Mağrurlanma Duka, senden büyük kimler var bilemezsin ok? asaletlerinden susuyorlar.

Ben canım istediğinde istediğim gibi duruma uygun konuşurum, asil değilim, kafam raad
Bir de benim cahil tanımım da kendime göre; bir iş icin bir araya gelmis kisilerden is tanimlandiktan sonra ve görev dağılımı yapıldıktan sonra, o iş haricindeki bir konuyu gündeme getiren bir insan cahildir, düğün mü olacak? Görümce kendi giyeceği şey yüzünden huzur mu bozuyor? Cahil. Görümcenin hangi üniversiteyi bitirdiğinin, hayatında ne acılar çektiğinin bir değeri yok, müstakbel kocanın kızkardeşi o an ötesi değil, dert edilir mi edilir? Gelin tarafından mesela. Ay o da abisinin düğünü için özenmiş zırvalamaları sinir bozar daha fazla ama olmuş bitmiş bir olay artık, değiştiremeyeceksin. İntikam almak istiyorsan alınır ama gidip onun da bir gününü mahvederek değil, kendi zamanında yaptığın bir şeyi düşünürsün öyle devam edersin hayatına mesela, yoksa eşle ikisinin arasındaki kardeşlik gerçeğini değiştiremeyeceksin, ben de zamanında ona düğün tarihimizi sormadım oysa abimin düğünü olsa gelin benle paylaşsa mutlu olurdum ama paylaşmadım. Onu mutlu etmedim meğerse asıl intikamı kendine göre o almış deyip devam edeceksin, ben öyle öyle rahat ediyorum tüm intikamlarım (kendime göre) alınmış olarak. Üniversite mezunu olmasının kadın olmasının falan ne alakası var veya aramızı bozmaya çalışacak diye neden düşman belleyeyim kendime? Hiç de 3. kişilerin değiştiremediğin davranışlarından dolayı ikili ilişki iyiye gitmiyor. O olay anındaki tam odak noktasındaki kişiler olarak en çok gelinle damat biliyordu neyin ne olduğunu. Diğerleri ne olurlarsa olsunlar ortamı bozuyorlarsa cahildi o an, bu kadar basit. Damat kızkardeşine bu bahsi kapatalım istersen, bu gün bizim günümüz diyememiş mi? O zaman böyle insanla evlenmek için bu ne cesaret derim, her türlü.
Yok aslında çok ilgiliymiş de, bir dediğini iki etmezmiş de falan filan, ikiniz için en önemli günde doğumundan beri tanıdığı kardeşine tek cümle bile olsa bir laf edememiş, krizi çözememiş daha neyine övüyorsun? Gelin söyleyince kötü olur evet, çünkü kötü olmamak için ağabeyinin söylemesi gerekir, ağabeyinin söylemesini unutur çünkü. Gelin aklına giriyor bunun lafı döner mi sonrasında. O da olur, evlenen iki kişi görümce yüzünden huzursuz oldukça hak verir mi zamanla kardeşine? Verir, ne varsa ailede var, beni bir tek onlar anlıyor der mi? der. Ben o gergin zamanlarda düğünün iyi geçmesi için uğraşan (bana göre hiç sorun çıkartmamak demek) iki taraftan herkese tek tek ufak tefek hediye gönderdim, olmasaydınız bu kadar güzel olmazdı çok teşekkür ederim dedim, sonra yine hayatıma devam ettim, süper iyi insan mıyım? Hiç de sanmıyorum. Umrumda değiller ki günlük hayatımda, neden gelmiyorsunuz sitemlerine her zaman verecek değişik cevabım var yeter. Yanyanayken de surat asmıyorum kimse hakkımda olumsuz diyecek bir şey bulamıyor, iyi gelin olmak kendinden fedakarlıkla oluyor ama içine atmakla veya her işlerine koşmakla olmuyor, damadı kötülemediğin zaman da oluyor ailesine karşı. Gelin iki yüzlü falan denebilir mi benim için denebilir. Evet, her insanla samimi olamıyorum ama olamadıklarıma bunu her koşulda belli etmeye hakkım yok, çünkü bu sefer başka ilişkileri bozarım, kafam çok raad.
İlk olumsuz cümlelerini dert edip, neden böyle söylediler? diye dert etseydim mesela, illa o eşyanın o marka alınması şart mı? diye sıradan bir laf, acaba ucuza? mı kaçmak istiyorlar diye dert olurdu içime, onun yerine marka mühim değil, sağlam olsun istiyorum her sene eşya mı değiştireceğiz? para zor kazanılıyor biliyorsunuz çok çalışıyor nişanlım dedim, haklısın eşya bir kere alınır dediler. Susup kabulleneceğime kendi istediğimizi almış olduk, düğünden sonra bir de başkasının karar verdiği eşyayla oturacak değilim. Ama bunu sesli dile getirmenin bana bir faydası yok, gelin şimdiden mal/marka derdine falan düşmüş de denemez. Söylediğim net bir şey, doğru da. "siz neden karışıyorsunuz? para bizim değil mi? Ben de çalışıyorum, nişanlım da çalışıyor istediğimiz markayı alırız!!" diye yine doğru bir yargı olduğu halde atarlansam, hiç de sanmıyorum ki olayı toparlayabileyim sonradan.