• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çabuk bağlanma sorunu

nonamecanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2025
2
0
1
Kızlar ben 2 günlük birine anlam yükleyebiliyorum, beklenti içerisine giriyorum. Tecrübesizlikten olabilir mi? Bu bağlanma durumunu karşı tarafa yansıtmıyorum, ayna taktiğini kullanırım. Ama hep yazdı mı acaba napıyor şu an acaba benim gibi mi diye gün içinde hep düşünüyorum. Eğer benle konuşmayı keserse de, içimde günlerce kötü bi his oluyor, düşünüyorum. Bunun üstesinden nasıl gelirim?

buna verecek cevap bulamadım yapay zekaya sordum asagıya ekliyorum . Ben kendı adıma 2 günde neyin ne olduğunu bile anlayamam değil ki anlam yüklemek 😟

Neden Böyle Hissediyor Olabilirsin?
  1. Bağlanma stili: Özellikle “kaygılı bağlanma” stilinde olan kişiler, birinden küçük bir ilgi gördüğünde bile zihinsel olarak büyük anlamlar yükleyebilir. Bu çocuklukta veya önceki ilişkilerde yaşanan güvensizliklerden kaynaklanabilir.
  2. Fantezi – Gerçek karışıklığı: Karşıdaki kişiyi değil, onun hakkında kurduğun hayali seviyor olabilirsin. Düşünceler büyüyor, duygular peşinden geliyor.
  3. Kendine yatırım azsa, başkasına fazla yatırım olur: Günlük hayatında kendinle ilgili tatmin edici şeyler azsa, biriyle konuşmak büyük bir boşluğu dolduruyormuş gibi gelir
1.
Zihnindeki sesi fark et:
“Acaba yazdı mı?” “Benim gibi mi düşünüyor?” gibi sorular geldiğinde onları bastırma, ama dağılmalarına da izin verme. Şöyle de diyebilirsin kendine:
“Bu sadece tanıdığım biri. Onun beni düşünmesi benim değerimi belirlemez.”
2.
Ayna taktiği yapıyorsun, ama içeride fırtına varsa işe yaramıyor
Ayna gibi davranman güçlü gözükmeni sağlar ama içte kırılıyorsan, bu bastırılmış duygular birikir. Bastırmak yerine bir günlüğe yaz.
Mesela: “Bugün X kişiyi 8 kere düşündüm. Aslında bu ilgiyi seviyorum, ama henüz tanımıyorum. Beklentimin farkındayım.”
3.
Bağ kurma hızını bilinçli olarak yavaşlat:
Kendine sor:
  • Gerçekten bu kişiyi mi seviyorum, yoksa ilgi gösteren biri oluşunu mu?
  • Bu kişiyi ne kadar tanıyorum?
  • Ben mi arıyorum, o mu arıyor? Dengede mi ?
4.
Kendine odaklı aktiviteler geliştir:
Yoğun duygular yaşarken “kendine dönebileceğin” şeyler olması çok önemli
  • Günlük tutma
  • Yürüyüş, podcast, dizi listesi
  • Arkadaşla telefonda dertleşmek
  • Bu tür sağlıklı uğraşlar, o “boşluğu” yavaş yavaş azaltır.
Birkaç Kısa Cümle Hatırlaman İçin
  • “İlgiyi özlemem sevgiye aç olduğumu gösterir; zayıf olduğumu değil.”
  • “Karşımdakini tanımadan beklentiye girmek kendime haksızlık.”
  • “Benim değerimi biriyle ne kadar konuştuğum belirlemez.”

Evet gençsin anlıyorum seni ama bu şekilde kendini çok üzersin....Maddi imkanin varsa bir terapistten destek alabilirsin. Okumayi seversen bu konu ve alakalı konularla ilgili pratik egzersizler de içeren bir kendine yardım kitabı bulabilirsin,

Tipik kaygılı bağlanma. Terkedilme ve yalnızlık korkusu bende senin gibiydim. İlişkilerim hep bittiği içinde fobi olmustı devam etmıyor sebepsiz bitiyor ayrılıyorduk. İnsallah karşına kalıcı seni terketmeyen biri çıkar evlenırsın. Kac yasındasın

Kızlar ben 2 günlük birine anlam yükleyebiliyorum, beklenti içerisine giriyorum. Tecrübesizlikten olabilir mi? Bu bağlanma durumunu karşı tarafa yansıtmıyorum, ayna taktiğini kullanırım. Ama hep yazdı mı acaba napıyor şu an acaba benim gibi mi diye gün içinde hep düşünüyorum. Eğer benle konuşmayı keserse de, içimde günlerce kötü bi his oluyor, düşünüyorum. Bunun üstesinden nasıl gelirim?
Aslında bu durum hem avantaj hem de dezavantaj.çoğu kişi de yeterince bağlanacak kadar birinden hoşlanamadığından dert yanıyor.ben de öyleyim.dediğin durum 2,3 kişide anca başıma gelmiştir 32 yaşıma kadar.

Sosyal hayatında pek aktif olmayan insanlar genellikle böyle oluyor bence. Kaliteli sosyal aktif yaşamı olan insanların böyle olduğunu düşünmüyorum.

İki günlük birine anlam yükleyip beklenti içerisine girmek hele ki bu devirde çok üzülürsün günümüz erkeklerinin çoğu güvenilmez. Uzun bir zaman geçer istediğin gibi biridir o zaman anlam yükle ki onda bile beklenti içerisine girme. Bugün canım cicim olup yarın ayrılmak isteyen insanları da duydum

Back
X