 cm lik bi kist war ama endo olup olmadığı belli deil ca125 testim 12 oldu 3 4 gün snr belli olacak adetimin ilk günü gidicem vakalım ne durumda ama bn endo olmasından korkuyorum

Back
X