Çalışan anne :(

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
Herkese merhaba. Bebegimi 6 aylıkken bakıcıya bırakmak zorundayım maalesef. Ne kadar masraflari kıssak da boğazımizi tutsak da tek maaşı yettiremiyoruz eve. Hiç böyle hayal etmemistim. Cocugumu 2 yaşına kadar ben bakacaktım... Ama artık bu parasızlık bebeğime de dokunmaya başladı. Oyuncak almayı geç maması icin bile ucuz olana dikmeye başladık gozumuzu.
Şimdi bakıcı bulmam gerekiyor KV ve annem yok.
Tanıdık bir bayan var 30 lu yaslarda. Kendi çocukları küfür nedir bilmez gayet sağlıklı tatlı çocuklar. Daha önce bir yakinimiza da hasta bakıcılığı yapmıştı. Yaptığı yemekler de güzeldi. Ama sorun şu ki bebeği kendi evinde bakmak isteyebilir. Siz getirin diyebilir.

Diğer seçenek de tanımadığım başka bakıcılarla gorusucem. Kimsenin referansı yok. Sokaktan geçen adamdan farkları yok benim için. Eve kamera da dosesem neyle karşılasacagimi bilmiyorum.

Çocuğumun kendi evinde büyümesini, kendi odasında uyumasını istiyorum. Diğer yanda da güvendiğim bir insan bakmış olacak. Bu konuda tecrübesi olan var mi
Ayrıca bu tanıdığım bayanla arkadaş gibiyiz. İstediğim gibi uyaramicam.

Geçim derdi gerçekten çok zor . Ne kadar maaş alırsınız bilmem , ama şimdi bakıcılarda çok pahalı. Kazandığınızı , bakıcıya vereceksiniz bir esprisi Yok . Elbette yaparsınız ama yine de söylemek istedim , geleni -gideni iyi hesaplayın . Bazen çalışmak çok mantıklı olmuyor .
Hesapladik. En azından çocuğumun bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceğim para kalıyor elimize.

Hesapladik. En azından çocuğumun bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceğim para kalıyor elimize.
Şu para ne illet birşey ;( insanlar ne hamileliklerini ne de Doğumdan sonrasının keyfini çıkaramıyor .
ben yurtdışındayım , hamilelik sonrası 1 sene evde kalacağım maaşımın %60’ı bir sene devlet tarafından anne-baba parası olarak veriliyor . Bir yorum yapcam siyasete girecek o yüzden tutayım kendimi ...
Kolay gelsin kardeşim ne diyeyim :cry:

Erken çocukluk uzmanı olarak benim tercihim yavrunuzun kendi evinizde ve alışık olduğu ortamda bakılması yönünde.
Bu hanım şartları zorlayıp sizin evinizde baksın bebeğinize.
Gerekirse anaokulundaki kızını da okuldan sonra getirmesine izin verin.

Kendi evinde bir müddet sonra şöyle bir durum gelişmesi ihtimal dahilinde; bakıcı hanım evinin işine,yemeğine dalar sizin bebeğinize de kızları bakar.
Tavsiyem evinize kamera koydurup bebeğinize evinizde baktırın.

Ben daha geçen ay bebeğim 4 aylıkken bir bakıcı macerası yaşadım. Dışarıya götürmeyi asla düşünmedim. Bir kadın evime geldi bakmak için ama bebeğim hiç istemedi. Sürekli huzursu zdu, biberondan sütü emmiyormuş ben yokken. Tam ücretsiz izne ayrılacaktım ki kaynanam ben gelir bakarım dedi sağolsun. Ve bebeğimin tüm o huzursuzluğu gitti. Ne kadar küçük olsalar da gerçekten anlıyorlar gerçek sevgiyi, ilgiyi. Umarım bakıcınız bu işi sadece para için değil de bebeğinizi sevdiği için de yapar.

Bebeğin yeri evidir

Siz evi ona göre düzenlersiniz gireni çıkanı belirlersiniz ama bakıcını evinde bu olmaz

Kadına misafir gelir o olur bu olur

Bunları da geçtim Bebek ortamına da bağlanır yatağı oyuncağı vs

Bir de sabah kaldırıp götürüp akşam alıp gelmek de var

Evlerinizin arası uzak mı gerekirse sabah bakıcıyı alıp size getirmeyi teklif edin

Oğluna şirketten bulduğum bakıcı baktı

O sabah gelirdi eşim akşam bırakırdı

Benim kizima esimin yegeni bakiyor.bizim eve gelip bakiyor ve gercekten guzelde bi iletisimleri var.sartlari zorlayip evde bakmasini isteyin.baska yerde olmasi bebek icin guzel olmaz duzeni bozulur.onumiz kiş her sabah kaldirip goturmek sizede eziyet bebeginizde hasta olur

Yeğenime 3 yıldır şirketten bulunan bir hanım bakıyor hem de öyle güzel ilgileniyor ki...
Anneme anne,babama baba,bana abla diyor gelinimiz gibi,saygılı,temiz ve çok tertipli bir kız.
Aileden biri oldu artık.

Gelinimiz bakıcı işe başlamadan eve kamera koydu,kuralları baştan belirledi,kendisi işe dönmeden iki ay önce bakıcıyı başlatı,
hiç bir sıkıntı yaşamadık.
3 aylıktı yeğenim annesi işe başladığında,
şimdi 3 yaşını geçti.

KesinlikleEn az 1 yaşına kadar annenin bakması gerekir ama yapacak birşey yok diyorsanız kesin kes kendi evinde olmalı.Bakıcıyı tanıyabilirsiniz ama ev ortamını ailesini asla bilemezsiniz.Küçük kızın kıskanma olasılığı var.Bakıcının geleni gideni olabilir bu insanları tanomıyorsunuz.Birde her sabah yatağım bırakıp gitmesi bence uygun değil.Siz teklifinizi yapın evinizde bakarsa tamam ama bakmazsa dişinizi sıkıntı biraz daha kendiniz bakın daha iyi başkasının evine götürmekten

Ne kadar tanıyorsunuz ki kadını? Canım ciğerim bile olsa gözüm kalır benim. Kamera yok, küçük çocuk var evde. Kıskansa çocuk, bi zarar verse ne olacak? İtse kaksalar, ağlasa bakmasalar yada?

Bence kesinlikle evinizde, kameralı bakıcı.

Bende kendi evinde bakılması taraftarıyım. Mümkünse bakıcı erken başlasın yani sen en azından bi hafta evde ol. Bebeğinle bakıcı ilgilensin sen yönlendir durumu gözle. Belki bebeğinle enerjileri tutmaz, oğlun istemez alışamaz falan. Bakıcı işi sıkıntılı ya :KK51: sanırım bende yılbaşından sonra ayrılacam ücretsize.

Canım kadına evinde baktırmak için ekstra para, kızının servis ücreti vs. Teklif et bi şekilde ikna etmeye çalış derim. Ama ikna edemezsen de ben tanıdık biri olduğu için o kadın diyorum yinede. Yabancı insanların evime girmesi ve çocuğuma bakması bana çok ürkütücü geliyor artık..

Canım kadına evinde baktırmak için ekstra para, kızının servis ücreti vs. Teklif et bi şekilde ikna etmeye çalış derim. Ama ikna edemezsen de ben tanıdık biri olduğu için o kadın diyorum yinede. Yabancı insanların evime girmesi ve çocuğuma bakması bana çok ürkütücü geliyor artık..

Hem annemin desteği hem bakıcı ile büyüdü oğlum. Annem kendi duzenini tercih ettiği ve ben de mudehale edemediğimiz için sabah goturdum aksam aldım. Bakıcı da annemin evindeydi. Tabi ki kendi evi kendi odası daha iyi olur. Ama benim şartlarım uymamıştı;(

Bende çalışan bu anneyim..gecen sene 3 ay birinin evine bıraktım.o.zaman bebekte çok alamıyordu.. şimdi 1 yaşında.. çok şükür eve gelen birini bulduk..valla bizde gurbetteyiz burda bizde kimseyi tanımıyorduk ama allah çıkardı karşımıza iyi birini.
Kesinlikle eve gelebilecek birini bulun..cocugunuza kötülük etmiş olursunuz..oda artık bu birey..gelisimini etkiler bu durum..ustelik 2 çocuk var evde..ister istemez ezilebilir

Back
X