- Konu Sahibi narinkemer
-
Konu sahibinin amacı kızım olsun ilerde elden ayaktan düşünce bana baksın. O yüzden kızı olsun istiyor. Bu bence bencillik.İyide konu sahibinin sorusuna alakasız tepki gösteren ilk sizsiniz.
Kadın hamile bide
Çocuk yapma fikrinizi sormamış etmemiş.
Bencillikle suçlamışsınız.
Güzel bakabileceği bir çocuğu dünyaya getirme isteği neden bencillik olsun.
Dünya döndükçe insanlar hep üreyecek.
Siz yapmazsanız başka milletler üreyecek.
Doğal bi dögü bu.
Tamam siz kötü şeyler yaşamışsınız.
Bende iyi bi çocukluk geçirmedim.
Ama şuan 2 kızım çok mutlu bir çocukluk geçiriyor.
İkiside başarılı,ülke için başarı vaad eden çocuklar.Biri resimde istanbulda dereceler alıyor biri sporda dereceler alıyor.
Ülke ülke şehir şehir gezdiriyoruz.
Canla başla ilgileniyoruz.
Emek veriyoruz.
Şimdi biz bencillik mi yapmış oluyoruz.
Buda bambaşka bir haz.
Konu sahibi etkiye tepki vermiş sadece
Zaten buraların amacı sizden bambaşka bakan insanların bakış açısını görmek ve mümkünse;
"bu bana tamamen zıt bakış açılı (yorum) düşünce tamamen doğru olsaydı bu düşünceyi hangi kelimelerle desteklerdim diye sormak"
Aslında burası bir sosyal bilişsel terapi yeri.
Bilişsel Terapi ; doğru olduğuna inandığımız düşüncelerin daha dengeli düşüncelerle dengelemektir.
Burada doğru olduğuna inanılan düşünce;
-Hedef cinsiyetli insan gelene kadar insan üretmek.
-Çalışırken üst üste ve belirli sayıda insan üretilmeli mi sorusu?
Bende insan üretilmesi hakkında düşüncelerimi o aşamaya varana kadar bile doğru bulmadığımı beyan ediyorum.
Ne doğru ne yanlış var bu konuda. Sadece olgular ve gerçekler var.
Evet fikirlerini söylesinler zaten merak ettiğim için sordum ama kimisi gülmüş kimisi bı doğsun da demiş hani üslup var üslup varZaten buraların amacı sizden bambaşka bakan insanların bakış açısını görmek ve mümkünse;
"bu bana tamamen zıt bakış açılı (yorum) düşünce tamamen doğru olsaydı bu düşünceyi hangi kelimelerle desteklerdim diye sormak"
Bilişsel Terapi ; doğru olduğuna inandığımız düşüncelerin daha dengeli düşüncelerle dengelemektir.
Bende insan üretilmesi hakkında düşüncelerimi o aşamaya varana kadar bile doğru bulmadığımı beyan ediyorum.
Ne alakası var niyetim bu mu siz anlamak istediğiniz şekilde anlamışsıınızKonu sahibinin amacı kızım olsun ilerde elden ayaktan düşünce bana baksın. O yüzden kızı olsun istiyor. Bu bence bencillik.
Cinsiyet ayirim değil vallahi ihtiyaç bu içimdeki kız çocuğu annenin kolu kanadı gibi bence Allah korusun yarın elden ayaktan düşsem belki bı ona rahat olurdum
Bunu yazan sizsiniz. Ne anlamak gerekiyor bu cümleden ?Cinsiyet ayirim değil vallahi ihtiyaç bu içimdeki kız çocuğu annenin kolu kanadı gibi bence Allah korusun yarın elden ayaktan düşsem belki bı ona rahat olurdum
Uslüp konusunda şartları iyi okumak gerekirse; sizin konunuza gelene kadar "bebeğine serseri kocası için havale geçirteni mi" ararsınız, yoksa "tecavüze uğrayıp üstüne diğer erkekleri halen üstün görüp kendini iyice tüketenimi" "ağlayarak aylarını geçireni mi" ararsınız, yoksa "annesini babasının öldürme riski olan çaresiz kızcağızı mı" ararsınız.Evet fikirlerini söylesinler zaten merak ettiğim için sordum ama kimisi gülmüş kimisi bı doğsun da demiş hani üslup var üslup var
Doğsun bı bakın duruma göre eğer yapabilirseniz olumlu ya da olumsuz duruma göre bakarsıniz denilebilir ama çoğunluk zorbalayici şekilde konuşmuş sonra bende sert çıkınca öfke problemi diye görülmüş gerçekten hormonlara bağlıyorsaniz lütfen herkes daha ılımlı bir şekilde yine söyleyeceğini söylesin alaya alır gibi değil
Hocam mesela diyorum ihtiyaç derken eksik olanı aramaz mı insan ?ileride yardımcı olsun diye değil öyle bakıcı da tutarım sadece kız çocuğu yoldaş ben anneme öyleyim hasta olur koşarım iyi günü olur kötü günü olur koşarım şimdi siz bunu da kendimi övgü olarak anlarsiz ama yine de açıklayayimBunu yazan sizsiniz. Ne anlamak gerekiyor bu cümleden ?
3.de ya erkek olursa...yapamayacak,bakmayacak durumdaysanız zorlamanın alemi yok..2 oğlum var çok keyifliAnneler ikinci oğlum olacak Allah nasip ederse cinsiyet tam net değil ama yüksek ihtimalle erkek ben bir kızım olsun çok istiyordum yine de dua eder misiniz? Üçüncü çocuk fikrini düşünmek ağır geliyor hani kız olacağını bilsem yine tamam ama hem çalışan anneyim hemde sağlıksal olarak beni zorlayabilir Benim yerimde olsaydınız üçüncü çocuğu düşünür muydunüz?Dua edin benim için lütfen
Bencillik için istiyorsunuz yani. Kendinize yaşlanınca bakıcı olsun istiyorsunuz. Ne kadar da geçerli bir sebepCinsiyet ayirim değil vallahi ihtiyaç bu içimdeki kız çocuğu annenin kolu kanadı gibi bence Allah korusun yarın elden ayaktan düşsem belki bı ona rahat olurdum
E tamam yine hasta ılsam bakar bana yoldaş olur diye istiyorum diyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu kız hayırlı olur bana bakar kafasını asla anlamayacağım.Hocam mesela diyorum ihtiyaç derken eksik olanı aramaz mı insan ?ileride yardımcı olsun diye değil öyle bakıcı da tutarım sadece kız çocuğu yoldaş ben anneme öyleyim hasta olur koşarım iyi günü olur kötü günü olur koşarım şimdi siz bunu da kendimi övgü olarak anlarsiz ama yine de açıklayayim
Staj yaptığım dönem hocam bana şöyle bir söz söylemişti." Bazen her doğru her yerde söylenmez".Zaten buraların amacı sizden bambaşka bakan insanların bakış açısını görmek ve mümkünse;
Allah razı olsunStaj yaptığım dönem hocam bana şöyle bir söz söylemişti." Bazen her doğru her yerde söylenmez".
Ortamda yaratacağı etki,kişinin hassasiyeti,fikir beyanında bulunma durumu gibi gibi..
Bu sizin doğrunuz.
Ama konu sahibi hamile ve hassas süreçlerden geçiyor,tüm hayat döngüsü değişiyor,vücudu değişiyor,üstelik ilk çocuğundan da hala sorumlu.
Ben yaşadığım için çok iyi anlıyorum.
10 çocuk yapacağım dememiş ki,kız evlat için belki 3.yüde yaparım demiş.
Yani linçlenecek bi durumuda yok.
O kadar kötü insanların olduğu bu dönemde birbirimize umut olacak motive olacak cümleler duymaya ihtiyacımız var
Belkide 2.yi büyütmenin zorluğundan sonra defteri tamamen kapatacak ,belkide son bi şans verip doğuracak.
Ben öyle bir cümlesini okumadım,kaçırmışta olabilirim.Konu sahibinin amacı kızım olsun ilerde elden ayaktan düşünce bana baksın. O yüzden kızı olsun istiyor. Bu bence bencillik.
E o zaman her erkek de oğlu olsun istiyordu eski zamanlarda o da normal.Ben öyle bir cümlesini okumadım,kaçırmışta olabilirim.
Ama her kadın bi kız evlat olsun ister.
Annem şimdi 65 yaşında,bir işi olduğunda destek oluyorum,ilgileniyorum.
Oda bana hep destek oldu oluyor.
yani baktığımızda buda bencillik değil ki.
3 oğlu var aynı zamanda onlarda oluyor tabi,evlattan yana şanslı annem.
2 kızım var,hep derim rabbim onlara yükümü vermesin,hep huzurlu günlerde analım birbirimizi,hal hatır sorsunlar,beraber aile sofralarında coşkuyla yemeklerimizi yiyelim.İnsan kendi evladına yük olmak elbet istemez.
Ama oluyor insanlık hali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?