Cahil İnsanlarla Çalışmak

bunun cahillikle ne ilgisi var. insanların ilgi alanları farklıdır. 2 uzay haberi okuyunca araştırmacı entel moduna girmeyin bi ya.

İnsanların ilgi alanlarının farklı olması değil bahsettiğim, başkalarının hayatlarından başka ilgi alanı olmaması. Araştırmacı entel modu da söylemek istediğiniz gibi kötü bir şey değil, entelektüel birikim faydalıdır, edinmeye çalışmanızı tavsiye ederim.

Kabuğumuza çekilmememiz taraftarıyım çünkü bu bireyselliği aştı sosyolojik bir sorun halini aldı. Cehalet resmen moda oldu cehaleti eleştirmek de suç.

Katiliyorum, toplulugun cogunun boskafali olmasi , bos olmayi mesru gostermez, gostermemeli. Bizim toplumumuz da iste boyle yaaaaa demek gecerli bir gerekce degil.

Ben de yazılımcıydım, sistem analizine geçtim sonra şimdi de proje yöneticisiyim. Bilişim çok güzel bir dünya :) Enteresan bir şey söyleyeyim geçenlerde meslek seçimiyle alakalı bir test yaptım ve sonuç %110 oranında sosyoloji, psikoloji ve toplum bilimleri ile ilgilenmem yönünde oldu, bilgisayar mühendisliği %90'la ikinci sırada kaldı burada çok sevilmeyen bir sitede bu konu ile alakalı bir yazım bile var hatta :)

Size katılıyorum burası özellikle bu forum gerçekten çok geniş bir örneklem, topluma, psikolojiye ve toplum yaşantısına dair çok şey öğretiyor. Ne güzel değerli fikirlerinizi de okumama aracılık etti, bakın :)

Yok ben evlilik yaşamıştım.Görümce olmadım hiç.Ama akrabalarım var.Burda da bu konuda bazen bencillikler görüyorum...

Tulipa cim gelin, gorumce her kimse baskalarinin hayatini karartmaya calisacagna, ugrasacagina kendi hayatina baksa bence hayat herkes icin daha kolay olurdu. Yani yapacak is olmayinca fesatlik yapip ortaligi karistirmayi anlayamiyorum. Milletce fazla aksiyon pesindeyiz sanirim :)

Bahsettiğim herkes bilime, tarihe meraklı olsun değil bunlar sadece birer örnek. Demek istediğim insanların hayata dair bir bakışları olsun, onun bunun ne yaptığından ne söylediğinden başka bir dünyaları olsun, bir ilgi alanları olsun. Sizin de belirttiğiniz gibi hayvan, doğa, dans artık ne olursa. Dünya çok büyük, çok yönlü, bizimle ve çevremizle sınırlı değil. Bu sınırı aşmazsak cahil kalırız, ne kadar okumuş olursak olalım.

Katiliyorum, toplulugun cogunun boskafali olmasi , bos olmayi mesru gostermez, gostermemeli. Bizim toplumumuz da iste boyle yaaaaa demek gecerli bir gerekce degil.

Değil bence de. Dışlanmamak veya alkış almak adına cehaleti öven popülist söylemler nasıl gür çıkıyorsa bunun yanlış olduğunu söylemek daha gür çıkmalı.

Öncelikle psikolojik analiziniz için teşekkürler buna ihtiyacım vardı :)

Şimdi gelin sizin alt metinlerinizi inceleyelim:

Ben çevrem tarafından övüldüğüm için cahil deme hakkını kendimde görüyorum diyelim
Peki size kim veriyor bu hakkı?
Birkaç dergi karıştırıp,gündemle ilgili birkaç haber takip edince kültürlü olunuyor he mi?
Hem burda da durum farklı değil deyip bizlerin cahil olduğuna dair imada bulunuyorsunuz hem de biz cahil insanlara verdiğiniz cevaplarda yabancı kavramlar kullanıyorsunuz. Bu ne çelişki böyle?

hominemlik yapmayın lütfen vs
Siz de bu kadar megaloman olmayın o halde.

Kimsiniz ki insanlara cahil diyebiliyorsunuz? Haddinizi bilmedikten sonra ne bilseniz boş.

Bana gelirsek evet çevrem tarafından alay konusu olduğum da oldu
Bilirsiniz bir durum abartıldığında alay konusu olabilir parodilerde de böyle mübalağalara yer verilir efendim bilirsiniz .

Çok fazla kitap ve hatta bazen ansiklopedi okuduğum için alay edenler de olurdu ama genelde övgü alırdım . Kendimden bahsetmeyi sevseydim size güzel referanslar sunabilirdim.

Evet yavaş yavaş lafi sonlandiralım
Benim ne kadar özgüveni eksik,alçakgönüllü biri olduğumu anlamak için daha önce buraya açtığım konuya bakabilirsiniz.
İnsanlardan kaçtığımı , kendimi değersiz gördüğümü, özgüven eksikliğim olduğunu anlatmıştım.
Kendini beğenmiş bir insanın böyle dertleri olmaz zannımca.
Sorun çözüldüğüne göre dağılabiliriz.

teknoloji bilim gibi konular benimde cok takip ettigim seyler degildir ama bir ortamda biri yeni birseyden bahsettiginde dinlemeyide severim veya nette karsıma cıkınca ilginc birsey okurum olayda bu sanırım herkesin ilgi alanı farklıdır ama yeni seyler ogrenmeye dinlemeye meraklı degil insanlar tabi bu yeni seyler kim kimle ne yapmıs ne etmiş olursa farklı hemen orda biterler konusurlar saatlerce

yani gördüğünüz gibi burada da ortam çok farklı değil. çoğunluk böyle ancak ilgi alanınıza giren konularda bir işte çalışırsanız insanlar işleri bu olduğundan ister istemez gündemleri de bu tür konular olacaktır. bizim orada da var mesela ben çok konuşkan biri değilim aslında konuşurumda karşımdaki kişiyle ortak nokta bulamıyorum. onu bunu çekiştirsem bulurum sorun yok. durum böyle olunca da çoğunluğun içinde garip kalıyorsunuz. hani bende çok araştırmacı bilgili biri değilim ama tabiyki kendimi geliştirmek istiyorum. millet konuşuyor mesela tv de bir programdan ben tv izlemiyorumki yahut bilmemkim ona ne yapmış saçma saçma şeyler bende sıkılıyorum. birde işin ilginç yani toplumda çok konuşup az iş yapan insan daha çok seviliyor. bir gün bende onlar gibi olmak istemem.

Nasanın çalışmalarını oturup konuşmuyorlar, Tarih, Edebiyat naraları atmıyorlar diye insanları cahil kategorisine sokamazsınız. Eğer öyle olsaydı aynı ortamda çalışıyor olamazdınız. Gün gelir cahil diye üst kattan baktıklarınız sizi utandırabilir.

Nasa, edebiyat ya da tarih konuşmuyorlar diye cahil diyemem örneklere takılmayın rica ederim ancak başka insanların hayatlarından başka bir şey konuşmuyorlarsa bunun adı cehalettir ki eğitimden, meslekten, zekadan bağımsızdır. Gün gelir cahil olarak nitelendirdiklerim beni utandırırsa ve ufkumu açarsa onlar adına ve kendi adıma sevinirim çünkü o zaman bu ülke daha yaşanılır bir yer olur.

Ben de ekip arkadaşlarımla mesleğimizdeki beceri ve bilgileri paylaşmak isterdim.Ama bu konuları hiç konuşmuyoruz.Herkes mesleğininin ustası ve bilgiye son raddeye gelmiş gibi.Konuşursan bilgisiz konumuna düşecekmişsin gibi.Her meslek her bilgi bilimin bir parçası halbuki..Ya bu neyse de gereksiz geçimsizlikler,çiğlikler,çelme takmalar kuyu kazmalar..Neler gördük..Hatta bınların da payı oldu hayatımızın kalitesizleşmesine...Bu arada sosyal yaşamdaki kalitesizlikler insanı gerçekten köreltiyor...O yüzden karşıt görüşü de bir nevi haklı görüyorum.

Son düzenleme:
ben burada arkadaşın cahilden kastını " gereksiz yere insanların arkasından konuşup, başkalarını yeren, kendini geliştirmediği gibi başkalarına da köstek olan kişi" olarak algıladım. yani eğitim anlamında okumamış kişi olarak değil.

Sizi tanımıyorum, açtığınız konuları bilmiyorum konuyu farklı yönlere çekmeyin lütfen. Yazdığınız yazıyı üstünkörü analiz ettim, sizi değil.

Bakın yabancı kelime kullanmamı eleştirmişsin biz cahiliz madem niye kullanıyorsun diye. Bu demogoji yerine açın anlamını bilmiyorsanız internetten ne demek bakın ve bana daha zorlayıcı bir cevap verin isterdim. Kaldı ki cosmos okuduğunu söyleyen biri ad hominem'i nasıl yabancı bulur, bilemedim.

Neyse uzatmayalım niyetim kırıcı olmak ya da üstünüze gelmek değil belki tüm yorumları okursanız ne anlatmak istediğimi daha iyi idrak edebilirsiniz.

aynen bende benzer şeyleri yaşıyorum kardeşlerimde kendi bulundukları sosyal ortamlarda benzer sorunları yaşıyorlar. mesela bizim evimizde biz kardeşler olarak çok içli dışlı değilizdir kıskanç değilizdir. birisi kendini geliştirecek anlamda birşey yapsa ben mutlu olurum. diyelimki bende yapabilecekken o yaptı kıskanç biri değilimdir ama diyelimki kıskandım gidipte ona çelme takmam kendim de başarmak için çalışırım daha iyisini yapmaya çalışırım . zaten bu hayatta neden yaşıyoruzki haset kıskançlık dedikodu bir insana ne katabilir. insan olmak ne demektir iyi bir insan lmak için ne yapmalıyız? bence insan önce bunları bilmeli ona göre hareket etmeli. tabi burada çevresel faktörlerde çok etkili. söylediğin sorunları bende yaşıyorum ama yapabilecek fazla birşey de görmüyorum. insanlara çok kızardım Türkiye artık yaşanılacak memleket değil derlerdi. bende yurtdışına gitmiş değilim fakat İstanbul da son 5-6 aydır başıma gelenlere şaşırıyorum insanlığın geldiği nokta yaşama karamsar bakmamı sağlıyor.

Yapılacak şey eğitim şart rapisaÖnce kendimiz örnek olmak.Doğru ahlakı savunmak ve yaygınlaştırmaya çalışmak.Bilgiden de önemli ahlak.Hatta ahlak da bir bilgidir.

cok komik:)

:) ben daha önce bir konu açtım sadece ona bakabilirsiniz dedim yani oturun beni uzun uzun araştırın demedim orada bir anlaşalım

Ayrıca ad hominemi ben bilmiyorum demedim çoğunluğunu cahil gördüğünüz insanlara karşı neden böyle yabancı kelimeler kullanıyorsunuz dedim.
Misal demogojinin anlamını da biliyorum ama kelimenin yabancı olduğunu da biliyorum.

kimse bana ne yapacağımı söyleyemez açıp internetten bakın vs
Ne münasebet? Ne kadar tanıyorsunuz beni? O okuduğuma inanmadığınız kozmosu ben 9 yaşındayken okuyordum o yüzden hatırlamamam normal
11 yaşındayken evrim teorisinden komünist manifestoya kadar okuyordum ben. Siz ne cüretle internetten araştırmadigimi söyleyebiliyorsunuz yahu kim veriyor bu özgüveni?
Yabancı kelimeleri kullanarak entel gözükmeyi ben de bilirim ama herkes anlayabilsin diye özellikle türkçe kelimeler kullanıyorum. Yabancı dil okuduğum halde.
Dikkatinizi çekmekte fayda var.

Ayrıca ad hominem ile kozmosun alakası ne? Sırf entellektüel gözükmek için şöyle kalıplar kullanmayın lütfen komik oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…