• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan anneler yardım edin lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi weis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
O yanlışa düşmüş biri olarak biberondan uzak tutun bebeği derim ben. 3,5 aylıkken işe başladım biberonla verdik alıştı 9 ay anca emzirebildim, ayağa kalkıp emziriyordum, saatlerce vermeye çalışıyordum ama yok olmadı emmediği için sütüm zamanla azaldı sağma makinesiyle yarım saate 10 cc gelince şükretmeye başladım baktım artık hiç gelmiyor bıraktım bende :KK43: tomrisin emzirme günlüğünü okuyup emzirme kampına sokun bebeği belki işe yarar öğle araları da eve gidip emzirin ben sadece akşamları gidebiliyordum o yüzden yabancılaştı yavrum, reddetti beni hep :KK43:

ben de gidemiyorum maalesef öğlen gidecek kadar yakın değil evim.
biberon vermek zorundayım. yalnız 9 ay bence iyiymiş, keşke 9 ay emzirebilsem :( emmeyen bebeği kampa sokamıyorum ki, o kadar zorlayamıyorum anca uyutup vermeye çalışıyorum.
tek yapabildiğim bu.

resmen çalışan annenin dramı :( şimdi ne kadarlık oldu yavrunuz?

bir de çoğu bebekte olabiliyor bu durum. yani dönemsel bir reddetme var.. loş ışıkta. hafif müzikte ya da tam sessizlikte. yarı uyur yarı uyanık. türlü türlü teklif edin.. sinir harbi yaşamasın ama.. bu minnoşların işi belli olmuyor.. duygusal da etkilenmeyin lütfen. sütünüz de etkilenir.. en azından bir damla bile alsa kar diye düşünün :KK66:

moralimi düzeltebilsem belki daha iyi olacak, stresimden de etkileniyor olabilir ama elimde değil ki :(

Benim kızım emmeyi sevdiği halde, fazla uzun sürmedi şu sağma ve azalma işi
Herşeyin doğal dengesi var demek ki

ne kadar sürdü?
emzirmek gerekiyor işte, sağmak bir yere kadar

Ben de oglum 9 aylikken baslamistim..ek gida surecimiz sorunlu gecti.sute cok duskundu..yarim gun calistigim halde 1 yasina kadar sut izni de kullandim.17 aylik olana kadar da emzirdim.d

Devam etsem yine emecekti..cocuga gore degisiyor galiba.bazi zamanlar sagdim eve biraktim annem biberonla icirdi ona ragmen vazgecmedi.demem o ki cocukla alakalidir

bebeğe göre değişiyor galiba

çalıştım ve 30 ay emzirdim

3,5 aylıkken ilk bıraktım

biberon istemedi

hiç emzik de vermemiştim emziğe karşı anne idim

bebek biberon istemedi tabii uyutup içirdi bakıcısı

marka marka biberon aldık

uyuyup içiyor dedik ve çok takmadık

emzik emmediği için suluk a alışması vs de zor oldu emzikli gibi idi

silikon kauçuk değişik denedik

herkes küçük delikli alın ayına göre alışmasın dediler biz büyük delikli aldık ayından 3 aylıkken 6 aylık delikle içti

ben haftada 6 gün çalıştım ama çocuk o sağılan sütü zorla içti, inek sütünü mesela bardakla içti hiç biberon ile süt mama içmedi

benimki meme seviyordu

sizinki sevmiyor olabilir bir de emzik varsa eğer o zaman biberona alışmasalar da anneyi kolay bırakıyor

bu aşamada uyurken emzirin bazen çocuklar biberon başlamasa da anneyi emmeyi reddedebiliyor dış uyaranlar dikkat çektiği haftalarda oluyor bu

sakin olun uyutup emzirin gündüz uyku saati değilse de bırakın azıcık aç kalsın sizi reddedince biberon vermeyin

burada da konular var bebeğim birden memeyi bıraktı vs vs diye biberondan kaynaklı deyip üzülmeyin

bir de ağzına iyi bakın diş vs olmasın o zaman da emmeye bilir

akşam browns için konuşacağım,bakalım ne olcak
nasılsa senin sütün sağsan ne farkeder diye düşünüyor

öyle değil ama sağsan verim düşer bebeğin oradan içmesi farklı

bunu da güzelce anlatın

bir de makine çok da önemli değil dandik medela vardı bende çoğunlukta olan sarı makine

günde üç kere sağardım işte yeterdi

ilk aylarda biraz da buzluk stoğundan kullanmıştık, sabah gitmeden de birini sağıp birini emzirirdim

günde 11 saat de yoktum, çok üzülmeyin bu daha da etkiler sütü

Uzun süredir mi böyle bebeğiniz? Çünkü benim kızım da 4,5 aylıkken yaklaşık bi 10 gün emmek istemedi. Aşı olmuştu bilmiyorum o yüzden mi ama sonra yine eskisi gibi emmeye devam etti. Belki geçici bir durumdur bizim gibi.

ben de gidemiyorum maalesef öğlen gidecek kadar yakın değil evim.
biberon vermek zorundayım. yalnız 9 ay bence iyiymiş, keşke 9 ay emzirebilsem :KK43: emmeyen bebeği kampa sokamıyorum ki, o kadar zorlayamıyorum anca uyutup vermeye çalışıyorum.
tek yapabildiğim bu.

resmen çalışan annenin dramı :KK43: şimdi ne kadarlık oldu yavrunuz?
20 aylık şimdi emzirmeyi kesince sayısız hastalık geçirdi bağışıklık sistemi çok zayıfladı, Tomrisin emzirme günlüklerini okudunuz mu hiç keşke onu uygulasaydım diyorum, belki işe yarardı. En fazla 24 aya kadar emiyorlar zaten daha sonra ömür boyu emziremiyoruz :(

Back
X