- Konu Sahibi meryemmeryem
-
ama ağlatmayın beni . rımelim akacakçalışan bir anne değilim ama olacağım kısmetse ilerde. ama çalışan bir annenin kızı olarak sizi biraz rahatlatıyım istedim.
annem öğretmendi benim, ama öyle rahat bir öğretmenliği olmadı hiç, lisede çalışırdı çok yoğundu, boş günü yoktu hiç. uzak yerlerde olurdu okuldu genelde,babam asker olduğu için de sürekli taşınırdık zaten. bakıcı teyzem vardı benim, babanne dedim kendisine. allah ondan razı olsun, çok severdim. anaokuluna gittim bi süre, annemi beklerken ağlardım bazı akşamları gecikir de ben en son kalan çocuk olursam. ama sonra babannem imdadıma yetişti bi kaç ay, okula gidene kadar.
okul başlayınca da tabi eve geldiğimde ya kimse olmazdı ya da evden çıkarken kimse olmazdı. oturur ödevlerimi yapar,ders çalışır kitap okurdum. tv tek kanal, bilgisayar zaten yok.
bu bahsettiklerim ise,güneydoğuda olağanüstü hal bölgesinde babam görevdeyken oluyordu yani, dışarıdan terörün sesleri gelirdi ben evdeyken. cep telefonu da yoktu tabi.
ama ne oldu biliyor musunuz? ben çok çalışkan, kendine güvenen, yalnız kalmaktan korkmayan(eşim asker olduğu için evde yalnız kalıyorum), başarılı bir iş kadını oldum. çok kitap okuyan, kadının çalışmasının önemini bilen, kocasının babasının eline minneti olmayan biri oldum. kocamdan fazla kazanıyorum. kısa sürede üst düzey bürokraside görev alabileceğim inş.
bunların hepsi annem sayesinde oldu. işten gelir benimle ilgilenir, her türlü boş vaktini bana ve eğtimime harcardı. her kararıma saygı duymayı bildiler, her zor zamanımda yanımda oldular. ve ben küçükken annem çalıştığı için çok gurur duyardım, okula ev hanımı annesi gelen çocuklara hiç özenmedim. çünkü benm annemin okula gelmesine hiç gerek kalmazdı, ben hep başarılıydım. evde biri bana kek yapsın börekle karşılasın diye de üzülmedim. puding yapmayı öğrenmiştim küçücük bir kızken. yetiyordu bana.
vicdanınızı ferah tutun hanımlar, yalnız değilsiniz ve olmayacaksınız da. çocuklarınız ilerde size benim anneme ettiğim gibi teşekkür edecek.
ama ağlatmayın beni . rımelim akacak
baş kısmı okurken en başta söylediğine hadi leyn dedim arkadaşım kusura bakma "anaokuluna gittim bi süre, annemi beklerken ağlardım bazı akşamları gecikir de ben en son kalan çocuk olursam. ama sonra babannem imdadıma yetişti bi kaç ay, okula gidene kadar.
okul başlayınca da tabi eve geldiğimde ya kimse olmazdı ya da evden çıkarken kimse olmazdı.". ama sonu iyi geldi allahtan.
inşallah bizim çocuklarımızda senin gibi başarlı insanlar olurlar.
19 aylık bir oğlum var
dün işten bir gittim eve gözleri dolmuş ağladı ağlayacktı
tv de anneler gününe özel bir reklamı varmış ben görmedim
orda hani şarkı varmış ''benim annem güzel annem şarkısı'' gibi...
o reklama bakıp bakıp ağlamış
ben içeri girince boynuma sarıldı ağlamaklı gözlerle öyle baktı ki
içime bıçak saplandı sanki
dayanamadım ben ağlayınca oda ağladı
sabaha kadar uyuyamadım
oğluma bakıp bakıp ağladım
çalışan anneler sizlerde böyle şeyler yaşıyormusunuz
nasıl davranıyorsunuz böyle durumlarda
ben şuan işimi bırakamam( ilerde de ne olur bilemiyorum
offf şuan içim o kadar huzursuzki anlatamam
napacağımı şaşırdım
Ama sen böyle davranırsan oğlunu gerçekten çok üzersin..
"Sadece kendi başına gelen bir felaket gibi" algılar annesinin çalışmasını..
Ben de çalışarak büyüttüm kızımı..
Çok ağladım, çok yıprandım.
Ama kızıma belli etmedim.
Ben bugün şunu yaptım, bunu yaptım diye anlattım işyerinde yaptıklarımı ona hep.
Hani gidip bir yerlerde eğlendiğimi sanmasın diye.
Evde olduğum saatleri güzel geçirmeye çalıştım.
En büyük hatam çalışmayan anneleri (kötü niyetli olanlarını) etrafımda tutmak ve beni üzmelerine izin vermek oldu.
Kendi kuzenim bana "ben şu ana dek oğlumu 10 dk bile bensiz bırakmadım" dedi mesela en basiti, daha neler var..
Eltim bana "ben kedi,köpek gibi doğurup, başkasına bırakıp çalışmaya gidemem, karakter meselesi bu" dedi. Şu an kendisi de çalışan bir anne, orası ayrı. Yani insanlar kıskançlıklarını öyle enteresan dışa vurabiliyor ki, şaşıyorsun şeytanlığın böylesine.
Sana önerim çalışan anneler beraber ol, sosyal çevren onlardan oluşsun.
Yavruna da belli etme üzüldüğünü.
Ama sen böyle davranırsan oğlunu gerçekten çok üzersin..
"Sadece kendi başına gelen bir felaket gibi" algılar annesinin çalışmasını..
Ben de çalışarak büyüttüm kızımı..
Çok ağladım, çok yıprandım.
Ama kızıma belli etmedim.
Ben bugün şunu yaptım, bunu yaptım diye anlattım işyerinde yaptıklarımı ona hep.
Hani gidip bir yerlerde eğlendiğimi sanmasın diye.
Evde olduğum saatleri güzel geçirmeye çalıştım.
En büyük hatam çalışmayan anneleri (kötü niyetli olanlarını) etrafımda tutmak ve beni üzmelerine izin vermek oldu.
Kendi kuzenim bana "ben şu ana dek oğlumu 10 dk bile bensiz bırakmadım" dedi mesela en basiti, daha neler var..
Eltim bana "ben kedi,köpek gibi doğurup, başkasına bırakıp çalışmaya gidemem, karakter meselesi bu" dedi. Şu an kendisi de çalışan bir anne, orası ayrı. Yani insanlar kıskançlıklarını öyle enteresan dışa vurabiliyor ki, şaşıyorsun şeytanlığın böylesine.
Sana önerim çalışan anneler beraber ol, sosyal çevren onlardan oluşsun.
Yavruna da belli etme üzüldüğünü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?