çalışan anneler..bana güç verir misiniz_?

Canım benim oğlumda öyleydi
8 aylıkken bıraktım anneme inanırmısınız saat 6 olduğu zaman saate bakarmış dışarı bakarmış kapı dinlermiş 2.5 yaşına kadar böyle devam etti ara sıra yine eve gidince anne bugün erken geldin geç geldin mevzuları oluyor ama oyun oynadığından ve farklı keşifleri oldğundan kuzenleri vakit geçirdiğinden eski şidetinde olmuyor bağımlılığı gittikçe azalıyor
Bu arada daha sabah anne bugün tatil mi diye söyledi yarın tatil deyinci iyi bari dedi

4 yaşına giricek kasımda ben birşey kaçırdığımı düşünmüyorum hafta sonları ve 6 dan gece yarısına kadar yanyanayız konuşuyoruz şakalaşıyoruz oynuyoruz geziyoruz ...hepsine vakit ayırdığımı düşünüyorum... en önemlisi onun için çalışıyorum ...

Evde oturmanın rahatlığıyla çocuklarına yeteri kadar zaman ayırmayan öyle çok anneler var ki..
Önemli olan zamanın uzunluğu değil gerçekten de..
Fakat ayrılırken ağlamayın..
Dram haline getirmeyin..Mutlu anne görmek ister çocuklar..
İş dışında çocuğunuzla kaliteli zaman geçirin mutlaka..

Biz anneler birazda kendimizi suçluyoruz ama emin ol boş yere. Hormonlarımızmı böyle genimizmi anlamadım :) kızım ateşlenir hastalanırdı dr a gideriz herşey temiz, ertesi gün işe gidicem nasıl ateşli acil hastaneye götür er yine herşey temiz, sonra çocuk uzmanı geldi düşünmekten böyle oluyor eğer oyununa gelirseniz her istediği olmadığında ateşlenir hastalanır yapmayın dedi ve öğlen işe gittim.. Herşey düzeldi gitti, şimdi işe giderken görmüyolar bile sabah 5 te çıkıyorum evden..niye derdim ne herkez uyurken sabahın 5 inde? Derdim çocuklarımın geleceği , yarını bugünü huzurumuz.. Tek maaşla zor ya eşin çalışıp bugünü yaşayacaksınız ama yarına birşeyiniz olmayacak yaa yarın için birikim yapacak ama bugününüzü gençliğinizi çocukluğunuzu yaşayamıyacaksınız.. Evet erkek çakışmalı sizi geçindirmeli ama bu devirde tek maaş çoook zor.. Çocuk bu ağlar! Dr a giderkende ağlar okula giderkende sen işe giderkende, naapalım ağlıyor die gerimi bırakalım hepsini :) hiç suçlama kendini .. Çocukta morluk görürsün , bakan kişiyi gördüğünde tırsar ağlar heee o zaman telaşlan.. Kolay gelsin

Bence calismayip evde kendi cocugunuzu buyutme karari tamamen size ait olmali. Esinizi bir sekilde ikna edin. Yavas yavas alistirin ya da ne bileyim esinizle once para biriktirin sonra cikin isten. Bir anne cocuguyla bizzat kendi ilgilenmek istiyorsa esi onu calismaya zorlayip bu hakkini elinden almamali. Hayatinizi esinizin maasina gore duzenlersiniz. Okula baslayinca calisma hayatina tekrar donersiniz.

Merhaba arkadaşlar,

Hamilelik dönemim zor geçtiği için işten çıkıp evde geçirdim..
Eşim o dönemi bana zehir etti..Maddi anlamda çok zor günler yaşadık..Çok ağladım,çok üzüldüm..
Kızım doğduktan sonra çıktığım iş yerimden tekrar teklif geldi ve bende hemen kabul ettim.Çünkü hem maddi hem manevi anlamda çok bunalmıştım.Çalışmaya başladığımda kızım 5 buçuk aylıktı..Kayın validem bakıyor..
İş yerindeki çalışan anneler büyüdükçe daha zor olacak derlerdi hep inanmazdım.
Kızım 20 gün sonra 1 yaşında..Her şeyi o kadar güzelleşti ki..
Gözünün önünden ayrıldığım an ağlamaya,beni aramaya başlıyor.
Yanaklarıma saldırıyor öper gibi.
Geceleri göğsümde uyuyor.
Anne demeye çalışıyor.
Birlikte oyunlar oynuyoruz..
Tabi bunlar sadece hafta içi akşamları ve hafta sonları oluyor..
Ben kızımı gün içinde çok özlemeye ve aşırı derecede vicdan azabı duymaya başladım..
Akşam işten eve gittiğimde beni sevinç çığlıklarıyla karşılıyor dünyalar benim oluyor.Birbirimizi deli gibi özlemiş oluyoruz..
Şimdilik işten çıkmayı eşime teklif edemiyorum bile.Borçlar yüzünden :KK43:
Kızımın en güzel dönemlerini kaçırıyormuşum gibi hissediyorum..
Siz kendinizi nasıl avutuyorsunuz?Nasıl dayanıyorsunuz bana da bir yardımcı olur musunuz anneler :KK43:
Evde olanlar 7/24 birlikte olunca da sıkılıyor musunuz_?
İyiki mi diyorsunuz_?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

bence kendinizi bu düşüncelerle yormayın..
zira evde olduğunuz günleri düşünüz.. koştur koştur yemek çamaşır bulaşık yorgunluk ..
sürekli kızınızla ilgilenemiyorsunuzdur bile. ben izinli olduğum günler daha verimsiz oluyorum.

ama çalışırken işten gelince oynadığımız 10 dk bile çok keyifli geçiyor. iş ne kadar yorucu olursa olsun istediğinde wc gidiyorsun çay kahve içiyorsun özlemle eve gideceğin anı bekliyorsun.

uzmanlar eve girdiğiniz ilk 15 dk sadece çocuğunuzla ilgilenin çok verimli ve faydalı diyorlar. ben bunu yapmaya çalışıyorum. ve inanın hiçbir şeyi kaçırdığımı düşünmüyorum hamdolsun.
Rabbim yeter ki sağlık sıhhat versin evlatlarımıza..
asıl büyüdükçe kreş sizin için en iyi alternatif olacak.. arkadaş isteyecek, sürekli etkinlik isteyecek, park isteyecek.. oğlum 21 aylık kreşe gidiyor iyi de oluyor yani..

Buna üzülmeyen anne yoktur sanırım. Oğlum 3 yaşında 5 aylıkken bırakıp çalışmaya başladım.
İlk gün ağlamaktan iş yapamamıştım. Zamanla alışılıyor. Akşam en geç 7 de evde oluyorum.
11 gibi yatıyor o zamana kadar oynuyoruz banyo yaptırıyorum şarkı söylüyoruz.
Ben zor bir çocukluk geçirdim maddi olarak. İstediğimiz çoğu şey olamazdı ama şükür ki annem babam başımızdaydı.
Kendi çocuğumun gözü birşey de kalmasın geleceği daha aydınlık olabilsin diye çalışıyorum.
Sabah ben çıkarken uykuda oluyor saçlarını okşuyorum elini öpüp bırakıyorum.
Zor mu çok zor. Yazarken insanı ağlatacak kadar zor

Ben de calisiyorum ve kesinlikle 2 yaşına kadar yanında olmak istiyorum. Devlet memuruyum ücretsiz izin alacağım.
Zaten 2 .5 yaş gibi kreş için ideal.
Ama ilk adımlarını görmek istiyorum o yüzden 3 yıllık evliyim hala çocuk yapmadım şu borçlar bitsin ondan sonra olacak inş bende borç olmayacağı için Allah a şükür evin arabanin borcu 1 yıla bitiyor bende o zaman ücretsiz izin alacağım ..

Canım ben henüz çocuğum yok ama bir ablam var oda aynı sizin gibiydi her sabah işe geldiğinde hüngür hüngür ağlıyordu. Akşamları eve koşarak gidiyordu. çocuğu büyüdü en iyi kreşe gönderdi. Eğer işten çıksaydım şuan kızım kaliteli eğitim alamıcaktı diyor. Bence onun için çalıştığını düşün ve rahatla

Benim oğlum erken uyuyor okul basladıgında 9 da yatacak suanda 9.30 veya 10
sadece aksamları gecırecegımız 4 saat
ve ondada yemek yenecek bıseyler yapılacak. ben tatmın olmuyorum artık ya sabır ya sabır dıye dıye calısıyorum zıra onumuzdekı sene ısı bırakmayı dusunuyorum ılkokula basladıgında ona destek olmam lazım

Bende bu Duyguları yaşamamak için evlendiğim günden beri kemer Sıkma politikası uyguluyorum . Zaten borç bitmeden bebek yapmayı planlamadık . Allah yüzümüze Güldü . Doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum . Düşünürsem de ev kredisi için olur o da maks. 2 sene. Eşimin dahi çalışmasına tahammülüm yok . Emek sömürücü zihniyetler e para kazandırmak istemiyorum . Sabah 9 akşam 11 aldığı maaş 2.000 .. Eşiniz de ödeyemeyeceği borcu için sizi Sık Boğaz etmesi de gerçekten yanlış .. Paranın geçmediği yerlerde var

canım bende calısıyorum gercekten cokda zorlanıyorum oglumu cok ozluyorum benım oglumda 15 aylık annem bakıyor ve bende hamılelıgımde ısten ayrıuldıgımda ve sonrasında cıddı maddı manevı sıkıntılar yasadım.sakın ısını bunun ıcın bırakma zaten su anda süt izninşn olması lazım gunluk 1,5 saat ben sana duzenımı anlatayım belkı yardımcı olur sabah 6,30 da uyanıyor oglum 9 da yenıden uyutuyorum onu anneme bıakıp cıkıyorum benden sonra 2 saate yakın uyuyor sonra gün içindede 2 saat daha uyuyor 4 saat uykuda gecıyor zaten 6,30 da evde oluyorum.
9,5 saatın 4 saatı uyuyarak gecıyor zaten oglumun gunu 1 satte yemek yedırme karmaşası derken 5 saat
ee kalan 4 sattede onun gelecegı ıcın yanında olamamıs oluyorum :) en azından kendımı boyle avutabılıyorum :)
hafta sonlarıda bırlıkteyız oglumla.
bırde sız gelene kadar uykusunu uyumus yemegını yemış olursa sıze sadece bırlıkte guzel vakıt gecırmek kalmıs olur :)
Harikasın

valla iki turlusude zor canim..maddi skntiniz olursa bebeginizede yansiyacak ister istemez..bu sekilde rahatsaniz maddi olarak eger en azindan rahatlayana kadar cocugunuz icin sabredin..bir yandan tabiiki en guzel zamanlar su gibi geciyor ama yapacak birsey yok..

ben ilk bebegimde ock vicdan yapmistim, uzuluyordum..bir daha cocugum olsa o zamanki gibi ozlemem herhalde diye dusunuyorum..ama inanki ikisinide dusununce burnumun diregi sizliyor o bicim..

Rabbim saglik sihhat versinde gerisi gelip gecer diye teselli ediyorum kendimi.

ayrica Allah insani kimseye muhtac etmesin, bu kisi kocasi dahi olsa...bir suru insandan duydugum kadariyla herifler kadinlari eziyorlar diye biliyorum..maddi yonden onlara bagimli olursan..ee sonuc? kendine yetemeyen bir anne ve kendine yetemeyen cocuguna nasil yetsin? o kadar sinir streste cabasi. yani evde duran kadina hic birsey yapmyor muamelesi yapiyor bu erkek milleti.

ama calisinca seninde sözün geciyor, egri oturup dogru konusmak gerek. calismazsan eziliyorsun, calisirsan yipraniyorsun. secim senin tabiiki.

6 sene evde kaldım, 2 oğlum için amaaa eșim çok çoook iyi kazandığı için bu lüksü yașayabildim. Aksi takdirde hemen çalıșırdım yine çocuklarım için

anneler beraber ek iş yapıp cocuklarımızla olalımmı.bende çalışan anneyim ve suan ücretsize ayrıldım fakat kendime ufakta olsa maddi dayanak buldum beraber yapmaya ne dersiniz..

Back
X