• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cadı kaynana

Her hareketinize kusur bulan kaşının üstünde gözün var diyen kaynanaya ne yaparsınız ?

kaşının üstünde gözün var diyorsa göz doktoru ya da psikologa götürürüm önce veya ben uzaylı mıyım diye sorarım :P

şaka bi yana sinirle yazmışsınız belli, kin ile görüştükçe her şey daha da kötüleşir , çirkinleşir.
Bazen zirvede bırakmak lazım .

kaşının üstünde gözün var diyorsa göz doktoru ya da psikologa götürürüm önce veya ben uzaylı mıyım diye sorarım :p

şaka bi yana sinirle yazmışsınız belli, kin ile görüştükçe her şey daha da kötüleşir , çirkinleşir.
Bazen zirvede bırakmak lazım .
cevabınız güldürdü beni sağolun :) hemde nasıl bir sinir inanın kendimi ifade edemiyorum artık. ben hiç kinci biri değilimdir beni bile kindar yaptı. hayatımda beddua okuduğum nefret ettiğim nadir kişiliklerden biri. nasıl bu kadar art niyetli olabiliyor anlamıyorum..zirvemiz kavga oldu zaten :) o günden beri görüşmüyoruz

güzelmiş:) bizde nerdeyse 1 yıl olacak görüşmeyeli. eşinizin tavrı nasıl? eşim de benim yanımda hiç bir şekilde görüşmüyor lafları bile geçmiyor ama benden gizli görüşüyor mu emin değilim işte...
eşimde gorusmuyor
once ben gorusmesemde sen gorusmelısın dıyordum
esım bana senın olmadıgın yerde benım ne ısım var ne munasebet dedı

aralarını ben bozmusum gıbı cok uzuldum ustumde agır sorumluluk oldu
bana dedıkı bunun senle ılgısı yok kımle evlensem aynı sey olurdu annemın kaynanalık damarı var arada yapası tutuyor yuvamı huzursuz edecek kısı anam babamda olsa acımam dedı bu sebeple oda gorusmuyor

eşimde gorusmuyor
once ben gorusmesemde sen gorusmelısın dıyordum
esım bana senın olmadıgın yerde benım ne ısım var ne munasebet dedı

aralarını ben bozmusum gıbı cok uzuldum ustumde agır sorumluluk oldu
bana dedıkı bunun senle ılgısı yok kımle evlensem aynı sey olurdu annemın kaynanalık damarı var arada yapası tutuyor yuvamı huzursuz edecek kısı anam babamda olsa acımam dedı bu sebeple oda gorusmuyor
eşinizin kıymetini bilin bunu diyebilecek olgunlukta kaç erkek var? sebep neydi çok özel olmazsa? çünkü bende aynı sizin gibi araları benim yüzümden bozulmuş gibi vicdan yapıyorum oysa aramızı tek bozan kişi kv. ama ah işte o vicdan, insanlık... benim tek korkum yarın bir gün eşim ailemle aramı bozdun der mi? yani naparsa nederse katlanılmalı mi dik durulmalı mı şu kaynana ve diğer eş ailesi efradına? kafam çok karışık inanın.

şöyle söyleyeyim en ufak bir şeyi bile art niyetli yorumlayıp sülaleme kadar beni kötüleyen bir seviyede artık. şu an görüşmüyoruz ama hayatım boyunca görüşmesem öfkem sönmez gibi.
Yüzünemi söylüyo bunları.
Cevap vermiyomusun

eşinizin kıymetini bilin bunu diyebilecek olgunlukta kaç erkek var? sebep neydi çok özel olmazsa? çünkü bende aynı sizin gibi araları benim yüzümden bozulmuş gibi vicdan yapıyorum oysa aramızı tek bozan kişi kv. ama ah işte o vicdan, insanlık... benim tek korkum yarın bir gün eşim ailemle aramı bozdun der mi? yani naparsa nederse katlanılmalı mi dik durulmalı mı şu kaynana ve diğer eş ailesi efradına? kafam çok karışık inanın.
Sebebimim kayınvalıdemın ınanılmaz yalancı ve ıftıracı oluşu
Hakkımda namusuma kadar konuşması demedıgı laf kalmamış
Duydugum da ne ölüme ne dirime dedım gorusmeyı kestım
Ikı dunya bı araya gelse ımkansız konuşmam barışmam...
Boşanalım dıye elınden gelenı yapıp ıyı madur anneyı oynadı herkese

Bence esınız sızı suclamaz
Gorusmek ıstese gorusurdu aılesıyle
Esınızde farkındadır herseyın

Sebebimim kayınvalıdemın ınanılmaz yalancı ve ıftıracı oluşu
Hakkımda namusuma kadar konuşması demedıgı laf kalmamış
Duydugum da ne ölüme ne dirime dedım gorusmeyı kestım
Ikı dunya bı araya gelse ımkansız konuşmam barışmam...
Boşanalım dıye elınden gelenı yapıp ıyı madur anneyı oynadı herkese

Bence esınız sızı suclamaz
Gorusmek ıstese gorusurdu aılesıyle
Esınızde farkındadır herseyın

nerdeyse aynısı...bir tek namusuma laf edemedi..benle uğraştığı gibi anneme de yapmadığını bırakmadı. inanın ben de asla görüşmek istemiyorum ama ailem çok iyi niyetli bizi barıştırmaya uğraşıyorlar. bizim ailede asla küslük yoktur çünkü. eşim konusunda dedikleriniz içimi ferahlattı umarım öyledir...şu an ailesinin lafını ağzımıza almıyoruz bir tek görümcemle görüşüyorum.kv-kp bitti benim için.

nerdeyse aynısı...bir tek namusuma laf edemedi..benle uğraştığı gibi anneme de yapmadığını bırakmadı. inanın ben de asla görüşmek istemiyorum ama ailem çok iyi niyetli bizi barıştırmaya uğraşıyorlar. bizim ailede asla küslük yoktur çünkü. eşim konusunda dedikleriniz içimi ferahlattı umarım öyledir...şu an ailesinin lafını ağzımıza almıyoruz bir tek görümcemle görüşüyorum.kv-kp bitti benim için.
Benımde aılemle cok ugrastı
Aılemde aynı sızınkı gıbı cok bırlestırıcı
Buyuktur sız kucuk olarak saygıda kusur etmeyın ne olursa olsun o anne baba siz evlatsınız dıye gorusturmeye calıstı ...
En son eşim anneme sızın adınıza cok uzuluyorum dengınız bı aile degıl ailem onlar adına ozur dılıyorum ama sıze soz verıyorum kızınızı hıc uzmıcem dedı
Ama aılemle gorusursem bızım evlılıgımız cok sekteye ugrar buyuzden lutfen karısmayın benım bı bıldıgım var dedı
Aılem ogunden sonra hic karısmadı

Aman ele gune karsı dıye zıyaretlerımız de son buldu
Düşün kaynım evlendı dugune bıle gıtmedık eltım kım bılmıyorum gorsem tanımam oyle kı gorusmuyoruz...

Benım annemın bı sozu var hep derkı
İyi buyuk kotuyu de ıyı eder
Kotu buyuk ıyıyıde kotu eder
Ne gelin ne damat hıc bırsey yapmaz iş buyukte bıter der

Yani sorun bızde degıl buyuklerde oyuzden ıcınızı ferah tutun

Benımde aılemle cok ugrastı
Aılemde aynı sızınkı gıbı cok bırlestırıcı
Buyuktur sız kucuk olarak saygıda kusur etmeyın ne olursa olsun o anne baba siz evlatsınız dıye gorusturmeye calıstı ...
En son eşim anneme sızın adınıza cok uzuluyorum dengınız bı aile degıl ailem onlar adına ozur dılıyorum ama sıze soz verıyorum kızınızı hıc uzmıcem dedı
Ama aılemle gorusursem bızım evlılıgımız cok sekteye ugrar buyuzden lutfen karısmayın benım bı bıldıgım var dedı
Aılem ogunden sonra hic karısmadı

Aman ele gune karsı dıye zıyaretlerımız de son buldu
Düşün kaynım evlendı dugune bıle gıtmedık eltım kım bılmıyorum gorsem tanımam oyle kı gorusmuyoruz...

Benım annemın bı sozu var hep derkı
İyi buyuk kotuyu de ıyı eder
Kotu buyuk ıyıyıde kotu eder
Ne gelin ne damat hıc bırsey yapmaz iş buyukte bıter der

Yani sorun bızde degıl buyuklerde oyuzden ıcınızı ferah tutun
eşiniz çok açık konuşmuş bu laftan sonra asla kimse size tek bir laf edemez. benim sıkıntım eşim sadece ben annemi tanıyorum demesi o kadar. ortada hiç bişi yok her şey muallakta. kv eşimi anneme karşı da doldurdu annemin de hataları vardı ama hepsi konuşularak düzelecek şeylerdi. kv kapıyı açmamdan tutun her hareketimi herkese yanlış anlatmış iftira atmış bir insan. ayyy içim soğumuyor bir türlü. sizin adınıza sevindim inşallah aynı ferahlığı ben de bulurum, eşim de açık açık konuşur da ben de ailemde rahat ederiz. babamla hiç bir sorunları yok,ameliyat geçirdi babam geçmiş olsuna dahi aramamış. ama yedi sülalemde hiç görmediği insanları beni şikayet etmek için arayabiliyor :)

peki sonradan hiç pişman oluyor musunuz ? keşke alttan alsaydım vs..?
hayır pişman felan olmuyorum. ne kadar çingene gelin gördüysem kaynanalar çekiniyor onlardan. ne kadar hanım gelin gördüysemde kaynanalar tepelerine biniyorlar. kimse kimseye hakkını yedirmesin. sen de yedirme. ver lafını sen mutsuz olacağına o olsun.

eşiniz çok açık konuşmuş bu laftan sonra asla kimse size tek bir laf edemez. benim sıkıntım eşim sadece ben annemi tanıyorum demesi o kadar. ortada hiç bişi yok her şey muallakta. kv eşimi anneme karşı da doldurdu annemin de hataları vardı ama hepsi konuşularak düzelecek şeylerdi. kv kapıyı açmamdan tutun her hareketimi herkese yanlış anlatmış iftira atmış bir insan. ayyy içim soğumuyor bir türlü. sizin adınıza sevindim inşallah aynı ferahlığı ben de bulurum, eşim de açık açık konuşur da ben de ailemde rahat ederiz. babamla hiç bir sorunları yok,ameliyat geçirdi babam geçmiş olsuna dahi aramamış. ama yedi sülalemde hiç görmediği insanları beni şikayet etmek için arayabiliyor :)
Aslında bızım hatamız şurda
Aman agzımızın tadı bozulmasın
Aman buyukluk bızde kalsın
Aman bırsey dersem kayınvalıdem zıt gıder dıye susmak

Bırsey oldu mu pat dıye cevabını vermek lazımmıs
Edepsız gelin desın cekınsın
Gercekten oyle olmak lazım

Sessız kaldıgın ıcın eşin de netlestırmıyor
Ben esıme aılem bunun ıcın evlendırmedı baba evınde rahattım ben dedım onun ustune de tavrını koydu.

hayır pişman felan olmuyorum. ne kadar çingene gelin gördüysem kaynanalar çekiniyor onlardan. ne kadar hanım gelin gördüysemde kaynanalar tepelerine biniyorlar. kimse kimseye hakkını yedirmesin. sen de yedirme. ver lafını sen mutsuz olacağına o olsun.
aynen öyle hayatta da böyledir zaten. ama ailem çok ısrarcı aman ağzınızın tadı bozulmasın, aman arkandan laf edemesin,aman kötü olma,aman bize laf gelmesin... ver kızım ağzının payını arkandayız demiyorlar..

Aslında bızım hatamız şurda
Aman agzımızın tadı bozulmasın
Aman buyukluk bızde kalsın
Aman bırsey dersem kayınvalıdem zıt gıder dıye susmak

Bırsey oldu mu pat dıye cevabını vermek lazımmıs
Edepsız gelin desın cekınsın
Gercekten oyle olmak lazım

Sessız kaldıgın ıcın eşin de netlestırmıyor

Ben esıme aılem bunun ıcın evlendırmedı baba evınde rahattım ben dedım onun ustune de tavrını koydu.
aynen öyle çünkü ailem bana bunu yapmam için baskı yapıyor. kızım aman rahatın huzurun bozulmasın, sen küçüksün onu da öyle idare et, çilekeş bir yapımız var aile olarak :) ben cevaplarını verdim tek tek bana bulaşamadı o günden sonra ama bu seferde yedi sülaleye şikayet etmiş. hepsine durumu anlattım şok geçirip bana hak verdiler. bu saatten sonra onları asla etkileyemez. kendi taraflarına da eminim demediğini bırakmamıştır ama hiç umrumda değil... Evet sessizim çünkü ailem bana şöyle diyor; eşin gidelim derse git, güleryüzlü ol alttan al. Net tavır koysam ailem de arkamda olmayacak. yapılarında yok çünkü. bende sessiz kalıyorum mecburen. ne zaman dik gitsem hatalı olan ben görüldüm çünkü. haklıyken böyle yaparsam haksız konuma düşermişim.

Back
X