İki kızım var. Büyük doğduğundan bu yana taşıyoruz babanneye. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak ben birileriyle birlikte kalmaktansa taşımayı tercih ederdim. Ne kadar mesafe var?Merhabalar,
9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )
İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?
Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?
Sabah 6bucukta yola dusecegimiz icin en azindan kis ayi gecene kadar ve ben ise geri adapte olana kadar arada birlikte kalalim diye konustuk. Eksileri oldugu gibi artilari da var tabi bunun ev isi yapmamak gibi. Ama deneyecegim her ikisini de hangisi daha kolay olursa bakalimİki kızım var. Büyük doğduğundan bu yana taşıyoruz babanneye. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak ben birileriyle birlikte kalmaktansa taşımayı tercih ederdim. Ne kadar mesafe var?
İçiniz hiç de buruk olmasın. Çalışan kadınsınız. Çalışmaya madden ve manen ihtiyacınız var. Kendinize ait bir zaman dilimi bu. Büyük kızım 6 aylıktı işe döndüm. Küçük pandemi sebepli evde büyüdü ancak büyük ile hiçbir sorun da yaşamadık.
Peki yarım gün çalışma yada ücretsiz izin alma durumunz yok mu?Sabah 6bucukta yola dusecegimiz icin en azindan kis ayi gecene kadar ve ben ise geri adapte olana kadar arada birlikte kalalim diye konustuk. Eksileri oldugu gibi artilari da var tabi bunun ev isi yapmamak gibi. Ama deneyecegim her ikisini de hangisi daha kolay olursa bakalim
Keske imkanim olsa da bakici tutabiösem ama malesef kredi ödedegimiz icin ise dönüyorum su an bakici tutamamGetir götür çocuk daha çok hastalanıyor.
Ama kaynana size yerlesse bu da sikinti.
Bakıcı olsa size gelse daha iyi bence.
6 ay ücretsiz izin aldim o da bitiyor artik. Yarim gün calisma hakkim yok malesefPeki yarım gün çalışma yada ücretsiz izin alma durumunz yok mu?
Hayır var, çocuğunuz ilkokula başlayana kadar kısmi zamanlı çalışabilirsiniz6 ay ücretsiz izin aldim o da bitiyor artik. Yarim gün calisma hakkim yok malesef
1 yasina kadar günde 1,5 saat izin ya da haftada 1 gün izin olarak kullaniliOr. Ben de haftada 1 gün izin alacaginsüt izni vs?
Keşke 2 yıl yavrularımızı kendimiz bakabilsek. Bebekliklerine doyamadan birine emanet etmek çok zor. Devlette calsyrsnz aslında yarım gün izin için cabalyrblrsnz? Süt izniniz de olur sanırım.6 ay ücretsiz izin aldim o da bitiyor artik. Yarim gün calisma hakkim yok malesef
Her sirket bunu kabul etmiyor tamamen isveren insiyatifindeHayır var, çocuğunuz ilkokula başlayana kadar kısmi zamanlı çalışabilirsiniz
Özel sektördeyim kayinvalidemin evi ise daha yakin. Yani bana her kapi orada kalmaya cikiyorKeşke 2 yıl yavrularımızı kendimiz bakabilsek. Bebekliklerine doyamadan birine emanet etmek çok zor. Devlette calsyrsnz aslında yarım gün izin için cabalyrblrsnz? Süt izniniz de olur sanırım.
İşyeriniz kime yakınsa o evde kalın yaz gelene kadar. Yabancı biri değil emanet ettgnz yine sevinin bu duruma. Üzülmeyin sonuçta onun için calsyrsnz
Sabah 6bucukta yola dusecegimiz icin en azindan kis ayi gecene kadar ve ben ise geri adapte olana kadar arada birlikte kalalim diye konustuk. Eksileri oldugu gibi artilari da var tabi bunun ev isi yapmamak gibi. Ama deneyecegim her ikisini de hangisi daha kolay olursa bakalim
Hafta sonları evinze gidin o zaman. Kafanızı rahatltn basta bu şekil dusunursnz olmaz.Özel sektördeyim kayinvalidemin evi ise daha yakin. Yani bana her kapi orada kalmaya cikiyorkendisini severim asla bir sorunumuz yok ama ev ev üzerinde olmaz biliyorum
Eksileri olduğu gibi artıları da var demişsiniz ev işi yapmamak gibiSabah 6bucukta yola dusecegimiz icin en azindan kis ayi gecene kadar ve ben ise geri adapte olana kadar arada birlikte kalalim diye konustuk. Eksileri oldugu gibi artilari da var tabi bunun ev isi yapmamak gibi. Ama deneyecegim her ikisini de hangisi daha kolay olursa bakalim
Hayır değil kanun varHer sirket bunu kabul etmiyor tamamen isveren insiyatifinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?