yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...
Bak ben zamanında ücretli öğretmenlikte yaptım,kolejde öğretmenlikte yaptım.
Ve devlete girmek için işimi bıraktım.
Herşey para diyorsunuz ya hani,o dönemler geleceğimi düsünüp fedakarlık yapıp işimi bıraktım.
Siz belkide rahatça gezerken kendimi eve hapsettim.
Hiçbiryere gitmedim.
Gece gündüz ders çalıştım.
Stresten hasta oldum.
Çok büyük emek verdim.
Puan aldım,eş durumu kalktı..
zorunlu hizmet için yine tüm düzenimi değiştirdim hamile halimle aylarca eşimden ayrı kalıp doğuda hiçbilmediğim bi yerde bebeğinle başbaşa kaldım.
Hani siz ahkam kesiyorsunuz ya,bende dahil birçok atanan öğretmen bebeğine ha diyince bakıcı bulamadı,bebeğini okula getiren oldu düzen kurana kadar.
İnanmaz yorucu bi süreç yaşadım.
Neden???? Geleceğin daha garantili olsun,bağladıgım öğrencilerimden okulumdan ha diyince kompa ihtimalim olmasın diye.
siz hayatınızda bu kadar fedakarlık yapmamışken emek harcamamışken kalkıpta öğretmenlere maaş vermesinler diyemezsiniz???
Onlar o kadroyu almak için zamanında sizin kozmetiğe gezmeye harcadıklarınızı kpss kitaplarına harcadılar.
Hatta ben borç ile aldım biliyormusunuz?
Atanmak için kitaplari borç ile alıyordum.
Uzaktan ne de güzel ahkam kesiyorsunuz
Ayrıca kimse memnun değil bu durumdan.
Korona bitsede okukumuza düzenimize kavuşsak diyoruz.
kaldıki telafi eğitmi olacak diye bas bas söyleniyor acaba neden takıyorsunuz bu kadar?