- 14 Ekim 2016
- 7.141
- 48.189
- 548
Affedersiniz alıntı yaptım ama ben de bunu düşündüm.Eksileri olduğu gibi artıları da var demişsiniz ev işi yapmamak gibibu nasıl olacak ? Kadın hem yemek yapacak hem çocuğa bakım hem temizlik mi yapacak ?
Bence orada kalmaniz dışında (bende anneanne babaanneye eğer onlarında gönlü varsa bırakmak tan yanayim. ) Normal bir süreç. Fakat aynı ev insanların özeline girmek gibi geldiği için doğru bulmuyorumMerhabalar,
9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )
İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?
Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?
Konu sahibi bulmuş kolayı tabi Kv nin bundan haberi var mı acabaAffedersiniz alıntı yaptım ama ben de bunu düşündüm.
Konu sahibi kayınvalideniz atom karınca mı hem evde biri çocuk 3 kişiye yemek yapsın. . Hem temizlik yapsın , hem gün içinde çocuk peşinde koşsun.
Kayinvalidenizin çocuğa bakmayi kabul etmesi ciddi bir artı. Ama bence bu durumu, kadının emeğini çarçur etmeyin. Elinizden geldiği kadar yükünü hafifletin.
Eşinizle birlikte kadını el üstünde tutun.
Benim kv asla bakmaz çünkü.
Enn kötü ihtimalle evine temizlik yapması için birini getirin 2 hafta bir kere.
Yüklenmeyin. Biz 30 yaşındaki kadınların yapamadığı şeyleri 50 yaşında kadından beklemeyin.
Bunları kv için yapamıyorsanız kendiniz için yapİn.
Çünkü emeğinin çarcur edilmesi onu kırar. Kırıldığı zaman da ne yapacağı tahmin etmek zor değil.
Yarım gün çalışma hakkınız var şöyle ki devlet 6 yaştan küçük çocugu olan tüm annelere kısmi çalışma sağlıyor. Bu işyerinin insitiyatifinde değil kabul etmek zorunda. Oldu da kabul etmedi tüm haklar sizden yana. İşe iade tazminat hakkınız doğuyor. Haftada en fazla 30 saat çalışıp çalıştığınız kadarının ücretini ve sigortasını alabiliyorsunuz.6 ay ücretsiz izin aldim o da bitiyor artik. Yarim gün calisma hakkim yok malesef
inanın bakıcıdan çok daha iyi olacak babaannenin bakmasıÖzel sektördeyim kayinvalidemin evi ise daha yakin. Yani bana her kapi orada kalmaya cikiyorkendisini severim asla bir sorunumuz yok ama ev ev üzerinde olmaz biliyorum
Bebeginub yiyecegi her seyi ben hazirlayip ise gidecegim ve sukur ki bebegim cok kolay bir bebek gün icinde en az 3-4 saat uyur ve aglamaz kendi kendine oyuncaklariyla takilir. Ben nasil simdi hem ev isi hem yemek yapabiliyorsam kayinvalidem de kizima bakarken yemek yapar cunku benden bin kat daha hamarat ve titizdir.yemek olyını herkes linçlemiş ama gün içinde bebeğin yemesi için zaten yemek yapılmayacak mı ? 9 aylık çocuk günde 2 kere uyur o ara yemek de yapılır..öbür türlü çocuk aç mı kalsın...tebi ki temizliğe biri tutulsun ama o ayda bir bebeğe günlük besit yiyecek şeyler de hazırlayabilir kayınvalde atla deve değil sonuçta.
İyi de arkadaşım 9 aylık çocuk öğlen çorba yer mesela öğleden sonra yoğurt meyve filan yer . Kv yapmak zorunda mı ? Kadın kaç yaşında gücü yetecek mi ? Ben 29 yaşındayım bebe bakarken yorgunluktan bitiyorum . Millette ne bebeler ne hamarat kv ler var ya kıskandımyemek olyını herkes linçlemiş ama gün içinde bebeğin yemesi için zaten yemek yapılmayacak mı ? 9 aylık çocuk günde 2 kere uyur o ara yemek de yapılır..öbür türlü çocuk aç mı kalsın...tebi ki temizliğe biri tutulsun ama o ayda bir bebeğe günlük besit yiyecek şeyler de hazırlayabilir kayınvalde atla deve değil sonuçta.
Ben de oğlumu 30 haftalık doğurdum. Kro.3, düz 5 aylıkken işe başladım.Merhabalar,
9 ay önce erken doğum yaptım. Kızım düzeltilmiş 7, kronolojik 9 aylık. 1 ay sonra işe geri dönmek zorundayım ve ben işteyken kızıma kayınvalidem bakacak kendi evinde. Kızımı sabahları soğukta Getir götür zor olacağı için belki bir süre biz de orada kalacağız ( aradabir, haftasonları evde olacak gibi )
İlk çocugum oldugu için onu bırakacagım diye içim buruk. Neyle karşılaşacağımı bilmiyorum, Nasıl yapacagım bilmiyorum. Siz nasıl yaptınız? Ne kadarlikken ise döndünüz ? Beni bekleyen zorluklar neler?
Deneyimlerinizi paylasabilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?