Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışan anne komşu bakıcı sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Evet ama esimin de home office ve cikis saatleri sabit olmadigi icin sabit konusamadik maalesef. Yani bu durumda devam edebildigim kadar devam etmek kaliyor

Hic bilmedigim tanimadigim birini bir de yabanci eve almak bana daha riskli geliyor acikcasi komsumu 4 senedir taniyorum en azindan evet deduginiz mantikli ama cocugum cok kucuk.
Bilmem kamera koyarsınız eve. Gelene de dersiniz kamera koydugunuzu. Yatak odasını kilitlersiniz. Çocuk odası mutfak salona kamera. Bilmem ben olsam denedim bi. Hiç yoktan başvuranlar ile bı tanisirdim . Deneme süresi olur bir zaten. Üniversitede çok temiz gençler var üstelik paraya ihtiyacı olan. İngilizce oyun oynadamak en iyi öğrenme şekli zaten . Ben olsam denerdim diyeyim. Tabi karar sizin

Ben olsam madem aylık ödüyorum tüm ay gonderirdim.benim arkadaşım yarım gün bakıcıya 10 bin veriyor ve üstelik onun çocuğu 1 yaşında yani bebek henüz.

evet bu oluyor biliyorum ama bunun adı kurs değil. etüd merkezi bile dese anlıycam. kursa 6 yaş çocuk hafta 1 bilemedin 2 gün gider 1er saat. kurs öyle bir şey.

bazı yerlerde bu imkan var, bazısı direkt okulunda kalıyor
ya da ayrı bir yere servis alıyor akşam 5.30 da geri getiriyor. bağımsız yer ise.

ama bunu 10 bin değil 20 bine de çözemezsiniz.

ayrıca öyle bugün geldi yarın gelmedi ,bugün eşim evde öyle bir düzen anlamaz onlar
aylık ücret + aylık servis ücrreti alırlar.

üniversiteli genç çocuğu okuldan alacak haftada 5 gün ve 3er saat evde ders mi anlatacak? üstelik kocası da evde kadının bu esnada.
ve bunu 10 bine mi yapacak?

Ben olsam madem aylık ödüyorum tüm ay gonderirdim.benim arkadaşım yarım gün bakıcıya 10 bin veriyor ve üstelik onun çocuğu 1 yaşında yani bebek henüz.
Cocuguma eziyet olur inat yapicam dersem. Gerek yok valla komsusuna 5 6 bin veren de duydum 3 saat icin tabiki de cok az bir rakam ben normal bir fiyat vereyim kadini da cok sikmayayim kafasindayim ama kimse memnun edilmiyor 10 bin ayni binada 3 saat icin cok da dusuk bir rakam degil bence de

10 bine hem öğrenci bulamam o kadar yolu gelip çocuğuma bakacak hem de zaten korkarım. Komsumu az bucuk taniyorum 4 senedir ayni binada oturuyoruz. O kendi cocugunu alirken benim cocugumu da alip evine getiriyor esim de erken geldigi zaman o ya da ben en gec 6 da aliyorum ama yuzde 80 esim saat 4 4 bucuk gibi aliyor yani cogu zaman 3 saat degil ayin tamami zaten bakmiyor dedigim gibi bazi ay 14 15 gun bakti o aylarda ben de ondan bekledim Az baktim demesini demedi sustum. Para konusunu konusmaktan hep cekiniyorum bilmiyorum

Bence ücret iyi ama hizmet eksik. Her gün aynı saatte alın çocuğunuzu. Eşiniz evde olduğunda ev işi yapsın, dinlensin, geriye kalan zamanda daha kaliteli zaman geçirirsiniz oğlunuzla. Ocakta 12bin yapmanız yeterli bence.

Evet ama esimin de home office ve cikis saatleri sabit olmadigi icin sabit konusamadik maalesef. Yani bu durumda devam edebildigim kadar devam etmek kaliyor
yani sizin durumunuzda hem güveniyorsunuz
hem aynı apartman karda kışta beklemeden hemen eve geliyor.
hem de şu anda en makul ücretli çözüm gibi duruyor. biraz büyüyünce durumlar değişir.

bence kadına da zam yapın konuştuğunuz sürede ama sürekli bugün işimiz erken bitti/yoktu, diye çocuğu almak yerine ne biliyim h.sonuna iş bırakmadan yemekti temizlikti alışverişti onlara zaman ayırsa mesela siz/eşiniz? atıyorum 1 gün erken aldı diğer gün erken alacağına 1 işinizi halletsin, yemek yapsın gibi. h.sonu çocuğunuzla daha fazla vakit geçirirsiniz.

siz biz sık sık çocuğu erken aldık, o da fiyata laf etmesin diyorsunuz ama neticede düzen yok, kadın da bunu biliyor bence. kadın az baktın az alayım bu ay demez - yani onu diyecek insan milyonda 1 çıkar o beklentiden bence çıkın siz.

Bu yoruma %100 katılıyorum. Sabit bir düzen olursa ona göre anlaşılır. Ama benim işim erken bitti hadi çocuğu alayım, sana vereceğim paradan da kesinti yapayım diye birşey olmaz. Sonuçta ben kendimi çocuk şu saate kadar bende diye düşünerek ayarlamış. Erken almış olman beni ilgilendirmez derim. Ayrıca böyle bir hesaba girilirse karşı tarafta başka hesaplar çıkarır. Günde 3-4 saat bakıma karşılık 10 bin tl ödenmesi çok değil.Bu ücret karşılığında çocuğa bakacak başka birini bulmak imkansıza yakın bence ki kişiye güvenebilmekte çok önemli.

Bu kadar paraya o kadar sey bekleyemem ondan cocuga baksin yeter ki zaten evinde bakiyor benim evimle isi yok

Hayır, eşiniz yapsın demek istedim.
Cok pardon onun da ayri zorlugu var esime is yaptirmak daha zor kendi icinden gelirse yapar. Acikcasi o da cok uzun sure kalmasini istemedigi icin biran once cocugu alma moduna giriyor tabi cok acil bir is oldugu zaman onlari yapar gelir zaten.

Kendimi yanlış anlattım galiba. Tabii ki çocuğu erken aldığında parasını kesmesini kastetmemiştim. Günlük anlaşılsa daha iyi olur, 10 gün baktın 13 gün baktın derdi olmaz demek istemiştim. Yani bakmadığı günden kastım çocuğun erken alındığı değil hiç gitmediği günlerdi.

Haklısınız katılıyorum zaten o nedenle ben de hiç o hesaplara girmedim az baktin az vereyim para demeye utandım. Sabit bir düzenimiz olsa zaten derdim su kadar bakacaksin diye ama yok. Yani ocaga kadar idare etmem gerekiyor benim de onun da sonrasinda uygun zamla ayni devam edicem. Isten ciksam evde oturayim desem bana hic iyi gelmiyor ama boyle de bosa calisiyormusum gibi hissediyorum bazen. Elinize ay sonu az para kalinca calisma motivasyonu da yavas yavas azaliyor.

Bakici tam gun bakmiyor sizde tam maas vermiyorsunuz zaten. Gunluk 3 4 saatte olsa gununu ona gore ayarliyor bir yere gidecekse gitmiyor evde bekliyor kisaca size zamanini satiyor. Ha deseydiniz ki bu bakin yarim gun bile bakmiyor bende ona asgari veriyorum hakliydiniz. Asgari ucretin gunluk tutari 866tl saatlik tutari ise ortalama 115 lira. bu kadin 14 gun gunde 5 saat bakiyorsa ayda 70 saat calisiyor demektir. Bu da 8.050 liraya tekabul eder. Ayrica ayda 10 gunden fazla calistigi icin sigortalatma sartiniz vardi sigortalatmadiysanizda onu icerisine eklendiyse suan 10 bin civari etmesi makul yeni yilda asgari ucrette beklenenin uzerinde artis olmazsa tahmini 12 13 bin almasi gerekiyor. Butun hesaplarini asgari ucrete gore saatlik hesaplayip kadina verebilirsiniz

Cok pardon onun da ayri zorlugu var esime is yaptirmak daha zor kendi icinden gelirse yapar. Acikcasi o da cok uzun sure kalmasini istemedigi icin biran once cocugu alma moduna giriyor tabi cok acil bir is oldugu zaman onlari yapar gelir zaten.
Saatlik anlaşalım deseniz kabul etmeme ihtimali var. Şu an başka çareniz de yok gibi duruyor. Mecbur suyuna gideceksiniz. İlkokulda da ders sonrası kurs falan yapılmıyor. Tatillerde ne yapıyorsunuz peki? Kasımda bir hafta tatil olduğunda bütün gün bakıyor mu? Ya da ara tatilde nasıl yapıyorsunuz?

ya kızmayın ama
eşiniz sizin kadar düşünüyr mu acaba çocuğa kim bakacak? ne zam yapılcak. bu işler nasıl dönecek gibisinden?
benim hanım 30 bin almıyor bunu 3te birini koşuya veriyoruz benim hanım haftada 5 gün 6ya kadar çalışıyor
para ne kadar zor kazanılıyor ben de biraz işlere el atayım, gibi.

bilmiyorm siz çalışacaksanız eşiniz de azcık daha yorulcak yani evde. öyle dğeil mi?

o zaman kadın da aylık ücreti çalıştığı güne bölmez ama

ayda 10 bine bakıyordum 20 gün bakıyorsam gündeliğim demek 500 TL demez işte,
10 gün baktıysam 5 alayım demez. aylıktan günlüğe öyle bir hesap yok. hiçbir sektörde yok.

bu işler böyledir gündelikçi tuttuğunuz zaman aylık asgari ücreti mi bölüyorlar?
o zaman farklı çıkar ücretlendirme, onu diyoruz biz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…