Çabalamayan erkek seviyor mudur

Kesinlikle öyle. Aslında basit şeyler isterken onu maddi açıdan zorlamamak istediğim içindi. Burada konu ne çiçek ne çikolata. Belediyenin ektiği çiçeklerden istedim. Amacı isteğime,söylediklerime önem verip vermemesi..
Ne saçma adam neden çiçeği koparıp size versin? Belediyenin ektiği çiçekler hepimizin vergileriyle ekiliyor. Bunu yapan varsa hakkım helal değil çünkü benim de param var o peyzajda.

Aslında başlığa baktığınızda cevap net görünüyor;sevmiyordur. Fakat ben sevdiğini biliyorum. Sadece yolunda gitmediğini hissettiğim bir şeyleri anlatmak istiyorum izninizle. 6 ay önce bir ilişkiye başladım ve ona karşı zamanla,yavaş yavaş yoğun şeyler hissetmeye başladım. Çünkü gerçekten görüp görebileceğiniz en nazik,saygılı insanlardan biri olabilir. Onunla yaptığımız ilk buluşmada nasıl bir karakterde olduğumu,nasıl yaşadığımı,mesleğimi her şeyimi konuştum. O da anlattı. Dinledik birbirimizi ve bir yola girmeye karar verdik. Beni sürekli arar,ne yaptığını,evden ne zaman çıktığını yazar. Bana sevgisini sürekli dile getirir,sık buluşmamıza rağmen sürekli özleminden bahseder. Ona sinirlensem,sesimi yükseltsem bile alttan alır,sakinleştirmeye çalışır. Başkalarına karşı naziktir,merhametlidir. Fakat romantik değil. Kumaşında incelik,romantiklik olmadığını anladım zamanla. Sadece 14 şubatta aldığı çiçek ve birkaç küçük hediye oldu. Ben zaten hediye almamasını sorun etmemiştim bugüne kadar. Fakat son zamanlarda yol kenarlarında gördüğümüz çiçekleri çok sevdiğimden,istediğimden bahsettim. Dile getirmeme hatta istememe rağmen eli her seferinde boş geldi. Ondan pahalı hediyeler,çiçekler istemedim hiçbir zaman. Sadece ağzımdan çıkan cümleye değer veriyor mu vermiyor mu onu bilmek istedim.çiçek storyleri paylaştım. Ona bununla alakalı videolar attım yine almadı. En sonunda patladım ve bu talebimi bile yerine getirmeyeceksen biz niye devam ediyoruz dedim. Hayatım boyunca sana hep bir şeyleri 10 kere söyleyecek miyim,yalvaracak mıyım? Konu sadece bu da değil. Bir keresinde canımın deli gibi çikolatalı kek çektiğini söylemiştim. Bir dahaki buluşmamızda getireceğim demişti fakat getirmemişti. Ona bunu söylediğimde hadi gel gidelim yemeye diye cevap verdi. Yani sürekli bir şeyleri hatırlatmam,tekrar tekrar dile getirmem gerekiyor bir şeyleri anlaması için. Yapacağım diyipte yapmadığı şeyler oldu. Ve bu çabasızlığı karşsısında artık yorulduğumu,hatta ondan artık bir şey istemeye utandığımı hissediyorum. İçindeyken anlamıyorum. Ama dışarıdan böyle bir ilişki nasıl görünüyor?
Biz kadınlar evet ilgi görmeyi istiyoruz ama bazı şeyler de adamın içinden gelecek.
Ayrıca iliskiler ve kişiler zamanla değişir ilk başta ki ilgili halini sonra bulman zor olur. Maddi isteklerde bulunmayın zaten ailesinden destek alıyormuş. Sizinle buluşmaya 15 dakikalık ya da 2 saatlik yolu geliyorsa sizi her akşam evinize kadar bırakıyorsa bunlar önemli. Bence sizi seviyor ama aşk olmayabilir.

Bu arada kendisinin daha önce bir ilişkisi olmamış. Nasıl davranacağını,sevgililiğin inceliklerinden bihaber sanıyorum kendisini. 26 yaşındayız fakat zor bir bölümde olduğu için üniversitesinin son senesinde hala okumaya devam ediyor. Maddi olarak ailesinden geçiniyor yani.
Çocuk üniversite öğrencisi, daha bir işi yok. Neyse ki iyi aile eğitimi almış bir çocukmuş ki yolda gördüğü çiçeği koparıp vermemiş. Üniversite öğrencisi bir oğlum olsa ve senin gibi böyle basit şeylerden şikayetçi basit bir kız arkadaşı olsa kesinlikle o ilişkiye devam etmesini istemezdim. Maddi açıdan zorlamak istememişsin ama maşallah isteklerin bitmemiş. Ailesi kim bilir ne zorluklarla okutuyor çocuğu, belki otobüse verecek parası bile yok ama senin haberin yok. Hayat, ilişkiler, evlilikler çiçekten falan ibaret değil. Çiçek de çiçek diye tutturmuşsun. Romantiklik bunlarla ölçülmez. Karşındaki insan mı, insana değer veriyor mu, ahlaklı mı bunlara bak. Kaç senelik evliyim eşim bana çiçek alıp gelse içim yanar; hem çiçeğe yazık iki güne solup gidecek diye üzülürüm hem de o parayla bi kahve içip sohbet etseydik daha mutlu olurdum diye düşünürüm. En azından kaliteli zaman geçirmiş olurdum eşimle diye düşünürüm ama benim eşim para kazanıyor fark o. Bu çocuk para kazanmıyor. Sevgisini başka şekillerde gösteriyor olabilir, kendi isteklerine göre beklentiye girersen üzülürsün. Bazı şeyler karşılıklıdır bir de onu dinleyelim bakalım senin hakkında ne diyecek? Sürekli benden bir şeyler istiyor, o yüzden içimden bir şey yapmak gelmiyor diyecek belki. Bir insana sürekli bir şeyleri hatırlatmak ne kadar itici bir durum. Yapmak isterse yapar zaten demek ki içinden gelmiyor ki yapmıyor. Rahat bırak çocuğu da okulunu bitirsin.

Adam zaten mesajı almaya kapalı. Story de atsanız, mesaj da atsanız, istiyorum getir de deseniz pek olmuyor gibi. Sizin beklentileriniz var ama onun bu beklentileri çok da karşılayası yok gibi. Ya adam böyle diyip minimum beklenti (hediye, sürpriz, özel gün vb.) ile devam edeceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz. Tecrübesizlik de olsa "Çikolatalı kek getir." demek baya açık. Kaldı ki canınız bu kadar çekiyorsa adamın getirmesine de gerek yok, yapabilirsiniz/alabilirsiniz. Biraz şımarıkça, fazla çocuksu olmuş bazı hareketleriniz.
Benim tabiki çikolatalı kek alacak param var mesele benim alıp almamam değil ki,çabalamasını istedim biraz belki de.. demek ki ihtiyacım var,ilgi istiyorum hakkım değil mi.. bende sevgiden şımarayım istedim.. bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum,çok mu talepkarım acaba

Benim tabiki çikolatalı kek alacak param var mesele benim alıp almamam değil ki,çabalamasını istedim biraz belki de.. demek ki ihtiyacım var,ilgi istiyorum hakkım değil mi.. bende sevgiden şımarayım istedim.. bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum,çok mu talepkarım acaba
Sizin beklentileriniz var adamın yapası yok. Benim arkadaşım leb demeden sevgilisi ona sevdiği şiirler yazıp kenarlarına resim çizerdi. Konser bileti alırdı, resimlerini bastırır bişiler yapardı. Bir erkek için benim gördüğüm top nokta bu. Bence tamamen tarz/kişilikle ve duruma göre de maddiyatla alakalı. Eğer bu tarz beklentileriniz varsa ve sürprizdir odur budur seviyorsanız daha bahsettiğim mod kişilerle birlikte olmanız lazım. Yoksa zamanla evlilik yıldönümümüzü hatırlamadı, beni yemeğe götürmediye falan evrilebilir.

görünce "bundan isterim" diye ima etmek, acik acik söylemek, konuyla ilgili videolar göndermek, en sonunda da "bu cicegi bile vermiyorsan ayrilalim" demek de toksik bir davranis.
ayrica bazi seyler icten gelir. sizin zorunuzla adam cicegi koparip verse neyinize yarayacak mesela? mutlu olacak misiniz?
ben yerinizde olsaydim dilimle istemek yerine bazen beraberken çiçek alirdim kendime. cicekleri sevdigimi böylece gözüne sokmadan anlardi. eski isimde oda arkadaşım vardi bir kizla konusmaya baslamisti. kiz evine dönerken cicekcide cok guzel bir aranjman görmüş "aaa lale mevsimi gelmis! lale benim en sevdigim cicektir" demis gitmis kendisine almis, cicegiyle evine gitmiş. arkadaşım bu birkac dakikalik olayda anlamis ki bu kiz cicek seviyor, bu kiz kendine bile en guzel cicegi aliyor - cingeneden alinmis cicek ona layık degil.
sonrasında o da her firsatta güzel cicekler almaya basladi. hatta ben bile hediye olarak temudan isikli lale demeti aldim, evlendiler, davet ettiklerinde verecegim ev hediyesi olarak:)
yani lafla degil icraatle yapmak lazim birseyleri.
benim eskiden ilk iliskisi oldugum bir cocuk vardi, ortadogunun bagrindan kopup gelen. cocuk cidden bilmiyordu yani, dizimden destek alip kalkardi düşün 😂😂
birgun yolda cok guzel cicekler gördüm, giderken aldim. bulusunca "sana gelirken cok harika bir koku duydum, sen sandim. sağıma baktim yoksun, soluma baktim yoksun. meger bu ciceklerden geliyormus" dedim, egilerek verdim. cook utandi ve cok mutlu oldu. sonradan da mevsim gecislerinde falan "bakalim seninle ve aşkinla ilk ilkbaharimiz nasil gececek" diye not yazar verirdim. derken cocuk anladi ki ben böyle cicekten siirden tatli dilden hoslaniyorum, her firsatta bana cicek alip notlar yazmaya basladi. hatta turkcesi azdi, sevdigim adamin siir kitabını almisti ondan notlar yazmak icin:)
simdiki sevgilimle de takilirken hic cicek olmazdi hayatimizda. sonra gercek bir iliskiye basladik. o zamanlar uzak mesafeydi. ilk sevgili bulusmamizda havaalanina elimde cicekle gittim, tesaduf o da elinde cicekle inmis. sonra sonra adetimiz oldu her havaalanina elde ciceklerle giderdik. en son buraya tasindi 30 saat direksiyon salladi arabası full esya doluyken bile cicegini almis gelmis. hala daha evde bir vazom var yatak basucumda, asla ciceksiz durmaz. temizlik yaparken cicegi attiysa "simdi buraya nasil yatayim, güzel cicek yerine bos vazo görüyorum" diye dalga gecerim "bos vazo dolacak" der, ilk firsatta alir.
yani dedigim gibi bazi seyler biraz kadindan da gelmeli. eminim o havalimaninda onun cicegini alip tesekkur etseydim yilda 3-5 cicekle iliskim gecerdi. ama ben de ona aldigim icin, benim es dost evine giderken bile cicek aldigimi bildigi icin, yolda çingenelerde görüp görüp "yaa husnuyusuflar cok guzeeel. alayim da ananeme veririm o da mutlu olur" modunda olduğum icin adam anladi beni, ona göre davraniyor.
size de benzer seyi tavsiye ederim. dirdir yapip adami kotu hissettirecek videolar gondermek yerine hayatinizin icine sokun cicegi, normal olduğunu bilsin.
Aslında şöyle ben kendime,arkadaşlarıma çiçek hediye eden,içimden geldiği için hediyeler alan bir insanım..bugün de kendisine bayram hediyesi aldım mesela. Severim böyle incelikleri.. onu da öyle istediğim için sanırım baskı yaptım hep ama yorumlardan anladığım kadarıyla baskı yapmam yanlışmış. Ne bileyim benim kadar ince olsun isterdim karşımdaki de sevgi dilim bu şekilde benim,onun sevgi anlayışı bu şekilde olmayabilir tabi bu kısmı gözden kaçırmışım

Sizin beklentileriniz var adamın yapası yok. Benim arkadaşım leb demeden sevgilisi ona sevdiği şiirler yazıp kenarlarına resim çizerdi. Konser bileti alırdı, resimlerini bastırır bişiler yapardı. Bir erkek için benim gördüğüm top nokta bu. Bence tamamen tarz/kişilikle ve duruma göre de maddiyatla alakalı. Eğer bu tarz beklentileriniz varsa ve sürprizdir odur budur seviyorsanız daha bahsettiğim mod kişilerle birlikte olmanız lazım. Yoksa zamanla evlilik yıldönümümüzü hatırlamadı, beni yemeğe götürmediye falan evrilebilir.
Evet oraya evrildiğini gördüğüm için sanırım müdahale etmeye başladım,isteklerimi bastırdım..ama yanlışmış içinden gelmesi gerek

İliskiniz 6 ay diye alttan alıyor, merhametli davranıyor. Kendiliğinden çiçek getirmeyen adam sevmiyodur yaş 28 ve ben bunu anladım. Diğer herşeydede öyle oluyolar genelde söyleyince yapmoyolar sen ben söyledim diye içten içe sinir oluyosun vs. Vs derken birikiyor değişiyor ve bitiyor aslında. Yani benim öyle olmuştu.

Ay haklısınız aslında oradaki isteğim biraz pasif agresifti,hani orada onları sevdiğimi görüp,anlayıp bir dahaki buluşmaya çiçek getirecek mi gibi..ama taleplerim net olmadığı sürece havada kaldığını anladım,yanlış yolmuş anladım

Ama isteklerim maddi olarak yüksek şeyler değil ki,bir yemeğe bin lira verebiliyorsak bunları da alabilir diye düşünüyorum
Çocuk değilsin, seni annen baban şımartsın, elin oğlunun asri vazifesi mi sürekli seni düşünüp isteklerini yapmak. biraz mantıklı olun ya. sonra bir gün başlık açarsın, sevgilim sebepsiz yere ayrıldı diye. evet kesin sebepsizdir ayrılığı.. karşınızdaki insan robot değil. görevi değil bu istediklerinizi eksiksiz yapmak. bu ilişkide de diğer ilişkilerinizde de muhatap olduğunuz insanlardan sürekli bir şey talep ederseniz kendinizden bıktırırsınız. siz prenses ya da kraliçe değilsiniz. flört ediyorsunuz ya da sevgilisiniz. bu şekilde bir kafa yapısıyla evlenirseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. karşıdan sürekli ilgi, hediye, sürpriz beklenmez. ya da bana onu al bunu al denmez. denmemeli. dışarıdan baksanız gerçekten de itici. aa çiçek ne güzel, ban alsana bir tane... babandan şeker istiyorsun sanki. insan anasından babasından ister böyle şeyleri koca koca bireyler her gördüğünü istemez.

Çiçek sadece bahane ama içten içe ilgi görmek istiyorum,değerli hissetmek istiyorum
Bu adam seni sık sık arıyor soruyor, ilgisini sevgisini gösteriyor ve dile getiriyor, sık aralıklarla buluşuyorsunuz ve özlüyor, agresifleşsen de alttan alıyor, kalbini kırmıyor değil mi? Ben yanlış anlamadıysam bunları yazmışsın. Şimdi bu adam çiçek çikolata almadı diye sevmiyor beni deyip arıza çıkarmak normal değil. İlgi görmüyor değilsin. Sen sosyal medyada, pembe dizilerde, romantik komedilerde sana dayatılan, doğrusunun bu olduğunu düşündüğün ilgiyi istiyorsun sadece.

Bence çok yapay bir ilgi gösterme biçimi çiçek almak. Ezberlenmiş, kalıplara sokulmuş, sıradan her erkeğin (en kafasızının bile) düşünebildiği bir şey.

Ama seviyorum onu,küçük şeyler bekliyorum sadece 🥺 dediğini yapmasını istiyorum,yapacağım yapacağım diyipte havada kalmasının ne önemi var ki
Sana deger veriyorsa, iyi davraniyorsa, nazik ve kibarsa zaten cok sanslisin. Bu sansiini tepme zamanla bikar cünkü.
İstediklerin cocukca geldi bana

Çiçek sadece bahane ama içten içe ilgi görmek istiyorum,değerli hissetmek istiyorum
o zaman ayril daha iyisini bul
o da bu sebepten terkedilince hatasini anlar, bir kendine gelir - sonraki iliskisinde daha özenli davranir.
sen böyle yaptıkça, bir gram caba harcamayan adamdan hala ilgi dilendikce böyle erkekler kendilerini fasulyenin nimeti sayiyorlar asla değişmiyorlar. senden sonraki hemcinsine de "ben boyleyim napayim" vs diyorlar. topluma bir ayi kazandirmis oluyorsun.
Sana deger veriyorsa, iyi davraniyorsa, nazik ve kibarsa zaten cok sanslisin. Bu sansiini tepme zamanla bikar cünkü.
İstediklerin cocukca geldi bana
istedikleri cocukca ve dil ile istemesi sacma evet ama neden kadinlar iliskilerinde bu kadar azla yetinsin ki?
bana iyi- nazik- kibar
eee , bu zaten bir insanda olmasi gereken asgari ozellik.
bunun devami "e aldatmiyor, bagirmiyor, cimri degil, isten eve evden ise daha ne istiyorsun kocandan"
yani bu kadar az beklenti cidden coooook az degil mi ya?
benim bir erkekten irili ufakli su an yaziya dönebilecegim en az yuz beklentim vardir yani. Yapamasa da yolunda cabalasin:) neden bu kadar aza tamah edeyim ki? siradan arkadasim ahmet mehmet de bana iyi bana nazik bana kibar. meziyet mi yani bu?

Back
X