Çalışan anneler işe ne zaman başlamalı

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
Merhabalar, kızım 2 yaşında artık işe başlamak istiyorum hatta iş buldum şartları iyi ve hafta sonu tatil. Maddi sıkıntım yok şükür ama evde oturmak beni gerçekten çok bunalttı. Oturduğum yerde hiç arkadaşım çevrem yok yabancı gibiyim burda. Öyle olunca da evde oturmaktan ve temizlik yemek derken başka yapacak bişey kalmıyor. İnsan sadece maddi ihtiyacı olduğu için mi çalışır sizce. Ben gerçekten kendimi iyi hissetmek için çalışmak istiyorum. Bir yandan da kızımı bırakıp çalışmak vicdanımı rahatsız ediyor. Bu arada babası bakacak kızımıza. Akşamları gidiyor işe çalışma saati akşam 8 sabah 7 ve birgün gidecek birgün gitmeyecek. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Valla bende çalışmayı çok özledim.iş bulduysanız çalışın derim.

2 yas tam ideal.
Kreş çağına gelmiş bile Kız.
Bence hiç düşünmeyin başlayın.
Hayırlı olsun şimdiden

Ben de kızım iki yaşına basar basmaz işe dönmeyi düşünüyorum. Çalışmak insanı zinde tutan bir şey. Bugün doktor randevum vardı. Çalışan doktoru görünce özendim desem Giyinmiş şıkır şıkır❤Özledim öyle giyinip işimin başında olmayı. Kızımı tabii ki çok seviyorum ama belli bir yaştan sonra onun da sosyalleşmeye ihtiyacı var. Bakacak kişi de varmış bence hiç takmayın kafanıza çalışın.

İnanın bende çok özledim dışarıyla iletişim halinde olmayı ve bakımlı olmayı

Bence babasi bakmasin, krese gitsin. Yada en azindan 2 gün babasi, 2 gün kres olsun. O çoçuk evde kalmak ile birsey ögrenmez. En çok yasitlarindan herseyi ögrenir. Düzen ögrenir, paylasmayi ögrenir, sosyal olmayi, oynamayi ögrenir. Dili daha iyi gelisir,.. Birçok artisi var.

Ve bence en ideal yas 1 yasindan sonra part time çalismak ve 18 ayliktan sonra full time çalismaktir. Daha bu son 20 yilda annelere bu "bebek ile 24/7 beraber olmalisin en az 3 yasina kadar" baskisi konuluyor. Bunun pedagojik bir alt yapisi bile yok.

Verimli anne, sürekli çoçugun yaninda kalan bir anne degildir. Önce osijen maskesini kendimize takiyoruz.

3 yaşına girecek kızım. 4e kadar yanında olup sonrası kreş istiyorum.2 yıl kreş sonrası ilkokul şeklinde.

Bakacak kişi babası, içiniz rahat olsun. Büyümüş artık 2 yaşında, maşallah.
3 4 hafta önce ben de korkuyla konu açmıştım işe başlıyorum şimdi ne olacak diye, benim kızım 14 aylik, ay sonu 15 olacak. Ve çalışmak zorundayım, o yüzden başladım. Şu ana kadar herşey gayet güzel, yoruluyorum belki biraz ama ruh halim çok daha iyi. Evdeki paçoz halimden eser yok, her gün bakımımı yapıp kendime bakıp çocuğuma da vakit ayırıyorum. Benim de şansım babaannesi bakıyor ve içim çok rahat.
Insan sadece mecbur olduğu için çalışmamalı bence, sizin şartlarınız gayet uygun neden olmasın? Kızınıza birikim yaparsınız. 2 3 sene sonra tam zamanlı okula başladığında bu fırsatı bu şartlarda işi bulamayadabilirsiniz. Vicdan yapmayın, bence başlayın. Hayırlı uğurlu olsun

Kreşe 2 buçuk yaşından sonra yarım gün vermeyi düşünüyorum.

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Kreşe 2 buçuk yaşından sonra yarım gün vermeyi düşünüyorum.

2 yasindada aliyorlarsa, simdi yolla. Kesinlikle eger iyi bir kres ise. Hele simdi kis olacak, her gün sadee 1 yetiskin ile o dört duvarin arasinda kalmakta zevkli degil çoçuk için. Hani tabiki karar sizin, ama bence bir deneyin en azindan.

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Ya gerçekten çok büyük korkuyla başladım ama allaha şükür o kadar güzel ki herşey, kendimi çok iyi hissediyorum. Üstelik ilk maaşımla kızıma istediğim şeyleri almak, istediğim gibi harcamak duygusu çok güzel. Yaptığımız atla deve değil, dünyayı kurtarmıyoruz tabii ama işe yaradigimi hissediyorum, takdir edilmek, yaptığın işin övülmesi çok güzel bir duygu. Bence her kadın tatmali bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…