Çalışan anneler yüreğinizi nasıl avutuyorsunuz :(

ÇOK HAKLISINCANIM.BENİM KZIMDA KREŞTEN BIKTI ARTIK.GİTMEK İSTEMİYOR.EŞİMDE VARDİYALI ÇALIŞIYOR BİRİMİZ GİDİYORUZ BİRİMİZ GELİYORUZ.GÜNDE 30 DAK BİRBİRİMİZİ GÖRÜYORUZ EŞİMLE.TABİ BU HERZAMAN DEĞİL.AMA ÇOK ÖZLÜYORUM HERİKİSİNİDE.EŞİMİ GÖRÜMÜYORUM KIZIMI GÖRMÜYORUM DAHA 2,5 YAŞINDA KUZUCUM.BÖYLE YAŞLANIP GİDECEZ.VE ALDIĞIMDA SGARİ ÜCRET.NE APACAĞIMI ŞAŞIRDIM.ÜNV MEZUNUYUM.EVDE OTURSAM EMEKLERİM BOŞA GİDECEK.ÇALIŞSAMDA HİÇ DEYMİYO.aldığımı kreşe veriyorumgeleceği düşünütorum sadece...onun için uğraşıyorum...çok zor

Merhaba..
Ben henüz anne değilim ama benim annem de bir çalışan anneydi. Küçükken çok ağlardım annemin peşinden gitmesin diye. Annemin eksikliğini hissettirmeyen bir anneannem vardı bana o bakardı ama yine de çok isterdim annem benimle oynasın bütün gün.. Annem ben onun peşinden ağladığımda çok üzüldüğünü, yıprandığını anlatıyor şimdilerde. Ve bana soruyor bana kızar mıydın seni bırakıp gittiğimde diye. İnanın ben hiç hatırlamıyorum. Evet isterdim annem benimle kalsın ama kızdığımı hiç hatırlamıyorum.
Çünkü bilirdim annem çalışmasa ben istediğim şeyleri aldıramaz, güzel okullara gidemezdim. Sonrasında annemin işinin benim eğitimime ve kariyerimi planlamamda da çok büyük etkileri oldu. İyi ki annem çalışan anneymiş.
Tabii ki herkes ister bütün gününü çocuklarıyla geçirmek, onların bir saniyesini bile kaçırmamak. Ama şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak bir şey yok maalesef. Olayın iyi yönlerini görmek gerekir.
Siz hem işte hem evde çalışarak olağanüstü bir çabayla büyütüyorsunuz çocuklarınızı. Eminim sizin bebişleriniz de büyüdüklerinde benim gibi düşüneceklerdir. İçinizi sıkmayın güzel anneler. :)

Son düzenleme:
off kızlarr dün yaşadığım bişeyi paylaşmak istedim aynı konu olunca buraya devam edeyim dedim
dün akşam oğlumla oyun oynarken hikaye kitabını getirdi resimli bir hikaye kitabı
ben hikayeyi anlamaz diye resimlere bakarak resimlerde görüdklerimi anlatıyordum
sonra bir sayfadan annesine sarılmış bir kız çocuğu gördük
bende abla annesine sarılmış onu öpmüş dedim
hemen kendiside bana sarıldı öptü neyse diğer sayfalara geçtik
1 dk sonra tekrar aynı sayfaya döndü baktı baktı
gene bana sarıldı öptü o kitabı bitirene kadar her 2 dk ya bir bana sarılıp öptü
oyyy oyyy ben bu dertten çok yaşamayacam herhalde
tam alışıyorum işe çocuktan ayrı kalmaya ama yaptığı bir hareket beni çok sarsıyor yaa

Son düzenleme:
Şu an çok gerginim, çok üzgünüm, çok öfkeliyim..
Benim kızım 5 yaşında ve bünyesi çok zayıf, kolayca hastalık kapabiliyor.

Geçen hafta beni yıllardır arayıp sormayan teyzem, bana ev görmeye gelmek istedi. Ki ben yeni evime taşınalı 2 seneyi geçti. Kadın durdu durdu, karnım burnumda ve misafir ağırlayamayacağım bir anı seçti ev görmek için.

Bu teyzemin bir de kız var, kızının da benim kızımla yaşıt bir oğlu var.
Oğlundan nefret ediyorum zaten, çok yaramaz ve cinsel konulara çok aşırı meraklı. Benim kızıma dokunmaya çalıştığını fark ettiğim için asla yalnız bırakmıyorum ve ben zaten onların evine gitmiyorum. Ama bu kız ısrarla birkaç ayda bir bizi ziyarete geliyor.

Neyse teyzem, kızını, damadını, torununu almış cümbür cemaat bize geldiler.
Öncesinde evi toparlamaya çalıştım, gereksiz yere yoruldum, gerildim. O gerginlikle kızıma da kötü davrandım.

Neyse bir geldiler ki, teyzemin torunu ağır hasta, antibiyotik iğne kullanıyorlarmış. Yani ağır hasta çocuğunla ne geziyorsun be kadın??

Hamile bir insanın evine geliyorsun, bu nasıl bir düşüncesizlik??

Şu an kızıma da bulaşmış durumda hastalık. Perişan halde kızım, annem bakıyor, ben işte. Bu satırları ağlayarak yazıyorum.

Antibiyotik iğne çok yaktığı için, 4 gündür şurup antibiyotikle tedaviye sorladık, ama nafile. Hastalık ilerledi, kusmalar ve öksürük arttı. Uyuyamıyor bile yavrum. Mecburen serum ve iğne yiyecek. Hep o kızın afedersiniz adiliği yüzünden.

Şimdi ben ne yapayım, öfkeden elim ayağım birbirine girdi.
Arayıp ağzıma geleni saymak istiyorum ki bir daha evime adım atmasın.

NE yapayım ben??

off canım yaa inanki çok üzüldüm ve okurken ben bile sinir oldum o misafirlerine
bir daha kesinlikle kabul etmem ben senin yerinde olsam
canım yaa ne düşüncesiz insanlar var anlam veremiyorum yaa
allahım acil şifalar versin yavruna canım

offf pislik kadın diyecem kusura bakmayın
hasta çocuğunla ne gezmelere helede küçük çocuklu ve hamile birine gidiyorsunki

ipek çok sinirlendim, gerçekten çocuklar söz konusu olunca insanlar nasıl düşüncesiz olabilir bu kadar? keşke onlar geldiğinde kızın evde olmasaydı,annene falan bıraksaymışsın ama nerden bileceksin hasta olduğunu zaten senin yanına gelmeleri bile tehlikeli
bence arayıp bi konuş, rahatlaman lazım,sen hamilesin yapma allahaşkına, sinirlerini yıpratma. kızına acil şifalar diliyorum canım, geçmiş olsun ama sen de kendini hasta etmelerine izin verme. nasıl insanlar var ya

seni kışkırtmak istemiyorum ama ben olsam öylesine o kişiler hal hatır sorarım ararım
sonrada lafı vurdururum işte geçen bize gelmiştiniz yaa
vallahi bizim kızada bulaşmış o günden beri
nelerle uğraşıyoz felan gibisinden
ama bu tarz insanlar anlamaz birde kalkıp geçmiş olsun demeye gelirler

canım sinirlenmemeye bak sen sakinleş hoşuna giden bişeyler yap
ne bileyim neyi seviyorsan
allah şifalar versin kızına dua edelim

Çok sağolun arkadaşlar..
Elim telefona gidip gidip geliyor. Arayıp sövüp saymakla, onun aramasını beklemek arasıdnayım.
Bir şekilde ararsa pişman edicem onu zaten, çocuğum durduk yere iğneler yiyecek, eridi gitti bir haftada.
Delirebilirim sinirden. Yanında da değilim şu an, yok deliricem ben şimdi. Pislik, adi kadın, bir düşün karşındaki çalışan bir kadın, ayrıca hamile. ne geziyorsun ağır hasta çocuğunla.

Yok bitti, evime adım atamazlar artık, bitti kesinlikle.

canım benim en iyisi boşver yani bundan böyle hiç kabul etme küserlerse de küssünler
dengesiz insanlar

sakinleşmeye çalış şöyle arkana yaslan derin bi nefes al
birkaç dakika bunları düşünme sevdiğim bi içecek varsa iç
karnını sev :)
sen hamilesin canım dikkat et

Canım, çok teşekkür ederim ilgine.
Demin eşim aradı, hastanedelermiş, iğne yapılmış kızıma. Hayatında ilk defa yanında ben yokken iğne yapıldı. Nasıl ağlıyordu yavrum..
Dayanamadım o sıkıntıyla aradım kuzen olacak müsveddeyi..
Sana çok kızgınım, diye söze girdim.
Anlattım durumu, biraz da onun başı ağrısın.
"ay bilerek yapar mıyım, böyle olsun ister miyim" vs saçmaladı.
Daha fazla konuşmak istemiyorum dedim ve kapattım.

çalışan bir anne adayıyımm bende ne yazıkki ( nasıl olucak bilmiorm bebeğimi 3 aylıkken bırakp gelicem
kredi borcumuz war çalışmasam asla geçinemeyiz . Allah herkesin yardımcısı olsun
ayrıca ipek geçmişolsun canım 36. haftdaymışsın hala izine çıkmadınmı

Canım, ben 32.haftadayım aslında. Beceremedim ben düzgün ayarlamayı, o yüzden 36. hafta gösteriyor. SAT'ı falan düzgün girmiştim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…