Cahilin otesi hissediyorum kendimi lutfen bir bakin

aslanlar çokbilmiş olurlar onun yaptığı yanlış ama sende biraz olayı abarttın kendimden utanıyorum falan diyerek

turkiyede bu kadar konusuldugunu bende bilmiyordum
rasputin sarlatanindanda bahsederse hic sasmam

en iyisi bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip
kac sene once taniyordu acaba nostradamusu?
ustelik senden on yas buyuk
kulturlu insanin tarzi degil anlattigin kisi
kendini kucuk dusurmeden yaptigi kabaligi vur yuzune

arkadaşlar ne alakası var aslanla kaplanla nostradamus ya adam haksız sayılmaz ...arkadaşım kusura bakmada yani yurtdışı yurtiçi bahane değil hiç mi haber okumuyorsun..en azından orda duymuş olmalısın ya...

ne kadar gereksiz bir tartışma..... sanki önemli bir bilim adamı bilmediğin ben senin yerinde olsaydım asıl tepkiyi ben veriri ve bir kehanetçiyi bilmediğim için mi kızıyorsun asıl böyle gereksiz ve saçma şeyler beni ölçtüğün için ben sana kızdım derdim..

ayrıca bilmek zorundada değilsin herkes ilgisini çeken şeyler hakkında daha çok bilgi sahibi olur bence kendini hiç suçlu falan hissetme..

Neyse artik saglik olsun. herkesin bildigi genel kultur denilen seyi ogrenmek bana nasip olmamis demekki. aman neyse ya dusundukce daha cok uzuluyorum. kendimden utanmam da cogu kisinin bildigi seyden bi haber olmam, gerekli veya gereksiz.. ve onun bana verdigi tepki. neyse ne diyim.. uzgunum hala, derdim sevgilimle de degil kendimle, bilmememe uzuluyorum.

Çok önemli bir kişilikmiş harbiden, öğrendiğin için kendini tebrik et Dur ben de kendimi tebrik edeyümm

Benim esimin beyni, bildiginiz kutuphanedir. Ben onun bildiklerinin ceyregini bile bilmiyorum. Buna ragmen bir kez olsun ukalalik etmedi.

Seninki oldukca kompleksli bir adam kusura bakma. Mutevaziligilyle, aydin kisili ortusebilseydi iste o zaman tadindan yenmezdi.

(gercekten kulturluyse tabi)

ilişkinizde çoğu şeyde sen üstünsen, o da ezikliğinin acısını bu şekilde çıkarıyor olabilir. sanki hırs yapmış gibi ' 7 yaşında çocuk bile bilir ' demesi...

-ivan Sergeyeviç Turgenyev- Babalar ve Oğullar
-Gustave Flaubert- Madame Bovary
-victor hugo- sefiller
-Lev Tolstoy- Çocukluk, ilkgençlik, Gençlik
-Lev Tolstoy- Anna Karenina
-lev tolstoy- Savaş ve Barış
-john steinbeck- fareler ve insanlar
-Dostoyevski- suç ve ceza
-mark twain- tom Sawyer
-Alexandre Dumas- Demir Maske
-Charles Dickens- BÜYÜK UMUTLAR
-Honore de Balzac- Goriot Baba
-Lev Tolstoy- insan Ne ile Yaşar
-Charlotte Bronte- Jane Eyre
-Dostoyevski- Karamazov Kardeşler
-Beydeba- Kelile ve Dimne
-Louisa May Alcott- Küçük Kadınlar
-Alexandre Dumas- Monte Cristo Kontu
-Charles Dickens- Oliver Twist
-Rudyard Kipling- Orman Çocuğu
-Nikolay Vasilyeviç Gogol- Ölü Canlar
-Ferenc Molnar- Pal Sokağı Çocukları
-Alexandre Dumas- Siyah Lale
-Maksim Gorki- Soytarı
-Harriet Beecher Stowe- Tom Amca'nın Kulübesi
-Emily Bronte- Uğultulu Tepeler
-Alexandre Dumas- Üç Silahşörler
-Honore de Balzac- Vadideki Zambak
-Dostoyevski- Yeraltından Notlar

-Mihailoviç Dostoyevski
Stepançikovo Köyü ve Sakinleri

-Fyodor Mihailoviç Dostoyevski
Öteki

-Nikolay Vasilyeviç Gogol
Ölü Canlar

-Gustave Flaubert
Duygusal Eğitim

-Thomas De Quincey
Güzel Sanatların Bir Dalı Olarak Cinayet

-George Grossmith, Weedon Grossmith
Önemsiz Bir Adamın Günlüğü

Ölü Bir Evden Hatıralar

Netoçka Nezvanova

-Oscar Wilde
Bay W H'nin Portresi

-İvan Sergeyeviç Turgenyev
Babalar ve Oğullar

-Robert Louis Stevenson
Dr Jekyll ve Bay Hyde

-Gustave Flaubert
Madame Bovary

-Lev Tolstoy
Çocukluk, İlkgençlik, Gençlik

-Lev Tolstoy
Üç Ölüm

-Lev Tolstoy
Efendi ile Uşağı

-Lev Tolstoy
Aile Mutluluğu

-Lev Tolstoy
Kroyçer Sonat

Yaz İzlenimleri Üzerine Kış Notları

-Lev Tolstoy
İvan İlyiç'in Ölümü

-Lev Tolstoy
Diriliş

Delikanlı

-Lev Tolstoy
Savaş ve Barış 2 Cilt

Budala

-Henry James
Daisy Miller

-Lev Tolstoy
Anna Karenina

Suç ve Ceza

Karamazov Kardeşler

İnsancıklar

Ezilmiş ve Aşağılanmışlar

Beyaz Geceler

Yeraltından Notlar

Cinler

-Thomas Hardy
Adsız Sansız Bir Jude

-Herman Melville
Bartleby

-İvan Sergeyeviç Turgenyev
Arefe

-Henry Fielding
Tom Jones 1Cilt

-Henry Fielding
Tom Jones 2 Cilt

bunları lliste halinde web sitesinden aldım canım listeyi...klasikler bunlar canım ve klasikleri özellikle tolstoy ve dostoyevskiyi okursan okumak tutku olur sende inanıyorum...

http://www.turkcealtyazi.org/imdb250.html

bu da imdb top 250 film listesi yani dünyada gelmiş geçmiş en beğenilen 250 film.aralarından istediğini izle.ben çoğunu izlemişimdir gerçekten güzller.özel mesaj yazamıyorum...teşekkür ederim.

Son düzenleme:
bende bılmıyorum hıc duymadım nıye sıkıyosun hayatım canını ya bılmek zorundamısın sankı herseyı ,salla ya senın bıldıklerınıde o bılmıyordur

erkek arkadasınız da iyi ki bir nostradamusu bılmıs sızı ezmek ıstemıs ama kendınızı kotu hıssedecek bır durum bulamadım olabılır herseyı bılmek zorunda değilsiniz kurtulus savası yıllarıyla ılgılı birşeyler bılmesenız türkiye cumhurıyetıyle ılgılı bişi bilmesenız hadı kotu hıssedın ama elın kehanetcısını bılmıyorsunuz dıye nıye utanasınız
tahsıl farkınız varsa belkı o yuzden uzulmussunuzdur

bazen haber sitelerinde geciyor nostradamusun kehanetleri falan diye ama olabilir yani bazen insanın gozunden kacabiliyor bazı seyler normaldir..bazen birsey bilirsin bi bakarsın cok farklı cıkar sasırırsın mesela nasıl olur ya falan dersin
abartmıs erkek arkadasınız yani acıklama yapar konuya devam etmesi gerekirdi

Meşhur kehanetçidir,bazı kehanetlerini duymuştum bende o da merakımdan..
Herkes bilmek zorunda değil yani...Erkek arkadaşınız da abartmış...

sıkma canınııııı olur ole seyler duzelır hersey rayına gırer...

ama nostradamusu bılmemen cıdden enteresanmıs kızma bana ama :)

Amaan be guzelim bilmesen ne olur. Sanki Ataturk u sormusda o kim mi demissin. Nostradamus da kim mis. Diyemedin mi fallara kehanetlere ilgi duymam o nedenle hic duymamisim. Sen kendini kucuk gorursen karsindaki dahada kucultur esin bile olsa. Asla kendini kucuk gorme.

Nostradamus'u bilmemekle cehalet mi olurmuş. Çok saçma. Ben de, komedi filmlerinden falan biliyorum bu adamın adını. Hani genel olarak şu laftan "nostradamus'un ruhu mu girdi içime, geleceği biliyorum resmen ben ya" falan gibi film,dizi repliklerinden.. Haa, ben o sanatla alakası olmayan iki dandik diziden, filmden bu adamın adını duydum ve kain olduğu fikrini yürüttüm diye, genel kültürü bol bir insan mı olacaktım, veya bu dizi,filmleri izlemediğim için, cahil mi olacaktım. Hiç sanmıyorum. Erkek arkadaşın ayıp etmiş. Resmen aşağılamış yani bu kadar olmaz. Bir insanın egosunu bu şekilde kırmak, hiç hoş birşey değil. Sen de, al çok popüler olmayan bir kitap, oku ve karakterlerden falan bahset. Sonra erkek arkadışına, bir karakterin adını söyle ve "bilmiyorum" dediğinde,, "yuhh nasıl bilmiyorsun, çok önemli psikolojik bir karakterdir, gerçi insanlar popüler kültür kitapları okuyorlar. Ben böyle şeyleri sadece reklam aracı olarak gördüğüm için tercih etmiyorum. Ama senin gibi birinin bu karakteri ve kitabı bilmemesine çok şaşırdım. Eee tabi kültür derinlerde gizlidir" de morarsın kalsın!

birincisi birşeyi bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp..ikincisi nostradamus u bilsen ne olacak bilmesen ne olacak,bu bir cahillik göstergesi midir HAYIR..bırak bi bilmediğin nostradamus kalsın...Sırf bu yüzden moralini bozma lütfen...

Canım herkes herşeyi bilicek diye bir kanun yok. Tamam nostradamus çok tanınan bilinen birisi ama illa sen bilmek zorunda değilsin.Bilsen nolacak çokda mühim değil. bizimde bilmediğimiz bir çok şey var. Sen kendinden hiç utanma bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Ayrıca erkek arkadaşınıda çok kınadım doğrusu tutup sana anlatması lazımdı bilmiyorsan o anlatmaliki öğreneceksin. Yaptığı çok ayıp sen hiç utanma canım yanlış birşey ya da utanılcak birşey değil seninki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…