çalışacak olan bir anne.. bebeğini bırakıp çalışan anneler yardımcı olurmusunuz :(

Aminnn ilişkimiz iyi olsunda. Benden başkasınada bağlanmaz inşallah

canım bu tamamen sana bağlı
başkasına değil
bak benim kayınvalidem belki benden iyi baktı çocuğuma (Allah'a bin şükür)
hiç öyle kızsın, azarlasın , üzsün yapmadı...asla
yeri geldi çocukla çocuk oldu, saatlerce oynadı
ona rağmen bana bağlıydı kızım
sen tüm sevgini ver, sevdiğini göster, hissettir, "ille de anne" der, merak etme

Amin inşalahhhh

Verebileceğim kimsem yok ama 5 ay sonra taşınacağım burdan eşimin teyzesine de bırakamam. Ailemde burda değil kayınvalidemle de küsüm napcam
Canim caresiz kalirsan,guvenebilecegin kimse olmazsa dusunursun ama mumkunse birini bulmaya calis gittigin yerde.bakicisindan cok memnun olan o kadar kisi varki.bir komsu falan denk gelir bulunur birisi .bir anasinifi ogretmeni olarak kresleri kimseye tavsiye etmem

Olmaz mi canim senin gibi ben vardim.Artik iki bucuk yasinda kizim.
Ben bakiciyla buyutuyorum.O kadar zor alistim ki buna.Bi yabanciya bebegimi birakmaya.Icim icimi yedi.Simdi kizim buyudu herseyi anlatiyo ve gordum ki bakicimiz sagolsun ona gozu gibi bakiyo.Ayrilmak zordu evet ama sen en azindan bi yabanciya birakmicaksin.Sakin kendini yeme benim gibi.Onlar gayet guzel buyuyolar ve bizim kadar etkilenmiyolar.Icini ferah tut.Anneligini vicdan azabina donusturme.Yavrunu gule gule buyut

ben 3,5 aylıktan 6 aylığa kadar günde 3 kere işte sağdım

ertesi gün de onları içti biraz da stok vardı

bir de mesela her sabah kalkınca bir memeyi sağdım birini emzirdim

öyle biriktirebilirsiniz de

ilk başlarda sağınca az çıkar ama sonra vücut alışıyor

geçen birisi ile tanıştım 1,5 yaşında hiç emmeden sağarak içiriyordu yani sağınca da olur sütünüz yok diye kendiniz şartlamayın

Ben de uzun zamandır bakıcı arıyordum, dün referans üzerine bir bayanla görüştüm ama hiç içime sinmedi, evet herşey normal gbydi ama bir negatiflik vardı, ne zaman birine karşı böyle bir şey hissetsem ilerde sorun yaşıyorum, dünden beri beynim yandı düşünmekten, bugün okulda arkadaşlarla falan da fikir alışverişi yaptım ve bebeğimi kvme emanet etmeye karar verdim, zaten ölüp bitiyorlar torunları için, hiç tanımadığım bir kadına emanet etmekten iyidir, bundan önce de bir kaç kez işlerimi halletmek için bırakmıştım kvme ve hiç gözüm arkada kalmadı çok şükür. Şu an rahatladım evladım için ama yazık kv hergün geliş gidiş yapacak yorulacak, biraz katlansın artık :)

Hergün olmasa da iki güne bir süt sağmaya çalışıyorum inşallah içer kuzum ya...

Her ne kadar gözüm kapalı bırakacağım insanlar olsa da ilk günler çok zor geçecek çok özleyeceğim eminim

Anneler için çocuğu bırakıp işe başlamak çok travmatik bir durum bence

Ne kadar güzel ne kadar kıymetli bilgiler. İnşallah bende böyle düşünceli ilgili bi anne olabilirim çalışırken.
İnşallah öyle olur süt az çıkınca o kadar üzülüyorum ki. Ben 6 aylik olana kadar saat 2 ye kadar çalışacağım. Eşimle aynı is yerindeyiz öğlen 12 de işten çıkıp eve gidicem kizimi o ara emzircem birde sabah cikmadan emziririm sagdimgimi da 10 gibi içer. E zaten 2 buçuk gibi de evde olcam ama insan yine de üzülüyor. Kizimla emzirirken resmen aşk yaşıyoruz. Emerken yan yan bakar beni izler o duygusunu çalacak gibi düşünüyorum. Ama neyseki günde bir defa olacak sonra o da bende alışmak zorundayız.

şimdi yenisiniz siz geriliyorsunuz ama çocuk memeyi sizi vs unutmaz

siz geleceğiniz saatte memeye hazır bekler

bakın 3,5 aylık bıraktım 30 ay emzirdim

sütüm vs de gitmedi bir yere

Cocuklar hayatlarindaki degisikliklere biz yetiskenlerden cok daha cabuk alisiyorlarmis. Benim ki 1 bucuk yasinda. Ben de kres bakiyorum. Bebekken daha kolay diyorlar. Bir yasindan sonra daha farkinda olduklari icin daha zormus. Yani simdi seninki büyük diyeceksiniz. Inanin cok zor.neden sonuc iliskisi kurmaya basladi. Bana cok alisti ve hala emiyor. Yani mecbursaniz bunlari düsünün. Biraz büyüsün krese verin sıklmaz. Yasitlariyla oynar.

Ek: teyze baktiktan sonra biraz büyüyünce krese verin demek istedim

hayır canım
ben şanslılardanım
kayınvalidem baktı 3 yaşına kadar ve çok iyi baktı
sonrasında yarım gün yuvaya gitti yarım gün kayınvalidem baktı
Nasıl güzel baktı
Mesela senin düzenine uydu mı yoksa kendi yöntemlerini mi uyguladı

Nasıl güzel baktı
Mesela senin düzenine uydu mı yoksa kendi yöntemlerini mi uyguladı

elinden geldiğince benim düzenime uymaya çalıştı
bir tek, öğle uykusu saatleri konusunda anlaşamadık biraz, ben 1,5-2 saat uyuyup uyanmasını istedim çünkü gece uykusunu etkiliyordu, o da eğer çocuk uyanmadıysa uyandırmaya kıyamadı , öyle olunca gece geç uyuma söz konusu oldu ama aştık onu da

fakat öte yandan
bence bu konularda "düzen" den öte şeyler var
mesela çocukları "korkutarak" düzen sağlamamak gibi
mesela çocukları "dinlemek" gibi, "duyduğunu belli etmek" gibi
bir şeye "kızmak" yerine "oturup açıklamak" gibi...
vb vb vb vb.........................

nedense anneler, çocuklarına aile büyükleri bakacağı zaman bunları daha arka planda bırakıyorlar
neredeyse önemli olan tek şey "düzen" oluyor ki bence bu yanlış...

Bu konuda ben de cok kararsizim. kizim 15 aylik ve simdi bile konu sahibinin dedigi gibi gozumun icine baka baka bende sacini oksaya oksaya emerek uyuyup kaldi.mutfaktaydim annee dedi kucagima geldi uyumak istiyormus.ve ekimin ortasinda calismam gerekebilir.lavobada bile kapi onunde agliyor cikana kadar.emzik ve biberon almiyor ama ek gida aliyor.emerek uyuyor.napicam bilmiyorum.

Kesinlikle kuzum
Düzen dediysem kuzularım Mutlu olduğu bir düzenden bahsediyorum
Oyunlar oynadığı huzurlu keyifli olduğu bir düzen.:
Önemli olan o..
Güzel konuya parmak bastın
Saol cankm

canim ben o duyguyu 3 senedir atamadim 3 senedir calismadim evdeyim...ustelik ben maddi sikintida cekiyorum..birakamiyorum kimselere....anneme bile...bes parasiz gezmeyi tercih ediyorum kizimi buyutmek sevdasina ve o da aslaaa istemiyor calismami buyuk insan gibi asla beni birakma sen buyutceksin beni diyor 3 yasindaki kizim....ve olumlu dunyada ben onu dinliyorum

ben anneme bile birakamazken siz yabanviya birakmissiniz...banada akil verirmisiniz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…