- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.903
- 168
- Konu Sahibi Duka Tesla
-
bunun cahillikle ne ilgisi var. insanların ilgi alanları farklıdır. 2 uzay haberi okuyunca araştırmacı entel moduna girmeyin bi ya.
malesef çogunluk böyle.. ben de çook rahatsızım bu durumdan.. kabuguna çekilmek en iyisi.
Kabuğumuza çekilmememiz taraftarıyım çünkü bu bireyselliği aştı sosyolojik bir sorun halini aldı. Cehalet resmen moda oldu cehaleti eleştirmek de suç.
çok güzel anlatmışsın okurken gülümsedim ne yalan söyleyeyim kendimden de birşeyler buldum gibi :)
ben yazılımcıyım, işe bir süre ara verdim ama 2009 dan beri de aktif olarak çalışıyorum.. ama benim ruhum sosyolog.. psikoloji-sosyoloji alanında elime geçen her kitabı, makaleyi, köşe yazısını okurum.. beni bu konuda konuşmaktan, araştırmaktan daha mutlu eden tek şey çikolatalı pasta sanırım :)
arkadaş çevremde ise bu konularla ilgilenen tek bir allahın kulu yok.. ama açıkçası çok da takılmıyorum.. çünkü insanların kafası o kadar çok sorunla boğuşuyor ki bazen kendilerini bile farkedemiyorlar.. yani kendi adıma sorunlu bir k.valide ilişkim olsa, görümcem sürekli çocuklarını alıp evime kamp kursa ya da eşim tarafından sürekli eziyet görsem, iş yerindeki mobbing ile yaşamak zorunda kalsam bende o kadar araştırmacı olmayabilirdim dahası belki bu alanları sevdiğimi bile anlamazdım.. kısaca kalitesiz yaşıyoruz ya da yaşamak zorunda bırakılıyoruz.. neyse o konuya hiç girmeyeyim :)
kk konularına gelirsek, burayı seviyorum çünkü hangi davranışların nasıl sonuçlar doğurduğunu görebileceğimiz en mükemmel yer.. mesela sürekli kaç bilezik takıldığıyla, hangi marka mobilya aldığıyla uğraşıp karakteri evlendikten 6 ay sonra fark eden bir nesil var karşımızda..
ha tabi bir de insanlara fikir verip, ufacık da olsa yardım etmek, bol bol fikir almak iyi geliyor kendi adıma :)
Yok ben evlilik yaşamıştım.Görümce olmadım hiç.Ama akrabalarım var.Burda da bu konuda bazen bencillikler görüyorum...
Herkesin ilgi alanı farklıdır. Herkes sizin gibi olsa, herkes birbirinin aynı olsa dünya nasıl bir yer olurdu bunu da düşündünüz mü ? Ben Tarih Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Haliyle tarihe ve bilime meraklıyım. Ama bilime meraklı olmayan insanlara da neden meraklı değiller diye kafa yormuyorum. Kadın okumamış evlenmiş, kocasından, görümcesinden, eltisinden çektiğinin haddi hesabı yok. Bilim mi düşünecek ? Derdi onu mutsuz eden etmenler, kuyruklu yıldıza inen araç değil ki.. Bilime sanata ilgi içinde bulunduğu çevreye, eğitim durumuna, ilgi alanlarına göre değişir. Keşke herkes ilgili olsa. Ama herkesten bunu beklemek biraz haksızlık olur sanırım. Kimisi bilime değil hayvanlara meraklıdır, kimisi doğaya, kimisi dansa.. Herkese bilim aynı derece de yakın gelecek diye bir şart yok zira. Önemli olan insanları bilim severler ve sevmeyenler olarak kategorize etmek değil, olduğu gibi kendi ilgi alanları ve varsa dertleri ile kabul etmektir diye düşünüyorum..
Katiliyorum, toplulugun cogunun boskafali olmasi , bos olmayi mesru gostermez, gostermemeli. Bizim toplumumuz da iste boyle yaaaaa demek gecerli bir gerekce degil.
Öncelikle okumadığınızı belirttiğiniz yorumlarda da tekrarladığım gibi ve bence aslında ilk mesajımdan da anlaşılacağı gibi yazımdan kesinlikle evlilik programı izleyen cahildir gibi bir anlam çıkmaz ya da eltisini anlatan akademisyen için de keza. Ad hominemlik yapmayın rica ederim.
Sonralıkla gelin sizin yazınızı çok da derine inmeden bir analiz edelim. Kitap okuduğunuz için dalga geçildiğinizle başlamışsınız devamında çok zeki bulunduğunuzu ve pohpohlandığınızı belirtmişsiniz. Çevreniz dalga mı geçiyor yoksa sizi abartı bir biçimde övüyor mu? Burada bir çelişki var.
Çevreniz tarafından çok başarılı bulunmanıza rağmen ben bile cahil demiyorum kimseye demişsiniz. Sizin mantığınızdan yaklaşacaksak çevreniz tarafından övülüyor olmanız aslında size cahil deme hakkı veriyor ancak siz bunu kullanmıyorsunuz öyle mi? Bakın burada da bir çelişki var kimseye üstten bakmadığınızı söylüyorsunuz ama alt metinde aslında buna hakkınız olduğunu veriyorsunuz.
Neyse çok uzatmayayım benim mesajıma tekrar dönersek cahillikten kastımın ne olduğu ikinci paragrafta detaylıca yazıyor, tekrar okuyabilirsiniz.
Merhaba,
Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.
Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.
Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.
Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.
İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.
Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?
Nasanın çalışmalarını oturup konuşmuyorlar, Tarih, Edebiyat naraları atmıyorlar diye insanları cahil kategorisine sokamazsınız. Eğer öyle olsaydı aynı ortamda çalışıyor olamazdınız. Gün gelir cahil diye üst kattan baktıklarınız sizi utandırabilir.
Öncelikle psikolojik analiziniz için teşekkürler buna ihtiyacım vardı :)
Şimdi gelin sizin alt metinlerinizi inceleyelim:
Ben çevrem tarafından övüldüğüm için cahil deme hakkını kendimde görüyorum diyelim
Peki size kim veriyor bu hakkı?
Birkaç dergi karıştırıp,gündemle ilgili birkaç haber takip edince kültürlü olunuyor he mi?
Hem burda da durum farklı değil deyip bizlerin cahil olduğuna dair imada bulunuyorsunuz hem de biz cahil insanlara verdiğiniz cevaplarda yabancı kavramlar kullanıyorsunuz. Bu ne çelişki böyle?
hominemlik yapmayın lütfen vs
Siz de bu kadar megaloman olmayın o halde.
Kimsiniz ki insanlara cahil diyebiliyorsunuz? Haddinizi bilmedikten sonra ne bilseniz boş.
Bana gelirsek evet çevrem tarafından alay konusu olduğum da oldu
Bilirsiniz bir durum abartıldığında alay konusu olabilir parodilerde de böyle mübalağalara yer verilir efendim bilirsiniz .
Çok fazla kitap ve hatta bazen ansiklopedi okuduğum için alay edenler de olurdu ama genelde övgü alırdım . Kendimden bahsetmeyi sevseydim size güzel referanslar sunabilirdim.
Evet yavaş yavaş lafi sonlandiralım
Benim ne kadar özgüveni eksik,alçakgönüllü biri olduğumu anlamak için daha önce buraya açtığım konuya bakabilirsiniz.
İnsanlardan kaçtığımı , kendimi değersiz gördüğümü, özgüven eksikliğim olduğunu anlatmıştım.
Kendini beğenmiş bir insanın böyle dertleri olmaz zannımca.
Sorun çözüldüğüne göre dağılabiliriz.
aynen bende benzer şeyleri yaşıyorum kardeşlerimde kendi bulundukları sosyal ortamlarda benzer sorunları yaşıyorlar. mesela bizim evimizde biz kardeşler olarak çok içli dışlı değilizdir kıskanç değilizdir. birisi kendini geliştirecek anlamda birşey yapsa ben mutlu olurum. diyelimki bende yapabilecekken o yaptı kıskanç biri değilimdir ama diyelimki kıskandım gidipte ona çelme takmam kendim de başarmak için çalışırım daha iyisini yapmaya çalışırım . zaten bu hayatta neden yaşıyoruzki haset kıskançlık dedikodu bir insana ne katabilir. insan olmak ne demektir iyi bir insan lmak için ne yapmalıyız? bence insan önce bunları bilmeli ona göre hareket etmeli. tabi burada çevresel faktörlerde çok etkili. söylediğin sorunları bende yaşıyorum ama yapabilecek fazla birşey de görmüyorum. insanlara çok kızardım Türkiye artık yaşanılacak memleket değil derlerdi. bende yurtdışına gitmiş değilim fakat İstanbul da son 5-6 aydır başıma gelenlere şaşırıyorum insanlığın geldiği nokta yaşama karamsar bakmamı sağlıyor.Ben de ekip arkadaşlarımla mesleğimizdeki beceri ve bilgileri paylaşmak isterdim.Ama bu konuları hiç konuşmuyoruz.Herkes mesleğininin ustası ve bilgiye son raddeye gelmiş gibi.Konuşursan bilgisiz konumuna düşecekmişsin gibi.Her meslek her bilgi bilimin bir parçası halbuki..Ya bu neyse de gereksiz geçimsizlikler,çiğlikler,çelme takmalar kuyu kazmalar..Neler gördül.Hatta bınların da payı oldu hayatımızın kalitesizleşmesine...Bu arada sosyal yaşamdaki kalitesizlikler insanı getçekten köreltiyor...O yüzden karşıt görüşü de birnevi haklı görüyorum.
cok komik:)Merhaba,
Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.
Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.
Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.
Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.
İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.
Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?
Sizi tanımıyorum, açtığınız konuları bilmiyorum konuyu farklı yönlere çekmeyin lütfen. Yazdığınız yazıyı üstünkörü analiz ettim, sizi değil.
Bakın yabancı kelime kullanmamı eleştirmişsin biz cahiliz madem niye kullanıyorsun diye. Bu demogoji yerine açın anlamını bilmiyorsanız internetten ne demek bakın ve bana daha zorlayıcı bir cevap verin isterdim. Kaldı ki cosmos okuduğunu söyleyen biri ad hominem'i nasıl yabancı bulur, bilemedim.
Neyse uzatmayalım niyetim kırıcı olmak ya da üstünüze gelmek değil belki tüm yorumları okursanız ne anlatmak istediğimi daha iyi idrak edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?