- 12 Ekim 2022
- 36
- -34
- 16
- 27
- Konu Sahibi narinkemer
-
Çalışan annelere sordum ev hanımı olsam düşünmeme gerek kalmazdı zaten düşünürdümkonunun çalışan anneler ile ilişkisini çözmeye çalışıyorum
Herşeyi o kadar farklı o kadar tersinden anlıyorsunuz ki.E o zaman her erkek de oğlu olsun istiyordu eski zamanlarda o da normal.
Her çift ikinci cinsiyeti bulana kadar çocuk yapmaya devam etsin.
Sizce de çok ilkel bir bakış açısı değil mi cinsyetçilik. Bu cinsiyetçilik çünkü. Cinsiyetçiliği de güzellemeyelim bir zahmet
Yoo çocuk yapmak istedik kızımız olsa güzel olur dedik. Olmadı. Daha hamileyken bu kız olmadı bir daha deneyelim demedik. Demem de.Herşeyi o kadar farklı o kadar tersinden anlıyorsunuz ki.
Ben konu sahibinin düşüncelerinden bunu asla çıkarmadım.
Dünyada her kadın siz dahil kız çocuk sahibi olmak ister,istemişsiniz.
zorla konuyu oraya getirmişsiniz.
Kimse evladına yük olmak istemez
Ama yaşlılık diyede bi gerçek var.
Yarın size bişey olsa oğlunuza alo demeyecekmisiniz.
Tamam gel bana bak demeezsin ama oğlun varken elden destek istemezsin değil mi.
kadın cağız bu gibi durumlarda kız çocuğun başka olduğunu yazmış sadece.
Siz çok saptırıyorsunuz,tek sebep bu demiş gibi
Konuyu kocam kız olacağını duyunca sevinmedi, üçüncüyü de yapalım deneyelim dedi diye açsaydı böyle minnoş cevaplar gelir miydi acabaBu konudan anladığım o zaman her erkekte erkek çocuk isteme hakkına sahip.
Bundan sonra buraya kızlarım var ama kocam erkek çocuk istiyor ne yapacağım diye konu açan olduğunda her erkeğin hakkıdır erkek çocuk istemek diye cevaplar gelecek demek ki.
Merakla bekliyorum
Tek maaşla üç ve üstü çocuk yapardınız yani sırf ya kız olursa diye. Maşallah ne güzel bir vizyonunuz var.Çalışan annelere sordum ev hanımı olsam düşünmeme gerek kalmazdı zaten düşünürdüm
Çalışan anne olarak aklıma ilk gelen bebeğe bakmak için alınan ücretsiz izin oldu. İlkinde iki sene, ikincide bir sene izin kullandım ben ama üçüncüyü düşünemiyorum bile şu ekonomik ortamda. Siz izin kullanabiliyor musunuz? Maddi durumunuz, mesleki şartlarınız iyiyse yapın tabii ki.Çalışan annelere sordum ev hanımı olsam düşünmeme gerek kalmazdı zaten düşünürdüm
Asla gelmezdi.İşte benim kızdığım bu iki yüzlülük .Adamın ne dağdan inmişliği,ne öküzlüğü kalırdıKonuyu kocam kız olacağını duyunca sevinmedi, üçüncüyü de yapalım deneyelim dedi diye açsaydı böyle minnoş cevaplar gelir miydi acaba
Cinsiyetçiliğin her türlüsüne sinir oluyorum ben.Asla gelmezdi.İşte benim kızdığım bu iki yüzlülük .Adamın ne dağdan inmişliği,ne öküzlüğü kalırdı
Ben öyle olduğunu sanmıyorum,ilk çocuğuma erkek dendi,hep kız isterdim sonra kız olduğunu öğrendik.Yoo çocuk yapmak istedik kızımız olsa güzel olur dedik. Olmadı. Daha hamileyken bu kız olmadı bir daha deneyelim demedik. Demem de.
Bana saçma gelen şey bu. Üçüncüyü de deneme motivasyonu ya kız olursa. E olmazsa? Sırf ileride bana da bakar diye üçüncüye denemek sizce cinsiyetçilik değil mi?
Geçmiş zamanın erkek çocuk cinsiyetçiliğinin aynısı bu.
Bir insan çocuk yaparken tek motivasyonu başka cinsiyetten bir çocuk yapmak olmamalı.
Kız yada erkek fark etmez. Sırf bir de o olsun diye daha hamileyken üçüncüyü de yapsam mı diye düşünmek bence dümdüz cehalet. Dümdüz cinsiyetçilik.
Daha oğlunu kucağına almamış tek hayali diğer çocuğun kız olması. Bunu da güzelleyemem ben.
Eski zamanlarda kız çocuklarına yapılan ötekileştirme şu anda erkek çocuklarına yapılıyor diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi cinsiyetçiliğin her türlüsünden nefret ediyorum.Cinsiyetçiliğin her türlüsüne sinir oluyorum ben.
Ha kız olana kadar denemeye devam etmek isteyen kadınlar ha erkek olur diye karısını zorbalayıp durmadan doğurtan erkekler. İkisi de aynı mantalitenin ürünü.
Eski zamanlarda kızlar gelin gönderilirdi oğlan çocuklar aile işlerini yapar ana babasına bakardı. O zaman erkek çocuk kıymetliydi.
Ne zaman kız çocukları eskisi gibi gelin gidip diğer aileye hibe edilmez oldu, ailesine bakmaya başladı. Birden kız çocuk güzellemesi başladı.
Çıkışı o kadar aynı ki.
Zerre farkı yok.
Aman bize bakar kafası.
Cidden saçmalamışsınız kusura bakmayın.Kızım yoktu kız istedim,oğlum olmasa erkek isterdim. Kendinizce acayip gerekçelere bağlamışsınız bunu,sonuna kadar da kendinizi haklı sanmışsınız.Kızım olsun bana baksın bir kere dahi gelmedi aklımıza.Daha sevilesi gelmiştir kız çocukları.Torunumuz kız olsun istiyoruz,torun bize baksın diye mi yani.Cinsiyetçiliğin her türlüsüne sinir oluyorum ben.
Ha kız olana kadar denemeye devam etmek isteyen kadınlar ha erkek olur diye karısını zorbalayıp durmadan doğurtan erkekler. İkisi de aynı mantalitenin ürünü.
Eski zamanlarda kızlar gelin gönderilirdi oğlan çocuklar aile işlerini yapar ana babasına bakardı. O zaman erkek çocuk kıymetliydi.
Ne zaman kız çocukları eskisi gibi gelin gidip diğer aileye hibe edilmez oldu, ailesine bakmaya başladı. Birden kız çocuk güzellemesi başladı.
Çıkışı o kadar aynı ki.
Zerre farkı yok.
Aman bize bakar kafası.
Daha ikinci çocuğunu doğurmadan üçüncü ya kız olursa diye dua istemek normal yani.Cidden saçmalamışsınız kusura bakmayın.Kızım yoktu kız istedim,oğlum olmasa erkek isterdim. Kendinizce acayip gerekçelere bağlamışsınız bunu,sonuna kadar da kendinizi haklı sanmışsınız.Kızım olsun bana baksın bir kere dahi gelmedi aklımıza.Daha sevilesi gelmiştir kız çocukları.Torunumuz kız olsun istiyoruz,torun bize baksın diye mi yani.
İnsanları ne kolay yargılayıp kalıba sokuyorsunuz.Sizin gibi düşünmeyenlerin vay haline.Bece biraz siz çıkın bu dar kafadan; keza çok işe yaramıyor anlaşılan.Kim niye doğurursa doğurur,size ve kime ne?
.
.
doğurmak mesele değil, en doğru şekilde yetiştirmek, büyütmek korumak mesele. Anne olmadan önce böyle endişelerim yoktu bu bir, çocuk yapana sonsuz saygım var, ben bir tane ile yetindim diye herkes öyle olmak zorunda değil bu iki. Ama sırf cinsiyet için bu telaşlara gireni anlamıyorum, ve saçma buluyorum buda üç.Su hayatta neyin garantisi var ki keşke biri de dogurmasaydiniz
Ayrıca “daha sevilesi” ne demek? Ne kadar çirkin bir söz ya.Cidden saçmalamışsınız kusura bakmayın.Kızım yoktu kız istedim,oğlum olmasa erkek isterdim. Kendinizce acayip gerekçelere bağlamışsınız bunu,sonuna kadar da kendinizi haklı sanmışsınız.Kızım olsun bana baksın bir kere dahi gelmedi aklımıza.Daha sevilesi gelmiştir kız çocukları.Torunumuz kız olsun istiyoruz,torun bize baksın diye mi yani.
İnsanları ne kolay yargılayıp kalıba sokuyorsunuz.Sizin gibi düşünmeyenlerin vay haline.Bece biraz siz çıkın bu dar kafadan; keza çok işe yaramıyor anlaşılan.Kim niye doğurursa doğurur,size ve kime ne?
.
.
Sorun bence şu;Hayır ne yazdım da bu kadar tepki gösteriliyor anlamıyorum sorun neee? Daha dogmaması mı ?
Lgbt yönlendirmiş, alalım arkadaşıTam olarak istediğiniz dua nedir? Erkek olacağı belli olan çocuğun kıza dönüşmesi doğduktan sonra bazı ameliyatlarla mümkün diye biliyorum
Allah hayırlısını sağlıkla versin istiyorsanız üçüncüsü de kız olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?