Çalışan Anneye Ayda Bin Lira!

petek118

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
2.319
219
373
52
Çalışan anneye ayda bin lira
Çocuklar 3 yaşına gelene kadar ayda bin lira bakıcı yardımı yapılacak. Sistemden 0-2 yaş arasında çocuğu olan çalışan anneler yararlanacak
Hükümet, 3 çocuğu özendirmek için yeni düzenlemeler yaparken, önemli bir adım daha atıldı.Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yeni yılda yaşama geçireceği '5 bin anneye 5 bin bakıcı' projesinin ayrıntıları netleşti.

'Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' kapsamında, çocukları 3 yaşını tamamlayana kadar teşvikten yararlanacak kadınlara yaklaşık bin lira yardım yapılacak. Uygulamadan yararlanacak kadınların 0-2 yaş arasında çocuğunun bulunması ve doğumdan sonra da işe dönmüş olması gerekiyor. Bu özelliklere sahip anneler, çocuğuna bakacak kişiyi kendisi bulacak. Çalışan annenin yakınlarından biri de sigortalı olarak çocuğa bakabilecek.

BAŞKAN AÇIKLADI

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, çocukları 36'ncı ayı tamamlayana kadar teşvikten yararlanacak kadınlara bin lira civarında yardım yapılacağını söyledi. İlhan, proje ile amaçlarının kadınların işgücü piyasasında daha çok yer almalarını sağlamak ve destek vermek olduğunu belirtti. Kadınlara sağlanacak desteğin maddi bir teşvik olacağını ifade eden İlhan, "Çocuğa bakan kişilerin sigortalılığı önemli. Çalışan kadının yakınlarından birisi de sigortalı olup çocuğa bakabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Takvim

İki çocuklu bi evhanımıyım,ikisinide tek başıma büyüttüm sadece eşimle beraber,biri 3 yaşında diğeri 11 aylık.Konuya gelince yanlış anlaşılmasın çalışan annelere yardım yapılmasın demiyorum ama biraz da tek maaşla geçinen ailelere devlet bu tür destekleri yapsa nolur?Bu bnce haksızlık bi yardım yapacaksanız eğer bütün annelere yapın!

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii tek maaşlı çocuklu ailelerde yardım alsın. . Ben çalışıyorum şuan doğum iznindeyimde tamam bana 35tl çocuk yardım parası veriyorlar ayda 1 bezine yetiyor o para .. daha ne istiyorum bezi bile tutumlu kullanmaya calisiyorum

vala böyle bi durum olması iyi fakat,keşke 5 bin deilde çalışan tüm anneleri kapsasaymış

aynı fikirdeyim vatandaşa hizmet değil bunun adı yandaşa hizmet olmalı
tesettürlü ünüversite öğrencisi arkadaş anlattı akp kadın kollarındaymış..gönüllü çalışıyormuş..bir iş boşluğu varmış..ayda 1500 tl maaş..abisini önermiş..üyemi demişler değil demiş..alamayız demişler..

5 bin kişi kim acaba, net bir açıklama yapana kadar kabız ederler artık

O zaman calisan kadinlar cocuk yapsin.evde olanlar yapmasin.ne kadar sacma bir uygulama.bu nasil cocuga tesvik.madem bisey yapiosun herkeze yap.adaletsiz dunyaa...

sanki akp kadın kollarına verilcekte chp kadın kollarına verilmicek nasılda olayı başka yerlere çekmeye meraklı insanlar var

madde gayet acık ve net calışan ve çalışmaya geri dönücek bayanalra diyo evet keşke herkeze her çalışan anneye hatta çalışmayanlara daha cok lazım onlarada yapılabilse hem bayanalrın cogu ne için çalışıyo tek maaaş yetmez cocukalrına daha iyi eğitim verebilelim diye claışıyolar o yüzden calıştıkalrıda egitime bakıcıya gidiyodu güzel bi uygulama inşallah dahada kapsamlı olur ve genişletilir

o 5 bin kadında muhtemelen annesini sigrtalatıp baktırır cogu yani ve yine işsizler işsiz kalır malesef devlet bakıcılık temin etse kreşleri ücretsiz yapsa daha faydalı olur gb geliyo bana yurt dışında 3 yaşına kadar kreşler ücretsiz ve annelik parası alınıyo diye biliyorum öyle bi uygulamayla devlete daha az maliyet olur ve daha cok anne aile yararlanabilir ama malesef hem vasıflı bakıcı hemde eğitim kurumlarımız buna yeterli değil

güzel işler yapılıyo bu zmana kadar olmayan işler düşünülmeyenler köstek oluncagına destek olunup ne istedigimizi dillendirmek daha mantıklı

Hahaha tamda tahmin ettiğim gibi ...
Birşeyi yapıyorsun bari her kesimden insana yap.
Ne biçim bir yönetim şekli bu ya!

Vermesin bence devlet
versede yaranamaz vermese zaten yaranamiyor
benim yigenim calisiyor 3000 tl maas aliyor
3000 de kocası aliyor
versinler 1000 tlsini bakiciya..5000 tl ile gül gibi gecinirler
ben ev hanimiyim ..benim kocam calisiyor 2000 tlye
ben 2000 tl ile 2 cocuguma bakip ev gecindiriyorum
cift maas alan rahat rahat verir bakici parasini
o 5000 kiside yararlanamasin

5000 kişiye değilde herkeze verebilirdi..herkez sizin gibi 2000 almıyor asgari ücretle 3 kişi geçinen var..

5000 kişiye değilde herkeze verebilirdi..herkez sizin gibi 2000 almıyor asgari ücretle 3 kişi geçinen var..
asgari ücretliye emekliye 30 ar tl zam yapıldı teşekkür mü etsin bu halk yani yaranamıyor derken..habarlerde maden ocağı kazasında 1. sırada olduğumuzu söylediler..

ev hanımlarınada maaş versin...bütün çalışan kadınlarada...tek çocuklulara da maaş versin... çok çocuklularada...işsizlerede versin...yatalak hastalara veriyorda ayaktakilere niye vermiyormuş...yani ya herkese her şartta maaş versin,yada hiç kimseye vermesin,böyleside neymiş adaletmi

Amac kadinin is gucune katilimini desteklemek. Hayir islemek degil ki. Ev hanimligini desteklemek isteselerdi isi birakanlari sigortali yapar maas oderlerdi.

herkeze maaşmı versin gücünüz fakir halka yetiyor vallahi:)evet akp ye oy vermeyen çalışan kadınlarıda yararladırsınlar..sadece hz.muhammed ümmeti olmak yetmiyor T.Cde sanırım RTEümmetide olmak gerek..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…