Çalışan anneler

kucukdunya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
87
3
48
İstanbul
Merhaba, benim sorum çalışan annelere. Mesela çocuğunuz ilkokula gidiyor. Ama o öğlenci. Sizden sonra evden çıkması gerek. Ve eşiniz de erkenci sizin gibi. Çocuğunuz evde ne yapıyor? Birisi mi göz kulak oluyor? Yoksa kendisi mi takılıyor?

Merhaba, benim sorum çalışan annelere. Mesela çocuğunuz ilkokula gidiyor. Ama o öğlenci. Sizden sonra evden çıkması gerek. Ve eşiniz de erkenci sizin gibi. Çocuğunuz evde ne yapıyor? Birisi mi göz kulak oluyor? Yoksa kendisi mi takılıyor?

Ilkokula gıden cocugunevde tek basınamı bırakıyosunzzzzzz :26:

kendisimi takılıyor derken? bu ciddi bi durum bence yalnız bırakılmamalı...

1.) Sorum çalışan annelereydi.
2.) Çocuğumu evde bıraktığımı söylemedim. Çalışan annelerin ilkokula giden çocukları için nasıl bir yol izlediklerini sordum.

Çocuğu olmayan konuya dalmasın!

ben değil ama çevremde var,
çocuk kendisi hazırlanıyor, erkek çocuğu şuan 4 e gidiyor.1.sınıftan itibaren öyle.

Selam Tatlım,

Bende çalışan bir anneyim oğlum henüz küçük ama teyzem çalışırdı ve oğlu 6 yaşından şuana kadar (şuan 17 yaşında) hep tek kaldı. Sabah teyzem çıkardı eniştemde öyle kuzenimde evde hazırlanırdı bazen komşular yardım ederdi bazen teyzem sabahtan hazırlardı sonra kahvaltısını kendi yapar çıkar giderdi. Anahtarı boynunda... Çok iyi hatırlıyorum boyu kapıyı açmaya yetmezdi annesi geç gelirdi işten kapıyı birilerine açtırırdı sonra ketçaplı ekmek falan yerdi yada yemek varsa onu mikrodalgada ısıtırdı. Evden dışarı çıkmazdı ve eve geldiğinde ev telefonundan annesini arardı. Kapıyı kimseye açmazdı. Çok içine kapanık bir çocuk sessiz,sakin. Herkes çocuğun serseri falan olacağını düşünürdü ama kuzenim evden dışarı çıkmaz ders çalışır tv izler bilgisayarda vakit geçirirdi. Hala da öyle:nazar: Çok başarılı bir çocuk. Rabbim bize de öyle evlatlar nasip etsin.

Kuzenim aynı durumda saat 7den 12ye kadar bakıcı geliyor, çocuklara kahvaltı yaptırıp okula gönderiyor, çocuklarla beraber çıkıyor evden. 300 tl ödüyorlar aylık.

Oğlum henüz 3 yaşında ama evde yanlız bırakacağımı-özellikle 6 yaşındayken düşünemiyoum bile.

Bilmiyorum belki çok evhamlıyım ama özellikle o kadar küçük bir erkek çocuğu yanlız bırakılmamalı.

Tanıdıklarım genellikle yarım günlük bakıcılar buluyorlar eğer akraba yoksa yakınlarda.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Kafamı çok kurcalıyor bu soru şu sıralar. Tanıdıklarımdan çocuklarını okul saatine kadar evde yalnız bırakanlar da var. Ama bu mümkün olur mu henüz 7 yaşındaki bir çocuk için? Mecburiyetten her şey yapılıyor gerçi. Tekrar teşekkürler.

7 yasindaki cocuk cok kucuk, bu tarz sorumluluklari hepsi alamayabilir.
Yarim gunluk, belli saatlik bakici bulunmasi daha mantikli bence.

ben çalışıyorum da çocuğum daha küçük.ama küçüklüğüm aklıma geldi.annem öğretmendi tabi ders saatleri uymazdı.babam zaten akşama kadar işi.kardeşimle aramda 1 yaş var.bize genelde bakıcı bakardı.anneannem başka şehirdeydi.bazen de o gelirdi.ama böyle yalnız kaldığımız durumları da hatırlıyorum.demekki bazen de mecbur kalıyormuş annemler.her çocuk bir olmuyor gerçekten aklımız başımızdaydı.çalışan annelerin çocukları bu konuda yine de farklı oluyor.ama buna da bakmamak gerekir tabi çocuk bu başına herşey gelebilir.7 yaşında demişsiniz baya da küçük.mümkünse bırakmamaya çalışın.

benim çocuğum yok ama kv bi yakının çocuğuna bakıyor
sabah gidiyor kahvaltı yaptırıyor ,okula götürüyor sonra kendi evine geliyor

yarım gün ilgileniyor yani
bunun dışında yapabileceğin bişey yok sanırım :26:

benim kızım henüz çok küçük sırf bu mesele yüzünden çalışmayı erteledim önce ben bakayım dedim büyüteyim okula başlayınca başlarım işe diyordum ama okula başlayınca da sorun bitmiyormuş malesef :50:Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun

Back
X