Çağrı merkezinde çalısmak..

Bende yaklaşık 2 sene önce doğan gurubuna bağlı çağrı merkezinde 2,5 sene çalıştım.o zaman bekardım vardiyamda akşam 5 gece 2 di çok eğlenceli ve güzel bi ortam vardı.iş yorucu o ayrı tabi mesela arkadaşların dediği gibi adam sana küfürde etse cevap veremezsin.adamın biri bigün bana seninn a... k.. dedi ben gıkımı çıkaramadım. :) efendim demek yok,ııı,mııı,demek yok.ben satış konusunda pek becerikli değilim ama teknik anlamda çok iyiydim işim satış yapanlardan daha zordu.bazen bi müşteriyle 1 saat hatta 1 saatten fazla konuştuğumu bilirim.telefonla teknik destek veriyodum.arayan abone genelde sorunluydu açar açmaz hattı yok şöle yok böle iptal ettiricem falandı filandııı bide onu ikna etmeye çalışıyosun ekstra çaba gösteriyosun yani.eğer işi seversen bide güzel bi arkadaş ortamın olursa süper geçiyoo.

bende bir bankanın çağrı merkezinde inbounda da çalıştım ama bizden satış yapmamız da bekleniyordu hemde öle az falan değil ek kart ve sigorta poliçesi falan..ben 5 ay dayanabildim ve çıktım.Çünkü sabrının,ikna kabiliyetinin çok güçlü olması gerekiyor aksi halde hem takım liderinden hem de yöneticilerden uyarı içeren mailler alıyorsun..birde müşterilerin seni azarlaması cabası,her müşteri aynı olmuyor.Benim sinirlerim yıpranmıştı,allh çağrı merkezinde çalışanların yardımcı olsun diyorum.sende 1 hafta deneme sürecin varsa git bir bak yapabiliyor musun diye,belkı de sen seversın.inşallh iyi olur senın için...

cnm gözünü korkutmayayım ama 5 sene cağrı merkesinde calıştım yaşlandım hissettim kendimi. evlenir evlenmezde tazminatımı aldım çıktım. asla tavsiye etmem .stresi çok fazla

Ekşi'den aldım bunu.Çağrı merkezi diyalogları başlığından.
Tabii çalışmadan tam fikir sahibi olunamaz ama çok çok stresli.Ömürden ömür götürecek cinsten.

Bir GSM operatörünün çağrı merkezinde çalıştım ben 1,5 sene.
Bir çok bakımdan çok zor bir iş.
Vardiyam sürekli değişiyordu, gecem gündüzüm birbirine karışıyordu.
Performansım iyi olduğu için tanımlamamı sürekli değiştiriyorlardı, hangi gün ne iş yapacağım belli değildi.
Aynı gün hem bireysel aboneye, hem kurumsal aboneye bakabiliyor, inbound'dan outbound'a ne bulurlarsa yaptırıyorlardı.
Tam çıkacakken SL tutmadı arkadaşlar, 2 saat mesai diyebiliyorlardı.
Ama ben onurumu hep korumaya çalıştım.
Ana avrat küfredenlere, heyttt başlarım işine de parasına da deyip, benimle bu şekilde konuşamazsınız diye uyardıktan sonra devam ediyorsa yüzüne kapatıyordum.
Ama bence psikolojik tacizciden kurtulmak, küfredenden kurtulmaktan çok daha zor.
Bir kişiyle 90 dk konuştuğumu bilirim. O psikolojiyi anlatmaya kelimeler yetmez.
Adam seni gerçek anlamda çıldırtıyor ama sabretmek, sabretmek, sabretmek...
Gel gelelim o kadar çok şey öğrendim ki, çoğu zaman insanlara zevkle yardım ediyordum.
Nasıl oluyorsa görmüyorum diye derdini anlatanlar, yemeğe çağıranlar, karpuz yollamak isteyenler filan oluyordu
Hoşuma gidiyordu.
Arkadaş ortamı süperdi.
Kulağımdaki sürekli enfeksiyon ve çıldırma noktasına gelmiş olma sebeplerinden dolayı bırakmak zorunda kaldım
Çalış bence canım ama sürekli yapılabilecek bir iş değil.

Son düzenleme:
Evet gittim gördüm izlenimlerimi anlatayım...
Öncelikle outbound sistemde calısmamız istenıyo, inbound sistem zaten yok orda..
Reklam olmasın bır uydu alıcısı satışı yapılıyor su an ama dönem dönem değişiyormus int paketlerine vs. dönebiliyormus iş..
Ortam cok rahat yeme içme çay,kahve sigara vs. günün her saati tüketiliyor bu konuda yasaklar yok..
Müşteriye karsı derdini kısa yoldan akıcı bı sekılde anlatmalısın diyolar..
Yani satışını yaptıktan sonra kalan zamanlarda cok fazla bı kısıtlama yok serbest bir ortam öyle ki ofis içerisinde bir tane köpek bıle mevcut düsünün esnekliği
Aksam saatlerine kadar nasıl konusma yaptıklarını izledim aksama doğru bı telefon verdıler elıme arama yap dediler satış yapamadım ama bır cok görüsme yaptım kimi kıbarca dinledı kımı çatt diye suratıma kapattı

Kimi müşteri duysun o yetkılılerınız x... uydu alıcısı gelınce buraya pabucunuz dama atılıcak dedı.. Ben televizyona kökten karsıyım diyen bıle cıktı
Kolay iş diyemem, satış stresi yoruyo insanı 13 kişiyiz herkes stresten sigaraya sarılıyor artık..Ben kullanmıyorum o kadar insanın arasında boğuldum biraz halıyle..

Öyle bir ortam işte ilk izlenimlerim bunlar şimdilik yola devam:)

Son düzenleme:
Sesim kısıldı be ne zor işmiş...Bugün full telefon görüsmesi yaptım sonuc da 1 satıs yaptım aksam üzeri iptal ettirdi müşteri...Gel de deli olma vala mıllet nasıl yapıyo hayret edıyorum..Bu işten bana hayır yok mu ne:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…