Çalışan anneler yardım

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
63
Sabah 8:30 akşam 18:30 c.tesi 13:00e kadar çalışıyorum.

akşam eve gitmem 19:00 çocuk yemek vs derken çocuga ayıracak ne halım ne vaktım kalmıyor oncekı konularım daha detaylı burada ogrenmek ıstedıgım çalışma saatı konusunda ne gıbı haklarım var.

Kızım 1 yaşına girdi ve süt iznim bitti 5te çıkıyordum 1 yaş dolmadan önce ve şimdi anlıyorum ki o günlerin değerini bilmemişim.

Ya işten çıkıcam ya iş saatine çözüm düşünücem.

Çünkü çocuga vakıt ayıramıyorum :(

akşam eve gitmem 19:00 çocuk yemek vs derken çocuga ayıracak ne halım ne vaktım kalmıyor oncekı konularım daha detaylı burada ogrenmek ıstedıgım çalışma saatı konusunda ne gıbı haklarım var.

Kızım 1 yaşına girdi ve süt iznim bitti 5te çıkıyordum 1 yaş dolmadan önce ve şimdi anlıyorum ki o günlerin değerini bilmemişim.

Çünkü çocuga vakıt ayıramıyorum :KK43:
Bende çalışan bir anneyim oğlum 6buçuk aylık çok zor bilirim.Ben cumartesi pazar çalışmıorm tek avantajım bu.Yasal olarak bi hakkımız yok malesef süt izninizde bitmiş.Çalışan anne ve çocuklarının kaderi bu malesef:(

çok haklısınız özel sektör sanırım anlayışlı olmaz bu konuda ben 13 aylık işe başladım şu an 16 aylık olduk şimdi de esnek çalışıyorum haftada 2gün iş 16:00 çıkış pandemi dolayısıyla.. tam zamanlı çalışmaya başlayınca napıcam bilmiyorum bnde yetişmek çok zor işbaşı yapmadan önce tüm gün evde olduğum zamanları çok özlüyorum kızımla yanyana olmak istiyorum sürekli

Ne yazık ki yasal olarak hakkınız yok. Sadece ücretsiz izne ayrılabilirsiniz kabul ederlerse özelde.

Aslında çalışma saatleriniz normal. Günlük 9 saat. Öğle arası varsa 8 saate düşüyor.

Cumartesi gunu iş olmasaymis iyiymiş. İmkan varsa o gün çalışmayı teklif edebilirsiniz.

Süt izninizde bir hata var. Doğum izni bittikten sonraki ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saattir. En kötü ihtimalle 14 aylık olana kadar süt izni devam eder

Çok zor durum yani kendimi ne işe ne eve ne kızıma odaklayamıyorum. Kafam karmaşık zaten mutsuzum. Önceki konuda ev yemek dert etmştim ama asıl mesele kızım. Çalışıcam diye ona ayıracağım vakıtten caldıgımı dusunmeye basladım.

1 saat işe erken gelsem 5te çıkmayı önersem diyorum ama çözüm olur mu emin değilim. Gece sürekli uykum bölünüyor kızım sayesinde 7:30 da zor kalkıyorum ki böyle durum da 06:30da kalkmam şart.

Eşiniz ev işlerinde yardımcı olmaz mı? Yükünüzü hafifletmez mi?

Çok zor durum yani kendimi ne işe ne eve ne kızıma odaklayamıyorum. Kafam karmaşık zaten mutsuzum. Önceki konuda ev yemek dert etmştim ama asıl mesele kızım. Çalışıcam diye ona ayıracağım vakıtten caldıgımı dusunmeye basladım.

1 saat işe erken gelsem 5te çıkmayı önersem diyorum ama çözüm olur mu emin değilim. Gece sürekli uykum bölünüyor kızım sayesinde 7:30 da zor kalkıyorum ki böyle durum da 06:30da kalkmam şart.
Ben de size bunu önerecektim. Bu durumda ne yazık ki uykunuzdan feragat etmeniz gerekecek. O da iş vereniniz kabul ederse. Başka da bir çözüm var gibi görünmüyor.

Sizin konularınız hep yetişememek ve maddi sıkıntılar. İşinizden memnun değilsiniz. İşten çıksanız maddi olarak sıkıntıya gireceksiniz. Kaldığınızda da kendinizi bitireceksiniz.
Başka bir iş bulabilirsiniz . Cumartesi çalışmayan bir yer mesela.
Bir kağıda artıları ve eksileri yazın. Hangisi fazla ise ona göre değerlendirme yapabilirsiniz.

Süt izni bebek 1 yaşına kadar kullanılıyor malesef
ben kamuda çalışıyorum ve kanunda madde çok açık analık izni bittikten sonraki ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saat süt izni hakkı geçer. Özel sektör içinde farklı bir kanun maddesi mi var
Baktım şimdi de, özel sektör de farklıymış evet, ne kadar üzücü bir durum anneler için

ben kamuda çalışıyorum ve kanunda madde çok açık analık izni bittikten sonraki ilk 6 ay 3 saat, sonraki 6 ay 1,5 saat süt izni hakkı geçer. Özel sektör içinde farklı bir kanun maddesi mi var
Özel sektör kafasına göre davranıyor

Çocuğunuz kaçta yatıyor? Erken yatıyorsa sonraki günün yemeğini akşamdan ayarlasanız? Eve gelince sadece ısıtıp yersiniz. Haftada bir gün en azından temizliğe biri gelse siz evde yokken sadece günlük toplama işiniz olur. Cumartesi öğleden sonra ve pazar gününüde işle güçle geçirmeden çocuğunuza ayırırsınız.

bakın bu 25 Eylül de size yazdığım yorumum

"bana biraz bunalmışsınız gibi geldi

şimdi öncelikle çocuk ev iş üçgeni yorucu

lakin bunu yönetmek sizin elinizde

örneğin evde iş varsa annede çocuğu bırakmayın birlikte yapın işi

sonra çocuğun uyku saatini yeniden düzenleyin

çalışan annenin çocuğu 8 de yatamıyor maalesef 10 gibi yatsa olur gündüz iki kez uyur anneanneyi de çok yormamış olur hem

hepimiz bu süreçlerden geçtik

mesela akşam ev işi yapmayın

yemekleri iki günlük yapın ya da pratikliğin dibini bulun

çamaşırı bulaşığı sabah başlatın siz eve geldiğinizde bitmiş olsun sadece asın kaldırın

temizlik vs haftasonu

kızınızı yapmak zorunda olduğunuz işlere dahil edin

fasulye ayıklıyorsanız iki tanesini de ona verin uğraşsın

plastik kap kepçe ikilisinin yaşamınızın odağı yapın, müzisyenler böyle yetişti

gece erken yatmaya çalışın ki ilk uyanmaya kadar uykunuzun en azından birazını alın hatta işte o 11 12 arasında eşinizle birbirinize zaman ayırın

ilk yıllar yorucu ama rutine binildiğinde çok sıkıntı değil

işe gitmek için kaçta çıkıyorsunuz mesela

annenize kızınızı kim bırakıyor bunları yazmamışsınız

onları da yazarsanız biraz program yapalım size

hani diyetisyen listesi gibi uyulmalı diye düşünüp daha huzurlu olabilirsiniz belki

işten çıkma kısmına gelince hayır"

bu konunun üzerinden ne değişti tekrar aynı konu

bakın hayatınıza bir sihirli el değmeyecek işten çıkınca

çoğumuz bu şartlarda çalıştık 3,5 aylıktı bebeğim işe döndüğümde 8,30 18.30 cumartesi de 1400 e kadar çalıştım

ne süt izni ne bir şey, süt sağdık arada izin olarak

çocuğuma bakıcı baktı hem de

yani daha kötüyü gör razı ol demeyeyim de yalnız değilsin diyeyim

işten çıkmak çözüm değil o ev borcundan kurtulup biraz rahatlamanız lazım ama artık o da çok mümkün görünmüyor

önceki önerimi tekrar ediyorum arabaya çevirin galeri ile anlaşıp gerekirse kredi çekip arabayı alın sonra da satın nakde çevirini paranızı

ev için sıkmayın kendinizi

Ben yerinizde olsam ufaktan başka iş bakmaya başlarım. Bu evden yapılabilecek bir iş de olabilir, daha az yorucu kendi alanınızda bir iş de olabilir.
Onun dışında işten çıkınca geçinebilecekseniz çıkın çocuk büyüyene kadar. Ama yazdıklarınızdan anladığım geçinemeyeceğiniz yönünde. Çocuğunuz büyüdükçe masraflar da artacak. Nasıl olur bilemedim. Net bir çözüm önerim yok benim.

Yazık yavrum kıyamam sizi görmek için uyumuyor bile. O yaşta bile farkında az vaktinizin olduğunun ve bunu değerlendirmek istiyor. Bana kızacaklar ama yine diycem maalesef, niye herkes kendini çocuk yapmak zorunda hissederki. Maddi manevi hiçbir uygun ortam yokken yapmışsınız. Çocuk sizle geçireceği 1 saate hasret. Yazık değil mi çocuğa.

Back
X