Çalışan anneler ne yapacağız?

Öğretmen arkadaşlarında amma kuyruk acısı varmış yahu ek ders ne ki 1000 TL diyorsunuz da az para mı, ÖSYM, YÖK vs tüm sınavlarda görev alıyorsunuz, her yere indirimli seyahat hakkınız var, çoğunuz haftanın belirli günleri çalışmıyor, okul tatile girince sizde evdesiniz şu günleri kast etmiyorum genel anlamda daha ne istiyorsunuz??? Bende 5 yıl okudum, bende kpss ile atandım, 10 yıllık kamu çalışanıyım ama yeni atanan öğretmen benden çok kazanıyor bu kadar da acındır ayın kendinizi.. Hem asgari ücretli birinin durumu ile kendinizi de bir tutmayın.
Ataması doğu görevi veli ile öğrenci ile uğraşma kısmına lafım yok ama bu da sizin tercihiniz..
Ben sizi iştençıkarsınlar demiyorum herkes mecbur olduğundan çalışıyor maaşa herkesin ihtiyacı var ama ben sağlığımı riske atıp stres altında işe gidiyorsam bana idari izin verilmiyor iken sizde oturduğunuz yerden para kazan ayın diyorum. Kastım şu 2 haftalık süreç değil bu izni devlet verdi sizlere ve bazı özel durumu olan personele ama süreç uzarsa ki uzayacak size de bir iş verilmeli evde oturarak maaş almak içinize sinerse hiç birşey yapmadan o zaman sizi vicdanınız ile başbaşa bırakıyorum..
Sayın kıskanç iban ver de sana para atayım... gözün kalmış. Sadakam olsun

Hiç bir hakka girmeyiz. Napalım okullar kapandı diye bize de maaş vermesinler evde duvar kemirelim bunu Mu istiyorsunuz ? Devlet idari izin verdi çalışmıyoruz diye suçlu muyuz ?
Üstelik bizim başka bşr işte çalışmamız vs yasak. Sigortasız çalışıp iş mi arayalım şu bir ayda? Ne aç gözlü insanlar var yaa. Tek derdi senin Benim maaşım. Dışarda bir akrabası korona kapsa yine ağlaşacak ama öğretmen maaş alıyor dşye

ilk orta dereceli okullar 2 hafta, üniversiteler 3 hafta, özel bakım evi ve kreşler ikinci bir emre kadar kapandı ve süreç uzarsa oraları da açılmayacak. zaten açılmasın çünkü en çok birbirine mikrop bulaştıracak ve öz bakımı eksik yaş kreş grubu çocuklar öğretmenler yardımcılar vs ilgileniyor ama her yeri elliyorlar, salya sümük geziyorar vs vs... evde kalmaları daha iyi bunun içinde özellikle çalışan anneler için ücretli izin , idari izin vs devreye girmeli acilen..
Öğretmen ücretli izinde olunca problem ama çalışan anne ücretli izne ayrılınca sorun öyle mi? Siz ne kadar iki yüzlüsünüz yaa? Ben de sizin gibilere gelecek düzenlemeyi bekliyorum

Ya ülke yanıyor, ilk defa salgın yaşıyoruz, hala öğretmen maaşlarını tartışmamız içler acısı. Ben almıyorum öğretmenler de almasın demek yerine, öğretmenler de alsın ben de alayım demek çok mu zor? Ben okula kendi paramı ödüyorum iade de istemiyorum, zora girmesinler, 2 taksit fazla ödesem batmam diyorum, birileri öğretmenlerin aldığı paraya takılmış. Yazık...

Veya ek ders almasın demek...Konu çalısan annelerin ne yapabilecekleri ile ilgili ama geldigi noktaya bakın ya.Bir sey söyleyecegim sadece.Ben meslegimi sizlere ragmen seviyorum, sizlere ragmen.

:KK43: Eşim homeoffice calisiyor.2.5 yaşında oğluma bakmak zorunda kaldı.ikisine de aciyorum.kahvaltidan sonraki ogunlerini es geciyor eşim.aksam eve gidiyorum çocuk ac.banyo yapmadan yemek de yapamıyorum .bez değişmesi ayrı mevzu.cok bunaldı ama beni de bunalttı eşim.
Kreş daha iyi bakiyordu kuzuma:KK43:

Yok valla ben de memurum ve çalışıyorum izin aldım çocuğa bakmak için. Yıllık iznimden. Bizim daire çalışıyor...
Aynen ben de memurum. Bizim kuruma ne esnek çalışma geldi. Ne de çalışan annelere idari izin. Dünden beri bazı yorumları hayretle okuyorum. Sanki tüm memurlara izin verilmiş gibi. Yıllık ve mazeret izinlerim bitiyor. 30 nisana kadar ne yapacağımı hayretle düşünüyorum.

Bakın ben kolejin parasını ödüyorum ve ödeyeceğim. Sıkıntım o değil. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyen ülkelerde çalışan anne ve baba varsa birine ücretli izin verilmiş. Bu ilan edilirse duyuralım birbirimize istedim. Öğretmen maaşları ile ilgili bir sorunum da yok. Helal olsun, sonuçta onlar da memur ve devlet ne karar verirse ona göre hareket ediyorlar... Çocuklarımıza iyi davransınlar, iyiyi öğretsinler yeter...
Çok teşekkür ederim kendi adıma 🙏🏾 Sizin gibi veliler oldukça biz de elimizden geleni yapacağız bu ülkenin gelecekleri olan çocuklarımız için 👏🏽

Ayda maksimum bin lira yatan bir ek dersim var. Devlet keşke kesip sağlık harcamalarına aktarsa.
Ben haberleri seyrederken sağlık çalışanlarına teşekkür eden bakana keşke maddi olarak bir motivasyon da sağlasalar diye düşünürken insanların hala bütün derdinin bizimle olması çok ilginç. Öğretmenler kadar başlarına taş düşsün deyip çekiliyorum konudan.
Evde oturarark çalışıyoruz hala,whatsap üzerinde veliler ile iletişimdeyiz tüm okul olarak.Uzaktan eğitimin takibi yapiyoruz.
Kaç öğrenci alabiliyor,köydeki öğrencilere nasıl telafi yapabilirz diye konuşuyoruz.
Öğrencilerim sorularını çözüyoruz.
Biz doğuda bir devlet okuluyuz.
Ve Tüm okul bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyor emin olun.
Ayrıca milli eğitim bakanı bu tatilin telafisi olacağini söylüyor sayın cok bilmiş hanımefendi.
Bizde çok istiyorduk zaten korona gelsede bizde tatil yapsak diye.
Evde oturmaya bayılıyoruz biliyomusun.
Üstelik birde 2.5 yaşında kızımı oyalamaya çalışıyorum.
Ailemden uzağım.Endişe korkum hadsafada.
Bi önceki yorumda yazdım ne zorluklarla atanıp geldik tüm düzenimizi bozarak.
Size yazmak istediğim daha çok şey var ama siz iflah olmazsınız.
doğuya gelmek bizim tercihimiz ise düz memur olmakta sizin tercihiniz.
Zamanında sizde az okuyup az daha puan alıp ögretmen olsaydınız madem bu kadar zorunuza gidiyor mesleğinizi yapmak

Şu durumda mağdur kalmış çalışan ebeveynler den birine en azından kolaylık sağlamalılar. İşe mi götürelim çocukları. Sanıldığı gibi memurların tümüne de verilmedi bu kolaylık.

Ne olacak peki, insanlarimiz evden cikamiyor, ne yiyip icecekler nasil kira odeyecekler? Almanya'da olmama ragmen ben bile akibetimizden korkuyorum, bu is 3 aydan fazla devam ederse burdaki orta olcekli sirketlerin cogu da zonko olacak gibi.
Dün bir haberde almanya salgını durdurduğunu hatta buna yedi yil oncesinden hazirlikli oldugunu duydum. Dogru degil mi bunlar

Evde oturarark çalışıyoruz hala,whatsap üzerinde veliler ile iletişimdeyiz tüm okul olarak.Uzaktan eğitimin takibi yapiyoruz.
Kaç öğrenci alabiliyor,köydeki öğrencilere nasıl telafi yapabilirz diye konuşuyoruz.
Öğrencilerim sorularını çözüyoruz.
Biz doğuda bir devlet okuluyuz.
Ve Tüm okul bu süreci en az hasarla atlatmaya çalışıyor emin olun.
Ayrıca milli eğitim bakanı bu tatilin telafisi olacağini söylüyor sayın cok bilmiş hanımefendi.
Bizde çok istiyorduk zaten korona gelsede bizde tatil yapsak diye.
Evde oturmaya bayılıyoruz biliyomusun.
Üstelik birde 2.5 yaşında kızımı oyalamaya çalışıyorum.
Ailemden uzağım.Endişe korkum hadsafada.
Bi önceki yorumda yazdım ne zorluklarla atanıp geldik tüm düzenimizi bozarak.
Size yazmak istediğim daha çok şey var ama siz iflah olmazsınız.
doğuya gelmek bizim tercihimiz ise düz memur olmakta sizin tercihiniz.
Zamanında sizde az okuyup az daha puan alıp ögretmen olsaydınız madem bu kadar zorunuza gidiyor mesleğinizi yapmak
Siz bunları bana niye yazdınız anlayamadım. ‘ çok bilmiş hanım efendi ‘ ben miyim?
Biraz önce inin cinin top oynadığı okuluma gidip ordaki bütün kaynak kitaplarımı aldım. Sabahtan beri dersine girdiğim her öğrenciye tek tek ulaşmaya çalışıyorum.
Alıntıladığınız mesajımda da bir bayanın ek ders kavgası yapması üzerine paranın umrumda olmadığını, devletin istediği gibi kesebileceğini yazmışım 🤷‍♀️

Ben kamuda muhendisim haftada 2 gun ise gidiyorum. Ve ogretmen arkadaslar icin oturdugu yerden para aliyorlar sozleri cok kotu. Ne yapsinlar okul tatil olduysa? Maaslari mi verilmesin cok yazik gerçekten. Cok üzüldüm öğretmenler için yazılanları okuyunca. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Günlerdir eğitimi nasıl sürdürebiliriz planlaması yapıyoruz okuldaki arkadaşlarla. Ebaya yoğunluktan girilmiyor bari Whatsap üzerinden devam edelim diye sürekli velilere ulaşmaya çalışıyoruz.
Her sınıftan 5-6 veli çok bildirim geliyor diye oluşturduğumuz gruplardan çıkıyor. Devlet okullarında özel okul hizmeti sunmaya çalışıyoruz.
veli ise eğitim için bir şey yapmak şurda dursun, sadece öğretmenlerin mesaj gönderme yetkisinin olduğu gruptaki mesaj sesine tahammül edemiyor. Sonra burda gelip ahkam kesiyor öğretmenin maaşı diye.

Almanyadaki çok eski aşı enstitüsi bu koroner salgını en az 2 yıl süreceğini söylemiş

Tatilin ilk haftası çocuğumu aileme gönderdim. O haftanın sonunda çalıştığım yerden firmanın kötü olması sebebi ile "buradan bir b.k olmayacak bunları mı çekicem be?!" diyerek ayrıldım. Zaten pazar bırak cuma al temposuna 3 yaşındaki kızım 1 haftadan fazla dayanamazdı, o haftayı atlatmamız bile mucize. Bıraktığım kişi de yüksek risk grubundan biri, yani öyle al bırak yapamam.
O zaman 30 Nisan muhabbeti yok tabi, ha ön görmek de zor değildi nihayetinde.
Sonuç olarak keyfi ayrıldım ama şartlarım yolunda da olsaydı mecburen işten ayrılacakmışım.
Bu arada kızım özel bir kreşe gidiyor normalde, ödemesi için henüz bilgi gelmedi. Okulla orta yolu bulmak lazım diye düşünüyorum.
Kreş desteği alıyorum sgkdan, bakalım o durum ne olacak... Okul muhtemelen tam ücret istemeyecek, e zaten şu an işsizim teorik olarak onun için 3 ay sürem var. Bunun 1,5 ayı çocukla evde geçecek derken mükemmel belirsizlik var herkeste.

Siz bunları bana niye yazdınız anlayamadım. ‘ çok bilmiş hanım efendi ‘ ben miyim?
Biraz önce inin cinin top oynadığı okuluma gidip ordaki bütün kaynak kitaplarımı aldım. Sabahtan beri dersine girdiğim her öğrenciye tek tek ulaşmaya çalışıyorum.
Alıntıladığınız mesajımda da bir bayanın ek ders kavgası yapması üzerine paranın umrumda olmadığını, devletin istediği gibi kesebileceğini yazmışım 🤷‍♀️
Alıntı yaparken karısıklık olmuştur kusura bakmayın o zaman

Özel kreşte öğretmenim. Bu süreçte her meslek grubu illaki zorlanacak , sadece öğretmen olarak düşünülmesin, aslında okul öğretmen eliniz ayağınızmış bunu farketmişsinizdir. Tatildeki maaşı düşünülüyor ama bu salgın onların elinde olan bişey değil ve yaz tatilinde çalışacaklar.
İnanın o kadar veli tanıyorum ki ev hanımı olduğu halde kafa dinlemek için tam gün sabah 7 akşam 7 kreşe çocuğunu yollayan. Sebebi de evde yaramaz, söz dinlemez olmasıymış.Öğretmenler sizin belki de anne babanızdan sonra çocuğunuza sahip çıkacak en iyi destekçinizdir. Maaşı hazmedemeyenler, işten çıkıp evde çocuk bakabilir, bu da bir seçenektir işlerine gelirse diyelim.

Dün bir haberde almanya salgını durdurduğunu hatta buna yedi yil oncesinden hazirlikli oldugunu duydum. Dogru degil mi bunlar

Soyle diyeyim, salgin durmadi ama bazi yerlerde azalmaya basladi gibi gibi. Vaka ve olumler duruyor, yalnizca bulasma hizi azaldi. Cin salgini durdurmayi basardi buyuk olcude

Oyle ozel bir salgin hazirligi yoktu maddi olarak ama, Almanya'nin zaten kara gunler icin para rezervi bulunuyor diyelim :KK50:Bizim sirket almaya basladi mesela, basvuru yapinca hemen 1 haftada kabul edilmis. 1 Nisandan baslayarak bizim sirkette maaslarin yarisini devlet odeyecek.

Soyle diyeyim, salgin durmadi ama bazi yerlerde azalmaya basladi gibi gibi. Vaka ve olumler duruyor, yalnizca bulasma hizi azaldi. Cin salgini durdurmayi basardi buyuk olcude

Oyle ozel bir salgin hazirligi yoktu maddi olarak ama, Almanya'nin zaten kara gunler icin para rezervi bulunuyor diyelim :KK50:Bizim sirket almaya basladi mesela, basvuru yapinca hemen 1 haftada kabul edilmis. 1 Nisandan baslayarak bizim sirkette maaslarin yarisini devlet odeyecek.
Dogrudur. Haberi izliyorum nasıl yapmışlar acaba diyerekten ama işin sırrını vermediler. Sadece para rezervine bakmiyor diye düşünüyorum. İnsanlarında bilincli olmasi lazim tabiiki. Mesela sokaga çıkma yasagi büyük ölçüde azaltır insanlarin gereksiz sokaga çıkması gitgide artırıyor bakıyorsun tv den meydanlar dolu düğünler konvoylar ...ozellikle gencler bizr birşey olmuyor diyerekten hep sokakta. Ne diyelim darısı Turkiyeye insallah

Back
X