Cahil İnsanlarla Çalışmak

Bakın uzay aracı bir örnek sadece, bunu bilmek ya da bilmemek bir kişinin cahil olup olmadığı hakkında fikir vermez dedim zaten. Ben bunu bilmeyen cahildir demiyorum dünyasını sürekli başka insanların yaptıkları üzerinde kuranlara lafım.

İnternet elimizin altındayken, bilgi ve teknoloji çağındayken okumamanın, kendini geliştirmemenin bahanesi olmaz. Özel hayatında sorun yaşayanlar için de iyi bir çözüm üstelik evrensel meselelere ilgi duymak, sorunlarından uzaklaşıp farklı bir bakış açısı yakalayabilirler bu sayede :)

O insanların kv kp konuları kimseyi ilgilendirmez bu onların cahil oldukları anlamınada gelmez.Herkes ekonomi siyaset konuşacak diye bir şey yok.

Herkes ekonomi, siyaset konuşmasın ama kendi ve başka insanların hayatları dışında da bir şey konuşsun; sadece insanları değil durumları, fikirleri de tartışsın diyorum. Dünya sadece biz ve çevremizden ibaret değil.

Neden bu şekilde bir yorum yapıliyor o halde.Ben örnek anlaminda bahsettim kendimden bu sizi niye rahatsız etti. Sizde yorum yaparken bana cahil muamelesi yaptinız ona istinadendir örneğim. Dunya gündemindeymiş vs. Olabilir yani. Vurgulanan ve vurgulanmak istenen bu zaten. Siz okudugunuzu anlayamıyorsanız benim buna bir cözümüm yok maalesef.
İnsanlar empati yapabilir, bununda ötesinde uymayabilir digerlerine. Bu kadar basit. Oturup sohbet etmeyiverir bu kadar basit. Burda bir yıgın konu açılıyor kaynana, eş, aile hepimiz yorum yapiyoruz konuşuyoruz bunları konusuyoruz diye cahilde olmuyoruz bunu anlatmak istiyorum sadece.
Ve de size son yorumumdur bu. Başka birinin konusunu bu şekilde isgal etmek istemiyorum.

Bende diyorum ki. Kimin ne konuştuğu sizi ilgilendirmez. Konusmazsınız, o ortama girmezsiniz olur biter.
Tabiki herkes kitap okusun, belgesel izlesin, dünya gündemini takip etsin ne güzel olur ama sizin yakınmanizla, benim dememle olmaz bu işler.insanin içinde yoksa ilgilenmez yani net.

ama biz çok cahiliz. sana layık değiliz

Yazdığınız cevapla cidden mesajımın bağlantısını kuramadım bu sefer, yazılanı anlayamıyorum demek ki.

Size cahil muamelesi yapmadım yalnız onu belirteyim, hakim olmadığınız bir konuda kendinizden emin bir şekilde ''uç'' sıfatını kullanırsanız, gerçeğinin size hatırlatılması size cahil demek değildir.

Evet konuşmamak ya da ilgilenmemek geçici bir çözüm belki ama bu sorun bireysellikten çıkıp sosyolojik bir hal almaya başladı. Toplum gittikçe sığlaşıyor, cehalete övgü hiç olmadığı kadar popüler şu aralar. Elden şimdilik bir şey gelmiyor ama bu durum rahatsız ediyor ondan bu serzenişim.

Çok haklı buldum sizi konu sahibi...
Benim çevremde yaş dolayısıyla hadi insanlar fazla bilimsel,siyasi,ekonomik şeylerden bahsetmiyor ama hep aynı tarzda muhabbetler beni de çok geriyor.
Ayrıca niye bu kadar üzerine gidildiğini de anlamadım konu sahibinin.Kimseye ''okumamış etmemiş cahiller'' dememiş.Bilgi yoksunluğunu da eleştirmemiş.Sadece yeni bilgi öğrenmeye ne kadar duyarsız olduğumuzdan yakınmış.Bunda gülünüp alaya alınacak bir durum yok.Aslında yapılan yorumlar da öğrenmekten ne kadar çok korktuğumuzu gösteriyor bence.Kimse demiyor herkes bilimden,sanattan,ekonomiden konuşsun diye.Tabiki de sosyal çevremiz de gündemimiz de olmalı ama hayatı ''ben'' merkezli yaşamak çoğu zaman dünyayı tanıyamamıza sebep oluyor.

Böyle tam olarak ne demek istediğimi anlayan insanları görünce çok mutlu oluyorum. Üzerime gelmelerinde de hiç sıkıntı yok, tartışmadan kaçınmam, yeter ki doğru mesajı verebileyim :)

iş ortamında kv görümce çekiştirmeyle burda ki insanları bir tutup neden insanlara cahil diyorsunuz zaten bir derdim var bölümü burası madem öyle cahil bulduğunuz insanlara neden sorununuzu anlatıyorsunuz acaba .. Ayrıca sizin dedikodunuzu yapmıyorlar sonuçta insan istediği insanla istediğini konuşur aynı şeyleri konuşmadığınız ilgileriniz farklı olan insanı zaten arkadaş seçmezsiniz..

Yorumları okumadan kendi düşüncelerimi sunup gidiyorum.

Bakın çocukluğumdan beri bana entellektüel muamelesi yapıldı. Çevrem tarafından. Bu nasıl bir şey bilir misiniz?
Kitap okuyorum diye dalga geçenler hatta bunu sen zenginsin,elitsin diye yoranlar (bilakis durumum hiç iyi değildir)
Gelip akıl danışan insanlar ki yaşça büyük insanlar da vardı.
Okulda,mahallemde,dershanede vs kısacası bulunduğum her yerde bu muameleyi gördüm.
Hâlâ da çok zeki olduğumu söylerler ısrarla normal bir kapasiteye sahip olduğumu söylerim.

Başka bir şehire taşındım ve orada kendimi olduğumun tam tersi gösterdim. Bildiğim konularda yorum yapmadım,yanlarında elime bir kitap dahi almadım,güncel meseleleri bilmiyormuş gibi davrandım boş boş konuştum vs Allah tan kurtuldum bu durumdan. Beni ben bilsem bana yeter.

Kesinlikle kendimi övmedigimi de bilin isterim. Övecek olsam iki aydır mutlaka bir girişimde bulunurdum.

Ben bu kadar pohpohlanmaya rağmen kimseye cahil deme cüretinde bulunmadım.
Ve kadınlar kulübüne bu yüzden giriyorum diyebilirim. Eltiler,görümceler,kaynanalar vs. Bana ait olmadığım bir dünyayı gözlemleme fırsatı veriyor bu site.
Merak ederseniz söyleyeyim evlilik programlarını da izliyorum. Cahil miyim sizce de?

Derdinizi anlatırken bile bir küçümseme sezdim.
Bir akademisyen eltisini anlatamaz mı mesela?

Ne tür insanlara cahil dediğimi yazdım. Bir insanın kayınvalidesini anlatması ya da özel hayatındaki bir sorunundan bahsetmesi onu elbette cahil yapmaz ancak hayatta kendinden ve başka insanlardan başka anlatacak bir şeyi yoksa, bundan kaynaklı bir eksiklik hissetmiyorsa, gelişime açık değilse, dünyayı kendi çevresinden ibaret sayıyorsa, yeniliklere kapalıysa cahildir ve cahillik gittikçe büyüyen sosyolojik bir sorundur, maalesef.

Ben de konularda genede ters kose bır seyler bulurum ama konu sahıbı kendını guzel ıfade etmıs.vermek ıstedıgı tema burayı asagılamak degıl.hatta bazı kullandıgı kelımeler falan hıc sığ degıl.o yuzden derın bır bakıs acısı var olaylara karsı.bazısı baktıgı manzarayı genel olarak gorur,bazısı da o manzara ıcındekı saklı kucuk ayrıntıları..

Bir akademisyen eltisini anlatamaz mı mesela?

Anlatmaz, cunku umrunda olmaz. Yani onemsedigi seyler listesinde son sirada yer alir. Basini kasiyacak vakti olmayan insanlarin aklinda yapacagi islerin sirasi vardir genelde. Yapacagi tonla is varken insanin aklina gorumcesi gelmiyor, gelemiyor.Eve gidince de zaten is dusunmeyi birakip rahatlamaya calisirsin.

Haaa, bos beles , ordan burdan (c)alinti yapip bir seyler basan, ureten!! akademisyenlere gelirsek, onlarin zaten bolca bos vakti oluyor, saha serbest.

Sizin çevrenizdekiler öyle demek ki saygı duyarım.
Ben kendimden biliyorum kuyrukluyıldız örneği vermişti konu sahibi
Kozmos kitapları okuduğumu,teleskop almak için para biriktirdiğimi,yıldızların yaşını anlamaya kadar araştırdığımı biliyorum
Ama kadınlarla kaynana-kayınpeder muhabbetini çok sevdiğimi de biliyorum.
Yani bu tür şeyler konuşan insanların vakitleri boş değil,kendileri de boş değil.
Yargılamayin insanları.

bende nedense konuştuklarına değil insanlıklarına bakarım...ne konuşursa konuşsun hiç önemli değil yeterki insan olsun karşısındakini insan yerine koysun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…