Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çalışan anne komşu bakıcı sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Yaz tatilinde bir ay yaz kampina gitti. Oglum onun icin kesenin agzini actik mecbur butun gun komsumda durmasini istemezdim cunku. Devam edecektik aslinda ama esimin sehir disi isleri cikinca cocugu goturmesi benim icin problem oldu.o zamanlarda annem ve kayinvalidem donusumlu bana geldiler 1 bucuk saatlik mesafede sehir disindalar biz de yillik izin kullandik derken bu gune kadar geldik. Ara tatilde yine annem ve kayinvalidemden destek isterim buyuk ihtimal

Bugüne dek hem bakmadığı günlerin parasını almış hem de zam istiyor işte böyle sebepler yüzünden akraba ve komşuyla iş yapılmaz her şekilde sonu ya kazıklanmak ya kırgınlık. Yerinizde olsam Ocak ayından sonra başka bir çözüm bulurum baktırmaya devam etmem

muhtemelen k.valide, anne

benim yeğenlerim var tatillerde tüm aileler dönüşümlü bir şekilde bakılıyor, hepimize sıra geliyor. öğretmen olmayan herkesin ortak derdi bu konu
ayrıca komşu kadın da yüksek ihtimalle o tatillerde ya bir yere gidiyordur ya misafiri geliyordur - ev hanımı olup okul tatilinde bir hareketi olmayan az etrafımda.
ülkede iç turizm yaşanıyor o sezonlarda

Cok pardon onun da ayri zorlugu var esime is yaptirmak daha zor kendi icinden gelirse yapar. Acikcasi o da cok uzun sure kalmasini istemedigi icin biran once cocugu alma moduna giriyor tabi cok acil bir is oldugu zaman onlari yapar gelir zaten.
Yok bence de cocugu alsın ya . Cocuk babayla ya da kendi evinde vakit geçirsin.

Cocuklarımız aynı yaşta olduğu için bazen anlasamadıklari da oluyor kucuk cocuklar sonucta. minimum tutmaya calisiyorum elimden geldigince irtibati kendi evinde de vakit gecirsin istiyorum oğlum
İşte yapmayacaksın güzel kardeşim.
Bakıyorsa çocuğunuza eşşek gibi çocuğuna dur diyecek, yapma diyecek, anlaşın diyecek.

Hayat bana döve döve şunu öğretti. Sorumluluk ne ise işin içine duygusallık katmadan yaptıracaksın.
Siz yumuşak oldukça vuruyor kadın.

Benim oğlum 6 kızım 5 yaşına girecek 1 ay sonra, evde bıraksam dururlar yiyeceklerini koysam…

Neden bu kadar kendinizi kasıyorsunuz ki… Kadın 6,5 yaşında çocuğa keyif içinde bakıyor ki zaten çocuğunuz herşeyi kendi yapıyordur.

O aylarda da tam ücret veriyor musunuz? Bence bunu konuşmalısınız.

İlkokula gidiyor dimi çocuğunuz o zaman,etüt merkezine gönderebilirsiniz, okul çıkışı servisle alıyorlar, atıştırmalık oluyor , ödevlerini yaptırıyorlar. Siz ordan alıyorsunuz. Bir arkadaşım bu sene için 110 bin demişti. Aynı hesaba gelir size.
Her gün bakmıyor demişsiniz ama baştan eşinizin alacağı günler belli mi, yani en baştan bu ay şu günler sizde kalacak diyebiliyorsanız günlük ücret anlaşılabilir ama son anda belli oluyorsa kadın işlerini ona göre ayarlıyordur , mesela bir yere gidecek gitmiyordur, o yüzden ücreti tam bakıyor gibi düşünmek gerekir bence.

Biz bulamadık öyle bir etüt merkezi genelde daha büyük sınıflar için var olsa zaten orayi tercih ederdim. Ucreti cok kesemem de tam bakiyor gibi de dusunemem 3 saat bakiyor topu topu ister istemez dusunuyorum ne kadar az bakip tam para aldigini da el mahkum

Yani, katılmıyorum. Sonuçta komşu bu, dışardan anlaşılan biri değil. Çocuğu eve bırakıyorlarmış alıyorlarmış. Karşıdaki kadın pek zahmete girmiyor (gidip gelmek gibi, sonuçta kendi evinde hayatına devam ediyor) o yüzden günlüğe gayet bölünebilir bence.

Günlüğe bölerse rakam düşmez tam tersine artar. "Bugün bak, yarın bakma vb" hesabına girilirse: komşu da "kusura bakmayın, bugün başka bir yere sözüm var; başınızın çaresine bakın vb" diyebilir.

Ben olsam madem aylık ödüyorum tüm ay gonderirdim.benim arkadaşım yarım gün bakıcıya 10 bin veriyor ve üstelik onun çocuğu 1 yaşında yani bebek henüz.
İyi de bu, bu işin piyasasının 10 bin TL olduğu anlamına gelmiyor. Arkadaşınız bakıcısının hakkına giriyor gibi duruyor daha çok.

Evet bakın kesinlikle etüt düşünebilirsiniz. Ben yazdırdım ilkokula gidiyor çocuğum, 5bine anlaştım. Çok uygun. Haftaiçi her gün gidecek

1. Sınıf hiç etüt olayını falan duymadım olsa da genelde 1 saat oluyor 3 bucuk olur çıkış yine ortada kalıyor çocuğum bağımsız etüt merkezleri de hiç bulamadım yakınımızda
Hayır hiç öyle dediğiniz gibi değil. Benim kızım da 2.sınıfa geçti. Okuldan çıkınca bırakıp 5e doğru alıcam. "Biz kışın 7de kapatıyoruz siz istediğiniz saatte alabilirsiniz" dedi

çok düzensiz bence başka biriyle anlaşın eşinin ve senin aylık iş plani belli olsun. Önceden hangi gün saat gelmesi gerektiği felan düzenli olsun. Para konusu zaten ayrı bi dert yani komşu akrabalarla yapılcak iş değil şu olaylar. Sonra birden başliyorlar böyle..

Zam istemesi normal olsa da yarın birgün yine dile getirecek. Şirketten biriyle anlaşma şansınız varsa bence öyle yapın.. yada çocuğunuzun öğleden sonra da kalabilecek yer varsa okulda öyle ayarlayın. Hatta bir hobi kurs gibi eğitimlerle meşgul olursa sizde belki iş sonrası alabilirsiniz bakıcıya gerek kalmayabilir oğlunuz kaç yaşında bilmiyorum bilmeyerekten böyle yorum yazdım ama benim düşüncem bu yönde umarım en doğru kararı verirsiniz

Var çocuk kulübü diye geçiyor hatta öğlen bile servisle alıyor çocukları yemek yediriyor ödevlerini yaptırıyor kursları var. Yakın arkadaşım açtı öyle 20 30 bin değil. 15 bin aylık

Benim bulunduğum şehirde , etüt merkezi adında yerler var . Okul çıkışı gidiyor , ödev yapıyor, yemek yiyor . Sonra bitiyor . 3-6 arası gibi .
Fiyatları da öyle uçuk değil .
Araştırmanızı öneririm .

Üzüldüm adınıza. Çok küçük bir ilçede yaşıyorum. İl merkezi bile değil... Buraya ilk geldiğimde ben de strese girmiştim. Sora sora buldum çok şükür. Buranın yerlileri bile böyle bir etüt merkezi olduğundan haberdar değil. Daha yeni açılmış tevafuk buldum. İnşallah siz de gönlünüzce bir yer bulursunuz

Bir yere mesaj attim acikcasi 1. Siniflar var mi kapsamlarinda bilmiyorum arastiricam bakicam insallah tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…