• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çağırmazsam ayıp olur mu?

Sadece o çifti değil kimseyi çağırmayın evlendikten sonra çağırırsınız gerek yok şu an
Işte kendi aralarında adet gibi olmuş ev gidip bakmak bi çay içip kalkmak
evlenmemişsiniz ki ev kurmuşmamışsınız daha kurma aşamasındasınız.. bu durumda misafir kabul edilmez ki.. en yakınların gelir hadi dostun çok samimi olduğun arkadaşın vs ama onlarda ya yardıma gelir veya şöyle bir ayak üstü bakar giderler.

senin de kasdettiğin böyle birşeyse çağırmana gerek yok. ama çaylı çorbalı bir çağırmaysa hiçbirine gerek yok.
Gelip çay içip kalkacaklar o sıkıntı değil bardağın olmadığını biliyorlar daha almadım ona fırsat kalmadı :) ama çay makinem var 😊 ahh keşke yardıma gelseler tek başına ugrasmak çok zormuş
bence de daha evlenmeden kimseyi çağırmayın.işleriniz ters gidebilir boşverin.
evlendikten sonra çağırırsınız,yerinizde olsam o kişiyi davet etmez kocalarımız yüzünden görüşmek zorunda kalınca da hiçbir şey olmamış gibi naber canım moduna geçerdim.

Kocalarımız yakın arkadaş olmasa umursamam ama işte Nişanlım üzülür diye çekiniyorum sen bilirsin dedi gerçi ama

Hic kimseyi cagirma ne olur ne olmaz evlen evine yerles biraz zaman gecsin caya davet ama toplu olarak degil cifleri teker teker davet et boylece araya zaman girer sevmedigi davet etme soran olursada sirayla davet ediyorum dersin aa unuttum falan kapanir konu toplu davet edersen onlari neden davet etmedin muhabbeti olur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ah keşke yapılsa ama bunlar grupta hareket ediyorlar geçen cafede gittik 12 kişi zaten ramazan iftar sonrası her yer kalabalık oturcak yer bulamadık bir türlü 6 çift yapışık gibi

Ne gerek var ki bu stresi yaşamaya. Ayrıca bunu da ilk defa duyuyorum eşya görmeye gelmek nerden çıktı ki.. Onlar çağırmış siz gitmiş olabilirsiniz ama böyle bir zorunluluk yok gelip neye bakacaklar anlamış değilim evlendikten sonra çaya gelsinler bitti gitti..

Ego tatmini için gelmek istiyorlar diyelim 2 cift daha bu yaz evleniyor ve onların aileler baya bi zengin 3 tane tv falan almışlar ve bununla hava atıyorlar. Şimdi gelip bana diyecekler ki salonda neden tv yok buraya al bi tane halbuki ben misafir gelince sohbet edilsin herkes tv ye kitlenip kalmasın diye karşıyım televizyona ama oturma odasına aldık film izleriz diye. Bunun gibi kulp bulmaya ugrasacaklar buna takmam alıştım bu huylarina çünkü sadece kendilerine zarar veriyorlar

aynen hiç duymadım ve mantıklı gelmedi benim bildiğim çeyize bakılır oda kız evinde

Onların amacı Çeyiz değil ki nasıl mobilya almışım kombin yapabilmis miyim ne kadar eşyam var kaliteli mi dedikodu malzemesi çıkarmak amaç günahlarını almak istemem ama tanıdım hepsini

Hmmmm....cagir onu da ... Catlasin patlasin azicik... Sen de gül tatli tatli :) mutluluklarrr...

Bence kimseyi cagirma. Gorsun kiskansin diyenler olmus ama hic gerek yok onun kiskanmasi da pek umrunda degil gibi zaten nazar falan degdirir yada dedigin gibi fesat biriyse kotuluk yapmaya calisabilir ne bileyim bence her turlu uzak durmalisin bosver ayip olsun o gruptan yavas yavas uzaklasmaya bak bence.

Allah korusun buyu muyu yaparlar. Belli olmaz bu işler evlenmeden kimseyi sokmayin evinize

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence düğünden önce kimseyi çağırma
evlendikten sonra tek tek ağırlarsın misafirlerini :34:

Nazar degirmesin sonra 😨

o da var değil miii
:18:
Evet işte çok korkarım nazardan internete fotoğraf koyarken bile dua ederek koyuyorum nazar değmesin diye
Allah korusun buyu muyu yaparlar. Belli olmaz bu işler evlenmeden kimseyi sokmayin evinize

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

büyü yaparlar diye düşünmüyorum ama kem gözler nazar değer diye korkuyorum

Bence evlendikten sonra davet edin herkesi, nazar falan değebilir :nazar: Ben yaklaşık 1 senelik evliyim, herşeyimiz çok güzel gidiyor maşallah, ne zaman misafir gelse ardından tartışmamız oluyor :14: sürekli eşim okur, ben okurum dua ederiz ama insanların hangi gözle baktıklarını bilemiyoruz tabiki. O kişileride davet etmek istemeyebilirsiniz. Ama çift olarak geleceklermiş sonuçta bayan olan nişanlınızdan hoşlanmıyormuş, kız kardeşi hoşlanıyormuş. Nişanlın zaten seni tercih etmiş. Ama evlenmeden önce sakın davet etmeyin derim. Sonrasında hayırlı olsuna gelirler, bir dahada evinize o kişileri davet etmezsiniz.

bence çağırmayın..hiçte ayıp olmaz ...ayağı alışırsa ilerde daha sık gelip aranızı açabilir...böyle insanlar kimse ancak huzurunuzu bozar..sizde yüz vermeyin gitsin....

Hanımlar ben evlilik arifesindeyim kısa keseyim evim tutuldu mobilyalar falan geldi ceyizlerim evde yavaş yavaş yerleştiriyorum. Tabi ki evi merak edenler var özellikle nişanlımın bi arkadas çevresi var onlar gelmek istiyorlar eşyaları görmeye. Ama bu arkadaş çevresinde evli bir çift var ve onları çağırmak istemiyorum. Sebebini gelecek olursak kıza kanım ısınmadı benimle ilk tanıştığından beri hep soğuk davranıyor ve laf sokma çabasına giriyor nişanlıma sebebini sordum bu bayanın kız kardeşi nişanlım dan hoşlanıyormuş nişanlım durumun farkindaymıs ama bir şey dememiş sonra hemen benimle tanışmış. Bu bayan sanki kardeşini ortada bırakmış gibi nişanlıma da atarli bana da. Sorum şu ki Herkesi çağırıp onu çağırmazsam sorun olur mu ayıp etmiş olur muyum ya da büyüklük bende kalsın diyip buyur gelin demeli miyim?

Nişanlınızın ve ileride eşiniz olacak insanın arkadaş çevresine saygı duymak durumundasınız . Aralarında hoşlanmadıklarınız olabilir bu gayet normal ama, eşiniz için bazen bir araya gelmek durumunda olacaksınız.

Bana kalsa şu durumda, kimseyi davet etmem zaten, daha düğün olmamış, ev yerleşmemiş. Düğününüz olur biter, bir akşam hepsini yemeğe yada çaya davet edersiniz. Hoşlanmadığınız kişiyi de mecburen çağırmak durumundasınız. Çünkü o eşinizin arkadaşı çevresi.Ayrıca arada herhangi bir kavga gürültü yok, bu durumdan eşiniz hoşlanmayabilir. Şahsen ben olsam pek hoşuma gitmez. Ne yani, sırf arkadaşımın eşini, eşim sevmedi diye, arkadaş grubundan mı atacağız arkadaşımızı. Empati ile yaklaşın ve kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi, başkasına yapmayın.

Nişanlınızın ve ileride eşiniz olacak insanın arkadaş çevresine saygı duymak durumundasınız . Aralarında hoşlanmadıklarınız olabilir bu gayet normal ama, eşiniz için bazen bir araya gelmek durumunda olacaksınız.

Bana kalsa şu durumda, kimseyi davet etmem zaten, daha düğün olmamış, ev yerleşmemiş. Düğününüz olur biter, bir akşam hepsini yemeğe yada çaya davet edersiniz. Hoşlanmadığınız kişiyi de mecburen çağırmak durumundasınız. Çünkü o eşinizin arkadaşı çevresi.Ayrıca arada herhangi bir kavga gürültü yok, bu durumdan eşiniz hoşlanmayabilir. Şahsen ben olsam pek hoşuma gitmez. Ne yani, sırf arkadaşımın eşini, eşim sevmedi diye, arkadaş grubundan mı atacağız arkadaşımızı. Empati ile yaklaşın ve kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi, başkasına yapmayın.

Yanlış anlaşılmak istemem tabi ki saygı duyuyorum ve bu bayanın eşine karşı bi durum yok ondan düşündüm çünkü nişanlım da bu bayanı sevmiyor gerek bize karşı durumu olsun gerekse rencide etmeye cabalamasindan dolayı. Ama nişanlım gün içinde eşiyle zaten görüşüyor bayanı anca birlikte grup olarak takildigimiz zaman görüyor o toplanmalara da ben olmazsam gitmiyor. O yüzden arkadaşı gruptan atmak gibi bi durum söz konusu bile değil ben sadece ev ortamına girmek istemedim çünkü normal zamanda bile herşeye laf söylüyor şimdi Evimi görse moralimi bozmak için çaba gösterecek bunun farkındayım. Diğer arkadaşların evini görmeye gittik o yüzden bize gelmek istiyorlar Hayır deme durumum yok eşyalarım daha tam manasıyla yerlesmedi ama oturacak yerim var

Yanlış anlaşılmak istemem tabi ki saygı duyuyorum ve bu bayanın eşine karşı bi durum yok ondan düşündüm çünkü nişanlım da bu bayanı sevmiyor gerek bize karşı durumu olsun gerekse rencide etmeye cabalamasindan dolayı. Ama nişanlım gün içinde eşiyle zaten görüşüyor bayanı anca birlikte grup olarak takildigimiz zaman görüyor o toplanmalara da ben olmazsam gitmiyor. O yüzden arkadaşı gruptan atmak gibi bi durum söz konusu bile değil ben sadece ev ortamına girmek istemedim çünkü normal zamanda bile herşeye laf söylüyor şimdi Evimi görse moralimi bozmak için çaba gösterecek bunun farkındayım. Diğer arkadaşların evini görmeye gittik o yüzden bize gelmek istiyorlar Hayır deme durumum yok eşyalarım daha tam manasıyla yerlesmedi ama oturacak yerim var

Şimdi burada bahsedilen bir arkadaş grubuysa, bu kişilerde bu gruba dahilse, çağırmak durumunda kalacaksınız şüphesiz. Ayrıca sonuçta, bu eşinizin arkadaşının eşi, yani o da eşini bırakıp gelmeyecektir, grup toplantılarında bir araya gelmek zorunda kalacaksınız. Erkekler istedikleri zaman görüşür tabi ki, ama burada ki sorun ailecek grup olarak görüşmek. Ve üzgünüm, bir grup arkadaştan bahsediyorsak, bu arkadaşlar arada bir ailecek ev oturmaları yapıyorsa, siz de eve kabul etmek, ve de diğer yerlerde bir araya gelmek zorundasınız.

Ayrıca madem illa evlenmeden gelecekler, hepsin birden davet edeceksiniz, bence yakışanı budur. Ya da ben olsam öyle yapardım.

Back
X