Çalışan Anneye Ayda Bin Lira!

canım ev hanımıda olsan 3 yaşından itibaren çocuğun sosyalleşmesi için bir kaç saat bile olsa kreşe ihtiyaç var..çalışan annelerin kesinlikle ihtiyacı var..anaolukundan ziyade ücretsi kreşler var avrupada ama ülkemizde yok..böyle bir hizmet olsa ama olmaz..ana okulları bile yeterli değil 4..6 yaş gurubu bir arada..anne olduğunda dediğimi daha iyi anlayacaksın..

inşallah o teyzeler alır para inşallah buradada öyle bir teyzemiz var..kocası malulen emekli olacak..bir iki puanı eksik geliyormuş koa hastası..çalışamıyor,emeklilik yok ev yok kadın merdiven siliyor bakalım o alabilecekmi yardımdan yoksa parti üyeliği falan gerekmi acaba..

Yok canim haklisin zaten, o sosyal devletin geregi. Ama ben bu proje icin konusuyorum zaten. Kari koca asgari ucretle calisan iscilere devlet bir guzellik yapacak, milletin ona da gonlu olmuyor neymis zaten eve 2 maas giriyormus, ev hanimlarina yapilsaymis ya. :)

Neden azalsinki calismak isteyen kadin.cocugu olsada calisir olmasada calisir.ki bende is hayatini bile ve ise ara vermis biru olarak konusuyorum.

çocuğu yok ama teyzenin varda evli çocukları ozaman alamayacak merdiven silmeye devam

çok eksiklik var bizde milena,almanyada örneğin mor çatı gibi yerlerde yaşamak durumundaki hanımlara belediye park bekçiliği işi veriyor,bizde bakıyorum hepsi erkek..oysa kocasından şiddet görüp evde yatan nice kadın vardır çevrede..bunlar çözüm değil..isteyen yaranamıyor diye düşünsün..

Neden azalsinki calismak isteyen kadin.cocugu olsada calisir olmasada calisir.ki bende is hayatini bile ve ise ara vermis biru olarak konusuyorum.
Yapmayin lutfen ama. :) Sizce asgari ucrete, cok kotu sartlarda calisan bir kadin devlet kendisine haybeden 1.000 lira verse calisir mi? O sizin dediginiz muhendis, doktor, ogretmen kadinlar icin gecerli. Asgari ucret karsiligi calisan kadinlarin kaci istedigi icin calisiyor? Bircogu mecburiyetten calisiyor. Bu maas da zaten o iscilere verilecek, idealleri sebebiyle doktor, muhendis olan kadinlara verilmeyecek. :)

Ev hanimi 1000 lira yardim alirsa 800 liraya calisan bir suru kadin isten cikar evde oturur. Bu mantikli mi? 1500 liraya calisan bile cikar. Olayin amaci farkli. Kadinlarin calismasini saglamak. Tuketici degil. Uretici olmasini tesvik etmek.

Ev hanimi 1000 lira yardim alirsa 800 liraya calisan bir suru kadin isten cikar evde oturur. Bu mantikli mi? 1500 liraya calisan bile cikar. Olayin amaci farkli. Kadinlarin calismasini saglamak. Tuketici degil. Uretici olmasini tesvik etmek.

dansmarue bu durumda hükümetin kadınların çalışmasını teşvik ettiğini düşünüyorsun yani ?

Iyide bu parayi omurlerinin sonuna kadar almicaklar sonucda..bu benim dusuncem.ben calismayan annelerinde bitakim seylerden yararlanmasi tarafdariyim.

Iyide bu parayi omurlerinin sonuna kadar almicaklar sonucda..bu benim dusuncem.ben calismayan annelerinde bitakim seylerden yararlanmasi tarafdariyim.
Bebek yardim parasi, kres parasi herkese olmali zaten. Bebek yardım parası var zaten ama miktari dusuk, o arttirilabilir ama herkese ev hanimlarina da calisanlara da. Ama bakici parasi olmaz, olmamali. :)

dansmarue bu durumda hükümetin kadınların çalışmasını teşvik ettiğini düşünüyorsun yani ?

Evet canim bu haber dogruysa amac kesinlikle o. Dogum izinlerinin de artirilmasi gorusuluyor. Calisan kadini cocuk yapmaya tesvikten ziyade kadinlarin is gucunde olmasini saglamak gibi geliyor bana.

Evet canim bu haber dogruysa amac kesinlikle o. Dogum izinlerinin de artirilmasi gorusuluyor. Calisan kadini cocuk yapmaya tesvikten ziyade kadinlarin is gucunde olmasini saglamak gibi geliyor bana.

yok başka bir konuda saraylımın kadınların,eğitim,iş alanından uzaklaştırılmak istendiğini savunduğu yorumuna beğeni yapmışsında,buradada bu yorumunu okuyunca kafam karıştı

yok başka bir konuda saraylımın kadınların,eğitim,iş alanından uzaklaştırılmak istendiğini savunduğu yorumuna beğeni yapmışsında,buradada bu yorumunu okuyunca kafam karıştı
kadınlar iş hayatından uzaklaşamaz duru,bu şartlarda,ev kredisi işine falanda girdiyse çoğu karı koca çalışıyor..hükümetin bununla ilgili bir sorunu yok bence,arada arınç,rte çıkıp birşeyler söyler,kadın hassastır,yok kadın kahkaha atmasın falan diye ortalık karışır,ama genel anlamda alım gücü azaldığından aile boyu çalışıyor aileler..

Bebek yardim parasi, kres parasi herkese olmali zaten. Bebek yardım parası var zaten ama miktari dusuk, o arttirilabilir ama herkese ev hanimlarina da calisanlara da. Ama bakici parasi olmaz, olmamali. :)
Yok canm evde olan anneye bakici parasi niye verilsin.sadece bitakim eksiklerde ihtiyaclarda devlet yardimci olsn.hem calisan anneye hemde evdeki anneye.birtakim firsatlar sunulmali.ikisine birden yani.

Hani bu hükümet kadinlarin calismasini istemiyordu

Yok canm evde olan anneye bakici parasi niye verilsin.sadece bitakim eksiklerde ihtiyaclarda devlet yardimci olsn.hem calisan anneye hemde evdeki anneye.birtakim firsatlar sunulmali.ikisine birden yani.
O konuda hemfikiriz :)

Anlamak istediginiz gibi anlamayin
Ben eve giren 6000 tl den bahsettim
kimsenin kazancinda parasinda gözümüz yok Allah daha cok versin herkese
ihtiyaci olan icinse güzel uygulama

Ayrica ben haberi cocuga tesvik etmek icin anladim...
3. Cocugu tesvik icin 1000 tl yi ev hanimlarina verselerde dogurmam
2 cocugumun gelecegini hazirlasam bana yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…