Çalışan anneler ne yapacağız?

yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...
O kul hakkını siz de yiyebilmek için neler vermezdiniz değil mi? İçiniz gidiyor, oh ne ala diyorsunuz bütün hasetinizle. Kudurmaya devam.

Öğretmen arkadaşlarında amma kuyruk acısı varmış yahu ek ders ne ki 1000 TL diyorsunuz da az para mı, ÖSYM, YÖK vs tüm sınavlarda görev alıyorsunuz, her yere indirimli seyahat hakkınız var, çoğunuz haftanın belirli günleri çalışmıyor, okul tatile girince sizde evdesiniz şu günleri kast etmiyorum genel anlamda daha ne istiyorsunuz??? Bende 5 yıl okudum, bende kpss ile atandım, 10 yıllık kamu çalışanıyım ama yeni atanan öğretmen benden çok kazanıyor bu kadar da acındır ayın kendinizi.. Hem asgari ücretli birinin durumu ile kendinizi de bir tutmayın.
Ataması doğu görevi veli ile öğrenci ile uğraşma kısmına lafım yok ama bu da sizin tercihiniz..
Ben sizi iştençıkarsınlar demiyorum herkes mecbur olduğundan çalışıyor maaşa herkesin ihtiyacı var ama ben sağlığımı riske atıp stres altında işe gidiyorsam bana idari izin verilmiyor iken sizde oturduğunuz yerden para kazan ayın diyorum. Kastım şu 2 haftalık süreç değil bu izni devlet verdi sizlere ve bazı özel durumu olan personele ama süreç uzarsa ki uzayacak size de bir iş verilmeli evde oturarak maaş almak içinize sinerse hiç birşey yapmadan o zaman sizi vicdanınız ile başbaşa bırakıyorum..

Ne kadar çirkin bir üslup.kuyruk acısı ne demek?siz öğretmenlere gelip burada sataşırsanız tabiki ağzınızın payını alırsınız.cok normal değil mi bu.
Açık lise sınavında görev aldım sabah daha hava aydınlanmadan okula gittim siz yataginizda horul horul uyurken.ve tüm haftasonum o okulda geçti.oturum arası az diye ve cafe yok diye yemek bile yemedim.karsiliginda da milyar dolarlar almadım.e tabiki bunun bi karşılığı olacak.haftasonumdan taviz vermişim gidip 25 30 kişinin sınavını rahatca yapmasını sağlamışım çok normal.

Öğretmen deyince gözünüzde dolarlar canlanıyor heralde.

Indirimli seyahat dediginiz belediye otobüsüne 50 kuruş indirimli biniyorum ahahah evet 50 kuruş:)

Gözünüz kaldıysa açık liseden herhangi bir okula kaydolun öğrenci indirimi kat kat daha fazla.

Ha anladim sorun 10 yıldır çalışan sizden fazla maaş almamız öyle mi :) e siz de öğretmen olun bu kadar güzelse şartlar
Tutan mı var
O kadro ve o maaş da sizin tercihiniz şimdi neden atlıyorsunuz?

Napalim ne tavsiye edersiniz bize yüce mübarek fikirlerinizi yazın?ne işi yapalim?sizin çocuklara mı bakalım?mesela.cok hoşunuza gider demi?

Aman aman siz nasıl çalışırsınız da biz evde oturup maaş alırız?
Çünkü bizim şu an boş okula gidip masalara ders anlatmamız lazım

Eğitim fakültesine kaydolun siz en iyisi :)

Ya arkadaşlar konuyu saptırmayın ;yine öğretmenlere maaşlarına kadar dayanmış konu ..@mune bakar mısın ?
Burda konu sahibesi çalışan anne ne yapacak diye sorup fikir istiyor.öğretmenlere maaş ödeyelim mi ödemeyelim mi diye sormuyor .
Not: Öğretmen değil ;çalışan anneyim.

Öğretmen arkadaşlarında amma kuyruk acısı varmış yahu ek ders ne ki 1000 TL diyorsunuz da az para mı, ÖSYM, YÖK vs tüm sınavlarda görev alıyorsunuz, her yere indirimli seyahat hakkınız var, çoQUOTE="eftelya2015, post: 63191632, member: 675710"]
Birde kendim adıma çocuğumu aileme yollamak geçici bir çözüm, özlem ve merak kısmını anlatmıyorum bile.. Maaşım yatıyor belki ama işimin başındayım ve yarın yatmayadabilir. Bakıcı bulma derdim yok ama kreş ara verdi, tüm düzen bozuldu, çocuğum ayrı bir şehirde, izin alsam maksimum hakkım 2 hafta sonrası ne olacak o en son çare benim için.. Ki çalıştığım yerde sıkıntılı bir yer normal şartlarda bile izin alırken kılı kırk yatıyoruz, idari izni olanları bile geri çağırdılar bu süreçte ve odada tekim şu an yani uzaktan konuşmak kolay herkes kendi derdini kendi biliyor... Bende bu yüzden herkese idari izin verilsin diyorum... Kadın erkek ayrımı iş kolu ayrımı yapılmasın..

E Nasıl vicdanın izin verecek çalışmadan maaş almayı:)

E hani bize sayiyodun çalışmadan ek dersleri yatiyo diyodun e noldu simdi?

Ayrıca şu bağlaçları düzgün yaz.

Evden calisiyoruz biz.
Evden calisma imkanim olmazsa alir cocugu ise giderim, ne yapicam baska ki.

Ya arkadaşlar konuyu saptırmayın ;yine öğretmenlere maaşlarına kadar dayanmış konu ..@mune bakar mısın ?
Burda konu sahibesi çalışan anne ne yapacak diye sorup fikir istiyor.öğretmenlere maaş ödeyelim mi ödemeyelim mi diye sormuyor .
Not: Öğretmen değil ;çalışan anneyim.
Konuyu biz saptırmak istemedik ama eftelya adlı hanımefendi konuyu öğretmenlerin şu an evde oturmasına, maaşına, ek dersine hatta açık lise sınavına bilmem neye kadar dayandırdı.

lgs ne olacak kulağına gelen birşeyler var mı?
ne şanssız dönemin çocukları oldular yahu zaten 4+4 ün ilk mezunları.
Kuzum su an herkes şaşkın ,herşey belirsiz. Okullar açılmayacak diyen de çok...bakanımız hergun herşey çok güzel olacak-hersey kontrolümüzde tadında açıklamalar yapıyor ama yaşananlar öngörülebilir şeyler değildi...bence kontrol altında olan bir durum da yok.Ozel okullar kendi sistemlerini oluşturdular konu anlatiyor ,ödev veriyorlar. İnşallah haftaya eba çökmez

Okul açılma süresi bilindiği üzere 30 nisana uzatıldı. Şimdiden düşünmeye başladım
Eşimde ben de dönüşümlü izin aldık ancak işyerinde müdür çocuğum diye tutuyorsunuz demeye başladı şimdiden. Daha Nisan ayı var ne yapıcam bilmiyorum
Şu an idari izin verildi bu hafta böyle, haftaya eşim izin alıcak Allah nasip ederse ancak Nisan ayında ne yapıcaz bilmiyorum. Ücretsiz yaptırmak istiyorum ama vermezlerse işyerinde
30 nisana kadar uzatıldı ama çalışan anne baba ne yapıcak hiç konusu bile geçmiyor
Yazın nasıl yapıyorsun diye merak eden olursa
Sırf saatleri uygun diye çocuğumu özel okula gönderiyorum, yazında açık bu yüzden tereddüt etmiyordum ancak mart ve nisan ayındaki bu tatil hesapta yoktu ve şu an çocuğu bırakabilceğimiz hiç bir yer yok.
Virüsü ayrı düşün, okulu ayrı düşün

Ben çalışmıyorum ve evdeyim . Gerçekten çalışan anneler için cok zor bir durum. Kime emanet edilir ki evlat... Keşke cok zor durumda kalanlara yardım edebilsem su geçici süreçte.....
Allah yardımcınız olsun.

Özelde bile köklü sirketler maaslari tam yatiracagini duyurmusken nasil her konu ögretmen maasina baglaniyor?

Ögretmen kadar kiymetli bir sey mi var? Onlarin rahati refahi yerinde olacak ki islerinde verimli olsunlar.
Uzun uzun açıklama yapacaktım ama herkes gerekeni yazmış
En başta zorunlu idari izin ile resmi tatil kavramlarını bir karşılaştırmasalar hak hukuktan bahsetmeden önce

Çalışan anneler için neler yapılabilir bilmiyorum çok zor
Çoğu ailesinin yanına gönderdi çocuklarını

Hayır bi de öğretmenlere gelecek düzenlemeyi merak ediyormuş.sanane ya hu
Ben merak etmiyorum öğretmen halimle.
Isterse hic ek ders yatmasın canımın derdine düşmüşüm parasi pulu şu an umrumda değil

Ayrca bukadar tantana yaptıkları ek ders de bin tl.ne beni zengin ederne kimseyi fakir.

Kredisi olan var,taksidi olan var.asgri ücretliye veya işçiye gelince duyar kasan insanlar konu öğretmen olunca bi tuhaf hallere bürünüyor

Insanlar manyamis yahu
Isinden olanlar var, ben de isimden olursam ne yiyip icicem nasil gecincem diye dusunuyorum zaten her seyden once canimin derdindeyim .... insanlar hala ogretmenlerin maasinin derdinde . Bu ogretmenlik meslegi afedersiniz ama bazi insanlara neden bu kadar girip cikiyor (tovbe tovbe) milletin tek derdi ogretmenlerin parasi olmus. Insanlar cok kompleksli bence, kendi gelirinden isinden memnun olan insan baska meslek grubunu dusunmez bile diye dusunuyorum.

Insanlar manyamis yahu
Isinden olanlar var, ben de isimden olursam ne yiyip icicem nasil gecincem diye dusunuyorum zaten her seyden once canimin derdindeyim .... insanlar hala ogretmenlerin maasinin derdinde . Bu ogretmenlik meslegi afedersiniz ama bazi insanlara neden bu kadar girip cikiyor (tovbe tovbe) milletin tek derdi ogretmenlerin parasi olmus. Insanlar cok kompleksli bence, kendi gelirinden isinden memnun olan insan baska meslek grubunu dusunmez bile diye dusunuyorum.
Haklisiniz ben de anlamıyorum nasıl insanlar. Adamın mesleği bu su an olagan dışı bir durum var alacak tabi devlet memuru ya da özel okul çalışanı ne fark eder. Ne ile geçinsin. Zor durumda olanlar var maaşını alamayanlar var ama ben kötüyüm o niye alıyor mantığı kalpsizlik. Ha ogretmenlerin çalışma şartlarını net bilmiyorum mesela ek ders ücreti almasınlar deniyor gerçekten maaşların üzerine girdikleri dersin ücreti ise tamam hadi almasınlar ama buna sen ben karar veremeyiz. Sen öğretmen olsaydın madem ne yapalım yani. Burada suç devletin ekonomi kötü ama calisamayanların işten cikarilanların mesela gündelik temizliğe giden insanların ucretini verebilen bir devlet olmaliydi. Herkes kendi işine baksa ve ucundan da olsa muhtaç olanlara yardım etse dünya daha güzel olacak.

Insanlar manyamis yahu

Şimdi 1 ay daha uzatıldı ara.artik buraya ne konular açılır bilmem

yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...

Öğretmenler kadar taş düşsün diyeceğim ama neyse...
Öğretmenler evde boş durmuyor merak etmeyin. Elfe telefon gunun en az 10 saati pc başında canlı yayın,ödev,soru takibi aklınıza gelmeyecek türlü etkinlikler. Emin olun biz sizden daha çok istiyoruz okulun açılmasını.

Yıllardır bitmedi öğretmen düşmanlığı şu ülkede. Az daha çalışıp öğretmen olsaydınız madem.

O zaman böyle atıp tutar miydiniz acaba !

Arkadaşlar ayrı konu açmak istemedim. Derdim asla öğretmenler değil onun için sorumu lütfen yukarıdaki tartışmadan ayrı tutun. Tek merak ettiğim şey olması gereken ne ise onu yapmak. Ben avukatım eşimle birlikte ofisimiz var ve çocuğumuz kreşe gidiyor. Yargıda da malum bütün duruşmalar ertelendi icralar arabuluculuk vs tamamen durduruldu. Yani şuan bize gelir kapısı yok nisan sonuna kadar o da şimdilik nisan sonu. 2 çalışanım var 2 haftadır yıllık izinlerini kullanıyorlar toplu taşıma kullandıkları için gelmelerine hergün kalabalığa maruz kalmalarına gönlümüz el vermedi, iş de olmadığı için biz de ofisi kapattık zaten evden idre ediyoruz. Bu hafta da kısa çalışma ödeneğine başvurup kapalı olacağımız nisan sonuna kadar işçileirn mağdur olmamasını sağlayacağız çünkü tam maaş vermemize imkan yok. Sorum şu şimdi kreş ücreti...
Çocuğum bu ay sadece 4 gün gitmiş oldu kreşe. Virüs çıkmadan önce zaten bu ay başı gitmeyecekti ve kreşle de önceden konuşmuştuk bu ay ben 1/4 eksik yatıracaktım ücreti. Ama gel gelelim şimdi 4 gün için 3 haftalık ücret yatırmış olacağım. Hadi bubay yatırdım diyelim gelecek ay nasıl olacak? Sizlerin kreşlerinde uygulama nasıl? Veya kreş öğretmenleri varsa onlara da sorum olması gereken nedir?
Kreş sahiplerini çok iyi anlıyorjm onların da kiraları çalışan maaşları işliyor bizler ödemezsek mağdur olacaklar ancak ben de şuan onlarla aynı mağduriyeti yaşıyorum ve onların mağduriyetini gidereyim derken kendim daha da çıkmaza gireceğim.

Arkadaşlar ayrı konu açmak istemedim. Derdim asla öğretmenler değil onun için sorumu lütfen yukarıdaki tartışmadan ayrı tutun. Tek merak ettiğim şey olması gereken ne ise onu yapmak. Ben avukatım eşimle birlikte ofisimiz var ve çocuğumuz kreşe gidiyor. Yargıda da malum bütün duruşmalar ertelendi icralar arabuluculuk vs tamamen durduruldu. Yani şuan bize gelir kapısı yok nisan sonuna kadar o da şimdilik nisan sonu. 2 çalışanım var 2 haftadır yıllık izinlerini kullanıyorlar toplu taşıma kullandıkları için gelmelerine hergün kalabalığa maruz kalmalarına gönlümüz el vermedi, iş de olmadığı için biz de ofisi kapattık zaten evden idre ediyoruz. Bu hafta da kısa çalışma ödeneğine başvurup kapalı olacağımız nisan sonuna kadar işçileirn mağdur olmamasını sağlayacağız çünkü tam maaş vermemize imkan yok. Sorum şu şimdi kreş ücreti...
Çocuğum bu ay sadece 4 gün gitmiş oldu kreşe. Virüs çıkmadan önce zaten bu ay başı gitmeyecekti ve kreşle de önceden konuşmuştuk bu ay ben 1/4 eksik yatıracaktım ücreti. Ama gel gelelim şimdi 4 gün için 3 haftalık ücret yatırmış olacağım. Hadi bubay yatırdım diyelim gelecek ay nasıl olacak? Sizlerin kreşlerinde uygulama nasıl? Veya kreş öğretmenleri varsa onlara da sorum olması gereken nedir?
Kreş sahiplerini çok iyi anlıyorjm onların da kiraları çalışan maaşları işliyor bizler ödemezsek mağdur olacaklar ancak ben de şuan onlarla aynı mağduriyeti yaşıyorum ve onların mağduriyetini gidereyim derken kendim daha da çıkmaza gireceğim.

Bence arayin guzelce konusun. ben serbest meslek sahibiyim, gelir kaynagim kesildi odeme yapacak durumum yok diyin. Kres sahibi de essek degil ya anlar durumu

Bu maalesef kısır bir döngü. Siz ödemezseniz onlar da kiralarını, öğretmenlerinin maaşını ödeyemeyecek. Sistem böyle uzar gider. Siz de haklısınız ama. Allah bir çıkar yol göstersin herkese inşallah.

Bu maalesef kısır bir döngü. Siz ödemezseniz onlar da kiralarını, öğretmenlerinin maaşını ödeyemeyecek. Sistem böyle uzar gider. Siz de haklısınız ama. Allah bir çıkar yol göstersin herkese inşallah.

Burda normal olan devletin odemeyi yapmasi, ozel isyerlerinde kazanc olmadan 3 ay 4 ay maas odeyecek para yok gercekten.

Bizim sirkette maaslarin %50sini devlet oduyor sanirsam, CEO basvuru yapmis.

Dogru olan ekonomik model Almanya. Turkiye bu kafayla giderse butun isyerleri batar.

Öğretmen arkadaşlarında amma kuyruk acısı varmış yahu ek ders ne ki 1000 TL diyorsunuz da az para mı, ÖSYM, YÖK vs tüm sınavlarda görev alıyorsunuz, her yere indirimli seyahat hakkınız var, çoğunuz haftanın belirli günleri çalışmıyor, okul tatile girince sizde evdesiniz şu günleri kast etmiyorum genel anlamda daha ne istiyorsunuz??? Bende 5 yıl okudum, bende kpss ile atandım, 10 yıllık kamu çalışanıyım ama yeni atanan öğretmen benden çok kazanıyor bu kadar da acındır ayın kendinizi.. Hem asgari ücretli birinin durumu ile kendinizi de bir tutmayın.
Ataması doğu görevi veli ile öğrenci ile uğraşma kısmına lafım yok ama bu da sizin tercihiniz..
Ben sizi iştençıkarsınlar demiyorum herkes mecbur olduğundan çalışıyor maaşa herkesin ihtiyacı var ama ben sağlığımı riske atıp stres altında işe gidiyorsam bana idari izin verilmiyor iken sizde oturduğunuz yerden para kazan ayın diyorum. Kastım şu 2 haftalık süreç değil bu izni devlet verdi sizlere ve bazı özel durumu olan personele ama süreç uzarsa ki uzayacak size de bir iş verilmeli evde oturarak maaş almak içinize sinerse hiç birşey yapmadan o zaman sizi vicdanınız ile başbaşa bırakıyorum..
Kudurrrr
vicdanımız tertemiz ve çok rahat aldığımız maaşı ve fazlasını kuruşuna kadar hakederek alıyoruz evde bakamadığın bakmak istemediğin çocuklarını salıyordun okula değil mi şimdi bakmak zor gelince bizim aldığımız para Batar oldu . Başka kapıya

Back
X