- 18 Kasım 2014
- 6.237
- 15.571
- 248
Aminnn ilişkimiz iyi olsunda. Benden başkasınada bağlanmaz inşallah
Amin inşalahhhhcanım bu tamamen sana bağlı
başkasına değil
bak benim kayınvalidem belki benden iyi baktı çocuğuma (Allah'a bin şükür)
hiç öyle kızsın, azarlasın , üzsün yapmadı...asla
yeri geldi çocukla çocuk oldu, saatlerce oynadı
ona rağmen bana bağlıydı kızım
sen tüm sevgini ver, sevdiğini göster, hissettir, "ille de anne" der, merak etme
Canim caresiz kalirsan,guvenebilecegin kimse olmazsa dusunursun ama mumkunse birini bulmaya calis gittigin yerde.bakicisindan cok memnun olan o kadar kisi varki.bir komsu falan denk gelir bulunur birisi .bir anasinifi ogretmeni olarak kresleri kimseye tavsiye etmemVerebileceğim kimsem yok ama 5 ay sonra taşınacağım burdan eşimin teyzesine de bırakamam. Ailemde burda değil kayınvalidemle de küsüm napcam
Bende
Süt sağmaya başladım bende ama sütüm de sağacak kadar çıkmıyor. Kızım emio sonra az cikio biriktiremiyorum. Biriktiremedikce strese giriyorum yavrum ne içecek die. Boğazimda bi düğüm yutkunsam geçecek gibi ama geçmiyor orda takılı kaldı. Sanırım evladimdan ayrı kaldığım sürece böyle olacak. Ki şu an ayrı bile deilim. Onun için onun geleceği için çabalıyoruz ama içim acıyor. Bu acı geçmez ama sanırım alışmaktan başka çare yok.
Ne kadar güzel ne kadar kıymetli bilgiler. İnşallah bende böyle düşünceli ilgili bi anne olabilirim çalışırken.benim kızım 6,5 aylıkken çocuk doktorumuz çalışmak istiyorsan artık başlamalısın demişti. çünkü bebeklerde, bebeğe göre 6,5-9 aylık arası algılama ve bağlanma duygusu gelişiyormuş, daha sonra bırakılan bebeklerde ayrılma sendromu yaşanabiliyormuş.
kızımla ilişkimizde hiçbir boşluk olmadı. sevgimiz eksilmedi. ona olan ilgim, onun bana ilgisi azalmadı. sadece çok özleyip eve gelir gelmez meme diye saldırdı o kadar. gündüz sütümü sağıp gün içinde içirsinler diye bırakıyordum. akşam ve sabah da ben emziriyordum. o konuda da sorun yaşamadım.
sadece 1,5 yaş civarı, o iyice bilinçlendiğinde gitme diye yalvarmaya başlamıştı, onu da güzel yöntemlerle aştık. zamanı gelince onları da yazarım.
bence, eğer bakacak kişiye güveniyorsanız, çalışan anne olmak güzel birşey. eğer eve döndüğünüzde çocuğunuzla ilgilenir, onunla güzel zaman geçirir, ona onu sevdiğinizi hissettirirseniz çalışmanız sorun olmaz bence.
bu arada, çalışan anneler için kaliteli zaman, çocukla geçirilen zamandan öte, akşam eve gelip de çocuğu ilk gördüğümüz ilk 15-20 dk imiş.
mesela eve, telefonla konuşarak girmemek gerekirmiş.
dur bekle elimi bir yıkayayım dememek gerekirmiş, gerekirse birlikte yıkamalıymış
yani o ilk 15-20 dk tüm ama tüm ilgi çocuğumuzda olmalıymış vs vs vs
bunları da kızımın yuvasındaki psikolog anlatmıştı velilere
şimdi kızım büyüdü, hala birbirimize çok bağlıyız
İnşallah öyle olur süt az çıkınca o kadar üzülüyorum ki. Ben 6 aylik olana kadar saat 2 ye kadar çalışacağım. Eşimle aynı is yerindeyiz öğlen 12 de işten çıkıp eve gidicem kizimi o ara emzircem birde sabah cikmadan emziririm sagdimgimi da 10 gibi içer. E zaten 2 buçuk gibi de evde olcam ama insan yine de üzülüyor. Kizimla emzirirken resmen aşk yaşıyoruz. Emerken yan yan bakar beni izler o duygusunu çalacak gibi düşünüyorum. Ama neyseki günde bir defa olacak sonra o da bende alışmak zorundayız.ben 3,5 aylıktan 6 aylığa kadar günde 3 kere işte sağdım
ertesi gün de onları içti biraz da stok vardı
bir de mesela her sabah kalkınca bir memeyi sağdım birini emzirdim
öyle biriktirebilirsiniz de
ilk başlarda sağınca az çıkar ama sonra vücut alışıyor
geçen birisi ile tanıştım 1,5 yaşında hiç emmeden sağarak içiriyordu yani sağınca da olur sütünüz yok diye kendiniz şartlamayın
Ne kadar güzel ne kadar kıymetli bilgiler. İnşallah bende böyle düşünceli ilgili bi anne olabilirim çalışırken.
İnşallah öyle olur süt az çıkınca o kadar üzülüyorum ki. Ben 6 aylik olana kadar saat 2 ye kadar çalışacağım. Eşimle aynı is yerindeyiz öğlen 12 de işten çıkıp eve gidicem kizimi o ara emzircem birde sabah cikmadan emziririm sagdimgimi da 10 gibi içer. E zaten 2 buçuk gibi de evde olcam ama insan yine de üzülüyor. Kizimla emzirirken resmen aşk yaşıyoruz. Emerken yan yan bakar beni izler o duygusunu çalacak gibi düşünüyorum. Ama neyseki günde bir defa olacak sonra o da bende alışmak zorundayız.
Nasıl güzel baktıhayır canım
ben şanslılardanım
kayınvalidem baktı 3 yaşına kadarve çok iyi baktı
sonrasında yarım gün yuvaya gitti yarım gün kayınvalidem baktı
Nasıl güzel baktı
Mesela senin düzenine uydu mı yoksa kendi yöntemlerini mi uyguladı
elinden geldiğince benim düzenime uymaya çalıştı
bir tek, öğle uykusu saatleri konusunda anlaşamadık biraz, ben 1,5-2 saat uyuyup uyanmasını istedim çünkü gece uykusunu etkiliyordu, o da eğer çocuk uyanmadıysa uyandırmaya kıyamadı, öyle olunca gece geç uyuma söz konusu oldu ama aştık onu da
fakat öte yandan
bence bu konularda "düzen" den öte şeyler var
mesela çocukları "korkutarak" düzen sağlamamak gibi
mesela çocukları "dinlemek" gibi, "duyduğunu belli etmek" gibi
bir şeye "kızmak" yerine "oturup açıklamak" gibi...
vb vb vb vb.........................
nedense anneler, çocuklarına aile büyükleri bakacağı zaman bunları daha arka planda bırakıyorlar
neredeyse önemli olan tek şey "düzen" oluyor ki bence bu yanlış...
ben anneme bile birakamazken siz yabanviya birakmissiniz...banada akil verirmisiniz ...Olmaz mi canim senin gibi ben vardim.Artik iki bucuk yasinda kizim.
Ben bakiciyla buyutuyorum.O kadar zor alistim ki buna.Bi yabanciya bebegimi birakmaya.Icim icimi yedi.Simdi kizim buyudu herseyi anlatiyo ve gordum ki bakicimiz sagolsun ona gozu gibi bakiyo.Ayrilmak zordu evet ama sen en azindan bi yabanciya birakmicaksin.Sakin kendini yeme benim gibi.Onlar gayet guzel buyuyolar ve bizim kadar etkilenmiyolar.Icini ferah tut.Anneligini vicdan azabina donusturme.Yavrunu gule gule buyut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?