Çalışan Anneler?

Herşeyi o kadar farklı o kadar tersinden anlıyorsunuz ki.
Ben konu sahibinin düşüncelerinden bunu asla çıkarmadım.
Dünyada her kadın siz dahil kız çocuk sahibi olmak ister,istemişsiniz.
zorla konuyu oraya getirmişsiniz.
Kimse evladına yük olmak istemez
Ama yaşlılık diyede bi gerçek var.
Yarın size bişey olsa oğlunuza alo demeyecekmisiniz.
Tamam gel bana bak demeezsin ama oğlun varken elden destek istemezsin değil mi.
kadın cağız bu gibi durumlarda kız çocuğun başka olduğunu yazmış sadece.
Siz çok saptırıyorsunuz,tek sebep bu demiş gibi

Bu konudan anladığım o zaman her erkekte erkek çocuk isteme hakkına sahip.
Bundan sonra buraya kızlarım var ama kocam erkek çocuk istiyor ne yapacağım diye konu açan olduğunda her erkeğin hakkıdır erkek çocuk istemek diye cevaplar gelecek demek ki.
Merakla bekliyorum

Yoo çocuk yapmak istedik kızımız olsa güzel olur dedik. Olmadı. Daha hamileyken bu kız olmadı bir daha deneyelim demedik. Demem de.
Bana saçma gelen şey bu. Üçüncüyü de deneme motivasyonu ya kız olursa. E olmazsa? Sırf ileride bana da bakar diye üçüncüye denemek sizce cinsiyetçilik değil mi?
Geçmiş zamanın erkek çocuk cinsiyetçiliğinin aynısı bu.
Bir insan çocuk yaparken tek motivasyonu başka cinsiyetten bir çocuk yapmak olmamalı.
Kız yada erkek fark etmez. Sırf bir de o olsun diye daha hamileyken üçüncüyü de yapsam mı diye düşünmek bence dümdüz cehalet. Dümdüz cinsiyetçilik.
Daha oğlunu kucağına almamış tek hayali diğer çocuğun kız olması. Bunu da güzelleyemem ben.

Konuyu kocam kız olacağını duyunca sevinmedi, üçüncüyü de yapalım deneyelim dedi diye açsaydı böyle minnoş cevaplar gelir miydi acaba

Çalışan annelere sordum ev hanımı olsam düşünmeme gerek kalmazdı zaten düşünürdüm
Çalışan anne olarak aklıma ilk gelen bebeğe bakmak için alınan ücretsiz izin oldu. İlkinde iki sene, ikincide bir sene izin kullandım ben ama üçüncüyü düşünemiyorum bile şu ekonomik ortamda. Siz izin kullanabiliyor musunuz? Maddi durumunuz, mesleki şartlarınız iyiyse yapın tabii ki.

Asla gelmezdi.İşte benim kızdığım bu iki yüzlülük .Adamın ne dağdan inmişliği,ne öküzlüğü kalırdı
Cinsiyetçiliğin her türlüsüne sinir oluyorum ben.
Ha kız olana kadar denemeye devam etmek isteyen kadınlar ha erkek olur diye karısını zorbalayıp durmadan doğurtan erkekler. İkisi de aynı mantalitenin ürünü.
Eski zamanlarda kızlar gelin gönderilirdi oğlan çocuklar aile işlerini yapar ana babasına bakardı. O zaman erkek çocuk kıymetliydi.
Ne zaman kız çocukları eskisi gibi gelin gidip diğer aileye hibe edilmez oldu, ailesine bakmaya başladı. Birden kız çocuk güzellemesi başladı.
Çıkışı o kadar aynı ki.
Zerre farkı yok.
Aman bize bakar kafası.

Ben öyle olduğunu sanmıyorum,ilk çocuğuma erkek dendi,hep kız isterdim sonra kız olduğunu öğrendik.
Daha başka mutlu oldum,oğlan olsaydı bende 2.kız olsun diye isterdim,ama gelecekte bana baksın diye değil elbet,tarif edilemeyen o her kadının hissettiği duygu işte :)
İkincide kız oldu,iyi ki varlar
Ama tek çocuk cidden az yoruyor,2.çocuktan sonra psikolojm bozuldu bi dönem,çalışan kadınım,desteksiz büyüttüm,zorluklar yaşadım .
Geldi geçti,asla demek istemem ama 3.hamilelik kabusum olur benim kız erkek farketmez.

Zaten 2.yi doğurduktan sonra muhtemelen istemeyecek,çalışan kadın birde.Konu sahibi korkutmak için yazmıyorum ama cidden zor.
Ama şimdi hamile ,hassas,iyi şeyler duymaya ihtiyacı var
Ben kötü niyetli bulmuyorum,yazdıklarında cibsiyetçilik görmüyorum

Eski zamanlarda kız çocuklarına yapılan ötekileştirme şu anda erkek çocuklarına yapılıyor diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi cinsiyetçiliğin her türlüsünden nefret ediyorum.
Bir de kadın kız çocuk istediğinde herkesin gözünden kalpler çıkarken erkek,erkek çocuk istediğinde tü kaka oluyor eee ikisi de aynı şey

Cinsiyetçilik rüzgarı esmiş burda
Ben ilk mesajı okuyunca açıkçası garibime gitmedi bazı insan çok çocuk sevebilir. Bir tane kızım var hamileliğim doğumum çok zordu o nedenle ikinciyi istemiyorum ama sizin bebek bakacak haliniz varsa maddiyatınız iyiyse ve siz memnunsanız neden yapmayasınız ?
İşiniz memuriyet gibi mi yani geri dönerken falan sıkıntı yaşamıyorsanız bebeğinize bakacak birini de sağlıyorsanız kendi kararınızdır

Cidden saçmalamışsınız kusura bakmayın.Kızım yoktu kız istedim,oğlum olmasa erkek isterdim. Kendinizce acayip gerekçelere bağlamışsınız bunu,sonuna kadar da kendinizi haklı sanmışsınız.Kızım olsun bana baksın bir kere dahi gelmedi aklımıza.Daha sevilesi gelmiştir kız çocukları.Torunumuz kız olsun istiyoruz,torun bize baksın diye mi yani.

İnsanları ne kolay yargılayıp kalıba sokuyorsunuz.Sizin gibi düşünmeyenlerin vay haline.Bece biraz siz çıkın bu dar kafadan; keza çok işe yaramıyor anlaşılan.Kim niye doğurursa doğurur,size ve kime ne?
.
.

Daha ikinci çocuğunu doğurmadan üçüncü ya kız olursa diye dua istemek normal yani.
İkinci çocuğa tek hevesi kız olursaymış şu an ona dair bir heves yok üçüncüyü hayal ediyor.
Siz böyle bir şeyi normal görüyorsanız siz de aynı kafadasınızdır da ondan.
Daha ikinci kızı doğmadan üçüncü erkek olur deneyelim diyen kocaya da aynı empatiyle yaklaşır mıydınız dürüstlükle bunu söyleyin bence.
Kadınlar nedense kız oğlan çocuk konularında aynı objektiflikte olamıyor. Bu konuyu kadın oğlum olmadı üçüncü için dua edin diye açsaydı linç ederdiniz. Kız çocuğu kötü mü diye

Su hayatta neyin garantisi var ki keşke biri de dogurmasaydiniz
doğurmak mesele değil, en doğru şekilde yetiştirmek, büyütmek korumak mesele. Anne olmadan önce böyle endişelerim yoktu bu bir, çocuk yapana sonsuz saygım var, ben bir tane ile yetindim diye herkes öyle olmak zorunda değil bu iki. Ama sırf cinsiyet için bu telaşlara gireni anlamıyorum, ve saçma buluyorum buda üç.
Dipnot
Karşı fikirlere açık değilseniz konu açmayın.
Bu sivri dil, anlayışsızlık ve asabiyet ile 3 evlat yetiştirecek olmanız fikri bile korkunç.

M ManzaramDeniz Düşüncelerimizi şu şekil yorulsakta söyleyeceğiz, sizde söyleyeceksiniz. Burası düşünce paylaşma sitesi böyle kapışacağız, kızışacağız ki; yanlış ölçüdeyse düşüncelerimiz dengeleyebilelim.
iyi ki farklı düşünceler varki hepimiz aynı şeyi yapmıyoruz.

Son düzenleme:
Ayrıca “daha sevilesi” ne demek? Ne kadar çirkin bir söz ya.
Koca koca kadınlar böyle şeyler yazmaya da utanmıyorsunuz.
Her çocuk tatlı ve sevilesidir. Kızlar tatlı sevecen sevilesi, oğlanlar yaramaz haşarı sevilmez olarak kodlayanlar beni saçmalamakla suçlamasın bence. Çünkü sözlerinizden bile belli oluyor sizin de cinsiyetçi olduğunuz.

Hayır ne yazdım da bu kadar tepki gösteriliyor anlamıyorum sorun neee? Daha dogmaması mı ?
Sorun bence şu;

Birgün karşınıza bir adam çıkıyor. Çok ultra zengin ve çok merhametli bir adam.

Size diyor ki "ben çok zengin bir adamım. Size verdiğim hiçbir şey benden eksiltmez. O yüzden icimden geldi. Tamamen karşılıksız olarak size iyi bir muhitte, son derece lüks 2+1 daire hediye ediyorum . Alın güle güle oturun" dedi.

Siz.ne yaparsınız bu durumda. Şaşkınlıktan ve sevinçten ne yapacaginizi bilemezsiniz değil mi? Evet hepimiz sevinçten ne yapacağımızı bilemeyiz.

Aklı başında hiçkimse "ya sağ ol ama ben 3+1 ev istiyorum. Madem ki zenginsin sen gel bana 3+1 ev ver" demeyiz
Bunu diyeni de normal kabul etmeyiz.

Eğer bu yazıya katılıyorsanız ; size sonsuz rahmetinden evlat hediye eden Kudretin cinsiyet kararına rıza göstermeniz lazım. Kız bulana kadar çocuk yapmak Allahın gücüne gider..bana hayırsız sağlıksız bir kız evlat verir diye düşünmek lazım.

Nasılsa hazinesi geniş diye Allahın hediyelerini sorgulamamak lazım. Verilene şükredin cünkü vermeyebilirdi. Kime ne soracaksınız vermeyince. Hiçkimseye hicbir şey soramazsınız.

Bu hangi inanç sisteminde olursanız olun; eğer bir yaratıcının varlığına inaniyorsanız Onu kırmaktan sakınmanız gerekiyor. Kırılırsa terslenebilir cünkü.

Lgbt yönlendirmiş, alalım arkadaşı

2. çocuk olduğunuzu düşünsenize henüz doğmamışsınız bile. erkek olduğunuz için şimdiden annenizi tatmin edememişsiniz. belki engelli doğacaksınız belki sizi doğururken annenize bişey olacak.anneniz bunları düşünmek yerine daha yapmadığı Allahın vermediği bilimin tamam demediği 3. çocuğu düşünüyor. bunu düşünmek yerine 3. yapsak kız olur mu diyor ? hiçsiniz siz, doğmadan hiçsiziniz . elden ayaktan düşersek kız bakar deniliyor. bunun garantisini nasıl alırız ki diye düşünülüyor. kıbrısa gidin orada cinsiyet belirleniyor galiba tüp bebekle , masraflı olur ama garanti olur. Allah akıl fikir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…