Çalışan anneler ne yapacağız?

Kudurrrr
vicdanımız tertemiz ve çok rahat aldığımız maaşı ve fazlasını kuruşuna kadar hakederek alıyoruz evde bakamadığın bakmak istemediğin çocuklarını salıyordun okula değil mi şimdi bakmak zor gelince bizim aldığımız para Batar oldu . Başka kapıya

İtiraz ettiğiniz noktaya hak veriyorum. Ancak bir öğretmenin üslubu bu olmamalı.

Burda normal olan devletin odemeyi yapmasi, ozel isyerlerinde kazanc olmadan 3 ay 4 ay maas odeyecek para yok gercekten.

Bizim sirkette maaslarin %50sini devlet oduyor sanirsam, CEO basvuru yapmis.

Dogru olan ekonomik model Almanya. Turkiye bu kafayla giderse butun isyerleri batar.
Biz hiç öyle devlete alışık olmadığımız için hayalini de kuramadım, hep kendi çarkımızı kendimiz döndürme telaşındayız.

Kudurrrr
vicdanımız tertemiz ve çok rahat aldığımız maaşı ve fazlasını kuruşuna kadar hakederek alıyoruz evde bakamadığın bakmak istemediğin çocuklarını salıyordun okula değil mi şimdi bakmak zor gelince bizim aldığımız para Batar oldu . Başka kapıya

Ablacim senin egitim verdigin cocuk gelir bizi de dover laf soylerken 10 kaplan gucundesin masallah :olamaz::bicak:

Biz hiç öyle devlete alışık olmadığımız için hayalini de kuramadım, hep kendi çarkımızı kendimiz döndürme telaşındayız.

Ne olacak peki, insanlarimiz evden cikamiyor, ne yiyip icecekler nasil kira odeyecekler? Almanya'da olmama ragmen ben bile akibetimizden korkuyorum, bu is 3 aydan fazla devam ederse burdaki orta olcekli sirketlerin cogu da zonko olacak gibi.

Yok mu benimle aynı durumda olan, herkese tatil mi ya burda, yada çocuğuna bakıcak insanı mı var herkesin
Ben de benşm gibi bir sürü kadın vardır bir yol gösterirler diye düşünmüştüm

Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım öğretmenlik bu kadar kutsal meslek ise neden eğitim sistemi her gün kötüye gidiyor sizlerinde payı yok mu bunda??? Derdim polemik değil herkes kendinden sorumlu hiçbir öğretmen de çocuğuma bakıcılık yapmıyor ücretini alıyor eğitimini veriyor okul ortamında çalışmak zorunda olmasam kendim bakarım zaten şu koşullarda aileme de göndermem siz şanslısınız ki çocuklarınız da yanınızda onları düşünmek zorunda değilsiniz şu süreçte.. Kalan kesim idari izinli değilse yıllık izin kullanıyor ya da aile büyüklerine gönderiyor bakıcı hemen bulunacak birşey değil zaten işe çocuklarını taşıyanlar bile var...
Kreş konusu açılmış mart ayında zorunlu tatil olduğu için tüm ödemeler yarım aylık yapılacak sözleşmelerde bununla ilgili madde var salgın vb durumu için. Kalan aylar için eğitimin olmadığı aylar için ödeme yapılmayacak, ilkokul ortaokul düzeyi için ödemeler servis yemek hariç devam onlarda yaz dönemi ilave yüzyğze ders vereceklerini söylüyorlar...

Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım öğretmenlik bu kadar kutsal meslek ise neden eğitim sistemi her gün kötüye gidiyor sizlerinde payı yok mu bunda??? Derdim polemik değil herkes kendinden sorumlu hiçbir öğretmen de çocuğuma bakıcılık yapmıyor ücretini alıyor eğitimini veriyor okul ortamında çalışmak zorunda olmasam kendim bakarım zaten şu koşullarda aileme de göndermem siz şanslısınız ki çocuklarınız da yanınızda onları düşünmek zorunda değilsiniz şu süreçte.. Kalan kesim idari izinli değilse yıllık izin kullanıyor ya da aile büyüklerine gönderiyor bakıcı hemen bulunacak birşey değil zaten işe çocuklarını taşıyanlar bile var...
Kreş konusu açılmış mart ayında zorunlu tatil olduğu için tüm ödemeler yarım aylık yapılacak sözleşmelerde bununla ilgili madde var salgın vb durumu için. Kalan aylar için eğitimin olmadığı aylar için ödeme yapılmayacak, ilkokul ortaokul düzeyi için ödemeler servis yemek hariç devam onlarda yaz dönemi ilave yüzyğze ders vereceklerini söylüyorlar...

Eğitim ailede başlar.aile çevre ve okul çocuğun eğitimini biçimlendirir.
Ailesinin egitemedigi,daha hangi sınıfta olduğunu bile bilmediği,hicbir veli toplantısına katılmadığı çocuklar bu sistemde ne kadar parlayabilir'?

Çocuğu hastalanıyor arıyorsun hanımefendi gelip almıyor bile.biz dr değiliz bi zahmet al götür dr a.sen doğurdun o çocuğu dimi

Ogretmen olmak isteyip de olamadınız mı artik aklıma bu geldi.nedir bu antipati

Emin olun okullarda bizi öğrenciden ziyade bilinçsiz veliler yoruyor.

Nasıl ki biz maaş alıyorsak siz de su an yaptığınız işin maaşını alıyorsunuz o yüzden sızlayıp durmayın.size izin vermeyen öğretmenler değil kendi amiriniz.
Biraz da ona sayin bu lafları

Napalim şimdi karantinadan cikio senin çocuğuna mı bakalım?bakan var sonuçta demi.hayat size hep gül bahçesi mı sunacak sen dua etsene bu kötü günler geride kalsın diye

Herkes can derdinde.bi sus artık Allah askina

Bence arayin guzelce konusun. ben serbest meslek sahibiyim, gelir kaynagim kesildi odeme yapacak durumum yok diyin. Kres sahibi de essek degil ya anlar durumu
Ben de bu şekilde yapmayı düşünüyorum inş beni üzecek bir tavırla karşılaşmam. Çünkü 2 yıldır aynı kreşteyiz ve şimdiye kadar çocuğum 20 güne yakın gitmemil olsa da hiç ücretten keselim talebim olmamıştı. Sadece geçen ay 15 gün şehir dışında olacaktım ve 2 ay önceden haber verdim o zaman eksik ödeme talebinde bulundum ki sözleşmemizde de esasen çocuk geçerli mazeretle 15 günden fazla gelmeyecek olursa ücrette kesinti yapılır hükmü var.

Burdan öğretmenleri atıp tutan şahıs veya şahıslar , dün bakan ne açıkladı dinlediniz mi?TELAFİ EĞİTİMİ YAPILACAK.DERSLERI TELAFİ EDERIZ AMA SAĞLİĞİN TELAFISI OLMAYABILIR.Şimdi burda öğretmenjn aldığı parayı atıp tutan vatandaslar acaba biz telafi egitimi verirken özür dileyecek misiniz?Konu öğretmenjn maasi mi , hem ne yapalim salgin cikti diye maasimizi mi almayalim.Kisacasi anlayamadigim bir sey var bu ogretmen düşmanlığı nerden geliyor.

Kızım suan evde tek.
12 yaşında.
Eşim haftaya işinin başına dönmek zorunda.
Eve 10 gün gelemeyecek ve ben çalışıyorum.
Evde yine tek duracak.
Çözüm yolum maalesef yok.
Bu zorlu süreçte herkes kendine göre uygun şartları belirleyip mecburen bir önlem ve bir plan yapmak zorunda.
Devletin istediğimiz kurumuna bagırıp çagıralım sonucu değiştiren bir şey var mı ? Yok !
Öğretmenler konusunda çok şeyler söylenmiş.
Hangi öğretmen aman corona gelsede okullar bir güzel tatil olsa hevesine bürünebilir ki ?
Telafi eğitimleri söz konusu olduğunda sonuçta öğretmenler verilen görevi harfiyen uygulamak zorunda kalacaklar.
Özel okullarda çalışan öğretmenlerin hali şuan içler acısı.
Lütfen sag duyuyu elden bırakmayalım.
Dünya şuan ciddi bir kaos içinde ve dünyanın belki bir kaç ülkesi hariç tümünde eğitim ciddi manada sekteye uğramış durumda.
Bugün çok geliştigini bildiğimiz çoğu avrupa ülkelerinin çoğu sağlık sektörü açısından ciddi sınıfta kaldı.
Türkiye olarak bize verilen talimatları lütfen ama lütfen yerine getirip tedbiri elden bırakmayalım.

Son düzenleme:
Okullarin acilmamasi virusun yayilma hizini durdurmayacak ne yazik ki. Cunku anneler babalar calisiyor,eve virusu onlar getirecek. Cocuklar degil. Anneannelere babaannelere de cocuk baktiramayiz,ya cocuk onlara bulastirirsa nolacak? Bunu dusunmemisler sanirim.

Bilmediğiniz konularda ahkam kesmekten vazgeçin. Eğitim sisteminin kötüye gitmesinde etkisi olmayan tek topluluk öğretmenler olabilir. Ne müfredatta ne sistemde ne de sizler gibi velilerin "parasını veriyoz yeaaa" mantığının bu kadar sorunlu olmasinda bizim zerre payımız yok.
Sizler çocuklarınıza saygıyı ve sevgiyi öğretemediginiz için sistem bu halde. Çocuğa en ufak bir müdahalemizde koşa koşa okula gelip para veriyom been parraaaa diye köpükler seçtiğiniz için çocuklarınız bu halde.

Önce siz verdiğiniz o paranın aldığınız eğitimle kıyaslanamayacak kadar hafif kaldığını bir anlayin. Öğretmen fesatliginizi bir kenara bırakın ki evde bu gibi öğretmeni aşağılayıcı konuşmalara maruz kalan cocuk elbette öğretmene saygı duymaz. Saygı duymayan cocuk eğitime kapalı olur.

Kısacası isaret parmağınızı bize sallarken diğer 3 parmağınızın kendinize dönük olduğunu unutmayın

Bakın ben kolejin parasını ödüyorum ve ödeyeceğim. Sıkıntım o değil. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyen ülkelerde çalışan anne ve baba varsa birine ücretli izin verilmiş. Bu ilan edilirse duyuralım birbirimize istedim. Öğretmen maaşları ile ilgili bir sorunum da yok. Helal olsun, sonuçta onlar da memur ve devlet ne karar verirse ona göre hareket ediyorlar... Çocuklarımıza iyi davransınlar, iyiyi öğretsinler yeter...

yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...
Bak ben zamanında ücretli öğretmenlikte yaptım,kolejde öğretmenlikte yaptım.
Ve devlete girmek için işimi bıraktım.
Herşey para diyorsunuz ya hani,o dönemler geleceğimi düsünüp fedakarlık yapıp işimi bıraktım.
Siz belkide rahatça gezerken kendimi eve hapsettim.
Hiçbiryere gitmedim.
Gece gündüz ders çalıştım.
Stresten hasta oldum.
Çok büyük emek verdim.
Puan aldım,eş durumu kalktı..
zorunlu hizmet için yine tüm düzenimi değiştirdim hamile halimle aylarca eşimden ayrı kalıp doğuda hiçbilmediğim bi yerde bebeğinle başbaşa kaldım.
Hani siz ahkam kesiyorsunuz ya,bende dahil birçok atanan öğretmen bebeğine ha diyince bakıcı bulamadı,bebeğini okula getiren oldu düzen kurana kadar.
İnanmaz yorucu bi süreç yaşadım.
Neden???? Geleceğin daha garantili olsun,bağladıgım öğrencilerimden okulumdan ha diyince kompa ihtimalim olmasın diye.
siz hayatınızda bu kadar fedakarlık yapmamışken emek harcamamışken kalkıpta öğretmenlere maaş vermesinler diyemezsiniz???
Onlar o kadroyu almak için zamanında sizin kozmetiğe gezmeye harcadıklarınızı kpss kitaplarına harcadılar.
Hatta ben borç ile aldım biliyormusunuz?
Atanmak için kitaplari borç ile alıyordum.
Uzaktan ne de güzel ahkam kesiyorsunuz
Ayrıca kimse memnun değil bu durumdan.
Korona bitsede okukumuza düzenimize kavuşsak diyoruz.
kaldıki telafi eğitmi olacak diye bas bas söyleniyor acaba neden takıyorsunuz bu kadar?

Bakın ben kolejin parasını ödüyorum ve ödeyeceğim. Sıkıntım o değil. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyen ülkelerde çalışan anne ve baba varsa birine ücretli izin verilmiş. Bu ilan edilirse duyuralım birbirimize istedim. Öğretmen maaşları ile ilgili bir sorunum da yok. Helal olsun, sonuçta onlar da memur ve devlet ne karar verirse ona göre hareket ediyorlar... Çocuklarımıza iyi davransınlar, iyiyi öğretsinler yeter...

Diger memurlar da evde oturuyor ama maaslarini aliyor, ogretmenlere bu kadar takmak niye anlamiyorum ... Demet Akalin demis ki alemin tek derdi ben olmusum demek ki zamaninda kotu koymusum :olamaz:

Ben kamuda muhendisim haftada 2 gun ise gidiyorum. Ve ogretmen arkadaslar icin oturdugu yerden para aliyorlar sozleri cok kotu. Ne yapsinlar okul tatil olduysa? Maaslari mi verilmesin cok yazik gerçekten. Cok üzüldüm öğretmenler için yazılanları okuyunca. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Diger memurlar da evde oturuyor ama maaslarini aliyor, ogretmenlere bu kadar takmak niye anlamiyorum ... Demet Akalin demis ki alemin tek derdi ben olmusum demek ki zamaninda kotu koymusum :olamaz:
Yok valla ben de memurum ve çalışıyorum izin aldım çocuğa bakmak için. Yıllık iznimden. Bizim daire çalışıyor...

Back
X