Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

hepiniz cok anlayisli cok sakin yazdiniz. bilmiyordun ogrenmis oldun diye. keske sizdeki bu olgunluk benim 30 yasindaki erkek arkadasimda da olsaydi.....

canım nostradamusu bilmek zorundmısın gereksiz bi insan işte her sene yeni yılda habercilere haber malzemesi olmaktan başka genelde bi işe yaramaz bence kahin değilde moral bozan bi felaket tellalı desek daha doğru olur sen erkek arkadaşına -demekki çok gereksiz bi insanmış ki şimdiye kadar hiç ilgilenmemişim -de yada zoruuunnndamıyım,zoruuunndamıııyııım nostradamusu bilmek zorundamıyıııım de

Son düzenleme:
Ülkemizde yapacak haber bulamayan medya çalışanları haber niteliği taşımayan nostradamusun kehanetlerine sıkça yer veriyorlardı, ondan bu kadar tanınıyor.

Birkaç sene evvel ana haber bültenlerinde nostradamusun kehanetleriyle ilgili haber yaptıklarını hatırlıyorum.

Bu nostradamus bilinmesi gereken tarihi kişiliklerden bir değil ki sana bu kadar tepki göstermesi saçmalık.

hepiniz cok anlayisli cok sakin yazdiniz. bilmiyordun ogrenmis oldun diye. keske sizdeki bu olgunluk benim 30 yasindaki erkek arkadasimda da olsaydi.....

:)) neticede bilmemek değil öğrenmemek ayıp..

ama iste bakin diyorsunuz ki her yil haberlere cikan biri.. gereksiz olsa bile biliniyor ama ben bilmiyorum. nasil bi utanc bu ya. yer yarilsa icine girsem cidden!

Demek ki erkek arkadaşınız bildikleriyle caka satanlardan. Ona; bilmemek değil öğrenmemek ayıp deyin.

bu konu acilirsa uzunca aciklayacagim. beni kendisiyle ayni kefeye koymamasi gerektigini, benim turkuyede yasamadigimi orda haberlere konu olan insanlari takip etmedigimi burda da hic duymadigimi.. ve verdigi tepkinin cok kaba oldugunu tabi. ama ben onunla o beni arayana kadar gorusmeyi dusunmuyorum.. o ben gidince cok sinirlendi cunku vaktimin oldugunu biliyordu, goreve gidecekti ve ben onu goreyim diye butun islerimi iptal etmistim. gidince o da cok sinirlendi. ama umrumda degil onun ne dusundugu. bana kendimi cok kotu hissettirdi

notrdamun kamburunu duydumda nostrdamusu hic duymadim bendemi cahilim simdi

sevgilin çok kültürlü biri olabilir ama insanlar ilgi alanları doğrultusunda bir şeyleri araştırma gereği duyar.senin bildiğin onun bilmediği de bir çok şey olabilir.evet Türkiye'de çok bilinen bir kahindir, o da bir çok programda ''Kehanetleriii birrr birrr çıkıyorrr flaaaş flaaaaaşşş flaaaaşşş'' tarzında bir çok haberler,tartışmalar çıktığı içindir.Bunu biliyor olması onun çok kültürlü olduğu anlamına gelmez.kaldı ki bence gerçekten kültürlü biri ''sen nasılll bilmezsssin'' tarzında bir yaklaşımda bulunmaz,yakıştıramadım doğrusu..sıkma canını.ayrıca her bilgili bileceksin diye bir kaide yok evet kişisel gelişimin çok önemli olduğuna inanıyorum ama evrendeki tüm bilgiye ulaşmaya da ömür yetmez.kaldı ki günlük hayatta bile öğrendiğimiz bir çok şeyi unutabiliyoruz.belki duymuşsundur ama ilgini çekmediği için bir kulağından girip diğerinden çıkmıştır

Canım ne kadar taktın kafana.senin bildiklerini de o bilmez ilgi ile alakalı biraz da.hem denk gelmemiştir gayet doğal. kahinler şunlar bunlar çok da gerekli değil.. hem bilmesen de öyle küçümseyerek konuşmamalıydı, kaba biraz.

senin konuyu okuyunca aklıma 2 sene önce okulda başımızdan geçmiş bir olay geldi;
bizim hafif ruh hastası bir tarihçimiz var, onun dersinde korkudan bildiklerimizi şaşırıyoruz yani o derece,
birgün bu bize derste; "iznikte olmuş eski bi olay var nedir?" diye sordu saçma salak bi şekilde,
biz de ne diyo bu adam ya diye düşünüyoruz, tam olarak neyi bilmek istediğini de açıklamıyor
sonra "iznik konsülünü nasıl bilmezsiniz! cahiller! insan google'ı açar da bi bakar iznik konsülüne!" diye bağırıp çağırdı
haberimiz olmayan bir konuyu açıp google'dan bakmıyoruz diye bir ton fırça yedik,

diyeceğim o ki böylelerinin bildiği 2 tane şey oldu muydu karşısındakini ezmeyi marifet sanır,
o biliyormuş da başı göğe mi ermiş? onun odun olduğu gerçeğini değiştirmiyor ne yazıkki nostradamus hakkındaki engin bilgisi

salla gitsin

1.Herkes herşeyi bilmek zorunda değil.
2.Bazılarının da bir konu hakkında bilgisi sadece adından ibarettir,konuya tam hakim olmasalar bile öyleymiş gibi davranırlar.Bence erkek arkadaşınız da bu tiplerden.
3.Erkek arkadaşınız terbiyeden görgüden bihaber.

İlişkinizi bir gözden geçirin derim.Otuz yaşında bir adam bu saatten sonra değişmez.Siz de dünyaya bu şahsı yontmak için gelmediniz herhalde.

Canım Nostradamus çok ünlü bir kahin. Nat Geo belgeseli bile var adamla ilgili. Bir ara internet sitelerinde çok yaygındı kehanetleri gerçek oluyor filan diye.

Neyse adamı hatırlayamaman o anki durum için gerçekten kötü olmuş ama sevgilinde uzattıkça uzatmış, "biliyormusun" dediğinde "hayır" cevabı alıyorsa o mesele uzatılmaz "yok 7 yaşındaki çocuk bile biliyormuş" çok onur kırıcı haklısın.

Herkes herşeyi bilecek diye birşey yok canım kendini o kadar kötü hissetme. Sana tavsiyem sende araştır, bak ve onun bilgi sahibi olmadığı birşeyi bul sana yaptıklarını sende ona yap. Çok kültürlü bilmem ne diyorsun ama empatiden yoksun adam kültürlü olamaz üstelik biraz kendinide beğenmiş galiba. Dediğim gibi empati yapmasını sağla, kendinde üzme..

ama iste bakin diyorsunuz ki her yil haberlere cikan biri.. gereksiz olsa bile biliniyor ama ben bilmiyorum. nasil bi utanc bu ya. yer yarilsa icine girsem cidden!

siz kendinizi böyle küçük görürseniz karşı taraf sizi hayli hayli küçük görür. biraz kendinize güvenin. ben olsam ve karşımdaki adam bana söyle birşey söylese, isterse eşim olsun hiç fark etmez önce ona kendi cahilliğini gösteririm. kendi bana profesör mü olmuş ki gelip beni aşağılayacak. ne cüretle. önce adam olup insan gibi davranmayı öğrensin ki sonra gelip onunla efendi gibi kültür sohbeti yapalım. çok kızıyorum böle şeylere ya.

burda hatalı olan karşı tarafken siz kendinizi suçlu görüp kendinize yükleniyorsunuz. eğer kırıldıysanız söylerseniz ama bence söylemek yerine bir daha ona durması gerektiği yeri hatırlatın. sizin bilgileriniz ve cahilliğiniz hakkında ahkam kesmek ona kalmamış velev ki hiç bilmiyor olsanız bile.

biraz kendinize güvenin. bugün bu konu yarın başkası. millete izin verirseniz en basit şeylerde bile sizi ezerler. buna izin vermeyin.

hatta sana güncel bir yazar,şairle ilgili bir bilgi verim.Mesela Charles Bukowski..kendisi Can Yücel'in Amerikan şubesi gibi kabul edilir .ülkemizde,çok meşhurdur,insanlar birbirine onun şiirlerini gönderir ,onun sözlerinden alıntı yapar.ama yoldan geçen bir Amerikan'a sor.''o kim yaaa'' diyebilir, hatta Amerikan Dili ve edebiyatı okuyan birine sor ,bilemeyebilir:)))

Walla cok haklisiniz, hepiniz o kadar mantikli konusuyorsunuz ki. Bir kisi bile cikip erkek arkadasimin yaptigi odunlugu yapmadi burda. "ne var canim ogrenmis oldun" diyen de var "herkes herseyi bilmez" diyen de. Ben erkek arkadasimi seviyorum neredeyse hayranlik derecede ve o yuzden bana gosterdigi bu tepki cok canimi yakti. ve uzdu. cok sevdigin bi insanin senin aptal oldugunu dusunmesi nasil bir hismis bana onu tattirdi. Ne bileyim ya bu konuyu baskasi acmis olsa bende sizler gibi yazardim, ogrenmis oldun tepkisi abarti takma kafana derdim. ama iste durum basiniza gelince zor.

Astrolojiyle ilgili biri olmama rağmen Nostradamus bilgim sadece adı ve kehanetlerden ibaret.
Kehanetlerin ne olduğunu da bilmiyorum.

hem icimi rahatlatiyor hem korkutuyor bu soyledikleriniz. ben 20 li yaslarin basinda bi insanim ve butun ergenlik cagimi amerikada gecirdim. trkiyede yasitlarim neler konusur, neler ogrenir, nelere ilgi duyar bihaber yasadim. her turkiyeye gelisimde de bunun SIKIntisini cektim, onlarin bildikleri aralarinda sohet konusu olan seylere uzak kalma durumunu.. bu duygu cok kotu. ayni seyi ilk amerikaya geldigimde de yasamistim. burayi ogrenirken orayi kaciriyorsun, oradayken burayi kaciriyorsun. Ne bileyim korktum iyicene insanlarla iki cift laf edemeyecekmiyim ben? keske biraz empati yapabilselerdi. Burda gundemde olan seyler, o kizin yasadigi yerde gundem de degil kimsenin umrunda da degil diye dusunebilselerdi..

sevgiliniz 30 yaşında sizin yaşınız kaç merak ettim? ego tatminimi yapyor acaba.
herkes herşeyi bilemez ama çok gücünüze gittiyse bu olay sizde tarihten başka bir olay bulup onun tavrıyla aşağılayınki bir daha sizinle böyle konuşmayı aklından bile geçiremesin...
mesela bulunduğunuz şehirle ilgili birşeyler sorup küçümseyebilirsiniz hem daha bir koyar ona ben kaç yıldır yurtdışında olmama rağmen biliyordum falan derseniz kapak olur hatta... böyleleikle sizinde camı pencereyi indirme isteğinizin yerini zafer çığlıkları alır.

dogru soyluyorsun da ben onun verdigi o asagilayici tepkiyi o kadar yanlis buluyorum ki bir insandan intikam almak icin bile onun yaptigini yapamam. kendime yakistiramam yani. bi diger degisle onun yuzunden kendi seviyemi dusuremem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…