ÇALIŞAN ANNELER FIKIR ISTIYORUM

oreiro

HAYAT KIZIM VE OĞLUMLA GUZEL
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
1.151
344
133
Iyi geceler bayanlar
Ben suan dogum iznindeyim 2 ay sonra ise dönmem gerekiyor. Özel sektörde çalışıyorum isim iyi. Beni düşündüren kızım 9 aylikken ise döneceğim çok üzülüyorum acaba atlatirmiyim yoksa hep böyle mi olur ? Bide oğlum var 4 yaşında. Acaba 2 çocuğuma zaman ayirabilirmiyim evin ve isim 15 dk kendi aracimla ise gidiyorum bu yüzden emzirmek için sut izni dışında öğlenleri sizce eve gelmelimiyim kafam çok karışık acaba işten mi ayrilmaliyim

oncelıkle sakın olun eğer maddi durumunuz ıyı ıse çocuklarınızın yanında olmak ıstıyorsanız ayrılın tabıkı ama bızler 4 aylık bebeklerımızı bırakıp işe geldık bu zamanlar geçıor yorucu olacak tabıkıde... onemlı olan kalıtelı zaman geçırmek çok zaman geçırmek dııl...

ben kızımı tam 3 aylık oldugu gun bıraktım işe başladım ve çalışmaya mecburdum , evet zor oldu ama onlara iyi bir gelecek hazırlamak için çalışmaya mecburuz. bence işine devam et işten fırsat buldukça yanlarına gider gelirsin.

kim bakacak çocuklara?
işten ayrıldığında maddi sıkıntıya düşecekmisin?
evinin işine yakın olması bir avantaj.
tabiki öğle arasında da gidebilirsin.arada veya hergün de olur.
eğer ücrestsiz izine çıkmayacaksan böyle de alışılıyor bir şekilde.
ben daha küçük bırakmıştım çocuklarımı.
elbette çok zor ve de birinci tercihim bu yönde değildi ancak bir yoluna giriyor bir düzen kuruluyor.

bende oğlumu 7 aylıkken kaynanama bıraktım başladım çalışmaya ilk günler çok zordu simdi alıştım illaki çok özlüyorum ama mecburuz çalışmaya.

oğlum dokuz aylık
kamuda çalışıyorum
11.5 haftalıkken işe dönmem istendi dönmek zorunda kaldım
o günden beri bakıcıda
sabah gözümü açar açmaz oğlumun altını değiştiririm mamasını yediririm sonra kendim giyinirim
hoplata zıplata arabaya götürürüm
bakıcısına bırakırım
öğlen gitmem
süt iznimden ötürü 16:00 da çıkmam gerek bazen 17:00 i bulur..
alır oğlumu eve dönerim
oğlumun uyuduğu 20:30-21:00 a kadar elimi bir şeye sürmem yemeğimi o uyuduktan sonra hazırladığım için eve gelince önce yemeğimizi yeriz bulaşığı tezgaha koyarım
oğlum uyuyunca işimi gücümü hallederim..
bizde olay bu ..

komple anlattım ama
kısacası ben öğlen gitmiyorum çünkü çocukta ağlayacak olmuyor öyle.

maddi druumun ıyı ıse bır sure çalışma bence.

mukemmel bır ınsansınız sızı tebrık ederım

Çocuklarınıza kim bakıyor...
Ben oğlumu 6 aylıkken bıraktım...
Akşam süt izninin kullanıp erken çıkıyordum işten..
İlk zamanlar zor oluyor ama alışırsınız merak etmeyin..

günaydn
bende kızımın tam 9.ayı doldurdugu gün işe döndüm,
kayınvaldem bakıyordu,sabah uyanınca emzırıp altını degısıtrıp giydirip götürdüm aksam aldım,
süt izinlerımı 1 günde topladım çarsambaları işe gitmedım 1 yaşına kadar
dolayısıyla 2 gün-2 gun ayrı kalıyordu benden hafta ortası evde olmam işe yaradı alışma evresınde..
9 ay kesıntısız emdıgı için o dönem sütte sagmadım aksam gece sabah vs emdı..21 aylık şimdi..
hepımız düzene alıştık:)

Ben de kısmetse kızım 4 yaşına gireceği ay doğum yapacağım. İşe dönmeyi düşünmüyorum. Mesleğin nedir, sonrasında kolay dönebileceğin bir meslekse ve maddi sıkıntınız olmayacaksa bence 3-4 sene ara verebilirsin.

estağfurullah benim eşim polis evde olamıyor genelde ,ben oğlumu doğurana kadar hiç bebek bile görmedim,başta çok zorlandım ama şimdi yuvarlanıyoruz beraber işte

sende benım gibisin,bende elımı hıcbırseye sürmüyorum kızım uyuyana kadar..tek fark bızımkı biraz geç uyuyor
hele bide şimdi yok kitap okuması,yok boyama aktıvıtelerı vs derken,benı 23,00 kadar tutuyo afacan:)
bende 23ten sonra bakıyorum işe güce:)

Bunun icin is birakilmaz bence birakma.calisan bir suru bayan var cocuklari da gayet saglikli buyuyir.ben de kizimi 4 aylikken oglumu da 5 aylikken biraktim basladim calismaya.birakabilecegin guvenli bir yer varsa tabiki calis bir de ek gida alabilddigi zaman.sen de lgilenebilirsin tabi uzun sure yaninda olmakla cocuk ilgi gormus olmuyor nasil ilgilenildigi onemli

Arkadaslar ayrı cevap yazamıyorum kusura bakmayin kızım 7 aylik suan ise başlayınca 9 aylik olacak.
# Malesef suan ekstra dogum iznindeyim uzatma sandım yok
# bende sut izinlerini akşam kullanıp saat 5 de cikicam 17:15 de evde olacağım
# ilk 2 ay annem bakacak fakat sonra hiç cocugu olmamış çocukları çok seven ama çocuk da bakmış bi bayan var bulunduğum sitede eşinin evde olmaması özellikle tv de gördüğüm bebek tecavüz olaylarından sonra dikkat ettiğim bir konu benim için avantaj
#ev aldık ve aylik 4 bin tl ödemesi var yaklaşık 8 aydır esim tek başına ödüyor çok şükür fakat calisirsam oğlum iyi bir eğitim almış olacak

MOTIVE EDICI MESAJLARINIZ IÇIN TEŞEKKÜR EDERIM BANA GÜÇ VERDINIZ TESEKKURLER

4 yaşındaki çocuğunuz doğduktan ne kadar sonra işe başlamıştınız, kim bakıyordu ona? aslında daha deneyimli olmalısınız.

evinizin işe yakın olması çok büyük avantaj bence, bir sorun çıktığında eve gidebilirsiniz.
2 çocukla nasıl olur benim de şu an fikrim yok,
ilk oğlum 9 aylıkken başladım işe, iş-ev arası çok uzak olduğu için süt izinlerimi biriktirip kullanmak zorundaydım.
o yönüyle zor oldu, ama oğlum açısından sorun olmadı, alıştık ikimiz de bir süre sonra.
malum bakıcı problemleri sebebiyle kv yatılı kalmıştı bizde o dönem, o da zorlayıcı bir etkendi.
sizin koşullarınız daha iyi gibi görünüyor, bence işten ayrılmayı düşünmeyin.
en azından deneyin, zorlanırsanız o alternatifi düşünürsünüz.

kamuda ücretsiz izin hakkınız da var aslında. neden dönmek zorunda kaldınız ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…