çalışan annelerden acil tavsiye almam lazım

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
174 günlük tatlış bir bebeğim var. 2 aylık çalışma sürem bitmek üzere evde 16:30 da olacağım.sağdıklarım ona sabah kahvaltısı oluyordu.ev yoğurdu ve sütlü şehriye çorbasını denedik.2-3 çay kaşığından ileri gidemiyoruz.
öğle arasında annemde bulunacağım 12:40 ile 13:15 arasında hem emzirip hem nasıl süt sağacağım kara kara düşünüyorum.sütümün en çok bulunduğu saat 12den sonra.tavsiyelerinizi bekliyorum.

Brz uykusuz kalırsınız ama, gece sağmaktan başka çareniz yok gibi

Ben iki çocuğumda da ücretsiz izin aldım o yüzden en az 1 yaşına kadar ücretsiz izin almanızı öneririm.bir daha anne sütü de alamayacak size de bu kadar ihtiyacı olmayacak ve siz de bu sürede yıpranacaksınız bunu unutmayın.

gece sağın sütünüzü ve eğer iş yerinde buzdolabı varsa gün içinde fırsat bulduğunuzda da sağıp dolapta saklayın öğlen gittiğinizde bırakırsınız annenize sizden sonra verir akşam dönene kadar idare eder. yavaştan yoğurt ve meyve, sebze püresi de verirse arada aç kalmaz bebeğiniz

Ek gıda için çok beklentin olmasın zira bu aylarda sadece tattirma seklinde olur çoğunluk anne sütü ya da formül mama ile olur.

İş yerinde sağip saklama imkanının varsa o şekilde yapabilirsin .Eve geldiğinde iki meme bir den emer ,tek meme emerse diğerini hemen sagabilirsin

O aydaki çocuk ek gıdayı doyacak kadar yiyemez zaten sabah emzirdikten sonra kalanı sağın, öglen emzirdikten sonra kalanı sağın siz gelmeden ara öğün olur ona. Ya da gece. Ya da 1 biberon formul mama içecek kaşıkla içer biberon kullanmiyorsaniz, ev yapimi yoğurt da verilebilir biraz.

6aylık bebeklerde genelde tattırma şeklinde olur mümkün değil doymaz. Daha yeni alışacak. Birkaç kaşıktan fazla yiyemez zaten.
Normalini yazayım: her gün tek bir besini tatırarak ilerlemelisiniz örneğin birinci gün patates. Bunu iki üç gün denedikten sonra patatese havuç ekleyip yine iki üç gün denemelisiniz. Yani öyle şunu verelim bunu verelim diye hemen girişilmiyor.
Siz tadım yapmadan gidecekseniz 7aylık olana dek bebeğin kilosuna göre en fazla üç öğün olmak üzere(anne sütü ya da formül mamaya daha çok ihtiyacı olduğu için) kahvaltıda çeyrek yumurta, yarım kibrit kutusu peynir, çok az ekmek ya da benzer tahıl ürünü yiyebilir. Öğle iki kaşık yoğurt ya da biraz meyve akşam da irmikli sulu meyveli mama ya da yine patates havuç kabak gibi bir sebze püresi. 7-8aydan sonra ete geçiş yapılır. Bebeğin bir öğünde doyması 9aylıktan sonraya kadar uzar. Doktorunuz günde alması gereken anne sütü/formül mama miktarı için uyaracaktır.
Sabah emzirin işe gidin, yaklaşık 2-3 saat sonra sağım yapın. Öğle saati emzirin. İşe dönünce yine 2-3 saat sonra sağım yapın. Eve gelince tekrar emzirin. Biraz biriktirmeniz gerekiyor iki üç ay daha sabır.

Is yerinde sag ya da emzir! Olmazsa is yerinde sag ve ertesi gun onu icsin

174'ün kaç aya tekabül ettiğini hesaplayıp fikrimi yazayım..
Neden aylık değil de günlük?
Hani biz de bebek büyüttük, bazı tıbbi ve gelişimsel şeyler için gün, hafta, ay hesaplanır da forumda neden yazılır?

5 buçuk aylık bebeğe o kadar ek gıda yeterli zaten.
Gece alarm kurup kalkıp sağacaksınız. Ben ilk işe döndüğüm zaman öyle yaptım..
Oğlum uyurken birikiyordu zira..

Acaba öğünün birinde formül mama versen olmaz mı yani öğlen emzir 1 saat sonra filan 90cc formül mama versen 3 saat idare eder bebisini golden goat verebilirsin tadı güzel reddetmez bence sonra yine anne sutu gelince verirsin ek gidaya tadım ayları gözüyle bak öğün olmaz bu dönemde bak prof dr raşit vural yağcı dinle ilk bir yıl anne sutu yoksa formül mama öneriyor

işyerinde sağamaz mısınız?
kanune 6 ay ücretsiz izin alma hakkını biliyorsunuz değil mi
ücretsiz izin alabilir misiniz?

174 gunluk diyinceye kada kac aylik oldugunu soylesene bacim.

is yerinizde size sut sagacak bir ortam yaratmalari gerekmiyormu benmi yanlis biliyorum boyle bir sart konulmustu sanki isyerlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…