- 16 Nisan 2013
- 2.973
- 1.379
- 248
- Konu Sahibi Duka Tesla
-
ADAMLAR SENE 1969'da ÇIKMIŞ AYA , YIL OLMUŞ 2014 BİZ HALA YAYAMerhaba,
Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.
Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.
Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.
Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.
İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.
Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?
Evet durum burda tam da sizin gordugunuz gibi. Neden buraya bunu yazma geregi duydunuz o halde? Biraz tezat olmus. Niyetinizi iyi bulmadim dogrusu. Benim uye oldugum bi forum var. Bilim.org diye. Oralara takilin. Burda bu konu anca tartisma yaratir.Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :)
Merhaba,
Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.
Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.
Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.
Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.
İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.
Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?
Belki o insan ekonomiden siyasetten bilimden anlamıyor.Ben yardımcı grafikerim alanımdada gayet iyiyim aynı zamandada işletme mezunuyum şuan ev hanımıyım bana gelen komşularım genelde ailelerinden çoluktan çocuktan konuşur bende öyle onların beni dinlemesi benim onları dinlemem dahi onları ve beni rahatlatır.Bu her yerde böyledir ben elimde okuduğum kitaptan onlara bahsedemem yada iyi olduğum alanlardan ne gerek var onları cahil diyede aşağılayamam.Siz araştırmayı seviyorsanız araştırın görün beni yapmanın alemi yok.Ayrıca burası dert köşesi insanların dertlerinden bıktıysanız buradaki konu niye üyelik niye bdv köşesini araştırmak niye?Herkes ekonomi, siyaset konuşmasın ama kendi ve başka insanların hayatları dışında da bir şey konuşsun; sadece insanları değil durumları, fikirleri de tartışsın diyorum. Dünya sadece biz ve çevremizden ibaret değil.
Sizin çevrenizdekiler öyle demek ki saygı duyarım.
Ben kendimden biliyorum kuyrukluyıldız örneği vermişti konu sahibi
Kozmos kitapları okuduğumu,teleskop almak için para biriktirdiğimi,yıldızların yaşını anlamaya kadar araştırdığımı biliyorum
Ama kadınlarla kaynana-kayınpeder muhabbetini çok sevdiğimi de biliyorum.
Yani bu tür şeyler konuşan insanların vakitleri boş değil,kendileri de boş değil.
Yargılamayin insanları.
Sizin çevrenizdekiler öyle demek ki saygı duyarım.
Ben kendimden biliyorum kuyrukluyıldız örneği vermişti konu sahibi
Kozmos kitapları okuduğumu,teleskop almak için para biriktirdiğimi,yıldızların yaşını anlamaya kadar araştırdığımı biliyorum
Ama kadınlarla kaynana-kayınpeder muhabbetini çok sevdiğimi de biliyorum.
Yani bu tür şeyler konuşan insanların vakitleri boş değil,kendileri de boş değil.
Yargılamayin insanları.
Zaten başka bir şey konuşmamaktan bahsediliyor, sizin gibi insanlardan değil yani.
Neden herkes kendi üstüne almaya çalışıyor konuyu anlayamıyorum. Ben de bana farklı bir dünya gibi geldiği için bu foruma giriyorum, ben de olabilecek en absürd programları izliyorum. Konu sahibi bununla alakalı bir eleştiri getirmemiş ki.
Konu sahibinin anlattığı cahillik çok başka. Dünyanın sırrını çözdüğünü düşünen, bilmediği her konuya yorum yapan, aslında tek ilgilendiği konu insanların yaşamı ve kendi yaşamı olan insanlardan bahsediyor. Hatta yazdığı şeye mikro bir örnek olarak burayı vermiş, buradan yakınmıyor. Burada da elti/görümce konusu çok demiş sadece.
Bana cok arip geliyor acikcasi insanin kocasinin kizkardesine kafayi takmasi. Ya da dis kapinin mandali kocanin kardesinin esinin davranislarina anlamlar yukleyip alinmasi........yani ben de bos zamanlarimda beyin ameliyati yapmiyorum ama oturup elti, gorumce vs de dusunmem, cunku gerek yok. Ben toplumumuz kadinlarini anlayamiyorum, dunyanin baska hicbir yerinde dis kapinin mandallarini bu kadar gozlemleyip anlam yukleyen kadin toplulugu yok. Bana acikcasi bos ve anlamsiz geliyor.
Cherry, kapının mandalları bazen rahatsız eder ama gelinler de çok önyargılı ve bencil burda bazen. Bu konıda ise iki tarafı da haklı buluyorum.
Malesef yeri geliyor o dış kapının mandalları yuva yıkıyor burası Avrupa değil yada evli değilsiniz yada eşinizin ailesi fazla iyimser.İstediğin kadar oku geliş burası Türkiye kayınvalide kayınpedere sökmez onların gözünde gelinsin dünya yansa umrunda olmaz kendi derdini eşini çocuğunu düşünürsünBana cok arip geliyor acikcasi insanin kocasinin kizkardesine kafayi takmasi. Ya da dis kapinin mandali kocanin kardesinin esinin davranislarina anlamlar yukleyip alinmasi........yani ben de bos zamanlarimda beyin ameliyati yapmiyorum ama oturup elti, gorumce vs de dusunmem, cunku gerek yok. Ben toplumumuz kadinlarini anlayamiyorum, dunyanin baska hicbir yerinde dis kapinin mandallarini bu kadar gozlemleyip anlam yukleyen kadin toplulugu yok. Bana acikcasi bos ve anlamsiz geliyor.
Konu sahibinin ilk mesajında inceden bir iğneleme var gibi düşünmüştüm ama değilmiş,
Tam sizlik:
Eki Görüntüle 1307490
Canım üstüme almıyorum
Sadece kendimden örnek verdim ve kuyrukluyıldızların silsilesini bildiğim halde (!) Kimseye cahil deme cüretini kendimde bulamıyorum dedim.
Entel (!) diye nitelendirildigim halde kimseyi küçümseyemiyorum diye örnek verdim.
Dediklerim yanlış yönlere çekildi.
Ben bekarım zaten oturup bütün gün kocamin kızkardeşini düşünmeme imkan yok.
Ama insanların dertleri olabilir ve bunu birbirleriyle paylaşabilirler.
Anlatabiliyor muyum?
Yok ben evlilik yaşamıştım.Görümce olmadım hiç.Ama akrabalarım var.Burda da bu konuda bazen bencillikler görüyorum...
Yorumları okumadan kendi düşüncelerimi sunup gidiyorum.
Bakın çocukluğumdan beri bana entellektüel muamelesi yapıldı. Çevrem tarafından. Bu nasıl bir şey bilir misiniz?
Kitap okuyorum diye dalga geçenler hatta bunu sen zenginsin,elitsin diye yoranlar (bilakis durumum hiç iyi değildir)
Gelip akıl danışan insanlar ki yaşça büyük insanlar da vardı.
Okulda,mahallemde,dershanede vs kısacası bulunduğum her yerde bu muameleyi gördüm.
Hâlâ da çok zeki olduğumu söylerler ısrarla normal bir kapasiteye sahip olduğumu söylerim.
Başka bir şehire taşındım ve orada kendimi olduğumun tam tersi gösterdim. Bildiğim konularda yorum yapmadım,yanlarında elime bir kitap dahi almadım,güncel meseleleri bilmiyormuş gibi davrandım boş boş konuştum vs Allah tan kurtuldum bu durumdan. Beni ben bilsem bana yeter.
Kesinlikle kendimi övmedigimi de bilin isterim. Övecek olsam iki aydır mutlaka bir girişimde bulunurdum.
Ben bu kadar pohpohlanmaya rağmen kimseye cahil deme cüretinde bulunmadım.
Ve kadınlar kulübüne bu yüzden giriyorum diyebilirim. Eltiler,görümceler,kaynanalar vs. Bana ait olmadığım bir dünyayı gözlemleme fırsatı veriyor bu site.
Merak ederseniz söyleyeyim evlilik programlarını da izliyorum. Cahil miyim sizce de?
Derdinizi anlatırken bile bir küçümseme sezdim.
Bir akademisyen eltisini anlatamaz mı mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?