- 18 Kasım 2014
- 6.237
- 15.571
- 248
Selamun aleyküm kk hanımları
Bebeğim 5. Ayına girecek. İlk bebeğim ve çok sakınıyorum onu her şeyden. Bayramdan sonra çalışmam gerek işe başlayacağım 6. Ayında olacak ama ondan nasıl ayrılacağım bilemiyorum. Düşüncesi bile beni mahvediyor. Büyük ihtimal eşimin teyzesinde kalacak ama nasıl bırakacağım, onsuz bir dakikam olsun istemiyorum napcam ben yardım edin kendimi nasıl rahatlatırım? Benim gibi olan anneler var mı aranızda?
Ne güzell. Yuvayamı verdinizbenim kızım 6,5 aylıkken çocuk doktorumuz çalışmak istiyorsan artık başlamalısın demişti. çünkü bebeklerde, bebeğe göre 6,5-9 aylık arası algılama ve bağlanma duygusu gelişiyormuş, daha sonra bırakılan bebeklerde ayrılma sendromu yaşanabiliyormuş.
kızımla ilişkimizde hiçbir boşluk olmadı. sevgimiz eksilmedi. ona olan ilgim, onun bana ilgisi azalmadı. sadece çok özleyip eve gelir gelmez meme diye saldırdı o kadar. gündüz sütümü sağıp gün içinde içirsinler diye bırakıyordum. akşam ve sabah da ben emziriyordum. o konuda da sorun yaşamadım.
sadece 1,5 yaş civarı, o iyice bilinçlendiğinde gitme diye yalvarmaya başlamıştı, onu da güzel yöntemlerle aştık. zamanı gelince onları da yazarım.
bence, eğer bakacak kişiye güveniyorsanız, çalışan anne olmak güzel birşey. eğer eve döndüğünüzde çocuğunuzla ilgilenir, onunla güzel zaman geçirir, ona onu sevdiğinizi hissettirirseniz çalışmanız sorun olmaz bence.
bu arada, çalışan anneler için kaliteli zaman, çocukla geçirilen zamandan öte, akşam eve gelip de çocuğu ilk gördüğümüz ilk 15-20 dk imiş.
mesela eve, telefonla konuşarak girmemek gerekirmiş.
dur bekle elimi bir yıkayayım dememek gerekirmiş, gerekirse birlikte yıkamalıymış
yani o ilk 15-20 dk tüm ama tüm ilgi çocuğumuzda olmalıymış vs vs vs
bunları da kızımın yuvasındaki psikolog anlatmıştı velilere
şimdi kızım büyüdü, hala birbirimize çok bağlıyız
Doğru. Benim annem olsaydı çok çok mutlu olurdum hiç üzülmezdim yani insan kendi tarafından istiyor yada ben öyleyim :)Bende ilk altı ay kadar kendim baktım sonrasında beş ay kadar annem geldi zaten süt izni de vardı erken çıkıyordum. Şimdide ücretsiz izin aldım şartlardan dolayı. Güvendiğiniz kişi olunca çok sıkıntı etmeyin kendinize. İnsan garip oluyor. Eve gidince bebeğimin bana küstüğünü sanırdım. Vicdanımızı fazla zorlıyoruz. Neticede onlar için çalışılıyor daha iyi imkanlar sunalım diye.
Gerci ben ogretmenim yarim calisiyorum.birkac saat daha calissan da farketmez .biri 7 digeri 3 yasinda .kucugu yaramaz biraz ama ayri kalmamizdan kaynaklanan bir sorun yasamiyoruz.annem de ogretmendi benim bana da yeri geldi annanem yeri geldi bakici bakti ama anneme gayet bagliyim bir sorunumuz yok yaniİçimi rahatlatıyorsunuz gerçekten. Şimdi aranızda ki ilişki nasıl peki? Kaç saat çalışıyorsunuz
Ben 8 saat çalışacağım umarım kolay alışırımGerci ben ogretmenim yarim calisiyorum.birkac saat daha calissan da farketmez .biri 7 digeri 3 yasinda .kucugu yaramaz biraz ama ayri kalmamizdan kaynaklanan bir sorun yasamiyoruz.annem de ogretmendi benim bana da yeri geldi annanem yeri geldi bakici bakti ama anneme gayet bagliyim bir sorunumuz yok yani
Canim gercekten kafani takma.cok arkadasim var saatlerce calisan.herkes evhanimi olacak diye birsey yokki.keske cocugunun boyle sevgi dolu bir annesi olsun o mutlu bir cocuk olur merak etmeBen 8 saat çalışacağım umarım kolay alışırım
Süt izninden dolayı annem geldi tüm gün olsa bakamazdı galiba. Tabi içim rahattı. Kv 'ye güvenemiyorum mesela . Yedirme içirme konusunda fazla bilinçsiz. Ücretsiz iznim bitince bakalım ben napacamDoğru. Benim annem olsaydı çok çok mutlu olurdum hiç üzülmezdim yani insan kendi tarafından istiyor yada ben öyleyim :)
Ben kv ile konuimuyorum malesef. Konuşsam bile asla vermemSüt izninden dolayı annem geldi tüm gün olsa bakamazdı galiba. Tabi içim rahattı. Kv 'ye güvenemiyorum mesela . Yedirme içirme konusunda fazla bilinçsiz. Ücretsiz iznim bitince bakalım ben napacam
İlk hafta zor geçiyor sonradan yavaş yavaş alışıyor bünye :)) yani yine özlüyorsun merak ediyorsun falan ama vicdani olarak rahatlıyorsun birazBen 8 saat çalışacağım umarım kolay alışırım
Haftasonunu ipke çekerim :)İlk hafta zor geçiyor sonradan yavaş yavaş alışıyor bünye :)) yani yine özlüyorsun merak ediyorsun falan ama vijdani olarak rahatlıyorsun biraz
Aminnn ilişkimiz iyi olsunda. Benden başkasınada bağlanmaz inşallahCanim gercekten kafani takma.cok arkadasim var saatlerce calisan.herkes evhanimi olacak diye birsey yokki.keske cocugunun boyle sevgi dolu bir annesi olsun o mutlu bir cocuk olur merak etme
Sizde güzel püf noktaları saklı bence. Konuyu takibe alıcam. Tecrübelerinizden ara ara örnekler beklerizbenim kızım 6,5 aylıkken çocuk doktorumuz çalışmak istiyorsan artık başlamalısın demişti. çünkü bebeklerde, bebeğe göre 6,5-9 aylık arası algılama ve bağlanma duygusu gelişiyormuş, daha sonra bırakılan bebeklerde ayrılma sendromu yaşanabiliyormuş.
kızımla ilişkimizde hiçbir boşluk olmadı. sevgimiz eksilmedi. ona olan ilgim, onun bana ilgisi azalmadı. sadece çok özleyip eve gelir gelmez meme diye saldırdı o kadar. gündüz sütümü sağıp gün içinde içirsinler diye bırakıyordum. akşam ve sabah da ben emziriyordum. o konuda da sorun yaşamadım.
sadece 1,5 yaş civarı, o iyice bilinçlendiğinde gitme diye yalvarmaya başlamıştı, onu da güzel yöntemlerle aştık. zamanı gelince onları da yazarım.
bence, eğer bakacak kişiye güveniyorsanız, çalışan anne olmak güzel birşey. eğer eve döndüğünüzde çocuğunuzla ilgilenir, onunla güzel zaman geçirir, ona onu sevdiğinizi hissettirirseniz çalışmanız sorun olmaz bence.
bu arada, çalışan anneler için kaliteli zaman, çocukla geçirilen zamandan öte, akşam eve gelip de çocuğu ilk gördüğümüz ilk 15-20 dk imiş.
mesela eve, telefonla konuşarak girmemek gerekirmiş.
dur bekle elimi bir yıkayayım dememek gerekirmiş, gerekirse birlikte yıkamalıymış
yani o ilk 15-20 dk tüm ama tüm ilgi çocuğumuzda olmalıymış vs vs vs
bunları da kızımın yuvasındaki psikolog anlatmıştı velilere
şimdi kızım büyüdü, hala birbirimize çok bağlıyız
Canim o mumkun degil.bakacak kisiye de baglanir tabi keske de baglansin mutlu olur en azindan.ama annenin yeri bambaska hicbir cocuk icin anneden onemli birsey olmuyorAminnn ilişkimiz iyi olsunda. Benden başkasınada bağlanmaz inşallah
Dopru yani kendimi kandırıyorum :) peki 1 yaşında kreşe falan verebilir miyizCanim o mumkun degil.bakacak kisiye de baglanir tabi keske de baglansin mutlu olur en azindan.ama annenin yeri bambaska hicbir cocuk icin anneden onemli birsey olmuyor
Ne güzell. Yuvayamı verdiniz
Canim sakin yapma bence oyle birsey.cocuklarin bagisikligi 3-4 yasindan once buna hazir olmuyor.3 yasinda baslayanlar bile cok hastalaniyor.ev ortaminda olmasi daha saglikliDopru yani kendimi kandırıyorum :) peki 1 yaşında kreşe falan verebilir miyiz
Sizde güzel püf noktaları saklı bence. Konuyu takibe alıcam. Tecrübelerinizden ara ara örnekler bekleriz
Ben küsüm kaynanamla ve 5 ay sonra taşınacapım burdan malesefhayır canım
ben şanslılardanım
kayınvalidem baktı 3 yaşına kadarve çok iyi baktı
sonrasında yarım gün yuvaya gitti yarım gün kayınvalidem baktı
Verebileceğim kimsem yok ama 5 ay sonra taşınacağım burdan eşimin teyzesine de bırakamam. Ailemde burda değil kayınvalidemle de küsüm napcamCanim sakin yapma bence oyle birsey.cocuklarin bagisikligi 3-4 yasindan once buna hazir olmuyor.3 yasinda baslayanlar bile cok hastalaniyor.ev ortaminda olmasi daha saglikli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?