Evet arkadaşlar, dün konuştum bakıcımla ve konuşma esnasında çok tutarsız biri olduğunu fark ettim ve kesin bir dille bugünden itibaren istemiyorum gelmene gerek yok yolun açık olsun dedim. Size anlatayım nedenini; yaklaşık 2-3 hafta önce eve gittiğimde kızım babasına ve bana bir şey konuşmak istediğini söyledi. Bizde oturup dinledik ben kulaklarıma inanamadım. Bakıcı telefonla konuşuyormuş mutfak balkonunda kapıyı da kapatıyormuş kızım da ödev yapıyor o sırada odasında küçük oğlumsa allaha emanet bu durumda, neyse kızım bir şey sormak için gitmiş balkona abla şunu yapamadım filan demiş bakıcı telefonu kapatmış 5 dakika telefonda konuşturmuyorsunuz insanı deyip telefonu mutfak tezgâhının üzerine atmış telefonu parçalara ayrılmış tabii. Ve kızım bize bunları söyledikten sonra tamam telefonla konuşuyor anne ama sürekli telefonla konuşuyor ben ne zaman sorayım peki 5 dakika bizim yanımızdaysa yarım saat telefonla konuşmak için balkonda demez mi iyice çıldırdım tabii. Bir de kızımı servise indirirken karşı binadan bir komşu görmüş ve bana anlattı bu bakıcıya dikkat et çocuklara biraz fazla bağırıyor dedi. Bende baştan birbirimize karşı açık olalım demiştim ve ertesi gün geldiğinde tüm bunları açıkça konuştum (tabii o gece sabaha kadar sinirden uyuyamadım o ayrı eşimde aynı şekilde) Böyle böyle bir şey olmuş der demez yemin billah etti yok benim elimde sorun var da bazen kendi kendine istem dışı ataklar oluyorda falan filan dedi ve kendini acındırırak ağlamaya başladı bende ağlama gerek yok dedim madem böyle bir durumun var sude korkmuş hatta bana anne telefonu atınca ben odaya gittim beni dövecek sandım dedi sudeye bunu söyleyebilirdin kusura bakma elimden kaydı filan diye çocuğa açıklamasını yapabilirdin dedim. Tamam madem elimden kaydı diyorsun çocuğun korktuğunu fark etmedim etseydim kesin söylerdim istemeden olduğunu diyorsun bundan sonra daha dikkatli ol çünkü böyle bir şey bilerek yapılırsa asla affetmem çok büyük bir terbiyesizliktir çünkü bu dedim. Konu kapandı bir de apartmanın önünde bağırmasını söyledim hayır ben bağırmıyorum filan tabii yine kendini savunmaya geçti. Ben tamam sonuçta çocuklardan böyle bir şikayet gelmediği sürece milletin lafına çok aldırış etmem dedim (bu arada kızım da oğlumda sıkı tembihli herhangi bir kötü davranmada bağırmada hakatette akşam hemen söylüyorlar çünkü onlara daha ilk baştan söylemezseniz haberim olmaz ve size öyle davranmaya devam eder ama benim haberim olursa bunu bir daha yapamaz çünkü yapmasına izin vermem demiştim çocukların aklına yer etti şimdi her şeyi anlatıyorlar) Dün bana bu iki konuyu söylüyor yok efendim yapmadığı şeylerle suçlanmış artık kızımı servise bindirmek için aşağıya indiğinde etrafı kolluyormuş bende açtım ağzımı yumdum gözüümü bu sefer neden etrafı kolluyorsun kendinden emin olan insan etrafı kollama gereği duymaz dedim telefon atma olayına da bu kadar gocunduğuna göre demek ki gerçekten bilerek ve isteyerek attın demek ki dedim ve çalışmak zordur ve sorumluluk ister dedim ayrıca sen değil bizimle hiçbir yerde kolay kolay çalışamazsın. Burada iki ay çocuklara baktım tecrübe sahibi oldum diye düşünüyorsan yanılıyorsun benim yerimde başkası olsa seni değil iki ay iki gün bile tutmazdı çocuğa çorba yapmasını bile bilmiyorsun her şeyi ben hazırlıyordum sen yediriyordun sadece dedim senden ne bir ev işi ne başka bir şey istemedim tek istediğim çocuklara bakmandı sen onu da yapamadın dedim. Bana telefonda ben çocukları ve sizi çok sevdim yeni birini bulana kadar devam edeyim filan dedi ama kabul etmedim bu saatten sonra çocuklara iyi davranacağından emin olamazdım çünkü yok gerek yok dedim elbet birini bulurum bulana kadar anneanne-babaanne idare eder dedim (Zaten annem 3 tane torunla geliniyle aynı evde oturuyor, kayınvalidem de engelli kaynıma bakıyor o yüzden bakıcı mecburiyetim) artık seni evime alamam bu saatten sonra dedim ve öylece kapattım telefonu. Yani anlayacağınız daha önce 3 bakıcım oldu ama bunun gibisini görmedim. Bundan önceki 50 yaşındaydı ve çocuklarla öyle güzel ilgileniyor oynuyordu ki sağlık sorunlarından dolayı ayrılmak zorunda kaldı. Hala çocukları görmeye gelir ve oğlum çok düşkündür geçen gün bana ablam gittiyse gitsin zezem (teyzem) gelsin benim zezem var o baksın bize dedi. Kadında bunu duyunca ağladı. Bir tek kızım yaşından dolayı anlaşmazlığa düşüyordu ama yine de çok memnundum. Kısmet allah bundan sonra iyi insanlarla karşılaştırır inşallah dua edin benim için kızlar, dualarınıza çok ihtiyacım var yine yeni bakıcı yine maceralar:)