- 9 Ocak 2012
- 15.626
- 30.335
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Ehliyet şart
Çocuğunuz kreş için yaşı uygun
Servis yok mu
Kreşten sizin işyerinize gelsin ordan sa sizinle eve
Böylelikle geç saatlere kalmaz
O sona kalmak çocuklara koyuyor zira
2 saat içinde çocuğu sizin almanız mümkün değil mi? Taksi ile mesela? Hem bakıcı hem kreş şöyle uygun olabilir. Yarım gün bakıcı yarım gün kreş.
Bence süper olurbaşlığı hatalı yazdım kusuruma bakmayın.
evet defalarca bununla ilgili konular açmak zorunda kaldım. şu an bu derdin farklı kısmındayım.
1 oğlum var. 3,5 yaşında. kreşe gidiyor. ben 8-17 çalışıyorum.
eşim ise sürekli çalışıyorbazen geceler de yok. o yüzden çok yoruluyorum.
neyse efendim oğlanı eşim alıyor. çünkü ehliyetim yok. ev-iş-kreş birbirinden çok alakasız yerlerde.
ama haftanın iki günü çocuğu 19 gibi alıyor. en sona kalıyor gibi bir şey. bir de sıkıldı sanki gitmek istemiyor gibi. evi seviyor, oyuncaklarını seviyor.
ben hafta da 3 gün kreşe yollasam 2 gün de bakıcı ayarlasam. hatta bakıcı hanımı 3 gün çağırıp bir günde evi toparlayıp süpürmesini silmesini istesem nasıl olur??
hem haftada 3 gün yemek derdim de olmaz.benim için iyi olur da çocuk için bir sıkntı olur mu?? tecrübesi olanlar fikir verebilir mi?? ya da düzeni bozma 5 tam gün gitsin çocuk mu dersiniz.
Bunu kreşe de danışın isterse, bizim öyle bir durum olmuştu, o zaman çok önermiyoruz demişlerdi, çocuğun okul disiplini bozuluyor diye, hatta bizim kreş kabul etmiyordu çok geçerli bir sebep belirtmezseniz.
Servisi yok mu? Ya da eşiniz kendi işini yapıyorsa muhakkak zaman ayırıp zamanında almalı her gün.
servis maalesef alakasız güzergahta. eşimin 19 da biten işi kendi işi değil maalesef. kreş durumu biliyor sorun çıkarmaz muhtemelen. seneye aslında daha düzenli olacakta. bu yılı da atlatmamız gerek. oğluma üzülüyorum da bazen. ilk çocuk resmen denek gibi oluyor.
bazen istifa benim de aklıma gelmiyor değil ama çok zor elde ettim işimi memurum. o yüzden hemen bu fikirden kaçarak uzaklaşıyorum. bakıcıyı kolay bulurum bence. çünkü zamanım var. bir de kamera koyacağım eve bakıcının bilgisi dahilinde.Sona kalma olayı çok etkiliyor evet, sırf bu yüzden bir arkadaşım istifa etmek zorunda kalmıştı bir kaç yıl önce. Çocuk çok etkilenmişti çünkü. Ben olsam yerinizde kreş değiştirip 5 tam güne devam ederim. Bakıcı ayarlaması bana daha zor geliyor çünkü. Sizin uygun bakıcı bulmanız daha kolay olacaksa deneyebilirsiniz.
Siz işten eve ne ile ve kaçta geliyorsunuz
Bence ters de olsa çocuk işe sizin yanınıza gelmeli ordan gelmelisiniz
Oğlumun arkadaşı vardı
Evleri annesinin işi ve okul arasında idi ki bayağı mesafe var arada
Annesinin yanına servis bırakıyor oradan da eve gidiyorlardı
Siz 5 te çıkıyormuşsunuz çoğu yerde çıkış 6 ya da 6,5 da bu nedenle şanslısınız
Ya da okul servisi sizin evin orada kaçta oluyor ona da bir bakın sizden sonra geliyorsa siz eve geçin çocuk da servis ile gelsin trafik vs olunca da alabilecek biri lazım tabii
Bir de burada ev işi yardımcı Ablalar var tam çocuk bakıcısı gibi değil
Mesela her gün 3 te geliyor ortalığı topluyor yemek yapıyor çocuk gelince onu karşılıyor annesi grince de eve gidiyor
Çocukları okula giden kadınlar vs böyle çalışıyor sabah çocuğu ile evde öğlen çocuk okulda kadın da işte sonra kendi çocuğunu alıp evine gidiyor vs vs
Sadece bakıcı baksa nasıl olur.. yapacağınız bütün masraflar hem çocuğunuz hemde sizin için iyi olur.. çocuğunuz için bir yer olur..ordan oraya yer değiştirmek çocuk etkilenir..sizde yorulursunuz.. yaşı küçük.. en iyisi bakıcı hem siz rahat edersiniz hem çocuk..
Cocugun sosyallesmesi icin kres cok iyi ama kres zamani cok cok fazla. Yarim gun onerilir genelde. Yada 3 de 4 de alinir bu yas cocugu kresten. Bence bakici tutun saat 3e dogru alsin cocugunuzu. Yada yarim gun verin gunun diger yarisinda baksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?