• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cahil İnsanlarla Çalışmak

Öf yine mi sen
True blood bitti
The big bang theory herhalde bu aralar da favorin
Higgs bozonu, yok uzay aracı
Oldu
Ciao
Anladın sen beni

Neyse ya uğraşmıcam bu sefer
Bazılarının da tutunacak başka yeri yok tabi internetten öte
At at ama ufak at bu sefer başkaları da çakmasın

Yazmayın şu fakee prim vermeyin yav

Bir yanlış anlaşılma var sanırım. Beni biriyle karıştırıyorsunuz ve bundan son derece emin bir şekilde de saldırmışsınız. Bu kadar nasıl emin oluyorsunuz iddianızı destekleyecek bir kanıtınız var mı?

Ben buraya ilk kez üye oluyorum ve bu da ilk yazım. Konunun fake olacak bir tarafı bile yok, trollük yapmadım, karşı çıkanlara ters konuşmadım neye istinaden fake, prim vermeyin gibi ifadeleri bu kadar kesin kullanıyorsunuz çok merak ettim. Zamanında kapıştığınızı tahmin ettiğim birine benzettiğiniz için bu anlamsız saldırıyı yaptığınızı varsayıyorum ve hoş görüyorum ancak yine de üslubunuzun çok yanlış olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

başarısız niyet okuyuculugu veya bilinçli iftira/çamur... hangisi bilemem ama... araştırmacı entel modunun kötü bir şey oldugunu ima etmedim, 2 uzay haberi okuyan herkes bu havaya girip önüne gelene cahil demesin bi zahmet dedim. ''ayy çok entelim çünkü 2 uzay haberi okudum bir de üstüne uzay filmi izledim.... ama digerleri eltisini çekiştiriyor çok cahiller'' kafasında olmayın dedim.

ayrıca muhatap aldıgın kitle de yanlış. eger kafandaki gibi arkadaşlar istiyorsan, toplumun kültürünü degiştirmen lazım. bunu da yanındaki yörendeki veya buradaki insanlara cahil diyerek yapmazsın çünkü muhatap onlar degil. evvela ülkenin vasıfsız akademisyenlerini, vasıfsız üniversite mezunlarını, entellerini ve kendini entel zannedenlerini (bil bakalım bu kim?)... vs. muhatap alman gerekir. yani zat-i aliniz gibi enteller degiştiremiyorsa toplumu, geri kalan cahillerden bunu nasıl bekliyorsunuz? çok enteresan valla.. muhatap aldıgın kitleyi degiştir, cahil dediklerini de... entel olarak önce sorumluluk sende, hadi görelim seni, düzelt şu toplumun kültürünü. yok degiştiremiyorsan bi entel olarak cehaletin suçu senin omuzlarında....

ha ben mi. ben cehaleti suç görmüyorum. cehaleti övmem ama cehalet de gayet gereklidir. sebepleri de malum...

2 uzay haberi okuyup, 2 uzay filmi izleyip araştırmacı entel moduna girdiğimi iddia etmeniz için beni tanımanız gerekir. Benim bilgi birikimimi bilmeden "hemen bir uzay haberi gördü kendini bir şey sandı" genellemesi yapmanız yanlış. Çok entellektüelim, bilgiliyim, harikayım gibi iddialarım yok ama meraklıyım, eksik yönlerimi tamamlamaya ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum, bir şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor. Ve evet iddia ettiğiniz gibi "2 uzay filmi" izleyip kendimi entelektüel ilan etmiyorum.

Israrla okuduğunuzu yanlış anlıyorsunuz, eltisini çekiştirenler çok cahil modunda değilim. Gelişime kapanmış, dünyasını kendisi ve çevresindeki diğer insanların eylemleri üzerine kuran, bu durumu aşmak için hiçbir çaba sarf etmeyen ve tüm önerilere de kapalı olan insanlar cahildir diyorum, bilgi eksikliği ya da tahsil durumu bir kriter değil Bahsettiğim kitle içinde üniversite mezunları da var, akademisyenler de var, kadınlar kulübü üyeleri de var.

Zat-ı alim gibi enteller toplumdaki bu sorunu tek başına çözemezler, sizin gibi böyle gelmiş böyle gitsinciler ya da cehaleti övmediğini söyleyip aksi yönde görüş bildirene de anlamsızca muhalefet olanlar olduğu sürece kimse bir şey yapamaz hatta. Olayları yanlış yorumlayıp mazlum gördüklerinizin yanında olacağım derken onlara iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Bu popülizmden kaçınmanızı tavsiye ederim, alkışlanmaya alışmak tehlikelidir.

Duka sen çalışmıyor musun? Bugün okullar tatil, iş yerleri değil, değil mi?

madem cahil insanlarla çalışıyorsun , cahil olmayan insanların bulunduğu bir iş bul kendine
mesela İlber hocanın yanında çalışın , beraber cahilleri çekiştirirsiniz :KK53:

İşimden memnunum, insan odaklı biri değilim, bunun genel bir sorun olduğunu düşündüğüm için yazdım.
İlber Hocam işe alsın çalışırım tabii :) Arada bana da giydirir çok cahilsin keşke ölsen diye :)

Merhaba,

Öncelikle fake falan değilim, arada bakıyordum foruma ve bugün üye oldum. Trollemek gibi bir amacım da yok.

Derdim başlıkta da belirttiğim üzere cahil insanlarla çalışıyor olmak. Cahilden kastım okumamış olmak değil zira ne okumamış insanlar var edindikleri tecrübelerle benim diyen okumuşlara taş çıkartan. Cahilden kastım ufku dar, kendini geliştirmek ve yeni şeyler öğrenmek adına hiçbir çabası olmayan, olmadığı gibi olana da mani olmaya çalışan, okumayan, araştırmayan, inandıkları doğrulara körü körüne bağlı olan insanlar.

Özel bir şirkette IT departmanında çalışıyorum. Bilişim ve yazılım bilgi birikimi olmadan müdahale etmesi zor alanlar olduğu için neyse ki işime fazla karışan olmuyor. Ancak sosyal ortamdan son derece rahatsızım. Konuşulan konular inanılmaz sığ ve boş. Ben de hergün belgesel izleyip şarap içtiğimden değil ancak bilimsel gelişmeler, teknoloji, ekonomi, tarih gibi konular genel olarak iş çevremdeki insanların hayatında çok az yer tutuyor. Bütün gün çocuk, kayınvalide, kayınpeder, görümce, elti, kıskanç ve çekemeyen fesat insanlar muhabbetleri duymaktan fenalık geldi. Hani başlıklara bakınca durum burada da çok farklı değil de :) En azından arada görüyorum kendime yakın bulduğum tipleri.

Daha geçen günlerde 10 yıllık yolculuğun ardından uzay aracının sondası kuyruklu yıldıza iniş yaptı ve aldığı örnekleri analiz ederek verileri yolladı. Bu muazzam gelişme bizim şirkette "aman sen de nelerle uğraşıyorsun buna mı heyecanlandın" şeklinde ses buluyor.

İş değiştirmek bir çözüm yolu ancak sosyal ortam haricinde yaptığım işi seviyorum, maaşım da iyi.

Siz neler düşünüyorsunuz var mıdır buna benzer insanlık için küçük ancak kendi için büyük derdi olan?

bu bahsettiğiniz insanlardan her yerde var ve çoklar. işe yaramayan sıradan dedikodular... böyle muhabbetlerden uzak durmak istedikçe sorunlu ilan ediliyoruz o ayrı mesele :)

Bakın hanımlar,
aramıza her yeni katılan ve sizi şüphede bırakan insanların topiklerine dalıp şu sahte, bu bilmem kim deyip üyeleri de ikileme düşürmeyin, varsa şüpheniz sitede Bize Ulaşın linki var, yöneticiler kimler zaten biliyorsunuz, yazarsınız Bize Ulaşın'dan araştırılmasını istersiniz.

Sandığınız kişi değilse üyenin açacağı muhtemel tüm konularına şimdiden sahte damgası vurarak ayıp ediyorsunuz.

Son düzenleme:
Bakın hanımlar,
aramıza her yeni katılan ve sizi şüphede bırakan insanların topiklerine dalıp şu sahte, bu bilmem kşm deyip üyeleri de ikileme düşürmeyin, varsa şüpheniz sitede Bize Ulaşın linki var, yöneticiler kşmler zaten biliyorsunuz, yazarsınız Bize Ulaşın'dan araştırılmasını istersiniz.

Sandığınız kişi değilse üyenin açacağı muhtemel tüm konularına şimdiden sahte damgası vurarak ayıp ediyorsunuz.

Teşekkür ederim, ben de aynen "Sosyal Medyada Hayatını Sürdüren Acıların Kadınları" başlığında bunu talep etmiştim.

"O" kim? Merak ettim benzetildiğim insanı.
Bir de şüpheleriniz varsa ya da kanıt olduğunu düşündüğünüz bir şey -ki senin benzettiğini düşünüyorum sadece- yönetime söyleyin aynı ip'den bağlanmış farklı kullanıcı var mı tespit edilebilir, şayet bu log kaydını tutuyorlarsa.

Burdada cahil insan çokta aralarında kafama göre neyseki buluyorum deyip buraya genel bir konu açmanız ne talihsizce olmuş. Saygısızca buldum.

Birde bilgi birikimi yüksek insanlar , gerçekten tevazu sahibi olurlar. İlgilendiği ! İlgi alanlarının başkasından farklı olmasıyla övünmez.
Her insan ayrı bir sayfa herkesten öğrenecek çok şey var.

Kızlar ya hepiniz onaylamışsınızda orta paragrafta yazdığını tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Yoksa çoğunuz konu sahibinin kafasına göre olanlardan mısınız ?

Akıl ve bilim diğer insanları küçük görmek değildir Duka.. Emin ol burada senden daha çok bilgi sahibi olan insanlar var ama onların görgü seviyeleri de aynı oranda fazla... Sen de "Üstünlük kompleksi" sezinliyorum sanki..

Burdada cahil insan çokta aralarında kafama göre neyseki buluyorum deyip buraya genel bir konu açmanız ne talihsizce olmuş. Saygısızca buldum.

Birde bilgi birikimi yüksek insanlar , gerçekten tevazu sahibi olurlar. İlgilendiği ! İlgi alanlarının başkasından farklı olmasıyla övünmez.
Her insan ayrı bir sayfa herkesten öğrenecek çok şey var.

Kızlar ya hepiniz onaylamışsınızda orta paragrafta yazdığını tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Yoksa çoğunuz konu sahibinin kafasına göre olanlardan mısınız ?

Bakın ben ilgi alanlarımın başkalarından farklı olmasıyla övünüyor değilim derdim insanların başka insanların ne yapıp, ne giydiğinden, ne söyleyip ne yediğinden başka ilgi alanı olmayan insanlar. Burası geniş bir örneklem forumu okuyunca elbette kafama göre olduğunu düşündüğüm insanlar da çıkıyor, başka konularda bilgili bana da bir şeyler öğreten insanlar da çıkıyor, ne bileyim yardımsever insanlar da çıkıyor, çok saçmaladığını düşündüğüm insanlar da çıkıyor ve evet cahil insanlar da çıkıyor. Buna neden bu kadar alındığınızı anlayamadım. Kendini öven, harikayım havalarında gezen bir tip değilim aksine en sert eleştirileri kendime yaparım ancak bu cahilleri alkışlayacağım anlamına gelmez.

Her insan ayrı bir sayfa size katılıyorum ancak potansiyellerini bilinçli olarak kullanmayanlar, gelişime, yeniliğe, bir şeyler öğrenmeye kapalı olup etrafına da doğrunun bu olduğunu dayatanlar, hayatını başkalarının hayatlarını konuşmak üzere kuranlar benim gözümde cahildir ve bunu böyle tanımlamakta bir beis görmüyorum.

Akıl ve bilim diğer insanları küçük görmek değildir Duka.. Emin ol burada senden daha çok bilgi sahibi olan insanlar var ama onların görgü seviyeleri de aynı oranda fazla... Sen de "Üstünlük kompleksi" sezinliyorum sanki..

Akıl ve bilim elbette diğer insanları küçük görmek değildir öyle olduğunu iddia eden varsa önce bana gönderin :)

Benden daha bilgili ve daha görgülü insan yoktur gibi komik bir iddianın muhattabı olduğumu düşünmediniz umarım zira hiçbir yazımdan bu anlam çıkmaz. İlk yazımı ve sonrasındaki yorumları vakit ayırıp bir kez daha okuyun rica ederim, derdimin kimseyi küçük görmek ya da aşağılamak olmadığını anlayacaksınız.

Back
X