Çalışan Anne Olmak...

yok gerçekten öyle, aslında sorun erkeklerin eşlerini 7-8 kollu, 2-3 başlı olarak görmeleri. nasıl olsa her şeye yetişebiliyoruz ya ondan...
mesela ben "kız seni istiyor" mantığını anlamıyorum, bu 20 yaşında değil ki annesiyle özel konuşacağı var diyesin. daha 2 yaşında bebek bu. tv kumandasıyla bile oyalanabilir. baba azıcık alıp kucağına evi gezdirse, camdan baktırsa, hop zıp falan yaptırsa en az yarım saat kazanır anne. bu kadar stres te olmaz.
konu sahibi arkadaş birgün "imdaaat" deyince babanın aklına dank eder, inşallah o noktaya gelmezsiniz ne diyim yerimseniben

iyiki sizler varsınız arkadaşlar yaaa:)))))

şu 7-8 kollu 2-3 başlı olayına çok güldüm, Allahta sizi güldürsün emi! Gerçekten öye. Bende aynen sizin söylediklerinizi söyledim eşime akşam odada çocuğun susmasını beklersen daha çok beklersin. Bi zahmet şu yapıştığın kanepeden ayrılda çocuğu gezdir dedim ama suratıma ters ters bakmaktan başka bişiy yapmadı:1no2::1rolleyes:

umarım kafayı yemeden önce durumu anlar ve umarım sadece anlayıpta kalmaz harekete geçera.s

Allah kolaylık versin gerçektende işin zor hem çalışıp hem ev hem çocuk birde üstüne koca bende bu devreden geçtim halen daha geçiyorum bizimde babannemiz bakıyor çocuğa malesef ne kadar söylesende geç yatınca çocuk uyumak bilmiyor o konuda haklısın Ama bu günlerde geçecek önemli olan çocuğunla güzel vakit geçirebilmek onların varlıkları hiç bir şeye değişilmez ben işten gelince oğlumun bana annecim diye sarılması kadar güzel bir duygu yok her şey olur iş yemek temizlik ama onların bu güzel saatleri anları geri gelmez malesef karşı dairemde oturan bir bayan var oda torununa bakıyor aynı saatlere denk geliyor gelmemiz kızıyla inan çocuğu annesine gitmek istemiyor ağlıyor nedenini sorduğumda annesi sürekli evde iş yapıyormuş temizlik daha önemliymiş diyor çocuk tamamen annaneye sevgi gösteriyor sen boşver bebişinle ilgilen onun en güzel dönemleri şu an ilgiye sevgiye ihtiyaçları var zaten

Ayyy okurken yoruldum valla eyvahedigeldismile
Ashemez'in dediği gibi yatakları sabahları eşinle birlikte hemen toplayın.Akşamdan ertesi günün yemeğini mutlaka yap yada haftasonu 3-4 çeşit yemek yap eve gelince sadece çorba salata yaparsın. Yemekten sonra hemen bulaşıkları toparlarsın.Mutfakta kirli bir çatal bile kalmasın.Mutfağa bir elektrikli soba kullanarak kızınla beraber mutfakta uğraşırsınız.Oda senin yanında olur.Sen bir yandan iş yaparken diğer yandan onunla muhabbet edersin.
Bunların hepsinin bir şekilde altından kalkarsın ama asıl önemli olanı eşinin sana yardımcı olması.Onun desteğini hissetmen.Çünkü bu tempo ile ne kadar dayanabilirsin. Bunu da ancak sen konuşarak halledebilirsin.

mutfağa bir ufo alayım bari haklısın. teşekkür ederim arkadaşım.
Valla yorgunluktan gözlerimin altı çöktü.

:)) iinsan sevince iste boyle oluyor ama canim kendini maffedersin benim dusuncem..
annesinin ogretmedigini senin ogretmen kac yillik evlisniz bilmiyorum ama benimde esim oyle keyif yapmayi sever tembel tembel oturmaya bayilir ama bunda ben isyaptiktan sonra tek basima yorulunca onla ilgilenmiyorum diye yardimci oluyor
cabucak bitirelim film izleyelim birlikte diye yardimci oluyor elinden geldigi kadari ile eminim senin esin benimkinden farklidir ya hic bisey yapmasa bile kizi ile ilgilensin sen isleri yaparken ...

buarada belki ozel olacak ama bu tempoda esinle ilgilenebilecek vakit bulabiliyormusun sen zamanin kaliyormu illa ozel degil birlikte oturup bi sohbet edebiliyormusunuz merak ettim dogrusu

5 yıllık evliyiz. Çocuktan önce işler bu kadar üstüme gelmiyordu ama artık yorgunluk bi de kızımın geceleri uyanmasından kaynaklanan uykusuzluk hepten güçsüz bıraktı beni.

Yardım etmesi için çok uğraştım ama keyfine göre hareket ediyor. Çok nadirdir mutfağa girmişliği. Genelde tv karşısında uyukluyor. soruncada ben senin gibi oturarak çalışmıyorum diye söyleniyor.

Sadece kızımın oyuna daldığı ya da calliou izlediği zamanlar boşvakitlerimiz. bu arada mutfakta birer sigara içip sohbet edebiliyoruz.

5 yıllık evliyiz. Çocuktan önce işler bu kadar üstüme gelmiyordu ama artık yorgunluk bi de kızımın geceleri uyanmasından kaynaklanan uykusuzluk hepten güçsüz bıraktı beni.

Yardım etmesi için çok uğraştım ama keyfine göre hareket ediyor. Çok nadirdir mutfağa girmişliği. Genelde tv karşısında uyukluyor. soruncada ben senin gibi oturarak çalışmıyorum diye söyleniyor.

Sadece kızımın oyuna daldığı ya da calliou izlediği zamanlar boşvakitlerimiz. bu arada mutfakta birer sigara içip sohbet edebiliyoruz.

:))) ay sinirden gülüyorum, şu erkekler cevap konusunda ne kadar yaratıcı. eminim kendileri kömür madeninde falan çalışıyorlardır. çalışmazsın; "ben senin gibi evde boş boş oturmuyorum" derler. çalışırsın;"ben öyle masa başı çalışmıyorum" derler..

ay valla sinirden gülüyorum kaydirigubbakcemile3

ya aceba yanlis bizdemi benim esimin isi agir ona fazla yuklenmiyor benim isim rahat yorulmuyorum diye simdi bunu okuyunca gozum korkuttu gercekten aceba benimdemi sonum boyle olack :):)

mutfağa bir ufo alayım bari haklısın. teşekkür ederim arkadaşım.
Valla yorgunluktan gözlerimin altı çöktü.

Benim çocuğum olmadığı halde ben yetiştiremiyorum inan.Eşim zaten dağınığın önde gideniydi.Yediğini içtiğini giydiğini herşeyini ortada bırakıyordu.Onun peşini toplamaktan gına gelmişti.Bir gün bir delirdim aklinialirimsmile Ağzıma ne geldiyse saydım söylendim.Dedim ben yarın işten ayrılıyorum.Yeter artık ben sana hizmetçi gelmedim dedim.Bizimkinin etekleri tutuştu.Çünkü ev kredimiz var onu ödüyoruz.Ogün bugündür bana hep yardımcı olur.Sıkıysa olmasın umrumda olmaz hiçbir şey.Biz canımızı sokakta mı bulduk :olmaz:

Allah kolaylık versin gerçektende işin zor hem çalışıp hem ev hem çocuk birde üstüne koca bende bu devreden geçtim halen daha geçiyorum bizimde babannemiz bakıyor çocuğa malesef ne kadar söylesende geç yatınca çocuk uyumak bilmiyor o konuda haklısın Ama bu günlerde geçecek önemli olan çocuğunla güzel vakit geçirebilmek onların varlıkları hiç bir şeye değişilmez ben işten gelince oğlumun bana annecim diye sarılması kadar güzel bir duygu yok her şey olur iş yemek temizlik ama onların bu güzel saatleri anları geri gelmez malesef karşı dairemde oturan bir bayan var oda torununa bakıyor aynı saatlere denk geliyor gelmemiz kızıyla inan çocuğu annesine gitmek istemiyor ağlıyor nedenini sorduğumda annesi sürekli evde iş yapıyormuş temizlik daha önemliymiş diyor çocuk tamamen annaneye sevgi gösteriyor sen boşver bebişinle ilgilen onun en güzel dönemleri şu an ilgiye sevgiye ihtiyaçları var zaten

Biz çok istedik ve çok uğraştık çocuğumuzun olması için. şimdi Allaha çok şükür dünya şekeri bir kızım var ve onu çok seviyorum. işin depresyonluk boyutu bu zaten. Yaptığım iş temizlikte değil sadece yemekti bulaşıktı olayı, günlük rutin işler. ama ne kızıma doğru düzgün zaman ayırabiliyorum çünkü bu işi asamıyorum ne de işimi yapabiliyorum çünkü aklım odada bıraktığım kızımda kalıyor.

sizlerinde başını ağrıttım akşam akşam. kusuruma bakmayın emi. öptüm hepinizi..

:))) ay sinirden gülüyorum, şu erkekler cevap konusunda ne kadar yaratıcı. eminim kendileri kömür madeninde falan çalışıyorlardır. çalışmazsın; "ben senin gibi evde boş boş oturmuyorum" derler. çalışırsın;"ben öyle masa başı çalışmıyorum" derler..

aynen öyle arkadaşım, şu yaratıcılıklarını ev işlerinde ya da çocuk bakımında gösterseler şaşardım zaten. işlerine gelmiyo malesefa.s

aynen benim eşim

o bütün gün ayaktaymış, ben oturarak çalışıyomuşum akannehir akannehir

Benim çocuğum olmadığı halde ben yetiştiremiyorum inan.Eşim zaten dağınığın önde gideniydi.Yediğini içtiğini giydiğini herşeyini ortada bırakıyordu.Onun peşini toplamaktan gına gelmişti.Bir gün bir delirdim aklinialirimsmile Ağzıma ne geldiyse saydım söylendim.Dedim ben yarın işten ayrılıyorum.Yeter artık ben sana hizmetçi gelmedim dedim.Bizimkinin etekleri tutuştu.Çünkü ev kredimiz var onu ödüyoruz.Ogün bugündür bana hep yardımcı olur.Sıkıysa olmasın umrumda olmaz hiçbir şey.Biz canımızı sokakta mı bulduk :olmaz:

İyi fikir valla, bu gecede aynı çıldırmışlığa gelirsem aniden bu tehdidi savururum heeee, yeter uleynnnnn. bende insanım:roflol:

Canım bu kadar stres yaparsan işler olduğundan daha çok görünür gözüne...
Pazar günü kalk evinin işini gücünü temizliğini yap yemeklerini de yap bi kaç çeşit ..
Bu nerdeyse 1 hafta rahat etmeni sağlar...
Yatak dediğin nedirkii iki dk ada toplarsın ..
Sen biraz eşinden destek görmediğin için işlerin tek sana kalmış olmasından bu kadar çok ve büyük hale getirmişsin galiba...
Eşinlede konuş kavga ederek bıktım usandım diyerek değilde
sakince,ama ağlamaklı mutsuz bir şekilde söyle.. :çok üzgünüm:
Anlıycaktır umarım ...
Benimde kızım var ve eve bizde 8 de ancak girebiliyoruz..Yemeğim mutlaka olur zaten yada eşim erken geldiyse o yapmış olur...
hemen kurarız yeriz ...Sonrada kızımla ilgilenir oynarım ...otururuz falan derken saat 10 olur ..
sonrada kızımın yatma hazırlığı falan onu yatırırım sonra ohh meydan bana kalır ..mutfağımı etrafı toplarım..Bakımımı yaparım giyeceklerimi hazırlarım...
Arada temizliğimi bile gece geç saatlerde yapıyorum yatıyorum sonra rahat ediyorum ama ...pazar günü bana kalıyor...Çalışıyorsak mecbur bu işler böyle yürüyor..Ama eşininde sana yardım etmesi mutlaka gerekli senin canını sıkan işleri çıkılmaz hale getiren aslında bu ...
Hee birde keşke evin doğallgazlı falan olsaydı daha rahat ederdin tabii...O da zorluyor seni...
kızın mutfakta falan yanında olurdu hatta birlikte oyuna dönüştürüpte yapardınız ..
Benim kızım bayılıyor .Temiz makineyi boşaltmaya ...
anneme yardım ediyorum diye seviniyor hem onun gönlü oluyor hemde işler bitiyorr... :lepi:

ay okuyunca korktum ben de boyle olucam sanırım. Baba bıraz ozverıde bulunmalı bence

ben her zaman söylüyorum çalışan bayana eşinin desteği şart diye
özelliklede çocuk varsa bir kadının tek başına herşeye yetişmesi çok zor
nitekim sanada ağır gelmiş.eşinle tatlılıkla konuşup azda olsa sana yardım emesini sağlamalısın canım.örneğin uyandığında yatakları toplayabilir sofra kurup kaldırmanda yardımcı olabilir.günde yarım saatde olsa çocuğunu avutabilir
bu kadarını bile yapsa yükün hafifler yoksa bu şekilde sen çok yıpranırsın

canım üzüldüm yazdıklarını okuyunca senin adına,neden bütün yük kadının üztünde???
çalış,çocuk yap ona bek,evi topla, yemek yap,yedir içir,HEPSİ NEDEN SENİN ÜSTÜNDE??
bu durumu çok iyi biliyorum,,benimde 1,5 yaşında oğlum var ve çok hareketli ,oğlum olduktan sonra çalışmadı böyle olacağını tahmin ettiğim için....ben çalışmadığım halde evin ve çocuğun hakkından zor geliyorum
allah kolaylık versin,bişey daha söyleyeceğim
madem eşin değerini bilmiyor ,sana hiç yardım etmiyor neden çalışıyorsun,tamam hepğimizin paraya ihtiyacı var ama bu kadar yıpratma kendini,insan deli gibi oluyor bir zaman sonra,,depresyona giriyor insan,eşinle konuş bir defa daha ve sana yardımcı olsun yoksa çalışmayacağını filan söyle

Esozi anne düşkünü 1,5 yaşında bir oğlum var yaşananlar hemen hemen aynı.Kurulu Robot gibiyim kendime zaman ayırmak resmen lüks hayatım oğlum,işim ve ev işleri oldu :(Artık dayanamadım patladım birgün eşime,ben de insanım,akşam 1-2 saat ilgilenmek bile değil sadece çocuğu görmekle baba olunmuyor.Hazır yemek önüne gelsin,çamaşırlar yıkanıp ütülensin ev temizlensin oh ne ala...sanki ben çalışıp yorulmuyormuşum gibi fatura,taksit ödemesi,alışveriş,erkek kadın işi demeden hepsini omuzladım benim hatam buydu ve dediğim gibi birgün o kadar bunaldım ki ağlama krizine girdim bağırıp çağırdım o günden sonra amanını tv karşısında değil ya oğlumla ya da bana yardımcı olmaya çalışarak geçirmeye başladı

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Paylaşmak bile yetiyor bazen. Ama ogün ne oldu bilmiyorum. Ya mucize ya da gerçekten eşim yüz ifademden çıldırma noktasında olduğunu anladı:roflol:

Eve gidince kızımın üstünü kalın giydirip mutfağa gittik, onun şarkıları eşliğinde yemeğimi yaptım:) sonra babamız geldi. yemek olayı bittikten sonra birlikte lego oynamaya başladılar:)) bende bu arada bulaşıkları makineye tıktım. sonra bizimki ben odaya girince mutfağa gitti (köşe kapmaca gibi:) elinde kahve dolu fincanlarla geri döndü. kahvemizi içip film izledim. kızımda erken uyudu çok şükür. duşumu alıp rahat rahat mutlu bir şekilde uyumuşum:)))))

evet yalnız olmuyor bütün işler, azıcık paylaşsa ya da paylaşıyor gibi bile görünce bize yetiyor. çok şey istemiyoruz ama anlayana tabi...

Allahtan o kadın olarak yaratılmamış evinin ve ailesinin halini düşünemiyorum bilekafamçokkarıştı:roflol:

bende çalışan bir anneyim..
12 yaşında kızım, 2,5 yaşında oğlum var.
akşam 19:15 işten geliyorum kızımı ben alıyorum babannesinde kalıyor..
evlerimiz karşılıklı.. oğlumuda babası alıyor ananesinden saat 20:00 gibi geliyorlar.
ben yemeklerimi bir gün önceden hazırladığım için, eve gelince hemen mutfağa girip ertesi günün
yemeğini hazırlıyorum..yemek pişerken de sofrayı hazırlıyorum..çamaşır atılcaksa onu atıyorum. çamaşır toplanacaksa toplayıp yerleştiriyorum.bulaşık makinası yerleşecekse onu yapıyorum..
eşim gelincede hemen yemek yiyoruz.. sonrada çocuklarla zaman geçiriyorum..
benim eşimde yardım etmez elinde kumanda tv izler.
her gün aynı şeyleri yaptığım için fazla etkilemiyor artık beni.
temizliğide cumartesi öğleden sonra yapıyorum..
pazar günleri hiçbir iş yapmıyorum..
ayrıca haftada 2-3 kez çocuklar yatınca toz alıyorum şip şak
benimde yöntemlerim böyle..
allah hepimize kolaylık versin..
karşıdan söylemesi kolay ama bu kadar kafana takma işleri..
hepimiz yoruluyoruz..

canım senın sorunun tek cozumu esınde
kı dun aksam yardımcı oldugunda da ne kadar yukun hafıfledıgının kendın de farkıdasın zaten

bende calısan bır anneyım
15 aylık afacan bır oglum var
aksamları genelde esımden erken cıkıyorum ama oglumu almak ıcın anneme gıdıyorum oyna annemle gunun krıtıgı falan derken esım gelıyor
cogu zaman annemde yıyerek yukumu hafıfletıyorum ama bazende evımıze gecıyoruz
esım hafta sonunda hazırladıgım donuk urunu dolaptan cıkarıp ocaga atıyor ve salatasını hazır ederken ben kendı ve oglusun ustunu degıstırıyorum
camasır utu vs ısler bende cumartesı gunlerı olur hafta ıcı hıc ugrasmam o ıslerle
masa hazırla yemek ye derken kocıs cocukla ılgılenırken ben mutfagı topluyorum
bırlıkte oturup sohbet meyve cocugun muhallebı ve uyku saatı
uyuduktan sonra kocayla basbasa oturma ve yatma
hafta ıcı banyo ve wc yı ustunden temızlıyorum ama hafta sonu camasır suları ıle buyuk temızlık
bu sekılde programlarsan daha kolay olur

ama ısın sırrı esının senınle sorumlulukları paylasmasında

Back
X