Calisan Annelerr

Yorgunumzira

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
372
410
23
Merhaba bayanlar;
Sorunum şu ki , artik iş hayatina atılmam gerekiyor esimin aldigi maas yetiyor fakat birikim yapamiyoruz ..
Yani ucu ucuna geciniyoruz.
Eşimin işleri kışın durgun oluyor yazın iki misli para kazaniyor..
Bende supermarkette kasiyer olarak işe baslamayi dusunuyorum sartlari cok uygun iki vardiya 8-4 2-10 seklinde cocuguma kv bakacak hicbir ucret falan da istemiyor zaten.. Çalisacagim Markette hemen kv demin oldugu sokagin biraz ilerisinde yani cocugu getir gotur cok rahat olacak bu bir avantaj benim icin .. Hem marketin mudur yardimcisi da aile dostumuz oluyor.
Buraya kadar iyi...

Fakat beni korkutan bazi seyler var ;
1. Ev is cocuk hepsine yetisebilecekmiyim
2. Kv cocuguma bakacak evet ama cocugum yabancilik cekermi benden uzaklasirmi
3.Beceremeyip elime yuzume bulastirirmiyim..
Esimle konustum yemek cocuk bakimi ev isi herseyi el birligiyle yapariz dedi ..
Ama bilmiyorum iste kizimdan yana icim buruk bir yandan birikim yapmak evime bi nebzede ben katkida bulunmak istiyorum .
Esime de cok israr ettim calismak istiyorum diye herseyi hallettik carsamba gunu baslayabilirim ama kafamda bir suru sorular var

Calisan Annelerr sizin gunluk rutininiz nasil oluyor ? Cok mu zor yoksa zamanla hersey oturuyormu .. Ev hanimliginimi zorda olsa calisma hayatinimi tercih edersiniz ?.

Baya yoğun çalışan bir anneyim,bazen evi b.k götürüyor resmen,yemek dersen bir gün iyi oluyorsa bir gün atıştırmalık oluyor ama çalışmak güzel şey. Evde insan bunalıma giriyor biri müddet sonra. Oğluma da annem bakıyor gözüm arkada değil yani ve sonuç olarak evlatlarımızın geleceği için çalışıyoruz bu nedenle zor gelmiyor.

Tabi ki zor oluyor. Bütün gün evde olmaya benzer mi? İşten çıkıp evle, çocukla ilgileneceksiniz. Her şey dört dörtlük olmayacak.
Şanslısınız ki çocuğunuza bakacak biri de var, eşiniz de yardım ederim demiş. Bu kadar olumlu şart varken çalışın.
Çocuğunuz uzaklaşmaz sizden merak etmeyin.

Duygusala baglarsaniz calisamazsiniz .Çalışıp çocuğun icin yatirim yapacaksin kendini boyle motive et .Ayrıca bakici derdin yok bu firsati degerlendir .Ise gitmek icin ucret de odemeyeceksin .Yakinmis eger yemegi karsilamiyorlarsa evden bir seyler götürürsün .

Yemekte oradan hicbir masrafim yok. Ama ben disardan yemek soyleyip yemeyi pek sevmiyorum evde en cok vakit gecirdigim ve sevdigim alan mutfaktir cesit cesit yemekler yaparim mesela. Simdi calisinca aparatif seylerle gecistiricez galiba surekli makarna falanda yiyememki ben Baya derinn dusunuyorum halbuki yasayip gorecegim iste ..)

Çocuğunuzun yaşı kaç? Bence çocuklar aile büyüklerine bırakılmamalı. Resmen birbirine geçmiş 2 ayrı düzeni olacak çocuğun. Babaanne yeni ebeveyni olacak. Ya anaokulu ya anne yanı bana göre.

İş için de, imkan güzel. Her 2 saatte de çalışacak mısınız onu anlamadım. Yorulursunuz muhakkak ama bir düzene oturur zamanla. Tek sorun çocuk bence.

Cocuk kac yasinda?

Son sorunuza ozellikle cevap vermek istiyorum. Ucu ucuna yetisen bir butcede evde oturma luksum oldugunu dusunmuyorum. Ortada bir cocuk ve buyudukce artan ihtiyaclar ve istekler varken...

Imkanlariniz gayet iyi. Bi sure önce çalışıyordum ve toplamda 4 yıl sürdü. Oglum cok küçüktü ozamanlar ve vardiyaliydi. Berbatti benim icin cok zorlanmistim. Ama sizin için daha olumlu görünüyor

Benim oglumda 1.5 yasinda. Hamile kalinca isi birakmistim. Suan o kadar ozluyorum ki. Hergun kendi kendimi yiyorum. Çalişsam mi yoksa biraz daha mi buyutsem oglumu diye. Beni tek durduran sey oglum. Biraz daha buyuyup kreş yasina gelmesini bekliyorum. Benim kv de bakacak durumda ama ben cocuğumun onla değil benle buyumesini istiyorum.
Dipnot : maddi skintimiz yok. O yuzden daha rahatim.

Henuz yasina bile girmedi kizim 9 aylik .
1 yas 2 yas fark etmiyor aslinda ama hem cok istiyorum hem gozumde cok buyutuyorum.
Insallah basarabilirim cunku kizima daha guzel bir hayat verebilirim

Bunu başaran milyonlarca kadın var,
Çocuğunuzun geleceğini düşünerek motive olun. Yaptığınız yemekleri fazla fazla yapıp yarısını dondurucuya atın. Temizlik dört dörtlük olmasın ne olacak?
Bence yapabilirsinjz

32 yaşındayım. 10 yıldır çalışıyorm. Bebeğim 5 ayını doldurmadan işe de geri dönmüştüm.

8 4 vardiyasinda dörtten sonra çok rahat yemek yaparsınız evinizin işini de aynı şekilde 2 10 vardiyasında zaten eşiniz çocuğun yanına annesine gider siz de o hafta temizlik ütü yaparsınız 2ye kadar bence çok uygun Eve de yalın çocuğa da bakacak var ihtiyaç da var kacırmadan başlayın bence

Evet arkadaslar dogru diyorsunuz yapmaliyim , yapmam gerek.
Daha iyi imkanlarda yasamak bizim elimizde Genciz ne yaparsak şimdi yapariz. Esiminde benimde hedefimizde once guzel bir birikim yaparak ev almak var.
Allah nasip eder insallah ogunleri bizlere ve tabi herkeze :) 1 ay icindede alisirim zaten hem biryandanda okuyorum Allah verir bir kolayligini diyerek kendimi avutuyorum iste.

Çalışmak. Kızımın hayatı çok daha iyi geleceği çok şükür çok daha iyi oluyor. Birde kızım üreten bir kadın modelini örnek alacak.
Kayınvalideniz olmasa asla çalışmayın derdim. (Yavru küçük olduğu için) Ayrıca evi hergün temizle ertesi gün yine aynı.
İlerde inşallah emekli olduğunuzda kendinize ait bir geliriniz olacak.
Ayrıca şimdi düşünüyorum çok şükür boşanmış bir anne olarak kızımı tek başıma büyütebilirim(ailem her zaman destek çok şükür). Kendi kendine ayaklarının üzerinde durmak müthiş birşey.

Tebrik ediyorum sizi , ve sizin gibi guclu ayaklari uzerinde saglam duran butun kadinlari.
Darisi basima insallah. Bu devirde bir kadinin ekonomik ozgurlugunu eline almak sart gercekten. Artik dunyanin binbirturlu hali var.

Bebeğim üç aylıkken işe dönmek durumunda kaldım. Maddi zorunluluğum yoktu ama neden bebeğim için daha fazlasını yapmayayım diye düşündüğüm için duygusal olarak zorlamadım.
Ev-bebek- ış üçlüsü çok kolay olmuyor ama emin olun kısa sürede belli bir rutin oluşuyor.
Çamaşır/ Utu ve temizlik gibi sizi oyalayacak ışler icin belirli gunler secince gerisi kolayca halloluveriyor.

Tebrik ediyorum sizi , ve sizin gibi guclu ayaklari uzerinde saglam duran butun kadinlari.
Darisi basima insallah. Bu devirde bir kadinin ekonomik ozgurlugunu eline almak sart gercekten. Artik dunyanin binbirturlu hali var.
Kesinlikle onun için bismillah deyin başlayın işinize inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…